Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ CDC: Οι νεότεροι ενήλικες ισχυρίζονται τη χαμηλότερη πρόσληψη εμβολιασμού COVID-19

ΗΠΑ CDC: Οι νεότεροι ενήλικες ισχυρίζονται τη χαμηλότερη πρόσληψη εμβολιασμού COVID-19

Οι προσπάθειες προσέγγισης που βασίζονται στην κοινότητα για την αύξηση της εμπιστοσύνης των εμβολίων και τη μείωση των πιθανών εμποδίων στην πρόσβαση θα μπορούσαν να βελτιώσουν την έναρξη εμβολιασμού COVID-19, ιδιαίτερα μεταξύ ατόμων ηλικίας 18-29 ετών και να μειώσουν την εξάπλωση και τον αντίκτυπο της COVID-19 μεταξύ του γενικού πληθυσμού των ΗΠΑ ", έγραψαν οι συγγραφείς της μελέτης.

ΗΠΑ CDC: Οι ενήλικες άνω των 65 είχαν τη μεγαλύτερη κάλυψη εμβολιασμού έως τις 22 Μαΐου, με το 80% να λαμβάνει τουλάχιστον μία δόση, ενώ τα άτομα ηλικίας 18-29 ετών είχαν τη χαμηλότερη κάλυψη στο 38,3%. Η εβδομαδιαία πρόσληψη εμβολιασμού COVID-19 καθυστέρησε στους νεότερους ενήλικες έως τα τέλη Μαΐου, με εκείνους ηλικίας 18-29 να ισχυρίζονται τη χαμηλότερη κάλυψη σε σύγκριση με τις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες, σύμφωνα με νέα έκθεση από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). Τα ευρήματα που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα στην Εβδομαδιαία Έκθεση Νοσηρότητας και Θνησιμότητας (MMWR) του οργανισμού περιλαμβάνουν δεδομένα για εμβόλια που χορηγούνται σε ενήλικες άνω των 18 ετών από τις 14 Δεκεμβρίου έως τις 22 Μαΐου.

Οι ηλικιωμένοι ενήλικες ηλικίας 65 ετών και άνω είχαν την μεγαλύτερη κάλυψη εμβολιασμού έως τις 22 Μαΐου, με 80% να έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση, ενώ τα άτομα ηλικίας 18-29 ετών είχαν τη χαμηλότερη κάλυψη στο 38,3%. Παρόλο που η επιλεξιμότητα του εμβολίου επεκτάθηκε σε όλους τους ενήλικες πιο πρόσφατα στις 19 Απριλίου, οι ερευνητές του CDC διαπίστωσαν ότι η εβδομαδιαία έναρξη εμβολίου μεταξύ νεότερων ενηλίκων δεν είχε κορυφές που παρατηρήθηκαν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο σε άτομα άνω των 65 ετών.

Μετά τη διάθεση των εμβολίων σε νεότερους ενήλικες, η εβδομαδιαία έναρξη παρέμεινε κάτω από 4% έως τα τέλη Μαΐου, μειώνοντας από 3,6% σε 1,9% για ενήλικες 18-29 και 3,5% σε 1,7% για ενήλικες 30-49. “Με βάση το τρέχον ποσοστό εβδομαδιαίας έναρξης (από τις 22 Μαΐου), τα νεότερα άτομα δεν θα φτάσουν στα ίδια επίπεδα κάλυψης με τα ηλικιωμένα άτομα μέχρι τα τέλη Αυγούστου”, έγραψαν οι ερευνητές του CDC.

Η προβλεπόμενη κάλυψη εμβολιασμού για ενήλικες ηλικίας 18-29 ετών ήταν 57,5%, με την κάλυψη να αυξάνεται παράλληλα με την ηλικία.

“71,4% για ενήλικες ηλικίας 30-49 ετών, 85,9% για ενήλικες ηλικίας 50-64 ετών, 94,9% για ενήλικες ηλικίας ≥65 ετών.”

Η έκθεση διαπίστωσε επίσης ότι η κάλυψη εμβολιασμού ήταν υψηλότερη στις γυναίκες από τους άνδρες (εκτός από τους ενήλικες άνω των 65 ετών), και περαιτέρω ευρήματα έδειξαν ότι εκείνες σε λιγότερο αστικές περιοχές είχαν λιγότερες πιθανότητες να εμβολιαστούν.

“Σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, τα άτομα που ζουν σε κομητείες με υψηλότερες κοινωνικές ευπάθειες ή υψηλότερα ποσοστά του πληθυσμού που είναι ανασφάλιστα, ζουν σε φτώχεια, δεν έχουν πρόσβαση σε υπολογιστή και δεν έχουν πρόσβαση σε υπολογιστή με Διαδίκτυο ήταν λιγότερο πιθανό να εμβολιαστούν”, λέει η έκθεση. “Η υψηλή κάλυψη εμβολιασμού μεταξύ όλων των ηλικιακών ομάδων είναι σημαντική για τη μείωση των κρουσμάτων COVID-19, νοσηλείας και θανάτων, ειδικά μεταξύ ομάδων με χαμηλότερη πρόσληψη εμβολιασμού, όπως νέοι ενήλικες.”

Η μελέτη ανέφερε επίσης δύο έρευνες που ήταν εκπρόσωποι ενηλίκων των ΗΠΑ ηλικίας 18-39 ετών, στις οποίες το 51,8% είπε ότι εμβολιάστηκαν ή σχεδιάζουν να λάβουν εμβόλιο, ενώ σχεδόν το 25% είπε ότι πιθανότατα ή σίγουρα δεν θα έπαιρναν εμβόλιο και το 23,2% δήλωσε ότι πιθανώς θα εμβολιαζόταν ή δεν ήταν σίγουροι. Το σκεπτικό πίσω από την απροθυμία περιλάμβανε ανησυχίες σχετικά με τις παρενέργειες του εμβολίου, τη δυσπιστία του εμβολίου COVID-19, περιμένοντας να δουν εάν η λήψη ήταν ασφαλής και πιστεύοντας ότι δεν χρειάζονταν το εμβόλιο. “Απαιτούνται συνεχείς στοχευμένες προσπάθειες για την επιτάχυνση των ποσοστών εμβολιασμού, ιδίως μεταξύ των νεότερων ενηλίκων.

Οι προσπάθειες προσέγγισης που βασίζονται στην κοινότητα για την αύξηση της εμπιστοσύνης των εμβολίων και τη μείωση των πιθανών εμποδίων στην πρόσβαση θα μπορούσαν να βελτιώσουν την έναρξη εμβολιασμού COVID-19, ιδιαίτερα μεταξύ ατόμων ηλικίας 18-29 ετών και να μειώσουν την εξάπλωση και τον αντίκτυπο της COVID-19 μεταξύ του γενικού πληθυσμού των ΗΠΑ “, έγραψαν οι συγγραφείς της μελέτης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γκίκας Μαγιορκίνης: Η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα θα αποφευχθεί με επίσπευση του εμβολιασμού

Βάνα Παπαευαγγέλου: 1 στους 3 νοσηλευόμενους είναι μεταξύ 25 ως 55 ετών

Δεκαέξι πολιτείες των ΗΠΑ έχουν αναφέρει περισσότερα από 100.000 κρούσματα σε παιδιά

Οι Pfizer/BioNTech και Moderna δοκιμάζουν τα εμβόλια τους σε εφήβους και παιδιά άνω των 12

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Δράσεις της ΕΛΑΣ για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας ανηλίκων

Εξειδικευμένες επιχειρήσεις με στόχο τον περιορισμό της παραβατικότητας ανηλίκων σε Αττική και Πειραιά πραγματοποίησε η Αστυνομία, με επίκεντρο τις περιοχές όπου επικρατούν τέτοια περιστατικά.

Μητσοτάκης: Η δυναμικότητα του συστήματος θα αυξηθεί πάνω από 20% με τα απογευματινά χειρουργεία

Μητσοτάκης: "Η δυναμικότητα του συστήματος με τα απογευματινά χειρουργεία αναμένεται να αυξηθεί πάνω από 20% ώστε να εξαλείψουμε τη λίστα αναμονής που δημιούργησε η πανδημία στα νοσοκομεία της χώρας μας, όπως και στα περισσότερα συστήματα υγείας"

Φυσικό αέριο: Σε ελεύθερη πτώση η τιμή της μεγαβατώρας - Πού οφείλεται η πτώση στην τιμή

Η αποκλιμάκωση στην τιμή του φυσικού αερίου οφείλεται στον πιο ήπιο χειμώνα που σημειώνεται φέτος στην Ευρώπη και έτσι δεν υπήρχε η ζήτηση η οποία υπήρχε στο παρελθόν. Αλλά και στο ότι η Ευρώπη άρχισε να προμηθεύεται υγροποιημένο φυσικό αέριο κυρίως από Αμερική αλλά και από Ασία.

Υπουργείο Εξωτερικών: Η Ελλάδα στέκεται σταθερά στο πλευρό του γενναίου ουκρανικού λαού

Υπουργείο Εξωτερικών: Συμπληρώνονται σήμερα δύο χρόνια από την παράνομη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας, που έχει οδηγήσει στην απώλεια χιλιάδων ανθρώπινων ζωών και σε ανυπολόγιστες καταστροφές.

ΗΠΑ: Η Τζιλ Μπάιντεν ανακοινώνει 100 εκατ. δολάρια για έρευνα για την υγεία των γυναικών

ΗΠΑ: Η Πρωτοβουλία του Λευκού Οίκου για την Έρευνα για την Υγεία των Γυναικών διευθύνεται από την Τζιλ Μπάιντεν και το Συμβούλιο Πολιτικής Πολιτικής του Λευκού Οίκου.