Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ CDC: Έκτακτη συνάντηση για συζήτηση επί του εμβολίου covid-19 της Johnson

ΗΠΑ CDC: Έκτακτη συνάντηση για συζήτηση επί του εμβολίου covid-19 της Johnson

Από το σύνολο, έξι ασθενείς υποβλήθηκαν σε θεραπεία με ηπαρίνη, τρεις ασθενείς πέθαναν, επτά παρέμειναν νοσοκομειακοί, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων σε εντατική περίθαλψη και πέντε εξήλθαν από το νοσοκομείο για το σπίτι, δήλωσε ο Shimabukuro.

ΗΠΑ CDC: Ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι υγείας έχουν εντοπίσει αρκετές επιπλέον περιπτώσεις σπάνιου αλλά σοβαρού θρόμβου αίματος σε άτομα που έλαβαν το εμβόλιο COVID-19 της Johnson & Johnson. Οι περιπτώσεις συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης την Παρασκευή, καθώς η συμβουλευτική επιτροπή των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ζυγίζει δεδομένα για πιθανές επικαιροποιημένες συστάσεις πολιτικής.

Ο Δρ Tom Shimabukuro με την ειδική ομάδα εμβολίων COVID-19 των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων CDC επεξεργάστηκε περιπτώσεις της αποκαλούμενης θρόμβωσης με σύνδρομο θρομβοπενίας (TTS) μετά από εμβολιασμούς COVID-19 της J&J. Το TTS είναι ένας ευρύτερος όρος που περιλαμβάνει τη σπάνια αλλά δυνητικά θανατηφόρα θρόμβωση του εγκεφαλικού φλεβικού κόλπου (CVST), αλλά και τη βαθιά φλεβική θρόμβωση και τον πνευμονικό θρομβοεμβολισμό.

Ο Shimabukuro ανέφερε 15 περιπτώσεις TTS σε φόντο σχεδόν 8 εκατομμυρίων εμβολιασμών από τις 21 Απριλίου.

Όλες οι αναφερόμενες περιπτώσεις ήταν μεταξύ γυναικών ηλικίας 18-59 ετών, με μέση ηλικία 37 ετών. Από τις 15 συνολικά, οι 12 αναγνωρίστηκαν ως CVST με θρομβοκυτταροπενία. Άλλες περιπτώσεις εμφανίστηκαν σε περιοχές όπως η πυλαία φλέβα και η πνευμονική αρτηρία. Άλλες πιθανές περιπτώσεις υπό εξέταση περιλαμβάνουν άνδρες.

Αξιωματούχοι απέκλεισαν μία γυναίκα με “περίπλοκο και μοναδικό” ιστορικό περιπτώσεων. Τουλάχιστον δύο ασθενείς εμφάνισαν πονοκεφάλους ξεκινώντας περισσότερο από έξι ημέρες μετά τον εμβολιασμό και άλλα συμπτώματα όπως ρίγη και πυρετό, ενώ η μεταγενέστερη κλινική πορεία περιελάμβανε σοβαρούς πονοκεφάλους και δυσκολία στην ομιλία, μεταξύ άλλων συμπτωμάτων.

Δέκα ασθενείς αναγνωρίστηκαν ως «σοβαρά θρομβοκυτταροπενικοί», με επίπεδα αιμοπεταλίων μικρότερα από 50.000 ανά κυβικό χιλιοστόλιτρο. (Τα κανονικά επίπεδα αιμοπεταλίων είναι 150.000-450.000 ανά κυβικό χιλιοστόλιτρο).

Από το σύνολο, έξι ασθενείς υποβλήθηκαν σε θεραπεία με ηπαρίνη, τρεις ασθενείς πέθαναν, επτά παρέμειναν νοσοκομειακοί, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων σε εντατική περίθαλψη και πέντε εξήλθαν από το νοσοκομείο για το σπίτι, δήλωσε ο Shimabukuro.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Παραλήπτρια εμβολίου Johnson & Johnson covid-19 στη Νεβάδα υποβάλλεται σε 3 εγχειρήσεις εγκεφάλου μετά από τον εμβολιασμό

Άγνωστη ασθενής με παρενέργειες του εμβολίου της J&J μιλάει από το νοσοκομείο που νοσηλεύεται

Έβδομη περίπτωση θρόμβωσης με διαφορετικά χαρκτηριστικά από τις προηγούμενες εξετάζει η Επιτροπή του CDC όσον αφορά το εμβόλιο της Johnson

FDΑ johnson & johnson εμβόλιο: Συστήνει παύση στην χορήγηση του

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τσιόδρας: Με τα εμβόλια αποφύγαμε 5.660 νοσηλείες σε ΜΕΘ και 8.400 θανάτους

5.660 νοσηλείες σε ΜΕΘ έχουν αποφευχθεί λόγω των εμβολιασμών και κατά 91% μειώθηκε ο κίνδυνος θανάτου για τους πλήρως εμβολιασμένους. Μελέτη με στοιχεία έως τις 11 Οκτωβρίου δείχνει ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή .Ο κ.Τσιόδρας προειδοποίησε ότι επόμενη περίοδος «δεν θα είνα εύκολη».

Νέα αυστηρότερα μέτρα για τους ανεμβολίαστους στον ιδιωτικό τομέα - Τι ισχύει

Yποχρεωτικά και με δική τους επιβάρυνση θα υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο (rapid ή μοριακό τεστ), οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με φυσική παρουσία στο χώρο εργασίας οι οποίοι δεν εμβολιάζονται.

Οι ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία λόγω των διαφορών για τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 συνεχίστηκαν σε όλες τις ΗΠΑ αυτόν τον μήνα

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δήλωσαν ότι, ενώ έχει αναφερθεί ένας μικρός αριθμός προβλημάτων υγείας, τα εμβόλια COVID-19 είναι ασφαλή και εξαιρετικά αποτελεσματικά. Υπάρχουν περισσότεροι από 189 εκατομμύρια Αμερικανοί πλήρως εμβολιασμένοι στις ΗΠΑ και τα κρούσματα COVID-19 έχουν μειωθεί από τον Σεπτέμβριο. Περισσότεροι από 726.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον ιό στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία του John's Hopkins Coronavirus Resource Center.

Προσπάθεια της FDA βελτίωσης της πρόσβασης στα ακουστικά βαρηκοΐας και μείωσης του κόστους για εκατομμύρια Αμερικανούς.

Και οι δύο νομοθέτες έστειλαν στον FDA μια επιστολή την περασμένη εβδομάδα ζητώντας κανονισμούς για τα ακουστικά βαρηκοΐας χωρίς ιατρική συνταγή χωρίς καθυστέρηση.

Tα 5 νέα μέτρα κατά της δημογραφικής κρίσης παρουσίασε στο Εconomist ο Χατζηδάκης

Κωστής Χατζηδάκης: Μιλώντας στο συνέδριο του Economist για τις δημογραφικές προκλήσεις και τις πολιτικές για την ισότητα των δύο φύλων, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης παρουσίασε τα πέντε νέα μέτρα κοινωνικού περιεχομένου για να αντιμετωπιστεί η δημογραφική κρίση.

Συνεχίζεται η μάχη του Βασίλη Λεβέντη με τον κορωνοϊό-Τα τελευταία νέα για την υγεία του

Βασίλης Λεβέντης: Για 25η ημέρα παραμένει στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Ευαγγελισμού» ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος νοσεί από κορωνοϊό.

Οι αστυνομικοί πρέπει να βλέπουν τον εμβολιασμό ως βασικό μέρος της δουλειάς τους, λέει ο Fauci

Κατά το 2020 και το 2021, 94 αξιωματικοί πέθαναν από πυρά. "Δεν ζούμε σε κενό ως άτομα. Ζούμε σε μια κοινωνία και η κοινωνία πρέπει να προστατευθεί", δήλωσε ο Fauci την Κυριακή. "Και το κάνετε αυτό όχι μόνο προστατεύοντας τον εαυτό σας, αλλά προστατεύοντας τους ανθρώπους γύρω σας, κάνοντας εμβολιασμό".

Η συγκινητική ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη για την μάχη της μητέρας του Ντόρας με τον καρκίνο

Κώστας Μπακογιάννης για Ντόρα: Η ανάρτηση του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη μετά την ανακοίνωση της μητέρας του, Ντόρας ότι πάσχει από καρκίνο. «Η αγάπη σώζει και η μάνα μου παίρνει αυτή τη στιγμή περίσσευμα απ’ όλους», έγραψε μεταξύ άλλων ο Κώστας Μπακογιάννης.