Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ άσυλο παιδιά: Οι ΗΠΑ τερματίζουν τους περιορισμούς ασύλου για ασυνόδευτα παιδιά

ΗΠΑ άσυλο παιδιά: Οι ΗΠΑ τερματίζουν τους περιορισμούς ασύλου για ασυνόδευτα παιδιά

ΗΠΑ άσυλο παιδιά: Σταματούν οι Ηνωμένες Πολιτείες να εμποδίζουν τα ασυνόδευτα παιδιά που ταξιδεύουν στο εσωτερικό τους ζητώντας άσυλο.

Τα ασυνόδευτα παιδιά μετανάστες που προσπαθούν να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα στερούνται πλέον την ευκαιρία να ζητήσουν άσυλο σύμφωνα με τις νέες οδηγίες που ανακοινώθηκαν από τις υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ανακοινώνοντας την αλλαγή αργά το βράδυ της Παρασκευής, ανέφεραν “ότι η απέλαση ασυνόδευτων παιδιών μη υπηκόων δεν δικαιολογείται για την προστασία της δημόσιας υγείας“.

Η αλλαγή ανακοινώθηκε λίγο πριν τεθεί σε ισχύ μια δικαστική απόφαση που θα επέτρεπε στην κυβέρνηση Μπάιντεν να απελάσει τα ασυνόδευτα παιδιά που ζητούν άσυλο βάσει της αρχής του Τίτλου 42, ο οποίος εισήχθη τον Μάρτιο του 2020 για την πρόληψη της εξάπλωσης της COVID-19. Παραμένει σε ισχύ για ενήλικες και οικογένειες που ταξιδεύουν με παιδιά. Οι δοκιμές και άλλα προληπτικά μέτρα επιτρέπουν στα παιδιά που ταξιδεύουν μόνα τους να αποφυλακίζονται σε χορηγούς στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφεραν τα CDC. Οι χορηγοί είναι συνήθως οικογενειακοί ή άλλοι στενοί συγγενείς.

Οι αντιδράσεις στην αλλαγή

Ένας ομοσπονδιακός δικαστής έκρινε σε μήνυση της πολιτείας του Τέξας ότι τα CDC απέτυχαν να εξηγήσουν γιατί τα παιδιά που ταξιδεύουν μόνα τους εξαιρούνταν από τον Τίτλο 42 και έδωσε στη διοίκηση μια εβδομάδα για να ασκήσει έφεση. Αντίθετα τα CDC άρουν την διαταγή, αλλά μόνο για τα ασυνόδευτα παιδιά. Οι μετανάστες έχουν απελαθεί περισσότερες από 1,6 εκατομμύρια φορές σύμφωνα με τον Τίτλο 42, που ονομάστηκε σύμφωνα με νόμο του 1944 για τη δημόσια υγεία.

Ο Μπάιντεν έχει διατηρήσει τη διάταξη σε ισχύ, αλλά απάλλαξε  τα ασυνόδευτα παιδιά κατά τις πρώτες ημέρες της θητείας του. Εξέχοντες Δημοκρατικοί και ομάδες υπεράσπισης πιέζουν να τερματιστεί ο Τίτλος 42 για όλους τους μετανάστες. “Δεν είναι μια ανθρώπινη ή αποτελεσματική λύση για την ασφάλεια των συνόρων μας”, έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός γερουσιαστής Ντικ Ντάρμπιν, Δημοκρατικός του Ιλινόις, την Παρασκευή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συνεχίζεται το πρόγραμμα PHILOS για την προσφυγική κρίση όλο το 2022

Πιέσεις από τις αρχές των ΗΠΑ στο Μεξικό για τη μείωση της ροής μεταναστών

Όταν η ψυχική ασθένεια παρεξηγούνταν φρικτά

Σχέδια των ΗΠΑ για ταχεία επιστροφή μεταναστών στην πατρίδα τους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συγχορηγός του 9ου Συνεδρίου ISPAH

Άμπου Ντάμπι ΠΟΥ: Η συγχρηματοδότηση της εκδήλωσης από τον ΠΟΥ ενισχύει τη σημασία της σωματικής δραστηριότητας ως προτεραιότητας για τη δημόσια υγεία και τη συμβολή της στη μείωση της επιβάρυνσης των μη μεταδοτικών ασθενειών και στη βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας, της ψυχικής υγείας και ευεξίας. 

Η σχολική περιφέρεια της Φιλαδέλφειας επιβάλλει μάσκες για τις πρώτες 10 ημέρες του σχολικού έτους ενώ τα προνήπια πρέπει να καλύπτονται όλον τον χρόνο.

Η περιφέρεια εφαρμόζει επίσης ένα πρόγραμμα «μάσκα για να μείνει», δηλώνοντας ότι οι μαθητές και το προσωπικό που έχουν εκτεθεί στην COVID-19 μπορούν να παραμείνουν στο σχολείο αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες.

Μετάβαση ιστότοπων covid σε παρόχους στη Νέα Υόρκη για ανταπόκριση στην ευλογιά των πιθήκων

Σύμφωνα με το Fox 5 New York, τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στη Νέα Υόρκη έχουν ξεπεράσει τα 2.000. Ο ιός της πολιομυελίτιδας έχει επίσης ανιχνευθεί στα λύματα των πόλεων και σε γειτονικές κομητείες.