Πολιτική Υγείας

Ηνωμένο Βασίλειο Μπόρις Τζόνσον: Χαλαρώνουν οι περιορισμοί από τις 27 Ιανουαρίου

Ηνωμένο Βασίλειο Μπόρις Τζόνσον: Χαλαρώνουν οι περιορισμοί από τις 27 Ιανουαρίου

Ηνωμένο Βασίλειο Μπόρις Τζόνσον: "Καθώς η COVID γίνεται ενδημική, θα χρειαστεί να αντικαταστήσουμε τις νομικές απαιτήσεις με συμβουλές και καθοδήγηση, παροτρύνοντας τα άτομα με τον ιό να είναι προσεκτικά και προσεκτικά με τους άλλους", ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Πολλοί περιορισμοί για την COVID θα καταργηθούν στην Αγγλία επειδή κυβερνητικοί εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι η παραλλαγή Όμικρον έχει πλέον κορυφωθεί σε εθνικό επίπεδο, δήλωσε την Τετάρτη ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον. Από τις 27 Ιανουαρίου, το πάσο για την COVID-19 δεν θα χρειάζεται πλέον για τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας και η χρήση μάσκας προσώπου στα δημόσια σχολεία δεν θα απαιτείται πλέον. Μετά από τις 27 Ιανουαρίου, οι μάσκες δεν θα είναι υποχρεωτικές ούτε σε δημόσιους χώρους στην Αγγλία, όπως ανέφερε το Associated Press. Επίσης, η βρετανική κυβέρνηση δεν θα συμβουλεύει πλέον τους ανθρώπους να εργάζονται από το σπίτι.

Ποια είναι η κατάσταση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τα νοσοκομεία στη βόρεια Αγγλία εξακολουθούν να βρίσκονται υπό πίεση λόγω των υψηλών κρουσμάτων COVID-19, αλλά ο Τζόνσον είπε ότι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και οι ασθενείς σε μονάδες εντατικής θεραπείας αλλού στην Αγγλία σταθεροποιούνταν ή μειώνονταν. Τα μολυσμένα άτομα στην Αγγλία θα πρέπει ακόμα να απομονωθούν για πέντε ημέρες, αλλά αυτό το μέτρο θα μπορούσε επίσης να λήξει τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με τον Johnson. Οι περιορισμοί τέθηκαν σε ισχύ τον Δεκέμβριο για να επιβραδυνθεί η ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον και να κερδίσουν χρόνο στον πληθυσμό για να λάβει την ενισχυτική του δόση.

“Καθώς η COVID γίνεται ενδημική, θα χρειαστεί να αντικαταστήσουμε τις νομικές απαιτήσεις με συμβουλές και καθοδήγηση, παροτρύνοντας τα άτομα με τον ιό να είναι προσεκτικά και προσεκτικά με τους άλλους”, είπε. Ο Τζόνσον προειδοποίησε ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει και προέτρεψε τους ανθρώπους να παραμείνουν προσεκτικοί τις τελευταίες εβδομάδες του χειμώνα. Η Σκωτία και η Ουαλία θεσπίζουν τους δικούς τους κανόνες δημόσιας υγείας και έχουν ανακοινώσει παρόμοια χαλάρωση των περιορισμών. Τέλος, υπενθυμίζεται πως με περισσότερους από 153.000 επιβεβαιωμένους θανάτους από COVID-19, η Βρετανία έχει τον δεύτερο χειρότερο αριθμό θανάτων από πανδημία στην Ευρώπη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Βρετανός Jonathan Van Tam παραιτείται τον Μάρτιο

Η Βρετανία χαλαρώνει τους ταξιδιωτικούς προορισμούς

«Προτεραιότητα είναι να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία», λέει ο Υπουργός Παιδείας της Βρετανίας

Τα μέτρα του Plan B θα παραμείνουν στη Βρετανία για καιρό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την 4η δόση - Ποιους αφορά

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα άτομα άνω των 65 ετών, για τα οποία η πλατφόρμα έχει ανοίξει από τον Μάιο, δεν έχουν προσέλθει σε ικανό αριθμό να εμβολιαστούν με το ποσοστό τους να αγγίζει μόλις το 15%.

3ος γύρος υποχρεωτικών τεστ Covid στο Μακάο καθώς τα κρούσματα αυξάνονται

Μακάο Covid: Το Μακάο τηρεί την πολιτική της Κίνας για μηδενική COVID που στοχεύει στην εξάλειψη όλων των εστιών, σχεδόν με οποιοδήποτε κόστος, αντίθετη με μια παγκόσμια τάση προσπάθειας συνύπαρξης με τον ιό. 

Τέλος στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού κατά της Covid-19 ανακοίνωσε η Αυστριακή Κυβέρνηση

Αυστρία: Η αυστριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα την πλήρη εγκατάλειψη της πολιτικής της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού κατά της Covid-19, μια πολιτική που είχε θέσει σε αναστολή τον Μάρτιο μόλις ένα μήνα μετά την έναρξη ισχύος της. «Πλέον, πρέπει να ζήσουμε με την Covid, επομένως θα εφαρμόσουμε μια σειρά μέτρων, το οποίο σημαίνει τον τερματισμό της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού», […]

Ο κυβερνήτης του Νιου Χάμσαϊρ εμποδίζει τους φαρμακοποιούς να χορηγούν ιβερμεκτίνη για τη θεραπεία της COVID-19 χωρίς ιατρική συνταγή

«Οι ασθενείς θα πρέπει πάντα να συμβουλεύονται τον γιατρό τους πριν πάρουν φάρμακα, ώστε να έχουν πλήρη επίγνωση των θεραπευτικών επιλογών και των πιθανών ακούσιων συνεπειών από τη λήψη ενός φαρμάκου που μπορεί να περιορίσει άλλες επιλογές θεραπείας στο μέλλον», είπε ο Sununu.

Τα χάπια για την άμβλωση θα γίνουν το επόμενο πεδίο μάχης στον αναπαραγωγικό αγώνα των ΗΠΑ

Καθώς αυτές οι νομικές μάχες ετοιμάζονται να γίνουν, η συνήγορος κατά των αμβλώσεων Savannah Craven είπε ότι αυτή και οι συνάδελφοί της θα εργαστούν για να απαγορευθούν όλες οι μέθοδοι άμβλωσης, συμπεριλαμβανομένων των χαπιών, σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

'Εγκριση δαπάνης για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS & απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων

ΗΔΙΚΑ: Εγκρίθηκε από την ΗΔΙΚΑ η δαπάνη για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS και απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων και γνωματεύσεων στα δημόσια Νοσοκομεία και τις δομές ΠΦΥ της χώρας.

Τα ευρωπαϊκά φεστιβάλ δεν πρέπει να καταργηθούν λόγω της ευλογιάς των πιθήκων λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Η Meg Doherty, από τα παγκόσμια προγράμματα HIV, ηπατίτιδας και σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων στον ΠΟΥ, δήλωσε: «Δεν το ονομάζουμε σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη. «Ο στιγματισμός δεν βοηθά ποτέ σε ένα ξέσπασμα ασθένειας», πρόσθεσε. «Αυτή δεν είναι μια γκέι ασθένεια. Ωστόσο, θέλουμε οι άνθρωποι να γνωρίζουν ποιοι είναι οι κίνδυνοι».

Η Σαγκάη αναφέρει μηδενικά κρούσματα COVID για πρώτη φορά εδώ και μήνες

Κίνα κορωνοϊός: Η Κίνα ανέφερε μηδενικά νέα κρούσματα COVID-19 στη Σαγκάη για πρώτη φορά από τον Μάρτιο σήμερα, καθώς το τελευταίο ξέσπασμα της χώρας υποχωρεί μετά από μήνες καραντίνας και άλλους περιορισμούς.