Πολιτική Υγείας

Ηνωμένο Βασίλειο μέτρα: Πλήρης χαλάρωση των μέτρων στη Βρετανία

Ηνωμένο Βασίλειο μέτρα: Πλήρης χαλάρωση των μέτρων στη Βρετανία

Ηνωμένο Βασίλειο μέτρα: "Η COVID δεν θα εξαφανιστεί ξαφνικά και πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν τον ιό και να συνεχίσουμε να προστατεύουμε τον εαυτό μας χωρίς να περιορίζουμε τις ελευθερίες μας", ανέφερε ο Μπόρις Τζόνσον.

Η Βρετανία θέλει να διατηρήσει την ικανότητα να εντοπίζει νέες παραλλαγές του κορωνοϊού, αλλά πρέπει να σταματήσει να ξοδεύει τόσα πολλά για δωρεάν τεστ καθώς μειώνονται τα κρούσματα και οι θάνατοι, δήλωσε την Κυριακή ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον. Ο Τζόνσον θα παρουσιάσει σχέδια αυτή την εβδομάδα ώστε η χώρα να “ζήσει με την COVID” εν μέσω προτάσεων ότι τα δωρεάν τεστ για τον κορωνοϊό θα μπορούσαν να σταματήσουν και ορισμένες μελέτες υγείας σταμάτησαν. Ερωτηθείς από το BBC πώς θα εντόπιζε η χώρα την άφιξη νέων παραλλαγών, ο Τζόνσον είπε: “Θέλω να βεβαιωθώ ότι έχουμε τη δυνατότητα να εντοπίζουμε πράγματα και να κάνουμε εφεδρικά αντίγραφα όσο πιο γρήγορα χρειάζεται”, είπε. “Χρειαζόμαστε ανθεκτικότητα… αλλά για παράδειγμα, στις δοκιμές. Δεν χρειάζεται να συνεχίσουμε να ξοδεύουμε με ρυθμό 2 δισεκατομμυρίων λιρών (2,7 δισεκατομμύρια δολάρια) το μήνα, αυτό που κάναμε τον Ιανουάριο.”

Τι θα ισχύει από την ερχόμενη εβδομάδα

Στην Αγγλία δεν θα χρειάζεται πλέον να απομονώνονται αφού βρεθούν θετικοί στον κορωνοϊό μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, δήλωσε η Ντάουνινγκ Στριτ. Ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον πρόκειται να ανακοινώσει την απόφαση αύριο – η οποία ισχύει και για τις στενές επαφές – καθώς προχωρά να καταργήσει όλους τους εναπομείναντες περιορισμούς για την COVID-19. Όταν αποκαλύψει το σχέδιό του “ζωή με την COVID”, αναμένεται να πει στους βουλευτές ότι το πρόγραμμα εμβολίων, οι δοκιμές και οι νέες θεραπείες θα είναι αρκετά για να κρατήσουν το κοινό ασφαλές. “Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό”. Πριν από την ανακοίνωση, ο κ. Τζόνσον είπε: “Η COVID δεν θα εξαφανιστεί ξαφνικά και πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν τον ιό και να συνεχίσουμε να προστατεύουμε τον εαυτό μας χωρίς να περιορίζουμε τις ελευθερίες μας.”

“Έχουμε δημιουργήσει ισχυρές προστασίες έναντι αυτού του ιού τα τελευταία δύο χρόνια μέσω της κυκλοφορίας εμβολίων, των δοκιμών, των νέων θεραπειών και της καλύτερης επιστημονικής κατανόησης του τι μπορεί να κάνει αυτός ο ιός. Χάρη στο επιτυχημένο πρόγραμμα εμβολιασμού μας και το τεράστιο πλήθος των ανθρώπων που ήρθαν να υποστούν τρύπημα, είμαστε τώρα σε θέση να εκθέσουμε το σχέδιό μας για τη ζωή με την COVID”. Ερωτηθείς εάν η αλλαγή θα σήμαινε ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να πάνε στη δουλειά εάν είχαν COVID, ο επίσημος εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού είχε προηγουμένως είπε “θα υπάρξει καθοδήγηση, δεν θα ήταν αυτό που προτείνουμε”.

Οι τοπικές αρχές θα πρέπει να διαχειριστούν τα κρούσματα χρησιμοποιώντας προϋπάρχουσες εξουσίες δημόσιας υγείας – όπως και για άλλες ασθένειες. Ο υπουργός Ευρώπης Τζέιμς Κλέβερλι είπε στον Τρέβορ Φίλιπς του Sky News σήμερα πως οι τοπικές αρχές είχαν από καιρό σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης για κρούσματα ασθενειών και θα το χρησιμοποιήσουν. Δεν είπε εάν θα δοθούν περισσότερα χρήματα στα συμβούλια για την αντιμετώπιση των εστιών της COVID, αλλά είπε ότι η Όμικρον είναι παρόμοια με άλλες λιγότερο γνωστές ασθένειες που κυκλοφορούν για τις οποίες οι τοπικές αρχές είχαν ήδη σχέδια. Υπάρχουν αναφορές ότι η παροχή δωρεάν δοκιμών πλευρικής ροής που παραδίδονται στο σπίτι θα μπορούσε επίσης να τερματιστεί, αλλά αυτό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Τα συστήματα επιτήρησης θα διατηρηθούν

Η Αγγλία θα διατηρήσει “συστήματα επιτήρησης και μέτρα έκτακτης ανάγκης” που θα χρησιμοποιηθούν εάν χρειαστεί – όπως αυξημένη ικανότητα δοκιμών ή προγράμματα εμβολίων – για να ανταποκριθεί σε νέες παραλλαγές. Τα εμβόλια και άλλες φαρμακευτικές παρεμβάσεις θα διατηρηθούν ως πρώτη γραμμή άμυνας. Περισσότεροι από 48 εκατομμύρια Βρετανοί έχουν κάνει δύο δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19 – περίπου το 85% του πληθυσμού – ενώ περισσότεροι από 37 εκατομμύρια έχουν λάβει ενισχυτική δόση. Αυτό σημαίνει ότι η παρέμβαση της κυβέρνησης στις ζωές των ανθρώπων μπορεί επιτέλους να τελειώσει. Υπήρχαν αναφορές ότι η δειγματοληψία λοιμώξεων που χρηματοδοτείται από το κράτος θα μπορούσε να ακυρωθεί, αλλά η Ντάουνινγκ Στριτ φάνηκε να κρατά την πόρτα ανοιχτή σε αυτές τις μελέτες στη δέσμευσή της να διατηρήσει «αντοχή έναντι μελλοντικών παραλλαγών με συνεχείς δυνατότητες επιτήρησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το Ηνωμένο Βασίλειο γνωρίζει έντονη αύξηση των σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων

Η Molly Meacher, μέλος της Άνω Βουλής των Λόρδων του Βρετανικού Κοινοβουλίου, έχει συντάξει νόμο για τη νομιμοποίηση της ευθανασίας

Η Κυβέρνηση στη Βρετανία υποχωρεί μπροστά στο NHS

Χαλαρώνουν οι περιορισμοί στη Βρετανία από σήμερα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την 4η δόση - Ποιους αφορά

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα άτομα άνω των 65 ετών, για τα οποία η πλατφόρμα έχει ανοίξει από τον Μάιο, δεν έχουν προσέλθει σε ικανό αριθμό να εμβολιαστούν με το ποσοστό τους να αγγίζει μόλις το 15%.

3ος γύρος υποχρεωτικών τεστ Covid στο Μακάο καθώς τα κρούσματα αυξάνονται

Μακάο Covid: Το Μακάο τηρεί την πολιτική της Κίνας για μηδενική COVID που στοχεύει στην εξάλειψη όλων των εστιών, σχεδόν με οποιοδήποτε κόστος, αντίθετη με μια παγκόσμια τάση προσπάθειας συνύπαρξης με τον ιό. 

Τέλος στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού κατά της Covid-19 ανακοίνωσε η Αυστριακή Κυβέρνηση

Αυστρία: Η αυστριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα την πλήρη εγκατάλειψη της πολιτικής της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού κατά της Covid-19, μια πολιτική που είχε θέσει σε αναστολή τον Μάρτιο μόλις ένα μήνα μετά την έναρξη ισχύος της. «Πλέον, πρέπει να ζήσουμε με την Covid, επομένως θα εφαρμόσουμε μια σειρά μέτρων, το οποίο σημαίνει τον τερματισμό της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού», […]

Ο κυβερνήτης του Νιου Χάμσαϊρ εμποδίζει τους φαρμακοποιούς να χορηγούν ιβερμεκτίνη για τη θεραπεία της COVID-19 χωρίς ιατρική συνταγή

«Οι ασθενείς θα πρέπει πάντα να συμβουλεύονται τον γιατρό τους πριν πάρουν φάρμακα, ώστε να έχουν πλήρη επίγνωση των θεραπευτικών επιλογών και των πιθανών ακούσιων συνεπειών από τη λήψη ενός φαρμάκου που μπορεί να περιορίσει άλλες επιλογές θεραπείας στο μέλλον», είπε ο Sununu.

Τα χάπια για την άμβλωση θα γίνουν το επόμενο πεδίο μάχης στον αναπαραγωγικό αγώνα των ΗΠΑ

Καθώς αυτές οι νομικές μάχες ετοιμάζονται να γίνουν, η συνήγορος κατά των αμβλώσεων Savannah Craven είπε ότι αυτή και οι συνάδελφοί της θα εργαστούν για να απαγορευθούν όλες οι μέθοδοι άμβλωσης, συμπεριλαμβανομένων των χαπιών, σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

'Εγκριση δαπάνης για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS & απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων

ΗΔΙΚΑ: Εγκρίθηκε από την ΗΔΙΚΑ η δαπάνη για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS και απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων και γνωματεύσεων στα δημόσια Νοσοκομεία και τις δομές ΠΦΥ της χώρας.

Τα ευρωπαϊκά φεστιβάλ δεν πρέπει να καταργηθούν λόγω της ευλογιάς των πιθήκων λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Η Meg Doherty, από τα παγκόσμια προγράμματα HIV, ηπατίτιδας και σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων στον ΠΟΥ, δήλωσε: «Δεν το ονομάζουμε σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη. «Ο στιγματισμός δεν βοηθά ποτέ σε ένα ξέσπασμα ασθένειας», πρόσθεσε. «Αυτή δεν είναι μια γκέι ασθένεια. Ωστόσο, θέλουμε οι άνθρωποι να γνωρίζουν ποιοι είναι οι κίνδυνοι».

Η Σαγκάη αναφέρει μηδενικά κρούσματα COVID για πρώτη φορά εδώ και μήνες

Κίνα κορωνοϊός: Η Κίνα ανέφερε μηδενικά νέα κρούσματα COVID-19 στη Σαγκάη για πρώτη φορά από τον Μάρτιο σήμερα, καθώς το τελευταίο ξέσπασμα της χώρας υποχωρεί μετά από μήνες καραντίνας και άλλους περιορισμούς.