Πολιτική Υγείας

Ηνωμένο Βασίλειο: Καταργεί την Πορτογαλία από τη λίστα ταξιδιών λόγω ανησυχιών σχετικά με τις παραλλαγές του κορωνοϊού

Ηνωμένο Βασίλειο: Καταργεί την Πορτογαλία από τη λίστα ταξιδιών λόγω ανησυχιών σχετικά με τις παραλλαγές του κορωνοϊού

Η ταξιδιωτική βιομηχανία αντέδρασε με απογοήτευση στην ανακοίνωση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ηνωμένο Βασίλειο: Ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps είπε ότι μια μετάλλαξη της παραλλαγής δέλτα που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία. ΛΟΝΔΙΝΟ – Η Βρετανία δήλωσε την Πέμπτη ότι αφαιρεί την Πορτογαλία από τη λίστα των ταξιδιωτικών προορισμών που είναι ασφαλείς για την COVID, πράγμα που σημαίνει ότι χιλιάδες κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου που βρίσκονται σε διακοπές εκεί αντιμετωπίζουν την προοπτική επιστροφής σε 10 ημέρες από την καραντίνα. Ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps δήλωσε ότι η «δύσκολη απόφαση» προκλήθηκε από την αύξηση των ποσοστών μόλυνσης στην Πορτογαλία και ανησυχεί για νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού που θα μπορούσαν να αποδειχθούν ανθεκτικές στα εμβόλια. Είπε ότι μια μετάλλαξη της παραλλαγής δέλτα που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία.

Είπε “υπάρχει ένα είδος μετάλλαξης από το Νεπάλ, της λεγόμενης ινδικής παραλλαγής, που έχει ανιχνευθεί και απλά δεν γνωρίζουμε τη δυνατότητα να είναι μια μετάλλαξη που θα καταστρέφει το εμβόλιο και απλά δεν θέλουμε να πάρουμε τον κίνδυνο καθώς θα μπορείτε να έρθετε στις 21 Ιουνίου “- την ημερομηνία που η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ελπίζει να άρει τους εναπομείναντες περιορισμούς του κορωνοϊού.

Η αλλαγή θα τεθεί σε ισχύ την Τρίτη στις 4 π.μ.

Εδάφη, συμπεριλαμβανομένης της Ισλανδίας, του Ισραήλ και των Νήσων Φώκλαντ, παραμένουν στην πράσινη λίστα του Ηνωμένου Βασιλείου. Επίσης, ξεκινώντας την Τρίτη, η Βρετανία προσθέτει επτά χώρες – Αφγανιστάν, Μπαχρέιν, Κόστα Ρίκα, Αίγυπτο, Σρι Λάνκα, Σουδάν και Τρινιντάντ και Τομπάγκο – στην “κόκκινη λίστα” με μέρη με σοβαρά κρούσματα COVID-19.

Απαγορεύονται όλα τα εκτός ταξιδιού απαραίτητα σε χώρες της κόκκινης λίστας και οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου που επιστρέφουν από οποιαδήποτε από αυτές πρέπει να περάσουν 10 ημέρες σε ένα ξενοδοχείο καραντίνας εγκεκριμένο από την κυβέρνηση.

Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε σχεδόν 128.000 θανάτους από κορωνοϊούς, τον υψηλότερο αριθμό στην Ευρώπη.

Μια μαζική εκστρατεία εμβολιασμού που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο έδωσε δύο δόσεις εμβολίου σε περισσότερους από τους μισούς ενήλικους πληθυσμούς και έφερε νέες μολύνσεις και θανάτους.

Ωστόσο, οι αριθμοί των κρουσμάτων αυξάνονται και πάλι καθώς η πιο μεταδοτική παραλλαγή δέλτα εξαπλώνεται σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Δημόσια Υγεία της Αγγλίας είπε ότι το στέλεχος ήταν πλέον κυρίαρχο στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετατοπίζοντας μια παραλλαγή που αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά πέρυσι στη νοτιοανατολική Αγγλία και ονομάστηκε άλφα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Το πρακτορείο είπε ότι τα πρώιμα στοιχεία δείχνουν ότι ενδέχεται να υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εισαγωγής στο νοσοκομείο από την παραλλαγή δέλτα.

Η Πορτογαλία είναι ένας σημαντικός προορισμός για Βρετανούς που αναζητούν τον ήλιο και ήταν ο μόνος μεγάλος τουριστικός προορισμός στην «πράσινη λίστα» της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, που ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα, για μέρη που μπορούν να επισκεφθούν χωρίς να χρειάζεται να απομονωθούν κατά την επιστροφή.

Ο τουρισμός, κυρίως από Βρετανούς επισκέπτες, αποτελεί βασικό παράγοντα της οικονομίας της νότιας Ευρώπης, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 15% του ετήσιου ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Πορτογαλίας είπε ότι “δεν μπορεί να καταλάβει τη λογική” πίσω από τη βρετανική απόφαση.

“Η Πορτογαλία συνεχίζει να χαλαρώνει το κλείδωμά της, με σύνεση και σταδιακά, με σαφείς κανόνες για την ασφάλεια όσων διαμένουν εδώ ή μας επισκέπτονται”, ανέφερε σε ένα tweet.

Η ταξιδιωτική βιομηχανία αντέδρασε με απογοήτευση στην ανακοίνωση του Ηνωμένου Βασιλείου.

“Οι υπουργοί πέρασαν τον περασμένο μήνα χαιρετίζοντας την επανεκκίνηση των διεθνών ταξιδιών, μόνο για να τα κλείσουν τρεις εβδομάδες αργότερα όλα εκτός από την εγγύηση ενός άλλου χαμένου καλοκαιριού για τον ταξιδιωτικό τομέα”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Heathrow Airport John Holland-Kaye.

Ο Andrew Flintham, διευθύνων σύμβουλος της ταξιδιωτικής εταιρείας TUI UK, δήλωσε ότι η απομάκρυνση της Πορτογαλίας από την πράσινη λίστα “θα προκαλέσει αμέτρητη ζημιά στην εμπιστοσύνη των πελατών.” “Είμαστε καθησυχασμένοι ότι θα δημιουργηθεί μια πράσινη λίστα παρακολούθησης και θα δοθεί ειδοποίηση μιας εβδομάδας, ώστε οι ταξιδιώτες να μην χρειάζεται να βιαστούν πίσω στο σπίτι τους”, είπε. “Έχουν αποτύχει σε αυτήν την υπόσχεση.” Μαζί με τα έθνη που χαρακτηρίζονται κόκκινα ή πράσινα, η βρετανική κυβέρνηση έχει ταξινομήσει δεκάδες χώρες «amber list», συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι ταξιδιώτες από ποροκαλί χώρες πρέπει να συμπληρώσουν μια καραντίνα 10 ημερών στο σπίτι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πορτογαλία – Ισπανία ανοίγουν ξανά τα σύνορά τους

Πορτογαλία: Δραματική η κατάσταση με την πανδημία - Σκέψεις για αποστολή ασθενών στην Αυστρία

Σε απόγνωση οι γιατροί στα νοσοκομεία της Πορτογαλίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χαβάη Κίνας: Πάνω από 80.000 τουρίστες παγιδευμένοι μετά το ξέσπασμα της COVID

Χαβάη Κίνας: Οι τουρίστες που θέλουν να φύγουν πρέπει να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα σε πέντε τεστ PCR σε διάστημα επτά ημερών, ενώ τα ξενοδοχεία της πόλης κλήθηκαν να προσφέρουν στους επισκέπτες έκπτωση 50% μέχρι να χαλαρώσουν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

Το Κονέκτικατ εγκαινιάζει ιστότοπο και τηλεφωνική γραμμή για τις αμβλώσεις παρά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου

«Στο Κονέκτικατ, το δικαίωμα της γυναίκας στην επιλογή εξακολουθεί να προστατεύεται», δήλωσε η Επίτροπος του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του Κονέκτικατ, Δρ Manisha Juthani.

Το νησί Sanya αρχίζει να κλείνει τα εμπορικά κέντρα αφορολόγητων ειδών καθώς επιδεινώνεται η πιο πρόσφατη επιδημία COVID στην Κίνα

Πέρυσι, ενισχυμένη από τις ανανεωμένες καταναλωτικές δαπάνες στην ηπειρωτική χώρα και τις πολιτικές κινήσεις, η αξία των υπεράκτιων πωλήσεων αφορολόγητων ειδών στο Χαϊνάν έφτασε περίπου τα 49,5 δισεκατομμύρια γιουάν, περίπου 7,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε τρέχουσες συναλλαγές, αυξημένη κατά 80% από έτος σε έτος. «Τώρα τον Αύγουστο ο ιός επέστρεψε, καθιστά πολύ δύσκολη την επιχειρηματική δραστηριότητα», είπε ο Dream στο Reuters.

Οι ψηφοφόροι του Κάνσας καταρρίπτουν τη τροποποίηση για το δικαίωμα στην άμβλωση

Κάνσας: Η προτεινόμενη συνταγματική τροποποίηση είναι μια αντίδραση σε μια απόφαση του 2019 από το Ανώτατο Δικαστήριο του Κάνσας, το οποίο κατέρριψε έναν πολιτειακό νόμο που απαγόρευε μια κοινή διαδικασία άμβλωσης δεύτερης θητείας.

Το φθινόπωρο τα επικαιροποιημένα εμβόλια για την Όμικρον στην Ελλάδα, λέει ο Υπουργός Υγείας

Έκανε γνωστό ότι το 25% των γιατρών μαζί με ιδιώτες που είχαν δικαίωμα να ενταχθούν, εντάχθηκαν, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για 3.000 γιατρούς. Τέλος, ανέφερε ότι για την Αττική και το Νότιο Αιγαίο πολίτες και γιατροί θα μπορούν να εγγράφονται από τον Σεπτέμβριο ώστε οι γιατροί να έχουν περισσότερο χρόνο και να υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή.

Αυξάνονται οι έρευνες στον τομέα της ιατρικής στην Αυστραλία

Χρηματοδότηση ερευνών: Για να συμβαδίσει με άλλες χώρες και για να διατηρήσει την έρευνα για την υγεία μια βιώσιμη καριέρα, η Αυστραλία πρέπει πρώτα απ' όλα να αυξήσει το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης της έρευνας.

Επιχορηγήσεις για τη Δημόσια Υγεία στη Τζόρτζια

Κρατικό Πανεπιστήμιο Τζόρτζια: Το Ερευνητικό Κέντρο Πρόληψης στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια επικεντρώνεται στην υγεία των προσφύγων και των μεταναστών. Μια σύνοδος κορυφής που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο συγκέντρωσε περισσότερους από 250 συμμετέχοντες.