Πολιτική Υγείας

Ινδία Covid: 100 εκ. δολ. σε προμήθειες από τις ΗΠΑ, καθώς οι απελπισμένοι ασθενείς στρέφονται στη μαύρη αγορά

Ινδία Covid: 100 εκ. δολ. σε προμήθειες από τις ΗΠΑ, καθώς οι απελπισμένοι ασθενείς στρέφονται στη μαύρη αγορά

Η κρίση, η οποία πιστεύεται ότι τροφοδοτείται από πιο μεταδοτικές παραλλαγές, καταδεικνύει τι θα μπορούσε να συμβεί όταν δεν θα ελέγχεται ο ιός, προειδοποίησαν αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου την περασμένη εβδομάδα.

Ινδία Covid: Οι προμήθειες κορωνοϊού των ΗΠΑ πρόκειται να αρχίσουν να φθάνουν στην Ινδία την Πέμπτη Η Ινδία βλέπει 350.000 κρούσματα κορωνοϊού και χιλιάδες θανάτους την ημέρα. Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι στέλνουν 100 εκατομμύρια δολάρια σε προμήθειες κορωνοϊού στην Ινδία σε μια προσπάθεια να παράσχουν “επείγουσα ανακούφιση” καθώς η χώρα αντιμετωπίζει ένα καταστροφικό κύμα νέων μολύνσεων.

Σε δήλωση, αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι πτήσεις βοήθειας της κυβέρνησης των ΗΠΑ θα αρχίσουν να φθάνουν στην Ινδία την Πέμπτη και θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα. Μεταξύ των προμηθειών που μεταφέρονται στην Ινδία είναι υλικά οξυγόνου, εξοπλισμός ατομικής προστασίας, προμήθειες παρασκευής εμβολίων, κιτ ταχείας δοκιμής και θεραπευτική.

Οι ΗΠΑ δεσμεύτηκαν επίσης για βοήθεια για τη δημόσια υγεία και δήλωσαν ότι οι ειδικοί των CDC θα συνεργαστούν με τους εμπειρογνώμονες της Ινδίας στους ακόλουθους τομείς: εργαστήριο, επιτήρηση και επιδημιολογία, βιοπληροφορική για τη γονιδιωματική αλληλουχία και μοντελοποίηση, πρόληψη και έλεγχο λοιμώξεων, διάθεση εμβολίων και κίνδυνο επικοινωνίας.”

Η ανακοίνωση έρχεται καθώς εμφανίζονται αναφορές ότι απελπισμένοι πολίτες στρέφονται όλο και περισσότερο στη μαύρη αγορά για να αγοράσουν φάρμακα σε μια προσπάθεια να σώσουν άρρωστους συγγενείς.

Ο Ashish Poddar είπε στο Associated Press ότι πλήρωσε έναν έμπορο 1.000 $ εκ των προτέρων για remdesivir και tocilizumab αφού το νοσοκομείο του είπε ότι η προμήθεια είχε τελειώσει και οι θεραπείες ήταν αυτές που θα κρατούσαν τον πατέρα του ζωντανό.

Ο έμπορος, ωστόσο, δεν ήρθε ποτέ, και ο πατέρας του πέθανε. «Μακάρι να μου είχε πει τουλάχιστον ότι δεν πρόκειται να έρθει», δήλωσε ο Ποντάρ στο Associated Press. “Θα μπορούσα να έψαχνα αλλού.”

Ο αριθμός των περιπτώσεων της Ινδίας αυξήθηκε στα ύψη τις τελευταίες εβδομάδες, με αξιωματούχους να προειδοποιούν ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες νέες καθημερινές υποθέσεις που προστίθενται είναι πιθανό να υποτιμώνται λόγω των περιορισμένων πόρων για τεστ.

Η χώρα ξεπέρασε πρόσφατα 204.000 θανάτους COVID-19, λίγους μήνες μετά την ανακοίνωση της νίκης του πρωθυπουργού κατά της covid-19.

Η κρίση, η οποία πιστεύεται ότι τροφοδοτείται από πιο μεταδοτικές παραλλαγές, καταδεικνύει τι θα μπορούσε να συμβεί όταν δεν θα ελέγχεται ο ιός, προειδοποίησαν αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου την περασμένη εβδομάδα.

Στην Αφρική, αξιωματούχοι παρακολουθούν με αναστατωμένη ανάσα και προετοιμάζονται για μια πιθανή αναζωπύρωση της δικής τους πανδημίας. Οι ειδικοί επέκριναν την Ινδία ότι εγκατέλειψε τα μέτρα προστασίας όταν το ποσοστό των κρουσμάτων της ήταν σταθερό και φιλοξένησε μαζικές θρησκευτικές συγκεντρώσεις χωρίς μάσκες και επιτρέποντας πολιτικές συγκεντρώσεις χωρίς μέτρα δημόσιας υγείας.

«Πρέπει να συγκεντρωθούμε επειγόντως», δήλωσε ο John Nkengasong, διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Αφρικής, στο Associated Press. “Δεν έχουμε αρκετούς εργαζόμενους στον τομέα της υγείας. Δεν έχουμε αρκετό οξυγόνο.” Η κρίση στην Ινδία έχει περαιτέρω επιπτώσεις στον κόσμο, καθώς αναμενόταν να παράγει μεγάλο αριθμό εμβολίων AstraZeneca που απαιτούνται για την COVAX, αλλά έκτοτε έχει απαγορεύσει τις εξαγωγές. Τους επόμενους μήνες, η χώρα αναμένεται να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε εμβόλιο κατάφερε να παράγει για τον δικό της πληθυσμό πριν συνεχίσει τις αποστολές αλλού. Οι ΗΠΑ δεσμεύτηκαν να στείλουν αρκετά εκατομμύρια δόσεις μη χρησιμοποιημένου εμβολίου AstraZeneca στη χώρα του 1,3 δισεκατομμυρίων.

Η Ινδία μόλις κινήθηκε για να ανοίξει την επιλεξιμότητα του εμβολίου σε όλους άνω των 18 ετών σε μια προσπάθεια να καταστείλει τη διάδοση. Ωστόσο, θα μπορούσε να είναι εβδομάδες πριν η χώρα δει την επίδραση των προσπαθειών της. Μόνο περίπου το 9% του πληθυσμού της χώρας έχει λάβει μία δόση από την έναρξη της εκστρατείας εμβολίων τον Ιανουάριο, ανέφερε το Reuters.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ινδοί αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι τόσο ο αριθμός των περιπτώσεων COVID-19 όσο και ο αριθμός των θανάτων είναι πιθανό να μην αναφέρονται

Η Αυστραλία αναστέλλει τις απευθείας πτήσεις προς Ινδία

Δελχί κορωνοϊός: Η Ινδική χώρα εκπέμπει sos

Τραγική η τρέχουσα κρίση κορωνοϊού στην Ινδία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μάριος Θεμιστοκλέους: Αναμνηστική δόση για όλους άνω των 18 ετών 3 μήνες μετά τον εμβολιασμό

Θεμιστοκλέους τρίτη δόση εμβόλιο: Για τους νοσήσαντες, ο εμβολιασμός θα γίνεται 3 μήνες μετά τη διάγνωση. Παράλληλα, παραμένει το διάστημα των δύο μηνών για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο της J&J.

Συνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε υγειονομικούς και ΕΜΑΚ λέει το ΣτΕ

Υγειονομικοί ΕΜΑΚ: Η απόφαση του ΣτΕ κατά πλειοψηφία ήταν πως δεν αντίκεινται στις συνταγματικές επιταγές και τις υπερνομοθετικές διατάξεις οι αποφάσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους υγειονομικούς και σε όσους υπηρετούν στην ΕΜΑΚ.

Ο ΠΟΥ αναγνωρίζει πως τα μέτρα που λειτούργησαν στην μετάλλαξη δέλτα λειτουργούν και στην όμικρον

ΠΟΥ όμικρον μέτρα: Ο έλεγχος των συνόρων μπορεί να καθυστερήσει την είσοδο του ιού και να κερδίσει χρόνο. Αλλά κάθε χώρα και κάθε κοινότητα πρέπει να προετοιμαστεί για νέες αυξήσεις κρουσμάτων, με βάση τα μέτρα που έχουν ληφθεί και την εμπειρία που αποκτήθηκε στην αντιμετώπιση της παραλλαγής δέλτα.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τον εμβολιασμό των μικρών παιδιών σε αντίθεση με άλλες κυβερνήσεις χωρών

Μεταξύ των ελάχιστων εξαιρέσεων είναι η Νότια Αφρική, η οποία άρχισε να εμβολιάζει άτομα από την ηλικία των 12 ετών με μία μόνο δόση του εμβολίου Pfizer στις 20 Οκτωβρίου, και η Γουινέα, η οποία δήλωσε ότι θα ξεκινήσει να εμβολιάζει τους εφήβους αυτή την εβδομάδα. Ασυνήθιστα, στη Νότια Αφρική, δεν απαιτείται γονική άδεια για να εμβολιαστούν οι έφηβοι.

Πολλά κράτη έχουν αναστείλει τα ταξίδια σε ορισμένες χώρες της Νότιας Αφρικής λόγω της παραλλαγής "όμικρον"

Οι ΗΠΑ εξέδωσαν ταξιδιωτικές συμβουλές επιπέδου 4 για τα οκτώ κράτη της Νότιας Αφρικής στις 26 Νοεμβρίου, αλλά αυτοί οι περιορισμοί δεν ισχύουν για τους πολίτες των ΗΠΑ, τους νόμιμους μόνιμους κατοίκους και ορισμένες άλλες κατηγορίες.

Μαγιορκίνης: Αύξηση 4% στους θανάτους-8% στους νοσηλεύομενους σε ΜΕΘ-Εξαιρετικά διεισδυτική η Όμικρον

Γκίκας Μαγιορκίνης: Η επιδημία στη Νότια Αφρική παρουσιάζει εκθετική αύξηση, είπε ο κ. Μαγιορκίνης, που αφορά σε κρούσματα και θανάτους, με τη Δέλτα να υποχωρεί έναντι της Όμικρον. Αυτό επιβεβαιώνει την αρχική εντύπωση ότι το στέλεχος Όμικρον είναι ένα εξαιρετικά διεισδυτικό στέλεχος.

Βάνα Παπαευαγγέλου: Ξεπερνούν τις 50.000 τα ενεργά κρούσματα-Πάνω από 500 οι εισαγωγές

Βάνα Παπαευαγγέλου: Η πίεση στο ΕΣΥ είναι σημαντική - Σε αρκετές περιφέρειες της χώρας είχαμε αύξηση των κρουσμάτων στους ενήλικες 50 ως 70 ετών, σχετιζόμενη με την καθυστέρηση της τρίτης δόσης. Ενδεικτικά, στα Τρίκαλα, ενώ παρατηρείται μείωση κατά 30 % στα νέα κρούσματα, η ενδιάμεση ηλικία των νέων διαγνώσεων ανέβηκε στα 43 έτη (από τα 38) σε λίγες μόλις εβδομάδες. Την ίδια ώρα, όπως είπε, μόλις 1 στους 4 έχει προσέλθει για την 3η δόση.