Πολιτική Υγείας

Ιδιωτικές Κλινικές: Εντάσσονται στη μάχη της πανδημίας από τον υπ. Υγείας

Ιδιωτικές Κλινικές: Εντάσσονται στη μάχη της πανδημίας από τον υπ. Υγείας

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης και με ευρωπαϊκή επιχορήγηση 30 εκατ. ευρώ για τις ανάγκες της πανδημίας, δρομολόγησαν τις διαδικασίες μετάβασης ασθενών με Covid-19 σε στρατιωτικά νοσοκομεία και ασθενών χωρίς Covid-19 σε ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Ιδιωτικές Κλινικές: Στη διεύρυνση της δυναμικότητας του ΕΣΥ προχώρησε η κυβέρνηση, εντάσσοντας στη μάχη της πανδημίας Covid-19 τα στρατιωτικά νοσοκομεία και τις ιδιωτικές κλινικές όλης της χώρας. Δείτε ποιες περιπτώσεις ασθενών θα νοσηλευθούν στα νοσοκομεία αυτά.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης και με ευρωπαϊκή επιχορήγηση 30 εκατ. ευρώ για τις ανάγκες της πανδημίας, δρομολόγησαν τις διαδικασίες μετάβασης ασθενών με Covid-19 σε στρατιωτικά νοσοκομεία και ασθενών χωρίς Covid-19 σε ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Στην ΚΥΑ προσδιορίζεται ο τρόπος αποζημίωσης των τελευταίων για την παραχώρηση απλών κλινικών, αλλά και κλινών ΜΕΘ (Μονάδας Εντατικής Θεραπείας) για τη νοσηλεία ασθενών, που θα μεταφερθούν από τα δημόσια νοσοκομεία, υπό την επιχειρησιακή εποπτεία του ΕΚΑΒ.

Το σχέδιο θα ενεργοποιηθεί αν και εφόσον υπάρξει ανάγκη αποσυμφόρησης των δημόσιων νοσοκομείων. Να σημειωθεί ότι τα νοσήλια των ασθενών θα καλυφθούν εξολοκλήρου από τον ΕΟΠΥΥ, χωρίς οικονομική επιβάρυνση των ασφαλισμένων, όπως προβλέπεται στην ΚΥΑ.

Ιδιωτικές κλινικές: “Είμαστε εδώ να προσφέρουμε κάθε δυνατή βοήθεια”

Η εμπλοκή των ιδιωτών στη νοσηλεία ασθενών εκτός Covid-19 ήταν ένα από τα μέτρα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που είχε δημοσιευθεί από την κυβέρνηση στα μέσα του περασμένου Μαρτίου. Με τα περιοριστικά μέτρα του lockdown, ωστόσο, αλλά και την ανάσχεση του πρώτου κύματος της πανδημίας, το σχέδιο επίταξης των ιδιωτικών κλινικών δεν χρειάστηκε να ενεργοποιηθεί.

Οπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών κλινικών, Γρηγόρης Σαραφιανός, αναφέρει ότι οι ιδιωτικές κλινικές έχουν αναλάβει την υποχρέωση να στηρίξουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, όταν υπάρξει πρόβλημα πληρότητας στα Δημόσια Νοσοκομεία εξαιτίας της μεγάλης διασποράς του κορωνοϊού.

“Ο ιδιωτικός τομέας, όπως και στην πρώτη φάση της πανδημίας και σε αυτή τη φάση, θα προσφέρει κάθε δυνατή παροχή, ώστε να μην υπάρξει εξάπλωση της πανδημίας και να βοηθήσουμε στη θεραπεία των συμπολιτών μας που θα χρειαστούν τη βοήθειά μας. Ελπίζουμε να είναι όσο το δυνατόν λιγότερα τα κρούσματα και να ξεπεραστεί η πανδημία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και όσο πιο γρήγορα είναι εφικτό. Εμείς και με απλές νοσηλευτικές κλίνες και με χειρουργεία και με τις ΜΕΘ θα είμαστε ανά πάσα στιγμή και όλο το 24ωρο έτοιμοι να παράσχουμε τις υπηρεσίες μας”, δηλώνει.

Πιέσεις να δεχθούν οι ιδιωτικές κλινικές και περιστατικά Covid-19

Στη συνάντηση που προηγήθηκε πριν από περίπου 10 ημέρες, μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και εκπροσώπων των ιδιωτικών κλινικών, οι κλινικάρχες δέχθηκαν πιέσεις να αναλάβουν και περιστατικά ασθενών με μόλυνση SARS-CoV-2. Όμως οι ιδιοκτήτες των κλινικών δεν το δέχθηκαν, καθώς κάτι τέτοιο θα αποτελούσε σοβαρό υγειονομικό λάθος, αναφέρει απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Σαραφιανός.

“Μπορεί να είμαστε επιχειρηματίες, αλλά θέλουμε το καλό των ασθενών. Εμείς είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε με κάθε δύναμή μας σε όλη την Ελλάδα, για να μην υπάρξει διασπορά και να υπάρξει θεραπεία, όσων είχαν την ατυχία να νοσήσουν μέσα στην πανδημία. Όμως, είναι έγκλημα να μπερδέψουμε τους ασθενείς. Να δημιουργήσουμε δηλαδή ορόφους με Covid-19, όπως μας ζήτησε η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Επίσης, θα υπήρχε πρόβλημα πειθαρχικών και νομικών ευθυνών. Θα μπορούσαμε ίσως να το συζητήσουμε μόνο με νομοθετική ρύθμιση που θα μας απάλλασσε από αστικές και ποινικές ευθύνες. Και πάλι, όμως, είναι αδύνατον, γιατί το δικό μας προσωπικό δεν έχει την ψυχολογία και τη νοοτροπία του δημόσιου τομέα. Ούτε εμπειρία με τη διαχείριση των περιστατικών Covid-19”, υπογραμμίζει ο πρόεδρος των ιδιωτικών κλινικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Καταγγελίες για φρένο στις άδειες των Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας

Κοντοζαμάνης: Δωρεάν τα τεστ κοροναϊού σε δημόσιο & ιδιωτικό τομέα

Κοροναϊος : Οι Ιδιωτικές Κλινικές έχουν υποστεί τεράστια ζημιά

ΕΟΠΥΥ: Θετική ανταπόκριση των ασθενών από την χορήγηση ΦΥΚ στις Ιδιωτικές Κλινικές

ΣτΕ: Κάλυψη όλων των νοσηλίων σε ιδιωτικές κλινικές από τον ΕΦΚΑ υπό προϋποθέσεις

Τίτλοι τέλους για τις υπερκοστολογήσεις των ιδιωτικών κλινικών

Ο Θεόδωρος Παπαϊωάννου πρόεδρος της επιτροπής διαπραγμάτευσης ιατροτεχνολογικών του ΕΟΠΥΥ

Συστάθηκε η επιτροπή η διαπραγμάτευσης αμοιβών και τιμών ιατροτεχνολογικών προϊόντων του εθνικού οργανισμού παροχής υπηρεσιών υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.). της οποίας πρόεδρος ορίστηκε ο κ. Θεόδωρο Παπαϊωάννου καθηγητής Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.

Μέτρα για την επάνδρωση των ΜΕΘ όλης της χώρας παίρνει ο Πρωθυπουργός

Αναφερόμενος, τέλος, στην στρατηγική εμβολιασμού σε 1.018 κέντρα ανά τη χώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι στόχος είναι από τον Ιανουάριο να τεθεί σε εφαρμογή ένα «πολύ καλά οργανωμένο κι επιθετικό σχέδιο εμβολιασμού, της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού πληθυσμού» που θα έχει ορίζοντα έξι μηνών. Διευκρίνισε όμως ότι αυτό δεν επιτρέπει εφησυχασμό.

Παράταση του lockdown

Πέτσας μέτρα: Παράταση του lockdown μέχρι τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καθώς όπως δήλωσε “υπάρχουν οι πρώτες ενδείξεις για μείωση των κρουσμάτων και εφόσον συνεχιστεί αυτό θα υπάρχει και λιγότερη πίεση στο σύστημα υγείας.” “Η απόφαση αυτή είναι επιβεβλημένη καθώς το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι υψηλό” τόνισε ο κ. Πέτσας, ενώ […]

Ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα της πολιτικής υγείας της Σλοβακίας όσον αφορά τα κρούσματα covid-19

Η Σλοβακία ωστόσο δεν αρκείται σε ό,τι έχει ήδη πετύχει. Η κυβέρνηση αποφεύγει να θριαμβολογήσει, τονίζοντας ότι ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς, συνεχίζει τις αυστηρές συστάσεις προς τους πολίτες για αυξημένα ατομικά μέτρα προστασίας, αλλά κυρίως ετοιμάζει ένα νέο πανεθνικό πρόγραμμα μαζικών τεστ.

Κικίλιας:Το ΕΣΥ αντέχει.Η Ελλάδα δεν θα σωθεί με λόγια, αλλά με πράξεις

‘’Είναι εμφανές πόσο επικίνδυνος και θανατηφόρος είναι ο κορωνοϊός. Τα κρούσματα είναι υψηλά σε Βόρεια Ελλάδα, με 633 κρούσματα στη Θεσσαλονίκη. Επίσης βαρύ φορτίο έχουν η Ημαθία και η Λάρισα.’’είπε ο Υπουργός Υγείας Βασίλη Κικίλιας  στην καθιερωμένη ενημέρωση της Τρίτης, παρουσιάζοντας το έργο και τις δράσεις του ΕΟΔΥ.

Διάγγελμα Μακρόν: Στις 15 Δεκεμβρίου η άρση του lockdown στη Γαλλία

Το δεύτερο στάδιο της άρσης του lockdown θα ξεκινήσει, σύμφωνα με όσα είπε ο Εμανουέλ Μακρόν, στις 15 Δεκεμβρίου, με την προϋπόθεση πως θα εξακολουθήσει η μείωση των νέων μολύνσεων από τον κορωνοϊό