Πολιτική Υγείας

Ιαπωνία: Η Ιαπωνία θα άρει τους περιορισμούς για τον COVID-19

Ιαπωνία: Η Ιαπωνία θα άρει τους περιορισμούς για τον COVID-19

Ιαπωνία: Η Ιαπωνία ανακοίνωσε τα σχέδιά της την Πέμπτη να χαλαρώσει τους αυστηρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς λόγω COVID, διευκολύνοντας τους τουρίστες να επιστρέψουν στη χώρα.

ADMAN

Η Ιαπωνία ανακοίνωσε τα σχέδιά της την Πέμπτη να χαλαρώσει τους αυστηρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς λόγω COVID, διευκολύνοντας τους τουρίστες να επιστρέψουν στη χώρα. Οι ανεξάρτητοι τουρίστες μπορούν να ξεκινήσουν να ταξιδεύουν στην Ιαπωνία στις 11 Οκτωβρίου. Ορισμένες τουριστικές ομάδες είχαν ήδη επιτραπεί. Η χώρα θα τερματίσει επίσης ένα ανώτατο όριο στον αριθμό των τουριστών, καθώς και στις απαιτήσεις βίζας της εποχής της πανδημίας, σύμφωνα με το Associated Press.

Αλλάζουν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί στην Ιαπωνία

«Ελπίζουμε ότι πολλοί πολίτες θα επωφεληθούν», δήλωσε ο πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα, ο οποίος έκανε την ανακοίνωση σε συνέντευξη Τύπου στο Central Park της Νέας Υόρκης. Το AP ανέφερε ότι η Kishida ανακοίνωσε επίσης μια εκστρατεία για να προσφέρει εκπτώσεις και να στηρίξει την τουριστική βιομηχανία, η οποία υπέστη απώλειες από την πανδημία και τους σκληρούς περιορισμούς της χώρας για τον COVID. Οι ταξιδιωτικοί κανόνες της Ιαπωνίας συνεχίστηκαν μετά την άρση των περιορισμών από άλλες χώρες. Αυτό οδήγησε ορισμένους τουρίστες να ακυρώσουν τα σχέδιά τους και να επισκεφθούν άλλες ασιατικές χώρες, όπως η Ταϊλάνδη και η Νότια Κορέα.

Οι ξένοι επισκέπτες επετράπη να επιστρέψουν στην Ιαπωνία τον Ιούνιο μετά από ένα κενό δύο ετών, αλλά η χαλάρωση του κανόνα μιας ομαδικής περιοδείας αποδείχθηκε μπερδεμένη και περίπλοκη, ανέφερε το AP. Οι κανόνες περιελάμβαναν απαίτηση για άδεια από Ιάπωνα ταξιδιωτικό πράκτορα, μια δαπανηρή διαδικασία. Ο Kishida έκανε την ανακοίνωσή του ενώ βρισκόταν στη Νέα Υόρκη για μια συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Ζήτησε επίσης για μεταρρύθμιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ανέφερε το AP.

Είπε ότι η Ιαπωνία παραμένει ένα «έθνος που αγαπά την ειρήνη» παρά τις αυξημένες στρατιωτικές δαπάνες. Η Ιαπωνία «θα λάβει με τόλμη τα απαραίτητα μέτρα» για να αποτρέψει το γεν από υπερβολικές διακυμάνσεις, είπε. Το γεν βρίσκεται τώρα στο χαμηλότερο επίπεδο έναντι του δολαρίου ΗΠΑ σε περισσότερες από δύο δεκαετίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πού εντοπίστηκαν τα κρούσματα την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου Covid-19 σήμερα 26/09

Η ασφάλεια και η ανοσογονικότητα του δισθενούς εμβολίου mRNA-1273.214 έναντι του SARS-CoV-2

Πού εντοπίστηκαν τα κρούσματα το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Σαγκάη πλήττεται από διαδηλώσεις για την Covid καθώς η οργή εξαπλώνεται

Κίνα: Οι διαμαρτυρίες κατά των αυστηρών περιορισμών της Κίνας για την COVID-19 εξαπλώθηκαν στην Σαγκάη, σχεδόν τρία χρόνια μετά την πανδημία, με ένα νέο κύμα οργής που πυροδότησε μια φονική πυρκαγιά στα δυτικά της χώρας.

Σχέση μεταξύ της συγκέντρωσης SARS-CoV-2 στα υγρά απόβλητα και της σωρευτικής επίπτωσης κατά τη διάρκεια των κυμάτων πανδημίας

"Το μαθηματικό μοντέλο που βασίζεται σε δεδομένα υγρών αποβλήτων έδειξε καλή συσχέτιση με τα σωρευτικά κρούσματα και μας επέτρεψε να προβλέψουμε την επίπτωση του SARS-CoV-2 σε μία εβδομάδα, γεγονός που έχει ιδιαίτερη σημασία σε καταστάσεις στις οποίες το σύστημα επιδημιολογικής παρακολούθησης δεν μπορεί να εφαρμοστεί πλήρως".

12.000 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο γίνονται απλήρωτοι φροντιστές κάθε μέρα

Ηνωμένο Βασίλειο: Μέσα σε ένα χρόνο, περισσότεροι από 4,3 εκατομμύρια άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο γίνονται μη αμειβόμενοι φροντιστές για έναν ηλικιωμένο, ανάπηρο ή σοβαρά άρρωστο συγγενή ή φίλο.

Οι εμπειρογνώμονες συνιστούν τη χρήση των πόρων της COVID-19 για την αντιμετώπιση της "σιωπηλής πανδημίας" της μικροβιακής αντοχής

"Μια αποτελεσματική αντιμετώπιση της μικροβιακής αντοχής ΑΜΡ απαιτεί την προσέγγιση "Μία υγεία" που λαμβάνει υπόψη τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ ανθρώπων, ζώων και περιβάλλοντος, καθώς και συντονισμένη δράση σε όλες τις επαρχίες και τα εδάφη, τις δικαιοδοσίες και τους τομείς που εμπλέκονται στον μετριασμό της μικροβιακής αντοχής ΑΜΡ. Απαιτείται μια πολυδιάστατη προσέγγιση, παρόμοια με το σχέδιο δράσης για τον μετριασμό και την αποκατάσταση της COVID-19 που υποβλήθηκε το 2021".

Ο Λευκός Οίκος προτρέπει τους πολίτες να κάνουν την ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του covid-19

ΗΠΑ: Τα τελευταία ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 προσφέρουν περισσότερη προστασία έναντι της συμπτωματικής λοίμωξης, επανέλαβαν αξιωματούχοι δημόσιας υγείας σε ενημέρωση του Λευκού Οίκου την Τρίτη.

Δήλωση Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη για απόφαση ΣτΕ για ανεμβολίαστους

Θάνος Πλεύρης: "Η απόφαση για να τεθούν σε αναστολή οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί έχει ως στόχο την προστασία της Υγείας των πολιτών και κρίθηκε αρχικά από την Ολομέλεια του ΣτΕ ως μέτρο συνταγματικό.. Διαβεβαιώνουμε τους πολίτες ότι θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεια από την εφαρμογή της αποφασης".

Τα μανιτάρια Enoki συνδέονται με την επιδημία της λιστέριας σε δύο πολιτείες των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα CDC

Το CDC συνέστησε στους ανθρώπους να καλέσουν αμέσως τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης, εάν παρουσιάσουν συμπτώματα ασθένειας Listeria μετά την κατανάλωση μανιταριών enoki.  Ορισμένα συμπτώματα περιλαμβάνουν πονοκέφαλο, δύσκαμπτο αυχένα, σύγχυση, απώλεια ισορροπίας και σπασμούς, εκτός από πυρετό και μυϊκούς πόνους σε όσους δεν είναι έγκυοι, δήλωσε το CDC