Πολιτική Υγείας

Η.Β. Εθνική Επιτροπή Προληπτικού Ελέγχου: Συνιστά στους άνω των 55 έλεγχο για καρκίνο του πνεύμονα

Η.Β. Εθνική Επιτροπή Προληπτικού Ελέγχου: Συνιστά στους άνω των 55 έλεγχο για καρκίνο του πνεύμονα

Η Εθνική Επιτροπή Προληπτικού Ελέγχου του Ηνωμένου Βασιλείου συνιστά να ελέγχονται για καρκίνο του πνεύμονα όλοι οι πολίτες ηλικίας μεταξύ 55 και 74 ετών, οι οποίοι έχουν καπνίσει σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής τους. Ο Βρετανικός Οργανισμός Έρευνας για τον καρκίνο ενέκρινε τη σύσταση και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί "το συντομότερο δυνατό".

Η.Β. Εθνική Επιτροπή Προληπτικού Ελέγχου: Αξιωματούχοι υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο συνιστούν στους πολίτες ηλικίας άνω των 55 ετών που έχουν καπνίσει τσιγάρο, έστω και μία φορά, να ελέγχονται για καρκίνο του πνεύμονα. Η Εθνική Επιτροπή Προληπτικού Ελέγχου του Ηνωμένου Βασιλείου έκανε αυτή τη σύσταση για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της νόσου που έχει γίνει η κυριότερη αιτία θανάτου από καρκίνο στη χώρα.

Η ηλικιακή σύσταση της επιτροπής είναι ότι κάθε άτομο από 55 έως 74 ετών που έχει καπνίσει σε οποιοδήποτε σημείο της ζωής του θα πρέπει να αξιολογείται, σύμφωνα με την Telegraph.

Ο καρκίνος του πνεύμονα μπορεί να γίνει θανατηφόρος επειδή οι ασθενείς συχνά διαγιγνώσκονται όταν η ασθένεια είναι πιο σοβαρή λόγω του ότι δεν κάνουν τακτικές ιατρικές εξετάσεις. Κάθε χρόνο, περίπου 35.000 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο πεθαίνουν από καρκίνο του πνεύμονα.

Η Εθνική Επιτροπή Προληπτικού Ελέγχου του Ηνωμένου Βασιλείου συνιστά να ελέγχονται για καρκίνο του πνεύμονα όλοι οι πολίτες ηλικίας 55 έως 74 ετών, οι οποίοι έχουν καπνίσει σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής τους.

Η Εθνική Επιτροπή Προληπτικού Ελέγχου του Ηνωμένου Βασιλείου συνιστά να ελέγχονται για καρκίνο του πνεύμονα όλοι οι πολίτες ηλικίας μεταξύ 55 και 74 ετών, οι οποίοι έχουν καπνίσει σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής τους.

Ο βρετανικός οργανισμός έρευνας για τον καρκίνο ενέκρινε τη σύσταση και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί “το συντομότερο δυνατό”.

“Χαιρετίζουμε αυτή τη σύσταση και παροτρύνουμε τις κυβερνήσεις και των τεσσάρων χωρών του Ηνωμένου Βασιλείου να εφαρμόσουν ένα στοχευμένο πρόγραμμα ελέγχου για τον καρκίνο του πνεύμονα το συντομότερο δυνατό: δήλωσε ο Δρ Ίαν Γουόκερ σε δήλωσή του στην Telegraph.

Ο Walked πρόσθεσε: “Ο καρκίνος του πνεύμονα προκαλεί περισσότερους θανάτους στο Ηνωμένο Βασίλειο από οποιονδήποτε άλλο τύπο καρκίνου και ο έλεγχος θα μπορούσε να σώσει ζωές, διαγιγνώσκοντας τους ανθρώπους σε πρώιμο στάδιο – όταν η θεραπεία είναι πιο πιθανό να είναι επιτυχής”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Μπάιντεν παίρνει άλλη μια πρωτοβουλία για τον καρκίνο

Καρκίνος πνεύμονα: Kαθυστερεί ο έλεγχος των ομάδων υψηλού κινδύνου

Ελάχιστα επεμβατική χειρουργική στον καρκίνο του πνεύμονα

Ο Προσυμπτωματικός Έλεγχος μειώνει τους θάνατους από Καρκίνο του Πνεύμονα κατά 25%, σύμφωνα με μελέτη

H μεγαλύτερη στον κόσμο δοκιμή εξέτασης αίματος για την ανίνευση 50 τύπων καρκίνου ξεκίνησε στο Ηνωμένο Βασίλειο

Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Πνεύμονα από την AstraZeneca

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επί τάπητος το πρωτόκολλο επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών – Τι θα γίνει με τα πρόστιμα στους άνω των 60

Τέλος, για τη χορήγηση του εμβολίου της γρίπης χωρίς συνταγογράφηση, ο υπουργός Υγείας διαμήνυσε πως σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις, καθώς απομένουν διαδικαστικά ζητήματα να επιλυθούν από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) για το πώς θα γίνεται η καταγραφή των πολιτών.

Οι Ιάπωνες μαθητές που πληρούν τις κατευθυντήριες γραμμές για την κίνηση αναφέρουν καλύτερη υγεία

Ένας περιορισμός του σχεδιασμού αυτής της μελέτης είναι ότι η αιτιώδης συνάφεια δεν μπόρεσε να διαπιστωθεί- με άλλα λόγια, δεν είναι δυνατόν να διαπιστωθεί γιατί κάποιοι μαθητές ανταποκρίθηκαν ή όχι στις κατευθυντήριες γραμμές.

Η Κίνα ανακοινώνει εθνική χαλάρωση των περιορισμών COVID

Οι αναζητήσεις στη μεγαλύτερη ταξιδιωτική εφαρμογή της χώρας, Ctrip, για αεροπορικά εισιτήρια ενόψει της κινεζικής Πρωτοχρονιάς έφτασαν σε υψηλό τριών ετών, ανέφερε το κρατικό μέσο ενημέρωσης The Paper.

Ξεκινάει μέσα στον Δεκέμβριο το προληπτικό πρόγραμμα για τον καρκίνο τραχήλου της μήτρας

Πρόληψη: Η κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει μέσα στον Δεκέμβριο το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο της μήτρας, που αφορά 2,5 εκατ. γυναίκες με ηλικία από 21 έως και 65 ετών, οι οποίες θα λάβουν SMS για να προβούν σε προσυμπτωματικό έλεγχο.

Διαγράφονται τα πρόστιμα για τους άνω των 60 ετών που τελικά εμβολιάστηκαν

Τέλος, με το νέο σχέδιο νόμου, ρυθμίζονται επείγοντα ζητήματα αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, που αφορούν ενδεικτικά στον έλεγχο του ύψους της φαρμακευτικής δαπάνης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σε σχέση με τον τρόπο διάθεσης των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (Φ.Υ.Κ.), στον απρόσκοπτο ανεφοδιασμό της αγοράς με τα αναγκαία φαρμακευτικά προϊόντα, στην αναγνώριση σε επίπεδο αποζημιώσεως της καινοτομίας και πρωτοτυπίας ελληνικών φαρμακευτικών σκευασμάτων και στη διευκόλυνση στελέχωσης των κινητών ομάδων υγείας (Κ.ΟΜ.Υ.). 

Η αλλαγή του FDA εισάγει φθηνότερα και ευκολότερα ακουστικά βαρηκοΐας

Μην προσπαθήσετε να εξοικονομήσετε χρήματα αγοράζοντας μόνο ένα ακουστικό βαρηκοΐας. Οι άνθρωποι πρέπει να έχουν το ίδιο επίπεδο ακοής και στα δύο αυτιά, ώστε να μπορούν να καταλάβουν από πού προέρχεται ένας ήχος, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Ακοολογίας.

Δημόσια διαβούλευση για την προστασία της δημόσιας υγείας

Θάνος Πλεύρης: Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η διασφάλιση και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών που πάσχουν από απειλητική για τη ζωή τους ασθένεια ή από χρόνια εξελικτική ασθένεια, με τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος παροχής ανακουφιστικής φροντίδας.