Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Η Ιταλία θα χρεώνει τους αλλοδαπούς $2.109 ετησίως για υπηρεσίες υγείας

Η Ιταλία θα χρεώνει τους αλλοδαπούς $2.109 ετησίως για υπηρεσίες υγείας

Η χρέωση θα ισχύει μόνο για πολίτες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομίας.

Οι αλλοδαποί που ζουν στην Ιταλία θα μπορούν να χρησιμοποιούν την εθνική υπηρεσία υγείας. Όμως θα το κάνουν αφού πληρώσουν ετήσιο τέλος 2.109 δολαρίων, ανακοίνωσε η κυβέρνηση τη Δευτέρα. Η χρέωση, μέρος του προϋπολογισμού του 2024 που εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο, θα ισχύει μόνο για πολίτες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομίας.

Το υπουργείο είπε ότι θα υπάρξει απροσδιόριστη έκπτωση για όσους έχουν νόμιμα έγγραφα παραμονής, καθώς και για αλλοδαπούς φοιτητές και au pairs. Δεν ήταν αμέσως σαφές πόσο θα άλλαζε η μεταρρύθμιση το τρέχον σύστημα, το οποίο ήδη προβλέπει πληρωμές για ορισμένες κατηγορίες αλλοδαπών. Η Giordana Pallone του συνδικάτου Cgil είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Adnkronos ότι η μεταρρύθμιση κινδύνευε να παραβιάσει το ιταλικό σύνταγμα, το οποίο εγγυάται δωρεάν ιατρική περίθαλψη για τους φτωχούς.

«Θα πρέπει τώρα να περιμένουμε να δούμε πώς γράφεται ο νόμος, γιατί όπως αναφέρεται σήμερα, δεν έχει αξία ή βάση σε σύγκριση με το σύστημα και τους κανονισμούς που έχουμε», είπε. Οι αλλοδαποί εργαζόμενοι, οι αιτούντες εργασία, οι αιτούντες άσυλο και οι ασυνόδευτοι ανήλικοι έχουν επί του παρόντος πρόσβαση σε δωρεάν υγειονομική περίθαλψη, όπως οι Ιταλοί υπήκοοι. Άλλοι αλλοδαποί με νόμιμη διαμονή, όπως διπλωμάτες και φοιτητές, μπορούν να ενταχθούν εθελοντικά στην ιταλική υπηρεσία υγείας, έναντι μεταβλητής αμοιβής.

Για τους φοιτητές, για παράδειγμα, η χρέωση περιορίζεται περίπου στα 150 $ ετησίως, ενώ για άλλους εξαρτάται από το ετήσιο εισόδημά τους και μπορεί να ανέλθει σε περισσότερα από 2.950 $. Τον περασμένο μήνα, η δεξιά κυβέρνηση της Ιταλίας πυροδότησε διαμάχη με το διάταγμα ότι οι μετανάστες θα έπρεπε να πληρώσουν περισσότερα από 5.200 δολάρια για να αποφύγουν την κράτηση όσο διεκπεραιώνεται το αίτημά τους για προστασία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι γεννήσεις στην Ιαπωνία μειώθηκαν κατά 3,6% στις 370.000 τον Ιαν.-Ιούνιο

Κικίλιας: "Αντιμετωπίζουμε μία πρωτοφανή κατάσταση, το χειρότερο καλοκαίρι όλων των εποχών"

Σκάνδαλο στην Ιαπωνία με την λάθος σύνδεση 3.000 πιστοποιητικών για ΑμεΑ

Εξάρθρωση κυκλώματος εμπορίας βρεφών στα Χανιά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η βοήθεια στην Ουκρανία και οι φιλοδοξίες την Κίνα στην ατζέντα των G7

G7 Ιταλία: Εκτός από την Μελόνι, οι ηγέτες των άλλων έξι εθνών -Ηνωμένες Πολιτείες, Ιαπωνία, Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία και Καναδάς- αντιμετωπίζουν μεγάλα εσωτερικά δεινά που κινδυνεύουν να υπονομεύσουν την εξουσία τους.

Γεωργιάδης: "Η εξέλιξη της ψηφιακής τεχνολογίας στην Υγεία είναι αδιανόητη"

Γεωργιάδης: Είμαι περήφανος γιατί η Ελλάδα πιστεύω ότι είναι σε κατάσταση πολύ πάνω του ευρωπαϊκού μέσου όρου ως προς την εφαρμογή των ψηφιακών τεχνολογιών στον τομέα της υγείας.

Ο ΠΟΥ κατηγορεί 4 μεγάλες βιομηχανίες για 2,7 εκατομμύρια θανάτους ετησίως στην Ευρώπη

«Οι άνθρωποι πρέπει να έχουν προτεραιότητα πριν από το κέρδος, πάντα», είπε ο Kluge. Η έκθεση, "Εμπορικοί καθοριστικοί παράγοντες των μη μεταδοτικών ασθενειών στην ευρωπαϊκή περιφέρεια του ΠΟΥ", είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο του ΠΟΥ.

Έκθεση του ECDC για την απειλή της αυξανόμενης μικροβιακής αντοχής της γονόρροιας

Ο έλεγχος για σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις και η έγκαιρη θεραπεία είναι επίσης υψίστης σημασίας. Επιπλέον, η συνετή χρήση αντιμικροβιακών ουσιών είναι απαραίτητη για την επιβράδυνση της ανάπτυξης και εξάπλωσης ανθεκτικών στελεχών.

Γάζα: Το Ισραήλ σκότωσε τουλάχιστον 274 ανθρώπους σε επιχείρηση διάσωσης ομήρων

Γάζα: Η επιχείρηση βαθιά στην κεντρική Γάζα ήταν η μεγαλύτερη επιχείρηση διάσωσης από τις 7 Οκτωβρίου, όταν η Χαμάς και άλλοι μαχητές εισέβαλαν στα σύνορα, σκοτώνοντας περίπου 1.200 ανθρώπους και κρατώντας ομήρους περίπου 250.

ΗΠΑ: Η ασφαλής πρόσβαση σε τρόφιμα και νερό μειώνεται για τα παιδιά

ΗΠΑ: Σχεδόν ένα στα 10 παιδιά αντιμετώπιζε οικιακή επισιτιστική ανασφάλεια και απέφευγε το νερό της βρύσης του μέχρι το 2020, και γνωρίζουμε ότι η πανδημία του COVID-19 έκανε την επισιτιστική ανασφάλεια πιο διάχυτη.

Close Icon