Πολιτική Υγείας

HΠΑ Howard Zucker: Παραίτηση του επικεφαλής υγείας της Νέας Υόρκης

HΠΑ Howard Zucker: Παραίτηση του επικεφαλής υγείας της Νέας Υόρκης

Ο Ζούκερ έχει επίσης αντιμετωπίσει κριτική από εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, οι οποίοι δήλωσαν ότι το κράτος απέτυχε να διασφαλίσει ότι τα νοσοκομεία και τα γηροκομεία είχαν επαρκή προσωπικά μέσα προστασίας και προσωπικό κατά την κορύφωση της πανδημίας.

HΠΑ Howard Zucker: Ο Επίτροπος Υγείας της Νέας Υόρκης Χάουαρντ Ζούκερ, ο οποίος ήταν ο κύριος υπερασπιστής της απάντησης του πρώην κυβερνήτη Άντριου Κουόμο στην πανδημία της  covid -19, υπέβαλε την παραίτησή του, δήλωσε την Πέμπτη η κυβερνήτης Κάθι Χοτσούλ. Η Χοτσούλ ευχαρίστησε τον Ζούκερ για την υπηρεσία του και είπε ότι συμφώνησε να παραμείνει έως ότου η πολιτεία ορίσει νέο επίτροπο. Ο Ζούκερ, ο οποίος διορίστηκε από τον πρώην κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Cuomo ως επίτροπος υγείας το 2015, ήταν ηγετική προσωπικότητα στην αντιμετώπιση της πανδημίας της πολιτείας πέρυσι, καθώς η περιοχή του μετρό της Νέας Υόρκης έγινε ένα από τα χειρότερα σημεία του κόσμου για την covid -19.

Ο Cuomo επαινούσε συχνά τον Zucker για την ηγεσία του και οι δύο τους εμφανίζονταν μαζί τακτικά στις τηλεοπτικές ενημερώσεις των Δημοκρατικών που παρακολουθούσαν πολύ. Υπό τον Ζούκερ, το υπουργείο υγείας συνεργάστηκε με νοσοκομεία σε όλη την επικράτεια για να διασφαλίσει ότι η έξαρση ασθενών με covid-19 δεν θα συντρίψει καταστροφικά τα νοσοκομειακά συστήματα.

Αλλά ο Ζούκερ αντιμετώπισε έντονη κριτική για την απάντηση της πολιτείας στην covid-19, ιδιαίτερα σε γηροκομεία.

Πάνω από 15.800 άνθρωποι που ζουν σε γηροκομεία και άλλες εγκαταστάσεις μακροχρόνιας φροντίδας στη Νέα Υόρκη έχουν πεθάνει από την covid-19, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε φέτος η πολιτεία.

Ο Ζούκερ υπερασπίστηκε μια οδηγία που καταργήθηκε από τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με την οποία τα γηροκομεία δεν θα μπορούσαν να αρνηθούν να δέχονται ασθενείς μόνο και μόνο επειδή είχαν covid-19. Ο Ζούκερ και ο Κουόμο είπαν ότι η οδηγία ήταν απαραίτητη για να διασφαλιστεί ότι οι ηλικιωμένοι ασθενείς δεν λιποθυμούν στα νοσοκομεία.

Η Χοχούλ είπε την Πέμπτη ότι ακολουθεί τις προαναγγελθείσες προθέσεις της να προσλάβει τη δική της ομάδα. “Ψάχνω να χτίσω μια νέα ομάδα”, δήλωσε η Hochul.

Ο Ζούκερ έχει επίσης αντιμετωπίσει κριτική από εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, οι οποίοι δήλωσαν ότι το κράτος απέτυχε να διασφαλίσει ότι τα νοσοκομεία και τα γηροκομεία είχαν επαρκή προσωπικά μέσα προστασίας και προσωπικό κατά την κορύφωση της πανδημίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Προσωρινό σταμάτημα όλων των γεννήσεων σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης λόγω της άρνησης του προσωπικού να εμβολιαστεί,

Η εικοστή επέτειος της 11ης Σεπτεμβρίου θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας κρίσης του κορωνοίού

Παγκόσμιο πρόβλημα η παροχή τρίτης δόσης εμβολίου covid-19 - H έλλειψη εμβολίων και ο διχασμός

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κορωνοϊός: Σε εφαρμογή έκτακτο σχέδιο διάθεσης κλινών από ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Ειδικότερα, με σκοπό την αντιμετώπιση της επιβαρυμένης επιδημιολογικής εικόνας στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός υγείας, Μίνα Γκάγκα, κλίνες θα διατεθούν από ιδιωτικές κλινικές για την διαχείριση covid περιστατικών.

Νέα μέτρα σε ισχύ από σήμερα για μάσκα και αποστάσεις - Το νέο ΦΕΚ

Από την υποχρέωση χρήσης μάσκας εξαιρούνται: α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των 4 ετών.

Προσωπικό των Καναδικών Ενόπλων Δυνάμεων θα βοηθήσει το Σασκάτσουαν λόγω της κρίσης COVID-19 στα νοσοκομεία

Το δεύτερο στάδιο θα περιλάμβανε τη διαβούλευση γιατρών με ηθικολόγους σχετικά με το ποιος λαμβάνει και ποιος δεν λαμβάνει σωτήρια φροντίδα. «Είναι απολύτως σοκαριστικό και δεν υπάρχει άλλος τρόπος να περιγράψει κανείς την κατεύθυνση προς την οποία πηγαίνει το Σασκάτσουαν», είπε η Δρ Κάθριν Σμαρτ, πρόεδρος του Καναδικού Ιατρικού Συλλόγου, από το σπίτι της στο Γουάιτχορς.

Οι στρατηγικές καλοκαιρινής κατασκήνωσης των CDC που στοχεύουν στην πρόληψη της εξάπλωσης της COVID οδήγησαν σε «σχεδόν μηδενικές» μεταδόσεις.

«Τα ευρήματα αυτής της μελέτης επιβεβαιώνουν ότι οι πολυεπίπεδες στρατηγικές πρόληψης (για παράδειγμα, οι συχνές δοκιμές προσυμπτωματικού ελέγχου, η κάλυψη, η φυσική απόσταση και η τροποποίηση δραστηριότητας) συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εισαγωγής και εξάπλωσης της COVID-19 σε χώρους θερινής κατασκήνωσης νέων.

Η αερομεταφερόμενη μετάδοση της COVID-19 στο νοσοκομείο αποτρέπεται από φίλτρα αέρα, προτείνει μια μελέτη

Ανεξάρτητα από αυτό, γράφει ο Morris, "Συνολικά πιστεύω ότι αυτή η μελέτη έχει σημαντικές επιπτώσεις στον έλεγχο των λοιμώξεων, και χρειαζόμαστε επείγουσες μελέτες για να επιβεβαιώσουμε ότι το φιλτράρισμα του αέρα μειώνει τη μόλυνση από το νοσοκομείο, και από ό,τι έχουμε διαπιστώσει φαίνεται πιθανό να συμβαίνει".

Αρνητές του εμβολίου covid-19 οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι του Κονέκτικατ

Η μεγαλύτερη εστία αναφέρθηκε στο Χάρτφορντ, όπου 69 κρατούμενοι βρέθηκαν πρόσφατα θετικοί, συμπεριλαμβανομένων 11 που νοσηλεύονται στη μονάδα απομόνωσης MacDougall-Walker του συστήματος των φυλακών και ένας άλλος που μεταφέρθηκε σε εξωτερικό νοσοκομείο, είπε ο Μπανεβίτσιους.

Ο FDA εγκρίνει χάπι για τον οξύ πόνο όταν οι εναλλακτικές θεραπείες αποτυγχάνουν να προσφέρουν επαρκή ανακούφιση

Οι συνταγογράφοι θα πρέπει να συζητήσουν τη ναλοξόνη (Narcan) με τους ασθενείς και να εξετάσουν το ενδεχόμενο να συνταγογραφήσουν τον ανταγωνιστή των οπιοειδών ναλοξόνη με βάση τους παράγοντες κινδύνου του ασθενούς για υπερδοσολογία. Πλήρεις πληροφορίες συνταγογράφησης είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο.

Μελέτη για την δυσανάλογη κατανομή κονδυλίων σε νοσοκομεία σύμφωνα με τον νόμο του Κογκρέσου των ΗΠΑ "Cares"

Για μελλοντικές εκταμιεύσεις, οι ερευνητές προτείνουν μια διαφορετική προσέγγιση. Προτείνουν ότι «καθώς εξελίσσεται η πανδημία COVID-19, οι μελλοντικές εργασίες θα πρέπει να εξετάσουν τα αποτελέσματα της διαφοροποιημένης χρηματοδότησης του νόμου CARES σχετικά με τις νοσοκομειακές επενδύσεις, τις τεχνολογίες και τη συμπεριφορά».