Πολιτική Υγείας

Γκίκας Μαγιορκίνης: Οι άμεσοι εμβολιασμοί θα μας προστατέψουν από την μετάλλαξη Δέλτα

Γκίκας Μαγιορκίνης: Οι άμεσοι εμβολιασμοί θα μας προστατέψουν από την μετάλλαξη Δέλτα

Γκίκας Μαγιορκίνης: Οι λοιμώξεις με τη μετάλλαξη Δέλτα του ιού αφορούν κυρίως ανεμβολίαστους και νεαρά άτομα με έντονη κοινωνική δραστηριότητα, εξήγησε ο κ. Μαγιορκίνης και τόνισε πως η έντονη μεταδοτικότητα και περαιτέρω εξέλιξη της μετάλλαξης θα αποφευχθεί με άμεση εμβολιαστική κάλυψη.

Ο επιδημιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης στην ενημέωση του Υπουργείου Υγείας, παρέθεσε τα ευρωπαϊκά επιδημιολογικά στοιχεία τονίζοντας ότι παρατηρείται σταθερότητα στις νέες μολύνσεις, ενώ ταυτόχρονα μειώνονται οι θάνατοι. Ειδικότερα, από τις 47 χώρες της Ευρώπης, οι 33 παρουσιάζουν βελτιωμένη επιδημιολογική εικόνα. Επιδείνωμενη ωστόσο είναι η κατάσταση σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία και Πορτογαλία.

Στην Ελλάδα σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα καταγράφηκε 40% μειώση των διαγνώσεων κι έτσι μειώνεται περαιτέρω η πίεση στο σύστημα υγείας, δήλωσε ο κ. Μαγιορκίνης. Κατά 17% μειώθηκαν και οι νοσηλείες σε ΜΕΘ.

Σχετικά με την παρέμβαση της Δημόσιας Υγείας για προσυμπτωματικό έλεγχο με τα αντιγονικά self-test, ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε ότι έχουν διατεθεί περίπου 31 εκατομμύρια συσκευές σε περίπου 4,5 εκατομμύρια πολίτες, ενώ θετικά στην Covid-19 έχουν δηλωθεί 35.000 δείγματα.

Όσον αφορά τη μετάλλαξη Δέλτα, ο επιδημιολόγος είπε πως έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην εκρηκτική αύξηση κρουσμάτων στην Ινδία και ακολούθως το Η.Β, την Πορτογαλία και το Ισραήλ. Οι λοιμώξεις με μετάλλαξη Δέλτα αφορούν κυρίως ανεμβολίαστους και νεαρά άτομα με έντονη κοινωνική δραστηριότητα, εξήγησε και τόνισε πως η έντονη μεταδοτικότητα και περαιτέρω εξέλιξη της μετάλλαξης θα αποφευχθεί με άμεση εμβολιαστική κάλυψη.

Όπως υπογράμμισε, όλες οι αναλύσεις δείχνουν ότι ο εμβολιασμός είναι ένας αποδοτικός τρόπος να αντιμετωπιστεί η μετάλλαξη Δέλτα, ενώ είπε πως στη χώρα παρότι έχουν εντοπιστεί κρούσματα της συγκεκριμένης μετάλλαξης (κάτω των 10), έχουν αντιμετωπιστεί κατάλληλα και δεν υπάρχει ανησυχία για αύξηση των κρουσμάτων σύντομα.

Βασίλης Κοντοζαμάνης: Μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχουν πραγματοποιηθεί 8,5 εκατομμ. εμβολιασμοί

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης στη σημερινή ενημέρωση Τύπου, υπήρξε μια απόφαση του ΠΦΣ για συνέχιση της διάθεσης των self tests από τα φαρμακεία. Όσον αφορά ωστόσο την Αττική, εφόσον ο οικείος φαρμακευτικός Σύλλογος συνεχίσει να αρνείται τη διανομή των self tests, η κυβέρνηση έχει εξετάσει εναλλακτικούς τρόπους διάθεσης. Κατά την εκτίμησή του, πρόσθεσε, υπερισχύει η απόφαση του ΠΦΣ.

Επίσης, ο κ. Κοντοζαμάνης παρέθεσε τους αριθμούς των εμβολιασμών, επισημαίνοντας ότι μέχρι χθες είχαν γίνει 7 εκατομμ. 514 χιλιάδες εμβολιασμοί, με τις εκτιμήσεις από τα προγραμματισμένα ραντεβού να δεικνύουν ότι η εμβολιαστική κάλυψη θα φτάσει τους 8,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς μέχρι το τέλος του Ιουνίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Βάνα Παπαευαγγέλου: 1 στους 3 νοσηλευόμενους είναι μεταξύ 25 ως 55 ετών

Νίκος Χαρδαλιάς: Αίρεται από αύριο (24/06) η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους χωρίς συνωστισμό

23/06: Ο χάρτης της διασποράς των κρουσμάτων του κορωνοϊού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μάριος Θεμιστοκλέους: Πώς διαμορφώνονται τα ποσοστά εμβολιασμών ανά ηλικιακή ομάδα

Μάριος Θεμιστοκλέους: Τα ποσοστά των εμβολιασμένων ανά ηλικιακή ομάδα ανακοίνωσε σήμερα (26/07) στην ενημέρωση της Δευτέρας, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Την Παρασκευή 30/07 ανοίγει η πλατφόρμα για εμβολιασμούς παιδιών άνω των 12 ετών

Μάριος Θεμιστοκλέους: Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ανέφερε ότι τα ραντεβού μπορούν να επιλεγούν στο emvolio.gov.gr μέσω των κωδικών Taxisnet από οποιονδήποτε από τους γονείς ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδια με το παιδί. Εναλλακτικά, οι γονείς μπορούν να απευθυνθούν στα ΚΕΠ και στα φαρμακεία.

Μαρία Θεοδωρίδου: Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών γνωμοδοτεί θετικά για τον εμβολιασμό παιδιών 12-15

Μαρία Θεοδωρίδου: Όπως διευκρίνισε η κα Θεοδωρίδου, ο εμβολιασμός των παιδιών είναι εθελοντικός και είναι απαραίτητη η συγκατάθεση μετά την ενημέρωση των γονέων.

Εμβόλια Κορωνοϊός : Αντιμετωπίζουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα

Εμβόλια Κορωνοϊός : Είναι προφανές ότι ο κίνδυνος για την έλευση νέων στελεχών κορωνοϊών που θα προκαλούν σοβαρό αναπνευστικό σύνδρομο είναι διαρκής. Ενδυναμώνεται έτσι η ανάγκη και η λογική ανάπτυξης εμβολίων που θα μπορούν να αντιμετωπίσουν ένα ευρύτερο ρεπερτόριο κορωνοϊών.

Τζέφρυ Πάιατ : Το δημόσιο ευχαριστώ στον Βασίλη Κικίλια και τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Τζέφρυ Πάιατ : Ο Πρέσβεις των ηνωμένων εθνών, συγχάρηκε δημοσίως τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Βασίλη Κικίλια για επειδή κατάφεραν να διαχειριστούν με άψογο τρόπο την πανδημία του Κορωνοιού.

Υπεγράφη από τα 53 κράτη του Π.Ο.Υ. Ευρώπης η Διακήρυξη της Συνόδου των Αθηνών

Διακήρυξη Συνόδου Αθηνών: Υπουργοί Υγείας και εκπρόσωποι των κρατών-μελών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ευρωπαϊκή Περιφέρεια, καθώς και εμπειρογνώμονες στον τομέα της Ψυχικής Υγείας και εκπρόσωποι της κοινωνίας πολιτών, υιοθέτησαν ομόφωνα την Διακήρυξη της Συνόδου των Αθηνών.

ΚΕΤΕΚΝΥ : Η επίσκεψη του Παντελή Μεσσαρόπουλου στην Λευκωσία

ΚΕΤΕΚΝΥ : Με κύριο άξονα τις προοπτικές του συστήματος και το κοινό πεδίο  συνεργασίας μεταξύ ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ και ΓΕΣΥ, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τους δύο οργανισμούς  και αναγνωρίστηκε ομόφωνα από τις δύο πλευρές η τεχνολογική αρτιότητα των μεθοδολογιών που εφαρμόζει το ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ,

Γιατροί και Φαρμακοποιοί στη μάχη με την παραλλαγή δέλτα έναντι χρημάτων λέει ο Υπουργός Υγείας

«Η κυβέρνηση δείχνει εμπιστοσύνη στους υγειονομικούς και καλεί όλους τους συμπολίτες μας να πάνε να εμβολιαστούν, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα είναι επιθετική και διασπείρεται εύκολα», τόνισε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε ότι ο εμβολιασμός λειτουργεί, γι’ αυτό και δεν είναι γεμάτες σήμερα οι ΜΕΘ.