Πολιτική Υγείας

Γκίκας Μαγιορκίνης: Δεν μπορεί να υπάρξει έλεγχος της μετάδοσης χωρίς υψηλή εμβολιαστική κάλυψη των νέων

Γκίκας Μαγιορκίνης: Δεν μπορεί να υπάρξει έλεγχος της μετάδοσης χωρίς υψηλή εμβολιαστική κάλυψη των νέων

Γκίκας Μαγιορκίνης: Κάθε νέος ηλικίας 18-40 μεταδίδει τη νόσο χωρίς να το θέλει σε δυο με τρεις φορές περισσότερα άτομα από τις υπόλοιπες ηλικιακές κατηγορίες.

Ο επιδημιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης στη σημερινή ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, ανέφερε ότι η πανδημία δείχνει σημεία σταθερότητας, καθώς αυξάνονται οι διαγνώσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Μαγιορκίνης, ο αριθμός των ατόμων που είναι σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, εντός της τελευταίας εβδομάδας αυξήθηκε κατά 16%. Ο αριθμός των νέων εισαγωγών με Covid-19 αυξήθηκε σε περισσότερες από 250 τις τελευταίες ημέρες, ενώ το ισοζύγιο εισιτηρίων-εξιτηρίων παραμένει μεγαλύτερο από 1. Την ίδια ώρα, οι θάνατοι από την λοίμωξη του κορωνοϊού κατέγραψαν αύξηση 54%.

Έχουμε ένα με ενάμιση μήνα για να χτίσουμε το τείχος ανοσίας, υπενθύμισε ο κ. Μαγιορκίνης, κάνοντας για ακόμη μια φορά έκκληση στους νέους να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους «σήμερα», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Οι νέοι μεταδίδουν τον ιό χωρίς να το θέλουν, πρόσθεσε ο επιδημιολόγος. «Είναι φυσιολογικό να έχουν πολλές επαφές, είναι δραστήριοι και έτσι χωρίς να το θέλουν αποτελούν το επίκεντρο της μετάδοσης της επιδημίας. Κάθε νέος ηλικίας 18-40 μεταδίδει τη νόσο χωρίς να το θέλει σε δυο με τρεις φορές περισσότερα άτομα από τις υπόλοιπες ηλικιακές κατηγορίες», διευκρίνισε.

Συνεπώς η νόσος μπορεί να έχει συνέπειες για τους ίδιους, αλλά πολύ περισσότερο για το περιβάλλον τους, είπε ο κ. Μαγιορκίνης και κατέληξε ότι δεν μπορεί δεν μπορεί να υπάρξει έλεγχος της μετάδοσης του ιού χωρίς τον εμβολιασμό των νέων και μάλιστα στο υψηλότερο δυνατό ποσοστό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός 26/08 – 3.538 νέα κρούσματα – 28 νεκροί – 336 διασωληνωμένοι

Εμβολιασμοί έξω από ιερούς ναούς

Βάνα Παπαευαγγέλου: Πάνω από 6.000 νέα κρούσματα στους άνω των 65 ετών από την 1η Αυγούστου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Ερυθρός Σταυρός των ΗΠΑ ανακοίνώνει την εθνική έλλειψη αίματος

"Τις τελευταίες εβδομάδες, τα κέντρα αίματος σε όλη τη χώρα ανέφεραν λιγότερη από μία ημέρα παροχή αίματος ορισμένων κρίσιμων τύπων αίματος - ένα επικίνδυνα χαμηλό επίπεδο. Εάν η παροχή αίματος της χώρας δεν σταθεροποιηθεί σύντομα, μπορεί να μην είναι διαθέσιμο αίμα που σώζει ζωές για κάποιους ασθενείς όταν χρειάζεται».

Οι ρωσικές αρχές συντομεύουν την απαιτούμενη περίοδο απομόνωσης για τα άτομα που έχουν μολυνθεί με covid-19 από 14 σε επτά ημέρες,

Η κρατική στατιστική υπηρεσία της Ρωσίας, η οποία χρησιμοποιεί ευρύτερα κριτήρια καταμέτρησης, τοποθετεί τον αριθμό των θανάτων πολύ υψηλότερα, λέγοντας ότι ο συνολικός αριθμός των θανάτων που συνδέονται με τον ιό μεταξύ Απριλίου 2020 και Οκτωβρίου 2021 είναι πάνω από 625.000.

Δεν υπάρχουν προς το παρόν στοιχεία ότι τα υγιή παιδιά χρειάζονται 3η δόση, λέει ο ΠΟΥ

ΠΟΥ: "Δεν υπάρχει καμία απόδειξη αυτή τη στιγμή ότι τα υγιή παιδιά ή οι έφηβοι χρειάζονται αναμνηστικές δόσεις. Κανένα στοιχείο απολύτως", επεσήμανε η Σούμια Σουαμινάθαν.

Ο πρόεδρος της Κίνας δεσμεύτηκε να στείλει επιπλέον 1 δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίου covid σε άλλες χώρες

Συγκριτικά, οι διαχειριστές του προγράμματος COVAX που υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ για την αποστολή εμβολίων σε αναπτυσσόμενες χώρες ανακοίνωσαν το Σαββατοκύριακο ότι έχει παραδώσει τώρα 1 δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίου.