Πολιτική Υγείας

Γκίκας Μαγιορκίνης: Η έλευση της παραλλαγής Όμικρον θα οδηγήσει σε ραγδαία αύξηση κρουσμάτων [vid]

Γκίκας Μαγιορκίνης: Η έλευση της παραλλαγής Όμικρον θα οδηγήσει σε ραγδαία αύξηση κρουσμάτων [vid]

Γκίκας Μαγιορκίνης: Ειδικότερα, ο επιδημιολόγος εκτίμησε πως η έλευση του στελέχους στη χώρα θα οδηγήσει σε ραγδαία αύξηση των διαγνώσεων που μετά θα σταθεροποιηθεί σε υψηλά επίπεδα, με το ύψος της σταθεροποίησης αυτής να είναι άμεσα εξαρτώμενο με τον εμβολιασμό των κοινωνικά ενεργών ομάδων του πληθυσμού.

Όπως είπε ο επιδημιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την σημερινή ενημέρωση (16/12) από το Υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού,  μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 272 εκατομμ μολύνσεις και πάνω από 5 εκατομμ. θάνατοι. Μείωση κατά 2% καταγράφεται στις νέες διαγνώσεις κατά την τελευταία εβδομάδα και μείωση 3% στους θανάτους. Στην Ευρώπη παρατηρείται μείωση κατά 4% στις διαγνώσεις και κατά 1 % στους θανάτους. Από τις 47 ευρωπαϊκές χώρες, οι 14 έδειξαν επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης, ενώ σε συνέχεια της σταθεροποίησης από την προηγούμενη εβδομάδα, 10 χώρες παρουσιάζουν μέτρια βελτίωση. Στην Ελλάδα η βελτίωση είναι σημαντική με 13 – 14 % λιγότερες διαγνώσεις και σταθεροποιήση στους αριθμούς των θανάτων.

Τάση αποσυμπίεσης στην πίεση στο ΕΣΥ

Για τάση αποσυμπίεσης στο ΕΣΥ έκανε λόγο ο επιδημιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης. Ειδικότερα, όπως είπε, υποχώρησαν κατά 16% οι ασθενείς Covid στα νοσοκομεία.

Για την Όμικρον

Σχετικά με την μετάλλαξη Όμικρον, ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε ότι τα στοιχεία δείχνουν πως έχει υψηλή μεταδοτικότητα. Στη Νότια Αφρική, οι θάνατοι λόγω Όμικρον είναι βραδύτεροι από άλλα στελέχη, όμως δεν πρέπει να την υποτιμήσουμε. Η έλευση του στελέχους θα οδηγήσει σε ραγδαία αύξηση των διαγνώσεων και μετά θα σταθεροποιηθεί σε υψηλά επίπεδα, με το ύψος της σταθεροποίησης αυτής να είναι άμεσα εξαρτώμενο με τον εμβολιασμό των κοινωνικά ενεργών ομάδων του πληθυσμού.

Η έλευση της παραλλαγής Όμικρον θα οδηγήσει σε ραγδαία αύξηση κρουσμάτων – Έκκληση να εμβολιαστούν άμεσα όλοι με την 3η δόση

Επιστρέφοντας στη πίεση που αναμένεται να δεχτεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο επιδημιολόγος εκτίμησε πως αυτή θα εξαρτηθεί από τον εμβολιασμό στους πολίτες που είναι άνω των 60, καθώς και από τη συμμετοχή του πληθυσμού στην χορήγηση της τρίτης ή ενισχυτικής δόσης του εμβολίου κατά της Covid-19. Τέλος, ο Γκίκας Μαγιορκίνης κάλεσε όλους τους πολίτες να σπεύσουν να κλείσουν το ραντεβού τους για την τρίτη δόση.

Για την μελέτη Τσίοδρα – Λύτρα

Αναφερόμενος στη μελέτη των καθηγητών Τσιόδρα και Λύτρα, ο Γκίκας Μαγιορκίνης σημείωσε ότι αυτό που δεν έχει ληφθεί υπόψη είναι ότι την περίοδο που έγινε η έρευνα είχε ήδη αρχίσει ο εμβολιασμός. Επιπλέον, είπε ότι στη μελέτη δεν συμπεριλαμβάνεται το ποσοστό των εμβολιασμένων και δεν υπολογίζεται το όριο του συστήματος ανά περιφέρεια, το οποίο και καθορίζεται από το πόσες κλίνες είναι ελεύθερες σε κάθε περιφέρεια.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός 16/12 - 4.696 νέα κρούσματα – 96 νεκροί – 692 διασωληνωμένοι

Μητσοτάκης ΕΕ: Να μειωθεί η ισχύς του ευρ. πιστοποιητικού εμβολιασμού-Επιβάλλονται 3η δόση & test

Δραματικές ελλείψεις σε 3 νοσοκομεία της Αττικής καταγγέλει η ΕΙΝΑΠ

Παπαευαγγέλου: 1 στις 3 περιφερειακές ενότητες στο βαθύ κόκκινο-Να εμβολιαστούν άμεσα άπαντες κατά της Όμικρον

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΟΔΥ: Αποφάσισε την εφαρμογή έξι μέτρων για το ενδεχόμενο έξαρσης κρουσμάτων ιλαράς

Ενημέρωση του πληθυσμού για τον έλεγχο της εμβολιαστικής του κάλυψης και την έγκαιρη ολοκλήρωση του εμβολιασμού με δύο δόσεις, σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, σε περίπτωση που δεν έχει αυτός ολοκληρωθεί και δεν υπάρχει προηγούμενη καταγεγραμμένη νόσηση.

ΠΟΥ: Πολιτική εγγραφή και ζωτικής σημασίας στατιστικές

ΠΟΥ: Για την παρακολούθηση και τη βελτίωση της παγκόσμιας υγείας, ο ΠΟΥ έχει δημιουργήσει τη Βάση Δεδομένων Θνησιμότητας του ΠΟΥ από το 1950 με στόχο τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τους θανάτους και τις αιτίες θανάτου.

ΠΟΥ: Η προσέγγιση One Health χτίζει ανθεκτικότητα στο Κόσοβο

ΠΟΥ: Η επένδυση στο One Health δεν είναι απλώς θέμα δημόσιας υγείας, αλλά ηθική επιταγή. Πρόκειται για τη διαφύλαξη της υγείας και της ευημερίας των σημερινών και των μελλοντικών γενεών, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του πλανήτη μας.

ΕΙΝΑΠ & ΠΟΕΔΗΝ: Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ

«Για να ανακοπεί το κύμα μαζικών αποχωρήσεων από το ΕΣΥ, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ χρειάζεται αυξήσεις στους μισθούς, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επίσπευση των διαδικασιών από το ΑΣΕΠ, έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία» επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ.

6η Υγειονομική Περιφέρεια: Αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών υγείας στο καρναβάλι της Πάτρας

Από την πλευρά της, η 6η Υ.ΠΕ, θα συνδράμει με ιατρικό προσωπικό, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό, ενώ για την ανάπτυξη του επιχειρησιακού σχεδίου θα υπάρχει συνεργασία με το ΕΚΑΒ.

Πάνω από το ήμισυ του κόσμου κινδυνεύει από κρούσματα ιλαράς μέχρι το τέλος του 2024

ΠOY προειδοποίηση: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει προειδοποιήσει ότι περισσότερο από το ήμισυ του κόσμου θα βρίσκεται σε «υψηλό ή πολύ υψηλό κίνδυνο» κρουσμάτων ιλαράς μέχρι το τέλος του 2024.

Kaizen Foundation: Ανακαίνιση του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης

Kaizen Foundation: Το έργο, ύψους 3,8 εκατομμυρίων ευρώ, περιλαμβάνει την ανακαίνιση χειρουργείων που αποτελούν την καρδιά του νοσοκομείου, των κλινικών του πρώτου ορόφου και του ισογείου, την προσθήκη συστημάτων πυρασφάλειας, καθώς και την ανάπλαση του εξωτερικού του χώρου.