Πολιτική Υγείας

Γκάγκα: Ξεκινά πολύ σύντομα η χορήγηση των χαπιών της Pfizer [vid]

Γκάγκα: Ξεκινά πολύ σύντομα η χορήγηση των χαπιών της Pfizer [vid]

Γκάγκα: Όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός, ήρθαν τα χάπια της Pfizer σήμερα στη χώρα και ξεκινά η διαδιακασία τοποθέτησης της ταινίας που χρειάζεται προκειμένου να διανεμηθούν. Η διαδικασία θα τελειώσει μέσα στην εβδομάδα για να ξεκινήσει η χορήγηση τoυς.

Κατά την έναρξη της σημερινής (21/3) ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, η αναπληρώτρια Υπουργός, η Μίνα Γκάγκα ανέφερε ότι η πανδημία εξακολουθεί να υπάρχει γύρω μας. Οι περισσότεροι από μας, είπε, έχουμε γνωστούς που είναι άρρωστοι, κι ενώ η πλειονότητα περνά τη λοίμωξη ήπια στο σπίτι, η κατάσταση δεν επιτρέπει ευησυχασμό, καθώς έχουμε αύξηση των νέων κρουσμάτων. Όπως είπε η αναπληρώτρια υπουργός, από την αρχή της πανδημίας στην Ελλάαδα έχουμε 170.000 νοσηλείες για ασθενείς με κόβιντ και παράλληλα αυτά τα δύο χρόνια έχουμε 2 εκατομμ. 600 χιλιάδες νοσηλείες για άλλα νοσήματα. Αυτό σημαίνει, είπε η κα Γκάγκα, ότι ο κορωνοϊός ταλαιπώρησε πάρα πολύ το ΕΣΥ, καθώς αύξησε τις ανάγκες στις κλινικές. Ωστόσο, όπως τόνισε, τα πολλά περισταστικά νοσηλείας παραμένουν τα μη κόβιντ.

Την ίδια ώρα, η αναπληρώτρια υπουργός ανέφερε ότι πρέπει σιγά σιγά να μπούμε σε μία κανονικότητα, προσέχοντας ωστόοσο, καθώς ο ιός είναι ακόμη εδώ. «Πρέπει να προσέχουμε και να τηρούμε τα μέτρα διότι εξακολουθεί να υπάρχει η πανδημία. Να δούμε το μέλλον με αισιοδοξία αλλά την ίδια ώρα με προσοχή», ανέφερε συγκερκιμένα.

Ήρθαν τα χάπια της Pfizer σήμερα – Προσεχώς η διανομή τους

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός, έχουν έρθει τα χάπια της Pfizer σήμερα στη χώρα και ξεκινά η διαδιακασία τοποθέτησης της ταινίας που χρειάζεται προκειμένου να διανεμηθούν. Η διαδικασία θα τελειώσει μέσα στην εβδομάδα για να ξεκινήσει η χορήγηση των χαπιών.

Παράλληλα, συνεχίζεται όπως είπε η χορήγηση του χαπιού της Merck με θετικά αποτελέσματα σύμφωνα με τις πρώτες αναλύσεις.

Ο εμβολιασμός συνιστά πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια

Τέλος, η αναπληρώτρια υπουργός επεσήμανε τη σημασία του εμβολιασμού. Όπως είπε, το εμβόλιο είναι πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια και είναι καλύτερο για τα δημοσιονομικά της χώρας, καθώς είναι πολύ μικρότερο το κόστος του για το ελληνικό δημόσιο συγκριτικά με το κόστος των φαρμάκων.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

21/3: Ο χάρτης της διασποράς των κρουσμάτων του κορωνοϊού

Κορωνοϊός Κρούσματα 21/03: 58 νεκροί, 23.529 νέα κρούσματα και 337 διασωληνωμένοι

Το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό δεν καταργείται. Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο πρωθυπουργός του Καναδά αίρει την εντολή για το εμβόλιο covid στα σύνορα

Ο Καναδάς τερματίζει επίσης τον τυχαίο έλεγχο της COVID-19 στα αεροδρόμια και τη συμπλήρωση των πληροφοριών σε αυτό που έγινε η αντιδημοφιλής εφαρμογή ArriveCan, η οποία κατηγορήθηκε για καθυστερήσεις, επίσης, και δεν θα απαιτείται πλέον.

Δωρεά 20 εξοπλισμένων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

ΕΚΑΒ: Τα 20 προσφερόμενα ασθενοφόρα που αποτελούν μέρος της καθοριστικής πρωτοβουλίας της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Έλλειψη βρεφικών τροφών - O FDA αναφέρει ξεπερασμένο σύστημα και θέματα εκπαίδευσης

Ο Οργανισμός είχε δηλώσει προηγουμένως στο Κογκρέσο ότι οι υπάλληλοι του οργανισμού δεν έμαθαν για την καταγγελία μέχρι τον Φεβρουάριο λόγω καθυστερήσεων στην αλληλογραφία και της αποτυχίας κλιμάκωσης των ισχυρισμών του υπαλλήλου της Abbott.

Αυστραλία: Η κυβέρνηση διπλασιάζει τον αριθμό των νοσηλευτών που εντάσσονται στην SA Health

Αυστραλία: Ο αριθμός των πτυχιούχων νοσηλευτών που θα ενταχθούν στα νοσοκομεία της Νότιας Αυστραλίας θα διπλασιαστεί το επόμενο έτος στο πλαίσιο ενός σχεδίου 25 εκατομμυρίων δολαρίων που ανακοίνωσε η πολιτειακή κυβέρνηση. 

ΠΟΥ: Σκανδιναβικές και βαλτικές χώρες ζητούν την προαγωγή της ψυχικής υγείας

ΠΟΥ: Ειδικοί από τις περιοχές της Σκανδιναβίας και της Βαλτικής συναντήθηκαν για να μοιραστούν ιδέες σχετικά με τον τρόπο διατήρησης και βελτίωσης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας για τα σχεδόν 35 εκατομμύρια άτομα.

Οι ΗΠΑ ηγούνται νέων δεσμεύσεων για την καταπολέμηση του υποσιτισμού των παιδιών

Η Power δήλωσε ότι μια πλήρης πορεία των θεραπευτικών πακέτων διαρκεί αρκετές εβδομάδες και απαιτεί παρακολούθηση από έναν εργαζόμενο στον τομέα της υγείας, ενώ η θεραπεία κοστίζει λίγο περισσότερο από 100 δολάρια ανά παιδί.