Πολιτική Υγείας

Γιατροί ΠΟΥ: Προειδοποιούν για την πλήρη ανατροπή των περιορισμών για την COVID-19

Γιατροί ΠΟΥ: Προειδοποιούν για την πλήρη ανατροπή των περιορισμών για την COVID-19

"Αλλά, σε πολλές χώρες, δεν συνιστάται να άρουν τα πάντα ταυτόχρονα. Απλώς πρέπει οι χώρες να μην κάνουν αυτήν την προσέγγιση "όλα ή τίποτα" γιατί προκαλεί σύγχυση και δεν κατηγορώ κανέναν που είναι εκεί έξω που είναι Αλλά, αυτό που είναι σημαντικό για εσάς να ακούσετε εκεί έξω, το οποίο ελπίζω ότι σας δίνει δύναμη, είναι ότι έχετε τον έλεγχο σε αυτό."

Οι Γιατροί του ΠΟΥ: Οι πολιτείες σε όλη τη χώρα έχουν κινηθεί για να άρουν τις εντολές μάσκας Οι γιατροί του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) συμβούλεψαν τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να χαλαρώσουν αργά τους περιορισμούς για την COVID-19, αντί να αφαιρέσουν τα πάντα με τη μία. Σε ένα βίντεο με ερωτήσεις και απαντήσεις την Πέμπτη, ο Δρ Μάικ Ράιαν είπε ότι ο οργανισμός αναγνωρίζει την επιθυμία να ανοίξει και να «επιστρέψει στο κανονικό». «Αλλά, εάν αυτή η επιθυμία να επιστρέψουμε στο απολύτως φυσιολογικό, με αυτή την έννοια, πρόκειται να διατηρήσει αυτήν την πανδημία για πολύ περισσότερο από όσο χρειάζεται, τότε πρέπει πραγματικά να το σκεφτούμε», προειδοποίησε ο Ράιαν.

«Πιστεύω ότι, σε ορισμένες περιπτώσεις, η πολιτική πίεση τώρα για άνοιγμα και άρση όλων των περιορισμών είναι τόσο υψηλή που μπορεί να ξεπεράσουμε τον διάδρομο και μπορεί να καταλήξουμε σε μια κατάσταση όπου – και πάλι είμαι αναγνωρίζοντας την αβεβαιότητα.

Δεν είμαι σίγουρος ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο και δεν το προβλέπω ότι θα συμβεί, αλλά είμαι λίγο νευρικός αυτή τη στιγμή που απλώς φτιάχνουμε τα πάντα.”

Εάν ο κόσμος «χτυπηθεί» με μια άλλη παραλλαγή του κορωνοϊού και όλα τα μέτρα για την COVID-19 έχουν «κάπως εγκαταλειφθεί», «θα είναι πολύ δύσκολο να επαναφέρουμε οτιδήποτε», είπε ο Ράιαν.

Η Δρ. Maria Van Kerkhove διακηρύσσει μια «αργή, σταδιακή προσέγγιση», αντί να άρει όλους τους περιορισμούς.

“Σε ορισμένες χώρες, είναι σε καλύτερη θέση για να μπορούν να το κάνουν αυτό, επειδή έχουν υψηλά επίπεδα εμβολιαστικής κάλυψης, υψηλά επίπεδα ανοσίας σε επίπεδο πληθυσμού και έχουν την ικανότητα να προσαρμοστούν”, δήλωσε η Kerkhove.

“Αλλά, σε πολλές χώρες, δεν συνιστάται να άρουν τα πάντα ταυτόχρονα. Απλώς πρέπει οι χώρες να μην κάνουν αυτήν την προσέγγιση “όλα ή τίποτα” γιατί προκαλεί σύγχυση και δεν κατηγορώ κανέναν που είναι εκεί έξω που είναι Αλλά, αυτό που είναι σημαντικό για εσάς να ακούσετε εκεί έξω, το οποίο ελπίζω ότι σας δίνει δύναμη, είναι ότι έχετε τον έλεγχο σε αυτό.”

Ο Ryan ζήτησε από κάθε άτομο να «κοιτάξει την κατάστασή του», να μειώσει τον κίνδυνο μόλυνσης και να εμβολιαστεί.

Οι Δημοκρατικοί κυβερνήτες παραιτούνται από τους κανόνες της COVID

“Και, απλώς να είστε ασφαλείς και προσεκτικοί. Και, αν όλοι το κάνουμε αυτό, αν όλοι το κάνουν λίγο, τότε οι γενικοί κίνδυνοι μειώνονται”, είπε ο Ράιαν.

«Αλλά, αυτή η ιδέα ότι απλώς θα εγκαταλείψουμε τα πάντα, νομίζω ότι είναι μια πολύ πρόωρη ιδέα σε πολλές χώρες αυτή τη στιγμή».

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, πολιτειακοί και τοπικοί ηγέτες στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν αποφάσεις για την άρση των εντολών μάσκας και των απαιτήσεων απόδειξης εμβολιασμού.

Τα κρούσματα και οι νοσηλείες στις ΗΠΑ έχουν μειωθεί από την έκρηξη της παραλλαγής Omicron τον Ιανουάριο, αλλά οι καθημερινοί θάνατοι εξακολουθούν να είναι υψηλοί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η προειδοποίηση του ΠΟΥ για την παραλλαγή "όμικρον" έχει αυξήσει τις ανησυχίες σε όλον τον κόσμο για την εξέλιξη της πανδημίας

Ο ΠΟΥ παρακολουθώντας τις 4 παραλλαγές της Omicron, λέει ότι η πρόληψη όλων των μεταδόσεων της COVID «δεν είναι ο στόχος»

Τα CDC ενημερώνουν πρώτη φορά με βάση τα λύματα

Οι ιατρικοί σύλλογοι κηρύσσουν εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την ψυχική υγεία των παιδιών εν μέσω lockdown

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συγχορηγός του 9ου Συνεδρίου ISPAH

Άμπου Ντάμπι ΠΟΥ: Η συγχρηματοδότηση της εκδήλωσης από τον ΠΟΥ ενισχύει τη σημασία της σωματικής δραστηριότητας ως προτεραιότητας για τη δημόσια υγεία και τη συμβολή της στη μείωση της επιβάρυνσης των μη μεταδοτικών ασθενειών και στη βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας, της ψυχικής υγείας και ευεξίας. 

Η σχολική περιφέρεια της Φιλαδέλφειας επιβάλλει μάσκες για τις πρώτες 10 ημέρες του σχολικού έτους ενώ τα προνήπια πρέπει να καλύπτονται όλον τον χρόνο.

Η περιφέρεια εφαρμόζει επίσης ένα πρόγραμμα «μάσκα για να μείνει», δηλώνοντας ότι οι μαθητές και το προσωπικό που έχουν εκτεθεί στην COVID-19 μπορούν να παραμείνουν στο σχολείο αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες.

Μετάβαση ιστότοπων covid σε παρόχους στη Νέα Υόρκη για ανταπόκριση στην ευλογιά των πιθήκων

Σύμφωνα με το Fox 5 New York, τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στη Νέα Υόρκη έχουν ξεπεράσει τα 2.000. Ο ιός της πολιομυελίτιδας έχει επίσης ανιχνευθεί στα λύματα των πόλεων και σε γειτονικές κομητείες.