Πολιτική Υγείας

Γερμανία ταξιδιωτικοί περιορισμοί: Ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο υποχρεούνται σε καραντίνα 14 ημερών

Γερμανία ταξιδιωτικοί περιορισμοί: Ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο υποχρεούνται σε καραντίνα 14 ημερών

Γερμανία ταξιδιωτικοί περιορισμοί: Το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ πρόσθεσε τη Βρετανία στον κατάλογό του με τις "περιοχές παραλλαγής του ιού" αργά το Σάββατο. Αυτό σημαίνει ότι όποιος ταξιδεύει από το Ηνωμένο Βασίλειο στη Γερμανία πρέπει να μπει σε υποχρεωτική καραντίνα για 14 ημέρες, ανεξάρτητα από το καθεστώς εμβολιασμού του.

Η Γερμανία αυστηροποιεί τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από τη Βρετανία ως απάντηση στην ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον εκεί. Το εθνικό κέντρο ελέγχου ασθενειών της χώρας, το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, πρόσθεσε τη Βρετανία στον κατάλογό του με τις “περιοχές παραλλαγής του ιού” αργά το Σάββατο. Αυτό σημαίνει ότι όποιος ταξιδεύει από το Ηνωμένο Βασίλειο στη Γερμανία πρέπει να μπει σε υποχρεωτική καραντίνα για 14 ημέρες, ανεξάρτητα από το καθεστώς εμβολιασμού του. Τόσο οι εμβολιασμένοι (ακόμη και οι πλήρως εμβολιασμένοι που έχουν λάβουν και αναμνηστική δόση του εμβολίου), όσο φυσικά και οι ανεμβολίαστοι έχουν υποχρέωση καραντίνας για δύο ολόκληρες εβδομάδες. Δεν υπάρχει καμία εξαίρεση σε αυτό τον κανονισμό, ακόμα και για περιπτώσεις που το ταξίδι θα διαρκέσει λιγότερο από 48 ώρες.

Μια απέλπιδα προσπάθεια της Γερμανίας να ανασχέσει την εξάπλωση του ιού

Οι νέοι περιορισμοί, οι οποίοι τέθηκαν σε ισχύ τα μεσάνυχτα της Κυριακής, φαντάζουν λογικό επακόλουθο της πορείας των κρουσμάτων εκεί. Πιο συγκεκριμένα, το Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρει υψηλό αριθμό νέων κρουσμάτων κορωνοϊού και ειδικότερα το Σάββατο η χώρα κατέγραψε 90.418 νέα κρούσματα. Το Ηνωμένο Βασίλειο προστίθεται λοιπόν στη λίστα της Γερμανίας με τις περιοχές με την παραλλαγή του ιού μαζί με οκτώ αφρικανικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Αφρικής. Η ανακοίνωση του Ινστιτούτου Robert Koch έρχεται στον απόηχο των αυστηρότερων περιορισμών για άλλες χώρες σε όλη την Ευρώπη, καθώς η Ευρώπη ολόκληρη αντιμετωπίζει ένα τέταρτο κύμα λοιμώξεων. Από την Κυριακή, η Γαλλία και η Δανία θεωρούνται “περιοχές υψηλού κινδύνου”, δηλαδή όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν αναρρώσει από τον ιό πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για 10 ημέρες. Δεκάδες χώρες, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν όλων των άμεσων γειτόνων της Γερμανίας, έχουν πλέον προστεθεί σε αυτήν την κατηγορία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τζίνα Θανοπούλου στο healthweb : Η Ευρώπη δεν έχει δει την ψυχολογική διάσταση της πανδημίας του κορωνοϊου

Κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό θανάτων από τον Φεβρουάριο η Γερμανία

Πώς διαχειρίστηκαν οι χώρες της Ευρώπης την πανδημία;

Η ασυνήθιστη κανονικότητα της Βρετανίας σε σχέση με τους γείτονές της

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αυτοψία Υφυπουργού Υγείαςστους χώρους της Ψυχιατρικής Κλινικής στο «Αγία Όλγα»

Βαρτζόπουλος Αγία Όλγα: Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την άθλια κατάσταση που επικρατεί στους χώρους της ψυχιατρικής κλινικής, μετά τις σχετικές καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Παύεται από τα καθήκοντά της η Διοίκηση του Γ.Ν Νέας Ιωνίας Κωνσταντοπούλειο «Αγ. Όλγα»

Κωνσταντοπούλειο: Παρά τις εντολές του Υπουργείου Υγείας, διαιωνίζεται μια απαράδεκτη κατάσταση για χώρους νοσηλείας, γνωστή μάλιστα από ετών στη διοίκηση του Νοσοκομείου. 

Αυξανόμενη δυσαρέσκεια για τη μεταναστευτική πολιτική

Γερμανία: Τα μέτρα, ως απάντηση σε μια ξαφνική εισροή αιτούντων άσυλο, περιλαμβάνουν τη δυνατότητα παράτασης της περιόδου κατά την οποία οι πρόσφυγες μπορούν να κρατούνται στα εξωτερικά σύνορα και την εφαρμογή αυστηρών κριτηρίων μετανάστευσης ώστε να συμπεριληφθούν περισσότερα άτομα. 

Γιάννης Οικονόμου - Μέτρα για τη μείωση του κυκλοφοριακού στην Αθήνα και την αποσυμφόρηση του Κηφισού ανακοίνωσε ο υπουργός

«Θα είμαστε συνεχώς στο πεδίο, ενισχύουμε την τροχαία, ενισχύουμε τις δυνάμεις για να συμβάλλουμε με μικρές και μεγαλύτερες παρεμβάσεις όπου χρειάζεται και όπου απαιτείται, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, για να περιορίσουμε όπου είναι δυνατόν την ταλαιπωρία που υφίστανται οι συμπολίτες μας εξαιτίας του πολύ μεγάλου όγκου αυτοκινήτων που κινείται και στον Κηφισό και στο κέντρο της Αθήνας και αλλού», πρόσθεσε.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Τώρα η μεγάλη μας προτεραιότητα είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Σε ποιους πυλώνες στηρίζεται το σχέδιο της Υγείας και πώς πρόκειται να πορευθεί η κυβέρνηση σε σχέση με το ΕΚΑΒ, το νέο ΕΣΥ, τις προσλήψεις και τις ελλείψεις που παρατηρούνται στα φάρμακα;

Σήμερα στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού

Βουλή προϋπολογισμός: Παρά το γεγονός ότι η χρονιά που μας πέρασε και που συνεχίζουμε να διανύουμε ήταν πάρα πολύ δύσκολη λόγω των φυσικών καταστροφών, εντούτοις κλείνει με πρωτογενές πλεόνασμα που κυμαίνεται κοντά στο 1,1% κι όχι 0,7%, όπως ήταν η επίσημη στόχευση, ιδιαίτερα μετά και τη θεομηνία Daniel.

ΚΕΤΕΚΝΥ - Έχει ετοιμάσει νέο σύστημα κοστολόγησης σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας

ΚΕΤΕΚΝΥ: Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το νέο σύστημα κοστολόγησης σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας με DRGs. Ήδη το Κέντρο Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών ΚΕΤΕΚΝΥ, το Ινστιτούτο για τα DRGs, έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία ένταξης όλων των νοσοκομείων στην ενιαία ψηφιακή πλατφόρμα ώστε να καταγράφονται ηλεκτρονικά όλα τα δεδομένα. […]