Πολιτική Υγείας

Γερμανία Όμικρον: Αισιοδοξία ότι η χώρα ξεπέρασε την κορύφωση της Όμικρον

Γερμανία Όμικρον: Αισιοδοξία ότι η χώρα ξεπέρασε την κορύφωση της Όμικρον

Γερμανία Όμικρον: Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς και οι 16 κυβερνήτες των πολιτειών της χώρας συμφώνησαν την Τετάρτη σε ένα σχέδιο τριών βημάτων για τον τερματισμό των περισσότερων κανόνων της χώρας για την COVID-19 έως τις 20 Μαρτίου.

Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας δήλωσε σήμερα ότι πιστεύει ότι η χώρα έχει ξεπεράσει την κορύφωση σε νέες καθημερινές μολύνσεις με την παραλλαγή του κορωνοϊού Όμικρον. Ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ είπε ότι τα κυβερνητικά μέτρα που ελήφθησαν για τον περιορισμό του αριθμού των κρουσμάτων ήταν αποτελεσματικά, αλλά προειδοποίησε να μην χαλαρώσουν πολύ βιαστικά οι κανόνες για τη δημόσια υγεία. “Δεν είμαστε πραγματικά σε ασφαλή νερά”, είπε στους δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

Μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων άνω των 60

Ο Lauterbach, εκπαιδευμένος επιδημιολόγος, σημείωσε ότι έως και το 12% των ατόμων άνω των 60 ετών στη Γερμανία είναι ακόμη ανεμβολίαστοι. Το ποσοστό αυτό είναι τρεις έως τέσσερις φορές υψηλότερο από ό,τι για τους μη εμβολιασμένους ευάλωτους πληθυσμούς σε συγκρίσιμες χώρες. Η Γερμανία έχει καθυστερήσει περισσότερο από πολλούς από τους γείτονές της να χαλαρώσει τους περιορισμούς της πανδημίας. Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς και οι 16 κυβερνήτες των πολιτειών της χώρας συμφώνησαν την Τετάρτη σε ένα σχέδιο τριών βημάτων για τον τερματισμό των περισσότερων κανόνων της χώρας για την COVID-19 έως τις 20 Μαρτίου.

Ο Lauterbach υπερασπίστηκε την προσεκτική προσέγγιση, λέγοντας ότι “αν ανοίξουμε πολύ γρήγορα, τότε ο αριθμός των υποθέσεων θα αυξηθεί ξανά”. Είπε επίσης ότι μια γενική εντολή εμβολίου εξακολουθεί να είναι απαραίτητη, σημειώνοντας ότι νέες ή υπάρχουσες παραλλαγές του ιού θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέο κύμα λοιμώξεων το φθινόπωρο που θα μπορούσε να επιβαρύνει σοβαρά το σύστημα υγείας. Η υπηρεσία ελέγχου ασθενειών της Γερμανίας ανέφερε την Παρασκευή 220.048 πρόσφατα επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 και 264 επιπλέον θανάτους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Γερμανία σχεδιάζει την έξοδο από τους περιορισμούς για την Covid

Η Γερμανία σχεδιάζει εντολή εμβολίου εν μέσω αντιδράσεων

Η Γερμανία χαράζει πορεία με το νέο κύμα της Όμικρον να εντείνεται

Η Γερμανία χαλαρώνει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για 9 χώρες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την 4η δόση - Ποιους αφορά

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα άτομα άνω των 65 ετών, για τα οποία η πλατφόρμα έχει ανοίξει από τον Μάιο, δεν έχουν προσέλθει σε ικανό αριθμό να εμβολιαστούν με το ποσοστό τους να αγγίζει μόλις το 15%.

3ος γύρος υποχρεωτικών τεστ Covid στο Μακάο καθώς τα κρούσματα αυξάνονται

Μακάο Covid: Το Μακάο τηρεί την πολιτική της Κίνας για μηδενική COVID που στοχεύει στην εξάλειψη όλων των εστιών, σχεδόν με οποιοδήποτε κόστος, αντίθετη με μια παγκόσμια τάση προσπάθειας συνύπαρξης με τον ιό. 

Τέλος στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού κατά της Covid-19 ανακοίνωσε η Αυστριακή Κυβέρνηση

Αυστρία: Η αυστριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα την πλήρη εγκατάλειψη της πολιτικής της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού κατά της Covid-19, μια πολιτική που είχε θέσει σε αναστολή τον Μάρτιο μόλις ένα μήνα μετά την έναρξη ισχύος της. «Πλέον, πρέπει να ζήσουμε με την Covid, επομένως θα εφαρμόσουμε μια σειρά μέτρων, το οποίο σημαίνει τον τερματισμό της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού», […]

Ο κυβερνήτης του Νιου Χάμσαϊρ εμποδίζει τους φαρμακοποιούς να χορηγούν ιβερμεκτίνη για τη θεραπεία της COVID-19 χωρίς ιατρική συνταγή

«Οι ασθενείς θα πρέπει πάντα να συμβουλεύονται τον γιατρό τους πριν πάρουν φάρμακα, ώστε να έχουν πλήρη επίγνωση των θεραπευτικών επιλογών και των πιθανών ακούσιων συνεπειών από τη λήψη ενός φαρμάκου που μπορεί να περιορίσει άλλες επιλογές θεραπείας στο μέλλον», είπε ο Sununu.

Τα χάπια για την άμβλωση θα γίνουν το επόμενο πεδίο μάχης στον αναπαραγωγικό αγώνα των ΗΠΑ

Καθώς αυτές οι νομικές μάχες ετοιμάζονται να γίνουν, η συνήγορος κατά των αμβλώσεων Savannah Craven είπε ότι αυτή και οι συνάδελφοί της θα εργαστούν για να απαγορευθούν όλες οι μέθοδοι άμβλωσης, συμπεριλαμβανομένων των χαπιών, σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

'Εγκριση δαπάνης για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS & απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων

ΗΔΙΚΑ: Εγκρίθηκε από την ΗΔΙΚΑ η δαπάνη για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS και απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων και γνωματεύσεων στα δημόσια Νοσοκομεία και τις δομές ΠΦΥ της χώρας.

Τα ευρωπαϊκά φεστιβάλ δεν πρέπει να καταργηθούν λόγω της ευλογιάς των πιθήκων λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Η Meg Doherty, από τα παγκόσμια προγράμματα HIV, ηπατίτιδας και σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων στον ΠΟΥ, δήλωσε: «Δεν το ονομάζουμε σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη. «Ο στιγματισμός δεν βοηθά ποτέ σε ένα ξέσπασμα ασθένειας», πρόσθεσε. «Αυτή δεν είναι μια γκέι ασθένεια. Ωστόσο, θέλουμε οι άνθρωποι να γνωρίζουν ποιοι είναι οι κίνδυνοι».

Η Σαγκάη αναφέρει μηδενικά κρούσματα COVID για πρώτη φορά εδώ και μήνες

Κίνα κορωνοϊός: Η Κίνα ανέφερε μηδενικά νέα κρούσματα COVID-19 στη Σαγκάη για πρώτη φορά από τον Μάρτιο σήμερα, καθώς το τελευταίο ξέσπασμα της χώρας υποχωρεί μετά από μήνες καραντίνας και άλλους περιορισμούς.