Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Γάζα: Γιατροί περιγράφουν τις αυξανόμενες ανάγκες στα υπερπλήρη καταφύγια

Γάζα: Γιατροί περιγράφουν τις αυξανόμενες ανάγκες στα υπερπλήρη καταφύγια

Γάζα: Θα δείτε περισσότερα από 100 άτομα να ζουν μαζί σε μια τάξη. Επιπλέον, βλέπουμε πολλές περιπτώσεις που σχετίζονται με υποσιτισμό και επισιτιστική ανασφάλεια.

Όπως ο ΠΟΥ, έτσι και ο σύμβουλος υγείας Δρ Bassam Abu Hamad περιέγραψε άτομα με τραυματισμούς πολέμου καθώς και άτομα με ασθένειες που προκύπτουν από την επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης, ιδιαίτερα τον υπερπληθυσμό της Γάζας. «Θα δείτε περισσότερα από 100 άτομα να ζουν μαζί σε μια τάξη», είπε. «Επιπλέον, βλέπουμε πολλές περιπτώσεις που σχετίζονται με υποσιτισμό και επισιτιστική ανασφάλεια».

Η εύρεση μιας ασφαλούς πηγής τροφής έχει γίνει σοβαρή πρόκληση, πρόσθεσε. «Πολλοί άνθρωποι παρουσιάζουν σημάδια αναιμίας και σημάδια υποσιτισμού, εκτός από ασθένειες που προκύπτουν από το στρες—χρόνιες ασθένειες όπως η υπέρταση», είπε. «Όσοι έχουν ήδη αυτές τις ασθένειες, η κατάστασή τους γίνεται ανεξέλεγκτη και έχει επιδεινωθεί».

Υπάρχει επίσης σοβαρή έλλειψη φαρμάκων στη Γάζα τόσο για σωματικές όσο και για ψυχικές ασθένειες, είπε. «Υπάρχει σοβαρή έλλειψη φαρμάκων που απαιτούνται για τον καρκίνο, ακόμη και για αντιβιοτικά για τα παιδιά», είπε. «Όσον αφορά τον εξοπλισμό, είναι ακόμη πιο περίπλοκο επειδή το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης έχει καταστραφεί. Πολλά ασθενοφόρα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς».

Μέσα από όλα αυτά, ο Hamad προσπάθησε να διατηρήσει την ηθική του ιατρικού προσωπικού. «Θυσιάζονται για να βοηθήσουν ανθρώπους που πραγματικά χρειάζονται υπηρεσίες», είπε. «Παρακαλώ προσευχηθείτε για εμάς, προσευχηθείτε για ειρήνη». Ζήτησε επίσης προσευχές για την ελευθερία της Παλαιστίνης. «Προσευχηθείτε για να γίνει πραγματικότητα η κατάπαυση του πυρός», είπε. «Παρακαλώ προσευχηθείτε να μην καταπιεστεί κανείς στη γη».

Η συντονίστρια προγραμμάτων υγείας και ψυχοκοινωνίας, Λούμπνα Γιουσίφ Σαμπάχ, περιέγραψε τραυματισμούς από πυροβολισμούς και θραύσματα βλημάτων. «Για τις ανάγκες υγείας, αυτό που βλέπουμε τώρα είναι η ανάγκη για συμπληρωματική σίτιση και συμπληρώματα για παιδιά κάτω των πέντε ετών και έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες που υποφέρουν από υποσιτισμό λόγω επισιτιστικής ανασφάλειας και πείνας», δήλωσε η Sabbah. «Χρειαζόμαστε φάρμακα για τη θεραπεία ασθενών που υποφέρουν από μολυσματικές ασθένειες και πολλές άλλες ασθένειες λόγω πολυσύχναστων καταφυγίων».

Στη Γάζα δεν έχουν επίσης πρόσβαση σε ασφαλές, καθαρό νερό, είπε η Sabbah. «Χρειαζόμαστε φάρμακα για ασθενείς με χρόνιες παθήσεις. πολυβιταμίνες και συμπληρώματα για ασθενείς που πάσχουν από αναιμία και υποσιτισμό. και ιατρικές προμήθειες και αναλώσιμα που χρησιμοποιούνται για τον ντύσιμο των τραυματιών, για απολύμανση και πρόληψη», πρόσθεσε η Sabbah. «Τα καύσιμα είναι απαραίτητα για τη λειτουργία των ιατρικών σημείων».

Παρά την έλλειψη πόρων, η Sabbah είπε ότι οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης δεν χάνουν την ελπίδα τους. «Ενθαρρύνουμε τους εαυτούς μας ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε να βοηθάμε και να εξυπηρετούμε ανθρώπους που έχουν ανάγκη», δήλωσε η Sabbah. «Μπορείτε να προσευχηθείτε για να τερματιστεί αυτός ο πόλεμος και η βία κατά αθώων ανθρώπων στη Γάζα. Προσευχηθείτε να επικρατήσει η ειρήνη, η ευημερία και η δικαιοσύνη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

ΠΟΥ: Η υπερβολική ζέστη επιδεινώνει την υγειονομική κρίση στη Γάζα

Γάζα: Το Ισραήλ σκότωσε τουλάχιστον 274 ανθρώπους σε επιχείρηση διάσωσης ομήρων

Το Ισραήλ διασώζει 4 ομήρους σε επιδρομή

Γάζα: Χωρίς βοήθεια καθώς το Ισραήλ κατέλαβε το συνοριακό πέρασμα της Ράφα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έντονη διαμαρτυρία του ΠΙΣ για τις επιτάξεις γιατρών και τη διακοπή συνταγογράφησης

Ο ΠΙΣ θα τοποθετηθεί μέσω του Προέδρου του κατά την ακρόαση φορέων στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και θα συγκαλέσει διάσκεψη με τους Προέδρους όλων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, προκειμένου να εξεταστούν οι περαιτέρω κινήσεις μας. Θα παραχωρήσει επίσης συνέντευξη τύπου, της οποίας την ακριβή ημέρα και ώρα θα ενημερώσουμε με νεότερο Δελτίο Τύπου».

ΚΕΠΑ: Αναθεωρείται και διευρύνεται ο πίνακας των μη αναστρέψιμων παθήσεων

Επιπλέον, θα μειωθεί το διοικητικό βάρος για την Πιστοποίηση Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), μιας και δεν απαιτείται επαναξιολόγηση των συγκεκριμένων πολιτών. Η μείωση των περιστατικών που έρχονται για αξιολόγηση στο ΚΕ.Π.Α. συνεπάγεται και τη μείωση του χρόνου που απαιτείται για την εξέταση των νέων αιτήσεων.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας στη Βουδαπέστη ο Υφυπουργός Υγείας

Μάριος Θεμιστοκλέους: Ο Υφυπουργός Υγείας θα συμμετάσχει στο Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιείται στη Βουδαπέστη, την Τετάρτη 24 και την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024.

Ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση του Κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής της Παιδικής Πολυκλινικής Αθηνών

ΚΠΨΥ: Το Έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Γεωργιάδης: Εντελώς απαράδεκτες και ακατανόητες οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Γεωργιάδης: Ο υπουργός Υγείας κατέληξε ότι οι αιτιάσεις της αντιπολίτευσης δεν ερείδονται σε κανένα σημείο του κανονισμού και ότι είναι απαράδεκτες και παρελκυστικές.

Σύσκεψη στα Χανιά για τη δημιουργία νέου τομέα ΕΚΑΒ που θα εξυπηρετεί Πλατανιά και Κίσσαμο

Όπως επισημάνθηκε, οι επικείμενες προσλήψεις στον τομέα υγείας είναι σημαντικές για να μπορέσουν να καλυφθούν, στον βαθμό που είναι δυνατόν, οι αυξημένες ανάγκες στελέχωσης του ΕΚΑΒ και είναι επιτακτική ανάγκη η Κρήτη να διεκδικήσει όσο τον δυνατόν περισσότερες.

Close Icon