Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Φοιτητές Georgetown: Αμφισβητούν την επιστήμη πίσω από τον κανόνα της μάσκας του πανεπιστημίου

Φοιτητές Georgetown: Αμφισβητούν την επιστήμη πίσω από τον κανόνα της μάσκας του πανεπιστημίου

Η ανταποκρίτρια της Μεταρρύθμισης Πανεπιστημιούπολης Jessica Costescu συμφώνησε, λέγοντας ότι η πολιτική φαίνεται να αφορά περισσότερο την "οπτική".

Φοιτητές Georgetown: Οι μαθητές του Τζορτζτάουν μιλούν εναντίον της εντολής της «εντελώς παράλογης» μάσκας στις τάξεις Οι φοιτητές του Georgetown αμφισβητούν την επιστήμη πίσω από τον κανόνα της μάσκας του πανεπιστημίου Οι φοιτητές του Τζορτζτάουν μιλούν ενάντια στις εντολές για μάσκες: «Το κάνουν για την οπτική» Οι φοιτήτριες του Τζορτζτάουν, Katelyn Rickert και Jessica Costescu επικρίνουν το Πανεπιστήμιο Georgetown για τις υπερβολικές πολιτικές εντολής μάσκας Δύο φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Τζορτζτάουν δήλωσαν την Παρασκευή ότι η εντολή του πανεπιστημίου στις τάξεις μοιάζει να υπάρχει περισσότερο για τον έλεγχο παρά για την επιστήμη.

“Μας είπαν ότι όταν επιστρέψαμε στην πανεπιστημιούπολη και βρισκόμαστε σε μια τάξη με τον καθηγητή έπρεπε να φοράμε μάσκα”, είπε η ανταποκρίτρια της Μεταρρύθμισης Πανεπιστημιούπολης Katelyn Rickert στο “Fox & Friends”.

“Τώρα, δεν χρειάζεται να φοράς μάσκα στο γυμναστήριο.

Δεν χρειάζεται να φοράς μάσκα στην καφετέρια, ούτε στη βιβλιοθήκη, ούτε σε χώρους μελέτης, ούτε στους κοιτώνες, μόνο στην τάξη όταν είσαι με τον καθηγητή», είπε, προσθέτοντας ότι οι καθηγητές δεν χρειάζεται να φορούν τη μάσκα. Το Πανεπιστήμιο Georgetown απαιτεί από τους φοιτητές του να συνεχίσουν να φορούν μάσκες κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας στην τάξη αυτό το φθινόπωρο εν μέσω παρατεταμένων κρουσμάτων COVID-19 και πανεθνικών εστιών ευλογιάς των πιθήκων.

Η εντολή μάσκας, η οποία ισχύει για μαθητές σε αίθουσες διδασκαλίας και εργαστήρια διδασκαλίας, δεν ισχύει για «άτυπες συγκεντρώσεις» σε χώρους όπως βιβλιοθήκες και χώρους μελέτης, σύμφωνα με τις οδηγίες δημόσιας υγείας του σχολείου της Ουάσιγκτον, DC, που κυκλοφόρησε την Τετάρτη.

Οι φοιτητές που πηγαίνουν στο τρίτο φθινοπωρινό εξάμηνο από την πανδημία πρέπει επίσης να καλύπτονται στα δημόσια μέσα μεταφοράς που χρηματοδοτούνται από το πανεπιστήμιο και στις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης.

Σύμφωνα με τους τρέχοντες κανόνες του DC, κάθε μαθητής που βρίσκεται σε καραντίνα πρέπει να συνεχίσει να φορά μάσκα για 10 ημέρες. Εκτός εάν έχουν εγκεκριμένη ιατρική ή θρησκευτική εξαίρεση, οι φοιτητές, το διδακτικό προσωπικό, το προσωπικό και οι επισκέπτες του Τζορτζτάουν απαιτείται να έχουν λάβει μια κύρια σειρά εμβολιασμού κατά της COVID-19, καθώς και ένα αναμνηστικό, εάν είναι επιλέξιμοι.

Επιχείρηση στην Καλιφόρνια απαγορεύει στους πελάτες να φορούν μάσκες λόγω της αυξανόμενης εγκληματικότητας «Είμαστε αντιμέτωποι με αυτό για τους φοιτητές», είπε ο Ρίκερτ, χαρακτηρίζοντας την εντολή «αντιεπιστημονική» και «εξωφρενική».

“Η Jessica και εγώ είμαστε juniors και δεν είχαμε ούτε έναν χρόνο χωρίς COVID στην πανεπιστημιούπολη. Πέρασα ολόκληρο το πρώτο έτος στο σαλόνι μου κάνοντας μάθημα και απλά δεν είναι η ίδια εμπειρία με το να είμαι σε πανεπιστημιούπολη κολεγίου”, είπε στην Katie Pavlich.

Ο Ρίκερτ είπε ότι η εντολή είναι “παράλογη”, καθώς οι μαθητές βγάζουν αμέσως τις μάσκες τους όταν φεύγουν από την τάξη.

Η ανταποκρίτρια της Μεταρρύθμισης Πανεπιστημιούπολης Jessica Costescu συμφώνησε, λέγοντας ότι η πολιτική φαίνεται να αφορά περισσότερο την “οπτική”.

Είπε ότι το πανεπιστήμιο δεν τηρεί το σύνθημά του «ακολουθώντας την επιστήμη». Αρκετά κολέγια και πανεπιστήμια σε όλο το έθνος επανέφεραν τις εντολές μασκών την περασμένη άνοιξη εν μέσω μιας «σημαντικής αύξησης» των κρουσμάτων COVID-19 στην πανεπιστημιούπολη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η σχολική περιφέρεια της Φιλαδέλφειας επιβάλλει μάσκες για τις πρώτες 10 ημέρες του σχολικού έτους ενώ τα προνήπια πρέπει να καλύπτονται όλον τον χρόνο.

Η Νέα Υόρκη θα άρει τις εντολές μάσκας για νήπια 2 έως 4 ετών

Το Broadway επεκτείνει την απαίτηση για μάσκα έως τις 30 Ιουνίου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Άδωνις Γεωργιάδης: Στα Γρεβενά και στην Κοζάνη ο Υπουργός Υγείας

Άδωνις Γεωργιάδης: Στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Γρεβενά, ο Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε την Κιβωτό, όπου δεσμεύτηκε για την περαιτέρω αναβάθμιση των υγειονομικών δομών της περιοχής.

Αγαπηδάκη: Αλλάζουμε το μοντέλο με το οποίο λειτουργεί το ΕΣΥ

Αγαπηδάκη: Στόχος μας με αυτές τις δράσεις, αλλά και με τις προληπτικές εξετάσεις, είναι να αλλάξουμε το μοντέλο με το οποίο λειτουργεί το ΕΣΥ: από το να περιμένουμε να έρθει ο πολίτης στο γιατρό, πάμε εμείς στον πολίτη.

Γεωργιάδης: Ελάχιστη αναμονή για αιματολογικές εξετάσεις με τα online ραντεβού

Γεωργιάδης: Μέσα από την πλατφόρμα μπορούν όλοι οι πολίτες εύκολα και γρήγορα να κλείνουν το ραντεβού τους για αιματολογικές εξετάσεις χωρίς καμία χρέωση, χωρίς τις αναμονές που πράγματι στο παρελθόν υπήρξαν αποτρεπτικές ως προς την πραγματοποίηση των συγκεκριμένων ραντεβού. 

Επισημάνσεις για τις ελλείψεις γιατρών στο σύστημα Υγείας της Περιφέρειας σε εκδήλωση του ΙΣΑ

Καταλήγοντας ο πρόεδρος του ΙΣΑ ανέφερε τα εξής: «Θέλουμε να δημιουργήσουμε το γραφείο δικτύωσης των Ιατρικών Συλλόγων όπου θα υπάρχει αμφίδρομη σχέση των προβλημάτων και των λύσεων. Χρειαζόμαστε ενωμένους, δυνατούς Ιατρικούς Συλλόγους».

Η Λουιζιάνα ψηφίζει να κάνει τα χάπια για την άμβλωση ελεγχόμενες ουσίες

Ωστόσο, η Michelle Erenberg, εκτελεστική διευθύντρια του Lift Louisiana, μιας οργάνωσης για τα δικαιώματα της αναπαραγωγής, είπε ότι οι ομάδες για τα δικαιώματα των αμβλώσεων θα διερευνήσουν μια νομική αμφισβήτηση του νομοσχεδίου. «Σίγουρα έχω ανησυχίες για το ότι αυτό επαναλαμβάνεται και σε άλλες πολιτείες», είπε στους Times.

Αγαπηδάκη Κάρπαθος: Να αναπτύξουμε τις υποδομές για ένα βιώσιμο και αποτελεσματικό σύστημα πρόληψης

Αγαπηδάκη Κάρπαθος: "Το μεγάλο στοίχημα για εμάς είναι να σταματήσουμε να μιλάμε για το πως θα μειώσουμε τις επιπτώσεις της νόσου και να χτίσουμε έναν υγιή πληθυσμό".

Κικίλιας: "Με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείλικτοι"

Κικίλιας: Σήμερα συνελήφθη ο υπαίτιος εμπρηστής, Τούρκος υπήκοος, που ομολόγησε την εγκληματική του πράξη. Θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη βάσει του νέου νόμου. Το έχουμε πει πολλές φορές: Με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείλικτοι.

Close Icon