Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

FDA: Ζητάει χρήματα για την προστασία και προώθηση της δημόσιας υγείας

FDA: Ζητάει χρήματα για την προστασία και προώθηση της δημόσιας υγείας

FDA: Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ζητά 7,2 δισεκατομμύρια δολάρια

Σήμερα, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ζητά 7,2 δισεκατομμύρια δολάρια ως μέρος του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους (FY) 2024 του προέδρου. Αυτή η χρηματοδότηση θα επιτρέψει στον οργανισμό να συνεχίσει να αξιοποιεί νέες και αναδυόμενες τεχνολογίες, να προσλαμβάνει και να υποστηρίζει εργατικό δυναμικό υψηλής εξειδίκευσης και να προσαρμόζει την επίβλεψη σε νέα παραγωγικά και επιχειρηματικά μοντέλα. Πρόκειται για εργασία που θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην ασφάλεια των τροφίμων, του καπνού και των ιατρικών προϊόντων σε αυτή τη χώρα, ενώ παράλληλα προετοιμάζει τον οργανισμό να αντιμετωπίσει την ταχεία καινοτομία στους τομείς των τροφίμων και των ιατρικών προϊόντων. Το αίτημα περιλαμβάνει αύξηση 372 εκατομμυρίων δολαρίων στην αρχή του προϋπολογισμού — ή 10% πάνω από το επίπεδο που θεσπίστηκε για το οικονομικό έτος 2023 — και αύξηση 150 εκατομμυρίων δολαρίων στα τέλη χρήστη.

«Το φετινό αίτημα χρηματοδότησης βασίζεται στα επιτεύγματά μας και στα διδάγματα που αντλήσαμε κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους και προσθέτει νέα χρηματοδότηση για να συνεχιστεί ο εκσυγχρονισμός του FDA και των δυνατοτήτων του για το μέλλον. Συνεχίζουμε να εκπληρώνουμε ένα ευρύ φάσμα προτεραιοτήτων και έχουμε εστιάσει στρατηγικά το αίτημά μας για να διασφαλίσουμε ότι οι περιοχές του προγράμματος μας έχουν τη χρηματοδότηση που χρειάζονται για να λειτουργήσουν με τη μεγαλύτερη επιτυχία για το καλό της δημόσιας υγείας», δήλωσε ο Επίτροπος της FDA Robert M. Califf, MD « Οι επενδύσεις μας για την ενίσχυση της ασφάλειας και της διαθεσιμότητας ιατρικών προϊόντων, μαζί με τη χρηματοδότηση για τη ζωτική επίβλεψη των προϊόντων καπνού εξακολουθούν να αποτελούν κεντρικό επίκεντρο. Ο προϋπολογισμός παρέχει επίσης μια ιστορική επένδυση για την ενίσχυση της ικανότητας ασφάλειας τροφίμων και διατροφής του FDA – ειδικά για βρέφη και μικρά παιδιά, αποδεικνύοντας τη συνεχή δέσμευση της Διοίκησης σε αυτές τις ευθύνες. Οπως πάντα,

Το αίτημα για το οικονομικό έτος 2024, το οποίο καλύπτει την περίοδο από την 1η Οκτωβρίου 2023 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2024, περιλαμβάνει νέες προσπάθειες για τομείς του προγράμματος υψηλής προτεραιότητας. Τα κυριότερα σημεία του αιτήματος του οργανισμού περιλαμβάνουν:

Ενίσχυση της ασφάλειας των τροφίμων, της διατροφής και των καλλυντικών

  1. 128,2 εκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις για την ασφάλεια των τροφίμων και τον εκσυγχρονισμό της διατροφής, συμπεριλαμβανομένης της επισήμανσης των τροφίμων και της επίβλεψης της ασφάλειας των τροφίμων των ζώων.Ενώ ο οργανισμός βρίσκεται στη διαδικασία καθορισμού του μελλοντικού του οράματος για το Πρόγραμμα Ανθρώπινων Τροφίμων, υπάρχει σημαντική ανάγκη για πρόσθετους πόρους για την ενίσχυση της βασικής του ικανότητας για την ασφάλεια των τροφίμων και τη διατροφή. Ο προϋπολογισμός επιδιώκει να ενισχύσει την προστασία των καταναλωτών και να εφαρμόσει μόνιμες λύσεις για πιο αποτελεσματικές λειτουργίες μέσω συνεχών επενδύσεων στη Νέα Εποχή της Εξυπνότερης Ασφάλειας Τροφίμων. Βασιζόμενος στα διδάγματα που αντλήθηκαν από την ανταπόκριση της αλυσίδας εφοδιασμού βρεφικών παρασκευασμάτων, ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει χρηματοδότηση για τον εκσυγχρονισμό της επίβλεψης βρεφικών παρασκευασμάτων και την ενίσχυση των προσπαθειών αντιμετώπισης των ελλείψεων κρίσιμων τροφίμων, την ενδυνάμωση των καταναλωτών να κάνουν πιο υγιεινές επιλογές τροφίμων και τη μείωση της έκθεσης σε τοξικές χημικές ουσίες στον εφοδιασμό τροφίμων.
    5 εκατομμύρια δολάρια για τον εκσυγχρονισμό της εποπτείας των καλλυντικών. Ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει νέα χρηματοδότηση για την ανάπτυξη κανονισμών, πολιτικών συμμόρφωσης, πλατφόρμες εγγραφής και καταχώρισης προϊόντων, αναφορά ανεπιθύμητων συμβάντων και άλλες δραστηριότητες για την έναρξη εφαρμογής νέων αρχών που υπεγράφη πρόσφατα σε νόμο σχετικά με την ασφάλεια και τη σωστή επισήμανση των καλλυντικών προϊόντων.
    Προώθηση της πρόσβασης σε ασφαλή και αποτελεσματικά ιατρικά προϊόντα
  2. 23 εκατομμύρια δολάρια σε πρόσθετα κεφάλαια για την προώθηση του στόχου του τερματισμού της κρίσης των οπιοειδών. Η χρηματοδότηση θα υποστηρίξει την ευρύτερη ανάπτυξη θεραπειών αντιστροφής της υπερβολικής δόσης οπιοειδών και θεραπειών για διαταραχές χρήσης ουσιών και θα ενισχύσει τη ρυθμιστική εποπτεία, θα διευρύνει τη συμμόρφωση, την επιβολή και την εργαστηριακή υποστήριξη. Επιπλέον, το αίτημα προϋπολογισμού βοηθά στην προώθηση της ανάπτυξης, της αξιολόγησης και των αδειών κυκλοφορίας σχετικών ψηφιακών ιατρικών συσκευών υγείας.
    Αύξηση 11,6 εκατομμυρίων δολαρίων για τη βελτίωση της αλυσίδας εφοδιασμού ιατροτεχνολογικών προϊόντων και των προγραμμάτων ελλείψεων. Ο οργανισμός θα συνεχίσει να αναπτύσσει τις δυνατότητές του για να διασφαλίζει ότι οι ασθενείς έχουν πρόσβαση σε ιατρικές συσκευές ανά πάσα στιγμή. Ο προϋπολογισμός θα επιτρέψει στον FDA να επεκτείνει τις προσπάθειες για να συνεργαστεί προληπτικά με εταιρείες ιατρικών συσκευών, παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, διανομείς συσκευών και ασθενείς για να ενισχύσει την ανθεκτικότητα στην αλυσίδα εφοδιασμού κρίσιμων ιατρικών συσκευών και να αποτρέψει τις ελλείψεις κρίσιμων συσκευών που επηρεάζουν συχνότερα τους ευάλωτους πληθυσμούς.

  1. 2,5 εκατομμύρια δολάρια για την εφαρμογή του ACT for ALS για την προώθηση της ανάπτυξης θεραπειών για την ALS και άλλες σπάνιες νευροεκφυλιστικές ασθένειες. Για να βοηθήσει τον FDA να εφαρμόσει τον νόμο ACT for ALS, πρόσθετη χρηματοδότηση θα ενισχύσει την ικανότητα του FDA να εκδίδει νέες επιχορηγήσεις και συμβάσεις, να προσλαμβάνει εξειδικευμένο προσωπικό και να επιτρέψει στον FDA να διευκολύνει την πρόσβαση σε ερευνητικές θεραπείες και ιατρικές συσκευές για νευροεκφυλιστικές ασθένειες όπως η μυοτροφική πλάγια σκλήρυνση (δηλαδή, ALS, επίσης γνωστή ως νόσος του Lou Gehrig, μια προοδευτική και θανατηφόρα ασθένεια).
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η FDA Εγκρίνει το Nerivio ως προληπτική θεραπεία ημικρανίας

Ο FDA εγκρίνει τη συνδυασμένη δοκιμή γρίπης-COVID για οικιακή χρήση

Επανεξέταση των κανόνων αιμοδοσίας για τα άτομα που ανήκουν στην LGBTQ κοινότητα

FDA: Το σουσάμι εντάσσεται στη λίστα των τροφικών αλλεργιογόνων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γεωργιάδης: "Οι συνδικαλιστές επιμένουν να μην πειθαρχούν σε κανέναν απολύτως"

Γεωργιάδης: Οι συνδικαλιστές επιμένουν να μην πειθαρχούν σε κανέναν απολύτως, εσείς τώρα τί πιστεύετε ότι πρέπει να κάνει το Υπουργείο Υγείας και εγώ προσωπικά σε όλο αυτό, που κρατά ομήρους τα παιδιά;

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ προτρέπει τις χώρες να κλείσουν γρήγορα τη συμφωνία για την πανδημία

Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις στον Διεθνή Κανονισμό Υγείας ΔΚΥ, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης περισσότερων αποχρώσεων σε ένα σύστημα που προορίζεται να προειδοποιεί τις χώρες για πιθανές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για την υγεία παγκόσμιας ανησυχίας, ενδέχεται να έχουν περισσότερες πιθανότητες να εγκριθούν κατά τη διάρκεια της συνέλευσης αυτής της εβδομάδας, είπαν οι παρατηρητές.

Άδωνις Γεωργιάδης: Στα Γρεβενά και στην Κοζάνη ο Υπουργός Υγείας

Άδωνις Γεωργιάδης: Στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Γρεβενά, ο Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε την Κιβωτό, όπου δεσμεύτηκε για την περαιτέρω αναβάθμιση των υγειονομικών δομών της περιοχής.

Αγαπηδάκη: Αλλάζουμε το μοντέλο με το οποίο λειτουργεί το ΕΣΥ

Αγαπηδάκη: Στόχος μας με αυτές τις δράσεις, αλλά και με τις προληπτικές εξετάσεις, είναι να αλλάξουμε το μοντέλο με το οποίο λειτουργεί το ΕΣΥ: από το να περιμένουμε να έρθει ο πολίτης στο γιατρό, πάμε εμείς στον πολίτη.

Γεωργιάδης: Ελάχιστη αναμονή για αιματολογικές εξετάσεις με τα online ραντεβού

Γεωργιάδης: Μέσα από την πλατφόρμα μπορούν όλοι οι πολίτες εύκολα και γρήγορα να κλείνουν το ραντεβού τους για αιματολογικές εξετάσεις χωρίς καμία χρέωση, χωρίς τις αναμονές που πράγματι στο παρελθόν υπήρξαν αποτρεπτικές ως προς την πραγματοποίηση των συγκεκριμένων ραντεβού. 

Επισημάνσεις για τις ελλείψεις γιατρών στο σύστημα Υγείας της Περιφέρειας σε εκδήλωση του ΙΣΑ

Καταλήγοντας ο πρόεδρος του ΙΣΑ ανέφερε τα εξής: «Θέλουμε να δημιουργήσουμε το γραφείο δικτύωσης των Ιατρικών Συλλόγων όπου θα υπάρχει αμφίδρομη σχέση των προβλημάτων και των λύσεων. Χρειαζόμαστε ενωμένους, δυνατούς Ιατρικούς Συλλόγους».

Close Icon