Πολιτική Υγείας

Fauci Λοιμωξιολόγος: “Οι ΗΠΑ ενδέχεται να μη χρειάζονται το εμβόλιο της AstraZeneca”

Fauci Λοιμωξιολόγος: “Οι ΗΠΑ ενδέχεται να μη χρειάζονται το εμβόλιο της AstraZeneca”

Εν τω μεταξύ, οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ κατηγόρησαν την εταιρεία ότι "συλλέγει κεράσια" δεδομένων για να κάνει ό,τι φαίνεται πως το εμβόλιο είναι πιο αποτελεσματικό.

Fauci Λοιμωξιολόγος: Η λήψη του εμβολίου της AstraZeneca βρίσκεται υπό έλεγχο από τα τέλη του περασμένου έτους. Οι ΗΠΑ ενδέχεται να μην χρειάζονται το εμβόλιο κορωνοϊού της AstraZeneca – ακόμα κι αν η λήψη εγκριθεί από ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές, δήλωσε ο Δρ Anthony Fauci την Πέμπτη. Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο Fauci, επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, δήλωσε ότι το έθνος έχει ήδη αρκετά συμβόλαια με άλλους κατασκευαστές εμβολίων για τον εμβολιασμό ολόκληρου του πληθυσμού. “Η γενική μου αίσθηση είναι ότι λαμβάνοντας υπόψη τις συμβατικές σχέσεις που έχουμε με πολλές εταιρείες, ότι έχουμε αρκετά εμβόλια για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες μας χωρίς να επικαλεστούμε την AstraZeneca“, είπε.

Ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας για τις μολυσματικές ασθένειες του έθνους πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ ενδέχεται επίσης να έχουν αρκετή παροχή εμβολίων για επαναληπτικά εμβόλια το φθινόπωρο. “Εάν κοιτάξετε τους αριθμούς (των δόσεων) που πρόκειται να λάβουμε … είναι πιθανό ότι μπορούμε να χειριστούμε κάθε εμβόλιο που χρειαζόμαστε, αλλά δεν μπορώ να το πω σίγουρα με βεβαιότητα”, είπε στο Reuters.

Μόλις χαιρετίστηκε ως μια σημαντική ανακάλυψη στον αγώνα κατά της COVID-19, το εμβόλιο της AstraZeneca βρίσκεται υπό έλεγχο από τα τέλη του περασμένου έτους.

Ο Δρ Anthony Fauci, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων και επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του προέδρου, μιλά σε μια ομάδα διαθρησκευτικών μελών κληρικών και ηγετών και αξιωματούχων της κοινότητας στον Εθνικό Καθεδρικό Ναό της Ουάσιγκτον, για να ενθαρρύνει τις κοινότητες πίστης να λάβουν το εμβόλιο COVID, την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2021 στην Ουάσινγκτον.

Τον περασμένο μήνα, περισσότερες από δώδεκα χώρες που είχαν εγκρίνει το εμβόλιο φαρμακευτικής εταιρείας που εδρεύει στο Λονδίνο ανέστειλαν προσωρινά τη χρήση του μετά από αναφορές που το συνέδεαν με μια σπάνια διαταραχή πήξης του αίματος.

Εν τω μεταξύ, οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ κατηγόρησαν την εταιρεία ότι “συλλέγει κεράσια” δεδομένων για να κάνει ό,τι φαίνεται πως το εμβόλιο είναι πιο αποτελεσματικό.

Μετά από δημόσια κριτική, η AstraZeneca δήλωσε ότι τα δεδομένα βασίστηκαν σε μια «προκαθορισμένη ενδιάμεση ανάλυση» και συμφώνησαν να δημοσιεύσουν μια επικαιροποιημένη έκθεση.

Στη συνέχεια, η εταιρεία δημοσίευσε αναθεωρημένα αποτελέσματα που δείχνουν μια μειωμένη, αν και ακόμη ισχυρή, αποτελεσματικότητα για το εμβόλιό της.

Η AstaZeneca δήλωσε επίσης ότι σκοπεύει να ζητήσει άδεια έκτακτης ανάγκης από την Υπηρεσία Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ FDA για το εμβόλιο μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Οι επικριτές ξέσπασαν εναντίον του Fauci όταν είπε ότι απαγορεύεται να τρώνε σε εσωτερικούς χώρους, ακόμη και μετά τη λήψη εμβολίου

Έρευνα διεξάγεται από το Ευνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ για τις αλλεργικές αντιδράσεις που προκαλούνται από ορισμένα εμβόλια

Ο Fauci προειδοποιεί το Τέξας ότι είναι πρόωρο να δηλώνει νίκη στη μάχη με τον κορωνοϊό

Επισημάνσεις του Άντονι Φάουτσι για την πανδημία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ένα μοναδικό εικονικό συνέδριο του Βατικανού για την COVID-19 και άλλες παγκόσμιες απειλές για την υγεία

Ο στόχος του συνεδρίου, είπε, είναι να παραμεριστούν πολιτικές, θρησκευτικές και ιδεολογικές διαφορές και να επικεντρωθούμε στη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης σε όλον τον κόσμο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χορήγησε καταχώρηση έκτακτης ανάγκης στο εμβόλιο covid-19 του Πεκίνου Sinopharm

Η Sinopharm δεν έχει δημοσιεύσει τα αποτελέσματα των δοκιμών στα επιστημονικά περιοδικά, οπότε ο ΠΟΥ ζήτησε ανάλυση των δεδομένων του, τα οποία προέρχονται κυρίως από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο "κοιτάζει προσεκτικά" μια παραλλαγή κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία,

"Tα κοινοτικά τεστ είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος εύρεσης και απομόνωσης νέων περιπτώσεων παραλλαγών και θα αναπτυχθούν όπου υπάρχουν αποδείξεις για κοινοτική μετάδοση", έγραψε η Δημόσια Υγεία της Αγγλίας .

Χαρδαλιάς: Νέες περιοχές στο «βαθύ κόκκινο»

Νίκος Χαρδαλιάς: Τις νέες περιοχές που εντάσσονται στο «βαθύ κόκκινο» ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης. Πρόκειται για το δήμο Βισαλτίας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών καθώς και το δήμο Μεσολογγίου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας. Ακόμα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, σε καθολικό lockdown, αντίστοιχο με αυτό της Καλύμνου μπαίνει από αύριο το πρωί και ο οικισμός Καστανιών της Δημοτικής Ενότητας Βύσσας, του Δήμου Ορεστιάδος. Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε, στην Κάλυμνο, όπου βρίσκεται ήδη σε ισχύ το καθολικό lockodwn δε θα ανοίξουν τα σχολεία.

Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Μαγιορκίνης: «Περιμένουμε τα στοιχεία από το Πάσχα»

Γκίκας Μαγιορκίνης: Ο αριθμός των ατόμων στις ΜΕΘ, εντός της τελευταίας εβδομάδας, μειώθηκε κατά 6%. Στην Αττική, συνεχίζεται η συρρίκνωση της επιδημίας, έως και 30%, ωστόσο, όπως είπε, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, καθώς περιμένουμε τα στοιχεία από το Πάσχα. Αναφέρθηκε επίσης και στη σημασία του εμβολιασμού, λέγοντας ότι τα εμβόλια που έχουμε διαθέσιμα αυτή την στιγμή αποτρέπουν χιλιάδες κρούσματα και θανάτους. Η συμμετοχή των νέων είναι σημαντική, καθώς όπως δείχνουν τα στοιχεία οι νέοι οδηγούν την πανδημία, συμπλήρωσε.

Ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στις 17 Μαΐου – Διατηρείται το ραντεβού στο λιανεμπόριο

Βάνα Παπαευαγγέλου: Στις 17 Μαΐου θα ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, μία εβδομάδα μετά το άνοιγμα των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων. Όπως είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου, η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων δεν επιθυμούσε να συμπέσει το άνοιγμα των βρεφονηπιακών με τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα γυμνάσια, τα οποία ανοίγουν στις 10 Μαΐου, γι’ αυτό και αποφασίστηκε η επαναλειτουργία τους μία εβδομάδα μετά.

ΕΟΔΥ : Που θα γίνουν δωρεάν Rapid test σήμερα 07/05/21

ΕΟΔΥ : Κινητές Ομάδες Υγείας του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας θα βρίσκονται σήμερα σε κεντρικά σημεία στην επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.