Πολιτική Υγείας

Ευλογιά πιθήκων: Το υπ. Υγείας Ν. Υόρκης εγκαινιάζει κλινική εμβολιασμού

Ευλογιά πιθήκων: Το υπ. Υγείας Ν. Υόρκης εγκαινιάζει κλινική εμβολιασμού

Ευλογιά πιθήκων: Το Υπουργείο Υγείας της Ν. Υόρκης προσφέρει εμβολιασμό σε δικαιούχους Νεοϋορκέζους που μπορεί να έχουν εκτεθεί στην ευλογιά των πιθήκων, ξεκινώντας από σήμερα (23/6) στην κλινική σεξουαλικής υγείας Chelsea. 

Το Υπουργείο Υγείας της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε σήμερα (23/6) το άνοιγμα μιας προσωρινής κλινικής για τη χορήγηση διδοσικού εμβολίου σε άτομα που μπορεί να είχαν πρόσφατη έκθεση στην ευλογιά των πιθήκων. Ο εμβολιασμός λίγο μετά την έκθεση μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης ευλογιάς των πιθήκων και μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα για όσους νοσούν. Η κλινική εμβολίων θα βρίσκεται στο Chelsea Sexual Health Clinic. Το ιατρείο ανοίγει σήμερα, και θα λειτουργεί Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Οποιοσδήποτε μπορεί να κολλήσει και να μεταδώσει την ευλογιά των πιθήκων, αλλά οι περισσότερες περιπτώσεις στην τρέχουσα επιδημία είναι μεταξύ ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων ή άλλων ανδρών που κάνουν σεξ με άνδρες. Το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τα NYC Health + Hospitals προσφέρουν ήδη εμβόλιο σε άτομα που προσδιορίζονται ως στενές επαφές ύποπτου ή επιβεβαιωμένου κρούσματος της ευλογιάς των πιθήκων. Η νέα κλινική εμβολίων επεκτείνει την προσβασιμότητα στον εμβολιασμό σε όλους τους ομοφυλόφιλους, αμφιφυλόφιλους και άλλους άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες (cisgender ή τρανς) ηλικίας 18 ετών και άνω που είχαν πολλαπλούς ή ανώνυμους σεξουαλικούς συντρόφους τις τελευταίες 14 ημέρες.

Το Υπουργείο Υγείας έχει εκδώσει οδηγίες για τους ενήλικες που εξετάζουν το ενδεχόμενο εμβολιασμού, ώστε να μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα το προσωπικό τους επίπεδο κινδύνου. Οι άνδρες που κάνουν σεξ ή έχουν άλλη στενή επαφή με άντρες που γνώρισαν μέσω εφαρμογών γνωριμιών ή πλατφορμών κοινωνικών μέσων ή σε κλαμπ, σεξουαλικά πάρτι, σάουνες ή άλλες μεγάλες συγκεντρώσεις μπορεί να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εκτεθούν στον ιό. «Όπως έχω πει από την πρώτη μέρα, είμαστε προετοιμασμένοι, δεν είμαστε πανικοβλημένοι και αυτός ο ιστότοπος εμβολιασμού κατά της ευλογιάς των πιθήκων είναι ένα ακόμη κρίσιμο εργαλείο για να διατηρήσουμε τους Νεοϋορκέζους υγιείς», δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς. «Από σήμερα, οι δικαιούχοι Νεοϋορκέζοι που μπορεί να έχουν εκτεθεί στην ευλογιά των πιθήκων μπορούν τώρα να εμβολιαστούν για να παραμείνουν ασφαλείς και να επιβραδύνουν την εξάπλωση».

“Χαιρετίζουμε την απόφαση του Υπουργείο Υγείας της Νέας Υόρκης που ηγείται αυτής της προσπάθειας για τη μείωση του κινδύνου μετάδοσης, ιδιαίτερα μεταξύ των κοινοτήτων που εξυπηρετεί η Callen-Lorde”, δήλωσε ο Peter Meacher, Διευθυντής Ιατρικής στο Callen-Lorde Community Health Center. “Αν και αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα, είναι εξίσου σημαντικό να θυμόμαστε ότι η ταυτότητα δεν αποτελεί παράγοντα κινδύνου και πρέπει όλοι να είμαστε σε επαγρύπνηση ώστε να μην στιγματίζουμε κοινότητες που μπορεί να επηρεαστούν δυσανάλογα. Κατά τη διάρκεια του μήνα Pride στη Νέα Υόρκη, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναγνωρίσουμε τη μακρά ιστορία και τον αντίκτυπο του στιγματισμού και να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ενημέρωση περιστατικών ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα

Ευλογιά των πιθήκων: Από ανεμοβλογιά πάσχει ο Βρετανός τουρίστας, λήξη συναγερμού

Συστάσεις σε ταξιδιώτες, καθώς, έχουν αναφερθεί κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων από 28 κράτη μέλη του ΠΟΥ

Η EE εξοπλίζεται με την αγορά εμβολίων κατά της ευλογιάς των πιθήκων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σχέδιο Β για επείγουσα αντισύλληψη, απάντηση στην απαγόρευση αμβλώσεων του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ

Το δικαίωμα των Αμερικανών στην ιδιωτική ζωή προέρχεται από πολλά μέρη του Συντάγματος, αλλά εξελίχθηκε από το δικαίωμα πρόσβασης στην αντισύλληψη.

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την 4η δόση - Ποιους αφορά

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα άτομα άνω των 65 ετών, για τα οποία η πλατφόρμα έχει ανοίξει από τον Μάιο, δεν έχουν προσέλθει σε ικανό αριθμό να εμβολιαστούν με το ποσοστό τους να αγγίζει μόλις το 15%.

3ος γύρος υποχρεωτικών τεστ Covid στο Μακάο καθώς τα κρούσματα αυξάνονται

Μακάο Covid: Το Μακάο τηρεί την πολιτική της Κίνας για μηδενική COVID που στοχεύει στην εξάλειψη όλων των εστιών, σχεδόν με οποιοδήποτε κόστος, αντίθετη με μια παγκόσμια τάση προσπάθειας συνύπαρξης με τον ιό. 

Τέλος στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού κατά της Covid-19 ανακοίνωσε η Αυστριακή Κυβέρνηση

Αυστρία: Η αυστριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα την πλήρη εγκατάλειψη της πολιτικής της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού κατά της Covid-19, μια πολιτική που είχε θέσει σε αναστολή τον Μάρτιο μόλις ένα μήνα μετά την έναρξη ισχύος της. «Πλέον, πρέπει να ζήσουμε με την Covid, επομένως θα εφαρμόσουμε μια σειρά μέτρων, το οποίο σημαίνει τον τερματισμό της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού», […]

Ο κυβερνήτης του Νιου Χάμσαϊρ εμποδίζει τους φαρμακοποιούς να χορηγούν ιβερμεκτίνη για τη θεραπεία της COVID-19 χωρίς ιατρική συνταγή

«Οι ασθενείς θα πρέπει πάντα να συμβουλεύονται τον γιατρό τους πριν πάρουν φάρμακα, ώστε να έχουν πλήρη επίγνωση των θεραπευτικών επιλογών και των πιθανών ακούσιων συνεπειών από τη λήψη ενός φαρμάκου που μπορεί να περιορίσει άλλες επιλογές θεραπείας στο μέλλον», είπε ο Sununu.

Τα χάπια για την άμβλωση θα γίνουν το επόμενο πεδίο μάχης στον αναπαραγωγικό αγώνα των ΗΠΑ

Καθώς αυτές οι νομικές μάχες ετοιμάζονται να γίνουν, η συνήγορος κατά των αμβλώσεων Savannah Craven είπε ότι αυτή και οι συνάδελφοί της θα εργαστούν για να απαγορευθούν όλες οι μέθοδοι άμβλωσης, συμπεριλαμβανομένων των χαπιών, σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

'Εγκριση δαπάνης για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS & απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων

ΗΔΙΚΑ: Εγκρίθηκε από την ΗΔΙΚΑ η δαπάνη για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS και απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων και γνωματεύσεων στα δημόσια Νοσοκομεία και τις δομές ΠΦΥ της χώρας.

Τα ευρωπαϊκά φεστιβάλ δεν πρέπει να καταργηθούν λόγω της ευλογιάς των πιθήκων λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Η Meg Doherty, από τα παγκόσμια προγράμματα HIV, ηπατίτιδας και σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων στον ΠΟΥ, δήλωσε: «Δεν το ονομάζουμε σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη. «Ο στιγματισμός δεν βοηθά ποτέ σε ένα ξέσπασμα ασθένειας», πρόσθεσε. «Αυτή δεν είναι μια γκέι ασθένεια. Ωστόσο, θέλουμε οι άνθρωποι να γνωρίζουν ποιοι είναι οι κίνδυνοι».