Πολιτική Υγείας

Εθνικό σχέδιο εμβολιασμού: Ποια πρόσωπα θα τρέξουν τη διαδικασία

Εθνικό σχέδιο εμβολιασμού: Ποια πρόσωπα θα τρέξουν τη διαδικασία

Η Ελληνική Task Force των εμβολιασμών- Τα πρόσωπα που διαχειρίζονται το απαιτητικό και δύσκολο πρότζεκτ του εμβολιασμού στην Ελλάδα

Εθνικό σχέδιο εμβολιασμού: Εννεαμελής είναι η εθνική «ομάδα κρούσης» για τον μαζικό εμβολιασμό του ελληνικού πληθυσμού και όσο πλησιάζουμε προς την έναρξη της υλοποίησης του σχεδίου οι συσκέψεις είναι πυρετώδεις, διότι πρόκειται για μία αλυσίδα διαδικασιών που απαιτεί εγρήγορση, αποτελεσματικότητα και άψογο συντονισμό.

Και δεδομένου ότι οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου κατά της νόσου covid-19 θα φτάσουν στη Ελλάδα στις 26 Δεκεμβρίου και από την επόμενη, στις 27 Δεκεμβρίου, θα γίνουν οι πρώτοι εμβολιασμοί σε πέντε νοσοκομεία αναφοράς, αρχικώς στην Αθήνα και αμέσως μετά στη Θεσσαλονίκη, καθίσταται σαφές πόσο σημαντικό είναι να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ : Lockdown rapid test: Η κυβέρνηση σκανάρει επιδημιολογικά τη χώρα

Ποια  είναι όμως τα πρόσωπα που θα σηκώσουν το βάρος του απαιτητικού αυτού σχεδιασμού;εμβολιασμός

Πρόκειται για μία εννεαμελή ομάδα με επιστημονική κατάρτιση και επιχειρησιακή τεχνογνωσία, η οποία αποτελείται από τους εξής:

  • Μαρία Θεοδωρίδου, Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών: Έχει κάνει το επιστημονικό κομμάτι των εμβολιασμών και έχει και το επικοινωνιακό κομμάτι.
  • Βασίλης Κικίλιας, Υπουργός Υγείας
  • Κυριακός Πιερρακάκης Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Διαχειρίζεται τα ψηφιακά και όχι μόνο ραντεβού για τους εμβολιασμούς και την πλατφόρμα για τα rapid test.
  • Άκης Σκέρτσος Υφυπουργός Επικρατείας παρά τω Πρωθυπουργώ: Κομβικός ο ρόλος του για τον συντονισμό και απολύτως έμπιστος συνεργάτης του πρωθυπουργού.
  • Κωνσταντίνος Φλώρος Α/ΓΕΕΘΑ: Ο στρατός θα παίξει κεντρικό ρόλο στα τεστ και τα εμβόλια τόσο για την φύλαξη όσο και για την διενέργεια τους.
  • Νίκος Χαρδαλιάς , Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας
  • Βασίλης Κοντοζαμάνης Υφυπουργός Υγείας
  • Μάριος Θεμιστοκλέους Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Υγείας : Διαχειρίζεται όλο το πρότζεκτ του εμβολίου στην Ελλάδα.
  • Θανάσης Κοντογεώργης Γ.Γ Συντονισμού: Έχει αναλάβει ένα μεγάλο μέρος του εμβολιασμού με έμφαση στην έγκαιρη μεταφορά και παράδοση.

Ενημέρωση κάθε Δευτέρα

Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και ο αρμόδιος γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους κάθε Δευτέρα απόγευμα θα αναλαμβάνουν την τακτική ενημέρωση για την πορεία και τον προγραμματισμό της διαδικασίας εμβολιασμού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί στις 27 Δεκεμβρίου σε πέντε νοσοκομεία - Η ομιλία του πρωθυπουργού

Εμβόλια: Κίνδυνος εμφάνισης ξεχασμένων λοιμωδών νοσημάτων

Ποια είναι τα πέντε νοσοκομεία εκκίνησης του εμβολιασμού που ανακοίνωσε o Πρωθυπουργός

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τιμολόγια του Ρεύματος - Αλλαγές σε όσα γνωρίζουμε από 1ης Ιανουαρίου - Αναποφάσιστοι οι καταναλωτές

«Και το νέο πράσινο ενιαίο τιμολόγιο έχει σοβαρά ζητήματα νομιμότητας και διαφάνειας, καθώς αφήνει παντελώς αόριστο το τίμημα και για τον λόγο αυτόν οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, πριν επιλέξουν να μεταβούν σε αυτό ή να επιλέξουν κάποιο από τα άλλα προγράμματα των προμηθευτών» υπογραμμίζει ο νομικός σύμβουλος της Ένωσης Καταναλωτών – Ποιότητας Ζωής (ΕΚ.ΠΟΙ.ΖΩ) Παναγιώτης Σγούρας.

Υπουργείο Πολιτισμού - Διευκόλυνση της συμμετοχής των ΑμεΑ σε κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής

Είμαστε αντιμέτωποι με το στοίχημα να αποκαταστήσουμε την προσβασιμότητα σε μνημεία παγκόσμιας ακτινοβολίας, χωρίς να αλλοιωθεί, στο ελάχιστο, ο χαρακτήρας τους. Να μην είναι, δηλαδή, μόνο εύχρηστες οι νέες υποδομές που εγκαταστάθηκαν, αλλά και να συνδέονται αρμονικά με το μνημείο, σεβόμενοι απολύτως τις επιταγές του Αρχαιολογικού Νόμου.

«Ψηφιακός βοηθός» του gov.gr - Νέο ψηφιακό εργαλείο για τη δημόσια διοίκηση

«Οι εκπαιδευτικοί είναι αυτοί που θα βοηθήσουν τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τα νέα εργαλεία» είπε, υπογραμμίζοντας ότι εάν δεν επιτευχθεί αυτή η σύνδεση ψηφιακών δεξιοτήτων με τις ανθρωπιστικές σπουδές «η γενιά αυτή θα έχει μειωμένη ικανότητα να ανιχνεύσει» τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης.

Επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως Υπηρεσιών Υγείας σε Νοσοκομεία της Ηπείρου

Ήπειρος ΥΠΕ: Η Λίλιαν Βιλδιρίδη επισκέφθηκε νοσοκομεία της Ηπείρου και ενημερώθηκε για την πορεία του εκσυγχρονισμού τους, ενώ παράλληλα πληροφορήθηκε για τυχόν ελλείψεις και προβλήματα.