Πολιτική Υγείας

Επιτυχής εκκένωση του Παίδων Πεντέλης – Επί ποδός δύο νοσοκομεία για την αντιμετώπιση τυχόν περιστατικών από τη μεγάλη φωτιά

Επιτυχής εκκένωση του Παίδων Πεντέλης – Επί ποδός δύο νοσοκομεία για την αντιμετώπιση τυχόν περιστατικών από τη μεγάλη φωτιά

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά ήταν σε ετοιμότητα 5 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο σημείο της φωτιάς για να παραλάβουν τυχόν εγκαυματίες και τραυματίες. Παράλληλα, λόγω της μεγάλης φωτιάς στην Πεντέλη, εκτός από τα ασθενοφόρα, βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα και τα νοσοκομεία «Θριάσιο» και «Γ. Γεννηματάς».

Επιτυχής εκκένωση του Παίδων Πεντέλης: Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η επιχείρηση απομάκρυνσης 36 παιδιών και 19 ενηλίκων από το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης την ώρα της κορύφωσης της μεγάλης πυρκαγιάς που έκαιγε στην περιοχή. Όλοι μεταφέρθηκαν στα δύο νοσοκομεία Παίδων της Αθήνας, Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού. Την επιχείρηση συντόνισαν επί τόπου ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου με στελέχη του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας του ΕΚΑΒ. Από τα 36 παιδιά τα 15 πήραν εξιτήριο καθώς δεν είχαν σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Η εκκένωση αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους καθώς το νοσοκομείο δεν κινδύνευσε άμεσα αλλά η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική και εκτός αυτού κανείς δεν ήθελε να θέσει σε κίνδυνο ούτε δευτερόλεπτο τις ζωές των παιδιών και φυσικά του νοσηλευτικού προσωπικού.

Και τα τρία νοσοκομεία συντονίστηκαν αρμονικά και η εκκένωση έγινε με λεωφορείο το οποίο μετέφερε τα παιδιά σε ασφαλές σημείο.

Δύο νοσοκομεία σε ετοιμότητα

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά ήταν σε ετοιμότητα 5 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο σημείο της φωτιάς για να παραλάβουν τυχόν εγκαυματίες και τραυματίες.

Παράλληλα, λόγω της μεγάλης φωτιάς στην Πεντέλη, εκτός από τα ασθενοφόρα, βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα και τα νοσοκομεία «Θριάσιο» και «Γ. Γεννηματάς».

Αργά το βράδυ και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης βρέθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πλεύρης: Από 25/2 επιστρέφει σε πλήρη λειτουργία το Παίδων Πεντέλης

Αναβάλλονται οι εμβολιασμοί 24-25/01 στο Παίδων Πεντέλης

”Πόλεμος ” ευθυνών για αποθεματικά των νοσοκομείων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Δωρεά 20 εξοπλισμένων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

ΕΚΑΒ: Τα 20 προσφερόμενα ασθενοφόρα που αποτελούν μέρος της καθοριστικής πρωτοβουλίας της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Έλλειψη βρεφικών τροφών - O FDA αναφέρει ξεπερασμένο σύστημα και θέματα εκπαίδευσης

Ο Οργανισμός είχε δηλώσει προηγουμένως στο Κογκρέσο ότι οι υπάλληλοι του οργανισμού δεν έμαθαν για την καταγγελία μέχρι τον Φεβρουάριο λόγω καθυστερήσεων στην αλληλογραφία και της αποτυχίας κλιμάκωσης των ισχυρισμών του υπαλλήλου της Abbott.

Αυστραλία: Η κυβέρνηση διπλασιάζει τον αριθμό των νοσηλευτών που εντάσσονται στην SA Health

Αυστραλία: Ο αριθμός των πτυχιούχων νοσηλευτών που θα ενταχθούν στα νοσοκομεία της Νότιας Αυστραλίας θα διπλασιαστεί το επόμενο έτος στο πλαίσιο ενός σχεδίου 25 εκατομμυρίων δολαρίων που ανακοίνωσε η πολιτειακή κυβέρνηση. 

ΠΟΥ: Σκανδιναβικές και βαλτικές χώρες ζητούν την προαγωγή της ψυχικής υγείας

ΠΟΥ: Ειδικοί από τις περιοχές της Σκανδιναβίας και της Βαλτικής συναντήθηκαν για να μοιραστούν ιδέες σχετικά με τον τρόπο διατήρησης και βελτίωσης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας για τα σχεδόν 35 εκατομμύρια άτομα.

Οι ΗΠΑ ηγούνται νέων δεσμεύσεων για την καταπολέμηση του υποσιτισμού των παιδιών

Η Power δήλωσε ότι μια πλήρης πορεία των θεραπευτικών πακέτων διαρκεί αρκετές εβδομάδες και απαιτεί παρακολούθηση από έναν εργαζόμενο στον τομέα της υγείας, ενώ η θεραπεία κοστίζει λίγο περισσότερο από 100 δολάρια ανά παιδί.

Πώς χορηγήθηκε η ομοσπονδιακή εκπαιδευτική βοήθεια COVID-19 σε κάθε πολιτεία των ΗΠΑ

Περαιτέρω κονδύλια έκτακτης βοήθειας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση διατέθηκαν μέσω των νόμων “Φροντίζει” CARES και “Συμπληρωματικές πιστώσεις για την αντιμετώπιση και την ανακούφιση από τον κορωνοϊό”  CRRSA.