Πολιτική Υγείας

Επιτροπή CDC: Συνιστά στους ηλικιωμένους να κάνουν νεότερα εμβόλια γρίπης

Επιτροπή CDC: Συνιστά στους ηλικιωμένους να κάνουν νεότερα εμβόλια γρίπης

Τα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν επιπλοκές γρίπης. Υπολογίζεται ότι, τα τελευταία χρόνια, μεταξύ 70% και 85% των θανάτων που σχετίζονται με την εποχική γρίπη έχουν συμβεί σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω.

Επιτροπή CDC: Ο οργανισμός εκτιμά ότι υπήρξαν τουλάχιστον 8 εκατομμύρια ασθένειες γρίπης τη σεζόν 2021-22 Μια ομοσπονδιακή συμβουλευτική επιτροπή δήλωσε την Τετάρτη ότι οι Αμερικανοί 65 ετών και άνω θα πρέπει να κάνουν νεότερα εμβόλια κατά της γρίπης. Οι τακτικές βολές, είπαν, δεν παρέχουν αρκετή προστασία στους ηλικιωμένους, των οποίων το εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα δεν ανταποκρίνεται το ίδιο καλά στις παραδοσιακές βολές. Τα εμβόλια περιλαμβάνουν Fluzone High-Dose, Fluad με ενισχυτικό ανοσοποιητικού ή Flublok. Εάν τα νεότερα εμβόλια δεν είναι διαθέσιμα, τα μέλη είπαν ότι οι ηλικιωμένοι θα πρέπει να κάνουν τακτικά εμβόλια γρίπης.

«Αυτά τα εμβόλια κατά της γρίπης είναι καλύτερα, αλλά δεν είναι ακόμη η κατ’ οίκον εφαρμογή που θα θέλαμε να έχουμε», δήλωσε το μέλος της επιτροπής Δρ. Helen Keipp Talbot, του Πανεπιστημίου Vanderbilt.

Οι συστάσεις της επιτροπής λαμβάνονται συνήθως από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), αλλά αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση θα δηλώσει ότι προτιμά το εμβόλιο της γρίπης για αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

Αξιωματούχοι του CDC ανέφεραν ότι το εμβόλιο της γρίπης τον περασμένο χειμώνα ήταν μόλις 35% αποτελεσματικό στην πρόληψη των συμπτωμάτων γρίπης αρκετά σοβαρών ώστε να απαιτούν ιατρική φροντίδα.

Ενώ οι ιοί της γρίπης ανιχνεύονται όλον το χρόνο στις ΗΠΑ, οι ιοί της γρίπης είναι πιο συνηθισμένοι κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα.

Η δραστηριότητα αρχίζει συχνά να αυξάνεται τον Οκτώβριο.

Ο οργανισμός είπε ότι όλοι οι έξι μηνών και άνω θα πρέπει να λαμβάνουν ένα ετήσιο εμβόλιο γρίπης.

Τα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν επιπλοκές γρίπης. Υπολογίζεται ότι, τα τελευταία χρόνια, μεταξύ 70% και 85% των θανάτων που σχετίζονται με την εποχική γρίπη έχουν συμβεί σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω.

Μεταξύ του 50% και 70% των νοσηλειών που σχετίζονται με την εποχική γρίπη έχει συμβεί σε άτομα αυτής της ηλικιακής ομάδας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εποχική γρίπη: Συμβουλές ώστε να προετοιμαστούμε εν μέσω πανδημίας

Καινοτόμα μελέτη για βακτήρια – ασπίδα κατά της γρίπης

IΣΑ: Ξεκινά εκστρατεία ενημέρωσης για τον αντιγριπικό εμβολιασμό

Χρήσιμες οδηγίες για τον αντιγριπικό εμβολιασμό

Καταγράφηκε ο πρώτος επιβεβαιωμένος θάνατος από γρίπη

Σακχαρώδης Διαβήτης & εμβολιασμός.Ποια εμβόλια είναι απαραίτητα ;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Μπιλ Γκέιτς και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας συζητούν την επέκταση της παγκόσμιας συνεργασίας στον τομέα της υγείας

Ο Γκέιτς συναντήθηκε επίσης με τους ηγέτες της SK Bioscience, η οποία έλαβε χρηματοδότηση 10 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Συνασπισμό για Καινοτομίες Ετοιμότητας Επιδημίας CEPI για την ανάπτυξη του εμβολίου της για την COVID-19.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συγχορηγός του 9ου Συνεδρίου ISPAH

Άμπου Ντάμπι ΠΟΥ: Η συγχρηματοδότηση της εκδήλωσης από τον ΠΟΥ ενισχύει τη σημασία της σωματικής δραστηριότητας ως προτεραιότητας για τη δημόσια υγεία και τη συμβολή της στη μείωση της επιβάρυνσης των μη μεταδοτικών ασθενειών και στη βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας, της ψυχικής υγείας και ευεξίας. 

Η σχολική περιφέρεια της Φιλαδέλφειας επιβάλλει μάσκες για τις πρώτες 10 ημέρες του σχολικού έτους ενώ τα προνήπια πρέπει να καλύπτονται όλον τον χρόνο.

Η περιφέρεια εφαρμόζει επίσης ένα πρόγραμμα «μάσκα για να μείνει», δηλώνοντας ότι οι μαθητές και το προσωπικό που έχουν εκτεθεί στην COVID-19 μπορούν να παραμείνουν στο σχολείο αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες.

Μετάβαση ιστότοπων covid σε παρόχους στη Νέα Υόρκη για ανταπόκριση στην ευλογιά των πιθήκων

Σύμφωνα με το Fox 5 New York, τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στη Νέα Υόρκη έχουν ξεπεράσει τα 2.000. Ο ιός της πολιομυελίτιδας έχει επίσης ανιχνευθεί στα λύματα των πόλεων και σε γειτονικές κομητείες.