Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα

Επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα

Η περιοδεία του Υπουργού Υγείας, ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς.

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 19 Απριλίου, περιοδεία σε υγειονομικές μονάδες της Κοζάνης και της Φλώρινας, με πρώτο σταθμό το Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας «Μποδοσάκειο».

Κατά την επίσκεψή του, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Θέλω να εκφράσω με την παρουσία μου εδώ την πεποίθηση ότι το νοσοκομείο αυτό μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι ακόμα μεγαλύτερο. Είναι ένα υπέροχο νοσοκομείο από πλευράς εγκαταστάσεων, από πλευράς περιβάλλοντος χώρου, από πλευράς καθαριότητας, από πλευράς οργάνωσης και η θέση του μπορεί να εξυπηρετήσει πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό. Έχουμε ήδη προκηρύξει έξι θέσεις για γιατρούς στην τρέχουσα πρόσκληση και είμαστε σε αναμονή για να έρθουν τις επόμενες εβδομάδες 37 νοσηλευτές στο σύνολο. Άρα, θα έχουμε μία σημαντική ενίσχυση του προσωπικού στην κατεύθυνση κάλυψης των κενών θέσεων».

Στη συνέχεια, ο κ. Γεωργιάδης επισκέφθηκε το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Αμυνταίου (ΚΕΦΙΑΠ) και αφού ενημερώθηκε για όλα τα ζητήματα, δήλωσε:

«Η μόνη σκέψη που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι η συνεργασία της συγκεκριμένης δομής με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας, με στόχο να φτιάξουμε ένα σπουδαίο χώρο, όπου θα βρίσκουν καταφύγιο όχι μόνο οι ανασφάλιστοι αλλά και οι αδύναμοι συμπολίτες μας που δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν την συμμετοχή τους στα ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης.Θέλουμε να φτιάξουμε ένα κέντρο για αυτούς που πραγματικά το έχουν ανάγκη, σύνθημα μας είναι ότι «δεν αφήνουμε κανένα μόνο του πίσω».

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του Υπουργού Υγείας ήταν το Κέντρο Έρευνας Γενετικής του Καρκίνου «R.G.C.C», στην ΒΙ.ΠΕ. Φλώρινας. Μετά την περιήγησή του στις εγκαταστάσεις της εταιρίας, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε:

«Είμαστε στο πλευρό της εταιρίας, θα κάνουμε γρήγορα όλες τις αδειοδοτήσεις που απαιτούνται ώστε οι άνθρωποι εδώ στην Φλώρινα να προχωρήσουν στην υλοποίηση των επενδύσεών τους. Θέλουμε η Ελλάδα να προσελκύσει περισσότερες έρευνες στα ογκολογικά φάρμακα και τις νέες θεραπείες. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι Έλληνες ότι στην Φλώρινα υπάρχει μια τέτοια εταιρία που πρωτοπορεί σε παγκόσμιο επίπεδο στην έρευνα φαρμάκων και ότι η Ελλάδα μπορεί να συμμετέχει στις εξελίξεις αρκεί να έχει τους κατάλληλους ανθρώπους να κάνουν την δουλειά που χρειάζεται».

Η περιοδεία του Υπουργού Υγείας, ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Υπογραφή συμβάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση του Γ. Ν. Κεφαλληνίας και 7 Κέντρων Υγείας στην 6η ΥΠΕ

Γεωργιάδης: Δεν υπήρχε τροπολογία για να αποσυρθεί

Γεωργιάδης: Στόχος μας είναι να μειώσουμε το clawback και το rebate μέσα στο 2024

Γεωργιάδης: Διαφωνώ με το ύψος του clawback, έχει ανέβει πάρα πολύ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μητσοτάκης: Ο αγώνας μας για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας είναι διαρκής

Μητσοτάκης: Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει εξασφαλίσει και τα ειδικά διαμορφωμένα safe houses για τη φιλοξενία θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, άλλη μια παρέμβαση που μπορεί να σώσει ζωές.

Οι συνομιλίες για τη συμφωνία πανδημίας τελειώνουν χωρίς συμφωνία

Το αποτέλεσμα των συνομιλιών για τους διεθνείς κανονισμούς για την υγεία θα παρουσιαστούν επίσης στη συνέλευση της επόμενης εβδομάδας. Οι κανονισμοί παρέχουν ένα νομικό πλαίσιο που καθορίζει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των χωρών στον χειρισμό συμβάντων δημόσιας υγείας και έκτακτης ανάγκης που θα μπορούσαν να διασχίσουν τα σύνορα.

Μητσοτάκης: Η πορεία προς την Ευρώπη περνά από την Ελλάδα και από την τήρηση του Διεθνούς Δικαίου

Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι η πρώτη μας προτεραιότητα, κάτι που μας το ορίζει η πραγματικότητα που βιώνουν οι ίδιοι οι πολίτες. Είναι, όμως, ζήτημα σύνθετο που δεν αντιμετωπίζεται με λόγια και απλοϊκές λύσεις. Όσο επιμένει, θα επιμένουμε κι εμείς.

Η Σουηδία διατάσσει επανεξέταση μετά την «έκρηξη» των περιπτώσεων ΔΕΠΥ

«Φαίνεται επίσης να υπάρχει η πεποίθηση ότι η διάγνωση ήταν μια επίσημη ή άτυπη προϋπόθεση για να μπορέσουμε να λάβουμε επιπλέον βοήθεια στο σχολείο». Είπε ότι η αναθεώρηση ήταν μέρος του σχεδίου της κυβέρνησης για την προώθηση της ψυχικής υγείας και την πρόληψη της αυτοκτονίας μεταξύ παιδιών και νέων.

Κακώς ο χειρουργικός τομέας στο Παίδων εμμένει σε αναστολή

Άδωνις Γεωργιάδης: "Συνεχώς προκηρύσσουμε θέσεις αναισθησιολόγων και στα δύο αυτά νοσοκομεία - Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού. Αν θυμάμαι καλά από τις 8 θέσεις πληρώθηκαν οι 3 γιατί δεν πήγαν άλλοι."

Δ. Βαρτζόπουλος: Συμμετείχε σε ημερίδες ευαισθητοποίησης για τις εξαρτήσεις και τη νεανική παραβατικότητα

Δ. Βαρτζόπουλος: Ο υφυπουργός Υγείας εξήρε την πρωτοβουλία του ΟΚΑΝΑ που έθεσε σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης για τη διαχείριση της κρίσης στο σχολικό περιβάλλον και στους γονείς των παιδιών.

Close Icon