ΕΟΠΥΥ

Η αποκατάσταση ασθενών στον … μνημονιακό καιάδα

Η αποκατάσταση ασθενών στον … μνημονιακό καιάδα

Στον μνημονιακό καιάδα ρίχνουν και τις παροχές προς τους ασφαλισμένους για υπηρεσίες φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης. Ο νέος Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας – ΕΚΠΥ ψηφίστηκε ξαφνικά προ ημερών, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Αναλυτικότερα, όπως καταγγέλλουν επαγγελματίες του χώρου, ο νέος ΕΚΠΥ φέρνει νέο ψαλίδι στις παροχές προς τους ασφαλισμένους, χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο νέος ΕΚΠΥ απαγορεύει τη νοσηλεία σε κέντρα αποκατάστασης ασθενών που έχουν χειρουργηθεί για κατάγματα κάτω άκρων, μη λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι στην πλειονότητά τους πρόκειται για ηλικιωμένα άτομα με πολλαπλά παθολογικά προβλήματα, που με τον τρόπο αυτό καταδικάζονται σε «αργό θάνατο» στο σπίτι τους.

Παράλληλα, ο νέος ΕΚΠΥ θέτει ως ανώτατο χρόνο νοσηλείας σε κέντρο αποκατάστασης για οποιουδήποτε είδους περιστατικό τους έξι μήνες. Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, περίπου 3% των περιστατικών που χρήζουν αποκατάστασης χαρακτηρίζονται πολύ βαριά, π.χ. βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και θα χρειαστούν νοσηλεία σε ειδικά κέντρα που θα πρέπει να ξεπεράσει τους έξι μήνες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό της Μυρτώς, η οποία είχε δεχθεί δολοφονική επίθεση από Πακιστανό τον Ιούλιο του 2012 στην Πάρο, και η οποία παρέμεινε σε κέντρο αποκατάστασης της Λάρισας για 40 μήνες έως ότου λάβει εξιτήριο και να συνεχίσει την αποκατάσταση στο σπίτι της.

Έστειλαν εξώδικο 

Η Ένωση Κέντρων Αποκατάστασης Ελλάδας έχει αποστείλει εξώδικη διαμαρτυρία προς τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ, εστιάζοντας τόσο στην αιφνιδιαστική ψήφιση του νέου ΕΚΠΥ χωρίς να έχει προηγηθεί συνεργασία με τους παρόχους όσο και στις περικοπές στις παροχές. Οι επαγγελματίες έχουν ζητήσει και τη γνώμη της Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, η οποία αφενός τάσσεται υπέρ της νοσηλείας σε κέντρα αποκατάστασης ασθενών που έχουν υποβληθεί σε μείζονες χειρουργικές επεμβάσεις, αφετέρου θεωρεί πως θα πρέπει απαραιτήτως να αναθεωρηθούν οι χρόνοι νοσηλείας που αναφέρονται στον νέο ΕΚΠΥ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Επιχορήγηση στον ΕΟΠΥΥ 100.000.000,00 € για εμβόλια

ΣΕΙΒ: Είναι παράλογη η επιβάρυνση του clawback στους εισαγωγείς και παραγωγούς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Θεόδωρος Παπαϊωάννου πρόεδρος της επιτροπής διαπραγμάτευσης ιατροτεχνολογικών του ΕΟΠΥΥ

Συστάθηκε η επιτροπή η διαπραγμάτευσης αμοιβών και τιμών ιατροτεχνολογικών προϊόντων του εθνικού οργανισμού παροχής υπηρεσιών υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.). της οποίας πρόεδρος ορίστηκε ο κ. Θεόδωρο Παπαϊωάννου καθηγητής Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.

ΕΟΠΥΥ : Έρχεται η κατάργηση της ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α.;

Για την  Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης στον νόμο  ν.3918/11 και το  άρθρο 21 στις αρμοδιότητες του Προέδρου ΕΟΠΥΥ  παρ.και θ. αναφέρετο  ότι « Παραγγέλλει στην ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α. τη διενέργεια τακτικών επιθεωρήσεων και ελέγχων στις οργανικές μονάδες του Οργανισμού.  Εποπτεύει και συντονίζει τις Υπηρεσίες της ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α. και αναθέτει σε δύο (2) δικηγόρους που ασχολούνται […]

ΕΟΠΥΥ ΔΣ: Για παράβαση των αρχών του Υπαλληλικού Κώδικα κατηγορεί τον  Κικίλια

Έντονη ανησυχία έχει προκληθεί στους εργαζομένους του ΕΟΠΥΥ καθώς και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κάποιοι από τους οποίους εκπροσωπούν φορείς, για το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει διατάξεις που αφορούν επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και συμπεριλαμβάνει επιπλέον τροπολογίες που αφορούν στον οργανισμό . Η επιστολή του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ στον Βασίλη Κικίλια.

ΕΟΠΥΥ: Το Διοικητικό Συμβούλιο  θα μείνει ξεκρέμαστο μετά τις αλλαγές με νέο νομοσχέδιο ;

Το αυτοτελές Τμήμα Νομικών Υποθέσεων του ΕΟΠΥΥ θα υπάγεται απευθείας στον Διοικητή του ΕΟΠΥΥ, με τις αλλαγές που επρόκειτο να φέρει η τροπολογία του Βασίλη Κίκιλια . Προκύπτει όμως ένα σημαντικό ερώτημα .

Επί τάπητος τα πρόστιμα των παθολόγων από την ΥΠΕΔΥΦΚΑ

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Ευάγγελου Τούλη Πρόεδρου της Επαγγελματικής Ένωσης Παθολόγων με την αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Καρποδίνη και τον Υπεύθυνο Στρατηγικού Σχεδιασμού κ. Ρηγάτο.

Ξεκινά η παράδοση ΦΥΚ με ραντεβού για την σκλήρυνσης κατά πλάκας στην Θεσσαλονίκη

Την δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού μέσω της σχετικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ και να παραλάβουν Φάρμακα Υψηλού Κόστους για σκλήρυνση κατά πλάκας, έχουν πλέον και οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ επί της οδού Μιχαήλ Καλού 6, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ .  Η Υπηρεσία διατίθεται από τα τέλη Μαρτίου στο Κεντρικό […]

ΕΟΠΥΥ: Σε ποιους παρόχους δίνεται παράταση των συμβάσεων

Παράταση συμβάσεων μεταξύ ΕΟΠΥΥ και παρόχων συγκεκριμένων κατηγοριών. Η παράταση των συμβάσεων μεταξύ ΕΟΠΥΥ και παρόχων συγκεκριμένων κατηγοριών προβλέπεται σε τροπολογία που αντικαθιστά το άρθρο 22 του ν. 4683/20. Η παράταση των συμβάσεων γίνεται με τους ίδιους όρους αναδρομικά από την ημερομηνία λήξης τους και μέχρι την 10η.10.2020, στις παρακάτω κατηγορίες: –          Υγειονομικό υλικό –          […]