Πολιτική Υγείας

ΕΟΔΥ: «Το καλοκαίρι μένουμε ασφαλείς»-Καμπάνια για την ασφάλεια ατόμων 3ης ηλικίας στη θάλασσα

ΕΟΔΥ: «Το καλοκαίρι μένουμε ασφαλείς»-Καμπάνια για την ασφάλεια ατόμων 3ης ηλικίας στη θάλασσα

ΕΟΔΥ: Ενημερωτική καμπάνια για την ασφάλεια των ατόμων 3ης ηλικίας στη θάλασσα, πραγματιποίησε ο ΕΟΔΥ με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 100 εκπρόσωπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορέων του Υπουργείου Υγείας, του Λιμενικού Σώματος, της Διεύθυνσης Λιμενικής Αστυνομίας και κοινωνικών φορέων.

O Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) πραγματοποίησε, στις 17 Ιουνίου 2022, τηλεδιάσκεψη με θέμα «Το καλοκαίρι μένουμε ασφαλείς» – Ενημερωτική καμπάνια για την ασφάλεια των ατόμων 3ης ηλικίας στη θάλασσα» με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 100 εκπρόσωπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορέων του Υπουργείου Υγείας, του Λιμενικού Σώματος, της Διεύθυνσης Λιμενικής Αστυνομίας και κοινωνικών φορέων.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας  Καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών κ. Πέτρος Λυμπερίδης, η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης κα Ελένη Μπορμπουδάκη, ο ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος κ. Περικλής Τζιάρας, και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας Καθηγητής Ιωάννης Καραϊτιανός.

Ο κ. Ζαούτης αναφερόμενος στο κύριο θέμα της τηλεδιάσκεψης, την παρουσίαση της φετινής καμπάνιας με επίκεντρο τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, που αποτελούν διαχρονικά στην Ελλάδα τα πιο συχνά θύματα πνιγμών, υπογράμμισε ότι «Θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική την ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας, που προσφέρουν υπηρεσίες σε χώρους Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και στα ΚΑΠΗ, για τις βασικές προληπτικές οδηγίες, που πρέπει να τηρούνται έτσι ώστε όλοι να απολαμβάνουν τη θάλασσα με ασφάλεια».

«Σκοπός της σημερινής μας τηλεδιάσκεψης είναι η αποτροπή των ατυχημάτων και των πνιγμών στις θάλασσες, η ενίσχυση της ασφάλειας με τη συνεργασία του ΕΟΔΥ, της SafeSportsWater και όλων των φορέων, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή μαζί μας» ανέφερε καταλήγοντας ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Ακολούθησε η παρουσίαση της φετινής καμπάνιας από τον Πρόεδρο του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού «SafeWaterSports» κ. Παναγιώτη Πασχαλάκη και οι ομιλίες του Διευθυντή της Λιμενικής Αστυνομίας, Αρχιπλοιάρχου, κ. Χαράλαμπου Μαρουλάκη, εκπρόσωπο του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ.ΕΛ.ΑΚΤ.) και του Προέδρου Θεσμών και Διαφάνειας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)-Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλου.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης στην οποία από πλευράς ΕΟΔΥ συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Καθηγητής Δημήτρης Παρασκευής, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Επιδημιολογίας και Πρόληψης Μη Μεταδοτικών Νοσημάτων και Τραυματισμών κα Αγγελική Λάμπρου και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Επιδημιολογίας και Πρόληψης Τραυματισμών κ. Ελευθέριος Μπουρνουσούζης, συζητήθηκαν καίρια θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη κοινών δράσεων για τη μείωση των πνιγμών και των ατυχημάτων στη θάλασσα, ενώ συμφωνήθηκε η αναγκαιότητα συνεργασίας όλων των αρμόδιων φορέων σε μια σειρά πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της ασφάλειας στη θάλασσα και τη μείωση των πνιγμών καθώς και για λοιπές δράσεις πρόληψης που αφορούν τον πληθυσμό που εξυπηρετούν τα ΚΑΠΗ.

“Ο ΕΟΔΥ,  θέτοντας πάντα ως προτεραιότητα τον άνθρωπο υποστηρίζει ενεργά και ενισχύει τις καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς σχετικά με την πρόληψη των ατυχημάτων στη θάλασσα. Αυτό το καλοκαίρι εκείνο που προέχει είναι η ασφάλεια όλων μας”, σημειώνει σε σχετική του ανακοίνωση ο Οργανισμός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κι άλλοι λόγοι να αγαπάμε τη θάλασσα!

Η αγχολυτική άσκηση που αγαπούν μικροί και μεγάλοι

Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης Πνιγμού: Συμβουλές για την προστασία των πολιτών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ουκρανία: Ο υπουργός Υγείας λέει ότι η Ρωσία εμποδίζει την πρόσβαση σε φάρμακα

Ουκρανία: Ο υπουργός Υγείας της Ουκρανίας κατηγόρησε τις ρωσικές αρχές ότι διαπράττουν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας εμποδίζοντας την πρόσβαση σε οικονομικά προσιτά φάρμακα.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ εκφράζει «σαφή δέσμευση» για την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας

Τον περασμένο μήνα, ο ηγέτης του Βορρά Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε ότι η χώρα του είναι «έτοιμη να κινητοποιήσει» την πυρηνική αποτρεπτική της δύναμη σε οποιαδήποτε μελλοντική στρατιωτική σύγκρουση με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Σεούλ.

Θ. Τσαχαλίνα στο Healthweb : Κινδυνεύουν οι ασθενείς με Διαβήτη να χάσουν την πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες

Κινδυνεύουν τα άτομα με Διαβήτη Τύπου 1 να χάσουν την πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες λόγω του πρόσφατου ΦΕΚ για αποζημιώσεις αισθητήρων γλυκόζης. ‘’ Ακατανόητο το σκεπτικό του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ καθώς τα επιστημονικά δεδομένα αποδεικνύουν τη χρησιμότητα του συγκεκριμένου συστήματος και δεν δικαιολογούν μια τέτοια απόφαση. Καλό θα ήταν να δοθεί απάντηση από την κ. Καρποδίνη.’’, , λέει η κ. Θεοφανεία Τσαχαλίνα αντιπρόεδρος της ΕΛΟΔΙ στο healthweb.gr.

Εκστρατεία εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας βρίσκεται σε εξέλιξη στο Λονδίνο καθώς ο ιός εξαπλώνεται στην πόλη

Η Βρετανία επεκτείνει επίσης την επιτήρηση για την πολιομυελίτιδα σε άλλες τοποθεσίες εκτός Λονδίνου για να δει εάν ο ιός έχει εξαπλωθεί περαιτέρω. Ο κίνδυνος για τον ευρύτερο πληθυσμό εκτιμάται ως χαμηλός επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι εμβολιάζονται ακόμη και αν τα ποσοστά είναι κάτω από τα βέλτιστα επίπεδα για την πρόληψη της εξάπλωσης.

Η Ινδία θα ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα τα ενισχυτικά εμβόλια κατά της COVID

Το Corbevax θα είναι διαθέσιμο σε άνω των 18 ετών ως προληπτικό αναμνηστικό έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση, ανέφερε το υπουργείο Υγείας σε επιστολή του στις 8 Αυγούστου προς τις κρατικές αρχές και κοινοποιήθηκε στους δημοσιογράφους την Τετάρτη.