Πολιτική Υγείας

Εμβολιασμοί Λος Άντζελες: Χιλιάδες μαθητές σε σχολεία του Λος Άντζελες μπορεί να χρειαστεί να εγγραφούν αλλού μετά τις 10 Ιανουαρίου

Εμβολιασμοί Λος Άντζελες: Χιλιάδες μαθητές σε σχολεία του Λος Άντζελες μπορεί να χρειαστεί να εγγραφούν αλλού μετά τις 10 Ιανουαρίου

«Πρέπει να σταματήσετε αυτή την ανοησία», είπε ένας γονέας στο διοικητικό συμβούλιο, αποκαλώντας την απαίτηση «παράνομη εντολή ενός μη εγκεκριμένου, πειραματικού, διερευνητικού, μη αποδεδειγμένου ακόμη-ασφαλούς» εμβολίου.

 Εμβολιασμοί Λος Άντζελες: Σχεδόν το 80 τοις εκατό των μαθητών στην Ενοποιημένη Σχολική Περιφέρεια του Λος Άντζελες (LAUSD) – τη δεύτερη μεγαλύτερη στις Ηνωμένες Πολιτείες – βρίσκονται σε καλό δρόμο για να συμμορφωθούν με την εντολή εμβολίου για την COVID-19, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα αξιωματούχοι της σχολικής περιφέρειας. Ενώ οι σχολικοί υπάλληλοι λένε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στον εμβολιασμό των μαθητών, αυτή εξακολουθεί να αφήνει σχεδόν 44.000 από τους 225.000 επιλέξιμους μαθητές να μην συμμορφώνονται, σύμφωνα με την εκτίμηση των Los Angeles Times.

Την Κυριακή, 21 Νοεμβρίου, ήταν η προθεσμία για τους μαθητές να λάβουν την πρώτη τους δόση εμβολίου, αφήνοντας αρκετό χρόνο για την αναμονή τριών εβδομάδων μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης εμβολιασμού Pfizer-BioNTech για την οποία δικαιούνται παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών. Αυτό σημαίνει ότι οι μαθητές θα έχουν στη διάθεσή τους άλλες δύο εβδομάδες για να επιτύχουν πλήρη ανοσία πριν από την έναρξη του εαρινών εξαμήνων στις 10 Ιανουαρίου.

Επιπλέον, οι μαθητές της  Ενιαίας Σχολικής Περιοχής του Λος Άντζελες LAUSD ηλικίας 12 ετών και άνω που συμμετέχουν σε εξωσχολικά προγράμματα αυτοπροσώπως έπρεπε να λάβουν την πρώτη τους δόση έως τις 3 Οκτωβρίου και τη δεύτερη το αργότερο έως τις 31 Οκτωβρίου. Σε δήλωση τη Δευτέρα, αξιωματούχοι της περιοχής δήλωσαν ότι εξακολουθούν να υπολογίζουν τους τελικούς αριθμούς, να εργάζονται για να «ανταποκρίνονται σε όλους τους εξωτερικούς εμβολιασμούς και ιατρικές εξαιρέσεις που ανεβάστηκαν το Σαββατοκύριακο».

“Καθώς οι οικογένειες ανεβάζουν τα αρχεία εμβολιασμού τους στο σύστημά μας Daily Pass, αναμένουμε ότι ο αριθμός των εμβολιασμένων μαθητών θα αυξηθεί μόλις επιστρέψουν οι μαθητές στην πανεπιστημιούπολη στις 29 Νοεμβρίου και καθώς πλησιάζουμε στην προθεσμία της δεύτερης δόσης στις 19 Δεκεμβρίου”, σύμφωνα με την περιφέρεια.

Οι οικογένειες που δεν συμμορφώνονται με την εντολή εμβολίου θα πρέπει να εγγράψουν τα παιδιά τους εκτός του L.A. Unified ή να τα μεταφέρουν στο City of Angels, ένα ανεξάρτητο πρόγραμμα σπουδών που προσαρμόστηκε φέτος για να περιλαμβάνει κάποια ζωντανή διαδικτυακή διδασκαλία. Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν περίπου 16.000 εγγεγραμμένοι φοιτητές στο City of Angels και το πρόγραμμα έχει ήδη κατακλυστεί από ελλείψεις προσωπικού, καθώς και άλλα προβλήματα που προκαλούν κάποια αστάθεια, και η εισροή χιλιάδων επιπλέον μαθητών θα αποδεικνύεται τεράστιο πρόβλημα.

Κατά τη συνεδρίαση του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου της περασμένης εβδομάδας, γονείς που ήταν αντίθετοι στην εντολή οργάνωσαν μια συγκέντρωση έξω και άλλοι μίλησαν τηλεφωνικά στο συμβούλιο, λέγοντας ότι δεν πρέπει να αναγκαστούν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, σύμφωνα με το NBC4 Los Angeles. «Πρέπει να σταματήσετε αυτή την ανοησία», είπε ένας γονέας στο διοικητικό συμβούλιο, αποκαλώντας την απαίτηση «παράνομη εντολή ενός μη εγκεκριμένου, πειραματικού, διερευνητικού, μη αποδεδειγμένου ακόμη-ασφαλούς» εμβολίου.

«Είναι το νόμιμο γονικό μας δικαίωμα να διασφαλίσουμε ότι λαμβάνουμε ορθές αποφάσεις υγειονομικής περίθαλψης για τα παιδιά μας», είπε. «Αυτή δεν είναι απόφαση της Ενιαίας Σχολικής Περιοχής του Λος Άντζελες LAUSD».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι εντολές της κομητείας του Λος Άντζελες τίθενται σε ισχύ στις 4 Νοεμβρίου για εσωτερικά μπαρ, νυχτερινά κέντρα

Μια τρίτη δόση του εμβολίου Pfizer-BioNTech μεταξύ ορισμένων ομάδων υψηλού κινδύνου στοχεύει στην ενίσχυση της προστασίας από σοβαρές ασθένειες στις ΗΠΑ

CDC ΗΠΑ : Συστήνουν την χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

Η παγκόσμια ανησυχία για την παραλλαγή δέλτα οδηγεί σε μάσκες και στους πλήρως εμβολιασμένους σε εσωτερικούς χώρους

Ατμόσφαιρα με στόχο την ενθάρρυνση των μαθητών να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού στα σχολεία των ΗΠΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Φάουτσι είπε ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να επανεκτιμήσουν την ταξιδιωτική απαγόρευση ενόψει των νέων πληροφοριών - δεν είπε πότε θα μπορούσαν να την άρουν

Ένα από τα ενθαρρυντικά σημάδια που ανέφερε ο Fauci είναι ότι η σοβαρότητα της όμικρον δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί στην σαφώς αυξημένη μεταδοτικότητά της. Ενώ τα κρούσματα αυξήθηκαν σοβαρά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με σχεδόν κάθετη άνοδο σε καθημερινά νέα κρούσματα, η Νότια Αφρική δεν έχει ακόμη αναφέρει παρόμοια αύξηση σε νοσηλείες ή θανάτους, ανέφεραν οι New York Times

Αύξηση της ανίχνευσης επαφών σε ορισμέλες πολιτείεςτων ΗΠΑ λόγω της παραλλαγής "όμικρον"

Αλλά αποφάσισαν ότι δεν ήταν απαραίτητο να επικοινωνήσουν με κάθε συμμετέχοντα, καθώς ο μολυσμένος άνδρας δεν φαινόταν να έχει στενές επαφές με έδρα τη Νέα Υόρκη. Στη Μινεσότα, εν τω μεταξύ, οι αξιωματούχοι ερευνούν «έναν κύκλο επαφών» για τον άνδρα που πιστεύεται ότι μολύνθηκε στο συνέδριο, δήλωσε ο Kris Ehresmann, διευθυντής μολυσματικών ασθενειών της πολιτείας.

Επιστήμονες και Κυβέρνηση εξετάζουν νέα αυστηρότερα μέτρα για τους ανεμβολίαστους εν όψει της "όμικρον" και των Χριστουγέννων

«Με την έλευση της παραλλαγής Όμικρον, οπωσδήποτε τα δεδομένα αλλάζουν και είναι πολύ πιθανόν να δούμε μια διαφοροποίηση σε ό,τι ισχύει τώρα, στο μέλλον» προσέθεσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Σημείωσε ότι «περιμένουμε τα δεδομένα για την Όμικρον. Μέχρι στιγμής, οι ερωτήσεις είναι πιο πολλές από τις απαντήσεις».

Ο Artur Pawlowski, Καναδός πάστορας, είχε διαταχθεί να απαγγέλει ένα σενάριο παπαγαλίζοντας απόψεις «ιατρικών ειδικών» σχετικά με την κοινωνική απόσταση

Τον Ιούνιο, ο γερουσιαστής Josh Hawley, R-Mo., κάλεσε την Επιτροπή των ΗΠΑ για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία (USCIRF) να εξετάσει το ενδεχόμενο προσθήκης του Καναδά στην ειδική λίστα παρακολούθησης λόγω του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι πάστορες στη χώρα.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Αναμνηστική δόση για όλους άνω των 18 ετών 3 μήνες μετά τον εμβολιασμό

Θεμιστοκλέους τρίτη δόση εμβόλιο: Για τους νοσήσαντες, ο εμβολιασμός θα γίνεται 3 μήνες μετά τη διάγνωση. Παράλληλα, παραμένει το διάστημα των δύο μηνών για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο της J&J.

Συνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε υγειονομικούς και ΕΜΑΚ λέει το ΣτΕ

Υγειονομικοί ΕΜΑΚ: Η απόφαση του ΣτΕ κατά πλειοψηφία ήταν πως δεν αντίκεινται στις συνταγματικές επιταγές και τις υπερνομοθετικές διατάξεις οι αποφάσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους υγειονομικούς και σε όσους υπηρετούν στην ΕΜΑΚ.