Πολιτική Υγείας

ΕΦΚΑ Νομοσχέδιο: Υπερψηφίστηκε με 157 ψήφους ο εκσυγχρονισμός του ΕΦΚΑ

ΕΦΚΑ Νομοσχέδιο: Υπερψηφίστηκε με 157 ψήφους ο εκσυγχρονισμός του ΕΦΚΑ

ΕΦΚΑ Νομοσχέδιο: Σύσσωμοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας πλην της Μαριέττας Γιαννάκου που έλειπε από τη διαδικασία της ψήφισης λόγω του συνεχιζόμενου προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ.

Σύσσωμοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας πλην της Μαριέττας Γιαννάκου που έλειπε από τη διαδικασία της ψήφισης λόγω του συνεχιζόμενου προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ. Το ίδιο έπραξε και ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, κ. Κωνσταντίνος Μπογδάνος. ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ25 καταψήφισαν το νομοσχέδιο, ενώ τέλος η ανεξάρτητη βουλευτής Κωνσταντίνα Αδάμου δήλωσε “παρών”. Στο σύνολο λοιπόν το νομοσχέδιο περνάει με 157 ψήφους υπέρ έναντι 141. Πρόκειται για ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο, το οποίο έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κλειστά και σήμερα τα καταστήματα του ΕΦΚΑ, λόγω απεργίας των εργαζομένων

24ωρη απεργία κήρυξαν οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ την Τετάρτη 16/2

Προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων σε νέα εταιρεία που ιδρύει ο e-ΕΦΚΑ

Κατατίθεται απόψε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επί τάπητος το πρωτόκολλο επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών – Τι θα γίνει με τα πρόστιμα στους άνω των 60

Τέλος, για τη χορήγηση του εμβολίου της γρίπης χωρίς συνταγογράφηση, ο υπουργός Υγείας διαμήνυσε πως σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις, καθώς απομένουν διαδικαστικά ζητήματα να επιλυθούν από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) για το πώς θα γίνεται η καταγραφή των πολιτών.

Οι Ιάπωνες μαθητές που πληρούν τις κατευθυντήριες γραμμές για την κίνηση αναφέρουν καλύτερη υγεία

Ένας περιορισμός του σχεδιασμού αυτής της μελέτης είναι ότι η αιτιώδης συνάφεια δεν μπόρεσε να διαπιστωθεί- με άλλα λόγια, δεν είναι δυνατόν να διαπιστωθεί γιατί κάποιοι μαθητές ανταποκρίθηκαν ή όχι στις κατευθυντήριες γραμμές.

Η Κίνα ανακοινώνει εθνική χαλάρωση των περιορισμών COVID

Οι αναζητήσεις στη μεγαλύτερη ταξιδιωτική εφαρμογή της χώρας, Ctrip, για αεροπορικά εισιτήρια ενόψει της κινεζικής Πρωτοχρονιάς έφτασαν σε υψηλό τριών ετών, ανέφερε το κρατικό μέσο ενημέρωσης The Paper.

Ξεκινάει μέσα στον Δεκέμβριο το προληπτικό πρόγραμμα για τον καρκίνο τραχήλου της μήτρας

Πρόληψη: Η κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει μέσα στον Δεκέμβριο το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο της μήτρας, που αφορά 2,5 εκατ. γυναίκες με ηλικία από 21 έως και 65 ετών, οι οποίες θα λάβουν SMS για να προβούν σε προσυμπτωματικό έλεγχο.

Διαγράφονται τα πρόστιμα για τους άνω των 60 ετών που τελικά εμβολιάστηκαν

Τέλος, με το νέο σχέδιο νόμου, ρυθμίζονται επείγοντα ζητήματα αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, που αφορούν ενδεικτικά στον έλεγχο του ύψους της φαρμακευτικής δαπάνης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σε σχέση με τον τρόπο διάθεσης των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (Φ.Υ.Κ.), στον απρόσκοπτο ανεφοδιασμό της αγοράς με τα αναγκαία φαρμακευτικά προϊόντα, στην αναγνώριση σε επίπεδο αποζημιώσεως της καινοτομίας και πρωτοτυπίας ελληνικών φαρμακευτικών σκευασμάτων και στη διευκόλυνση στελέχωσης των κινητών ομάδων υγείας (Κ.ΟΜ.Υ.). 

Η αλλαγή του FDA εισάγει φθηνότερα και ευκολότερα ακουστικά βαρηκοΐας

Μην προσπαθήσετε να εξοικονομήσετε χρήματα αγοράζοντας μόνο ένα ακουστικό βαρηκοΐας. Οι άνθρωποι πρέπει να έχουν το ίδιο επίπεδο ακοής και στα δύο αυτιά, ώστε να μπορούν να καταλάβουν από πού προέρχεται ένας ήχος, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Ακοολογίας.

Δημόσια διαβούλευση για την προστασία της δημόσιας υγείας

Θάνος Πλεύρης: Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η διασφάλιση και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών που πάσχουν από απειλητική για τη ζωή τους ασθένεια ή από χρόνια εξελικτική ασθένεια, με τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος παροχής ανακουφιστικής φροντίδας.