Πολιτική Υγείας

Εφετείο ΗΠΑ: Το Δικαστήριο αποκλείει τη διαταγή CDC άρσης των κανόνων του κορωνοϊού στα κρουαζιερόπλοια

Εφετείο ΗΠΑ: Το Δικαστήριο αποκλείει τη διαταγή CDC άρσης των κανόνων του κορωνοϊού στα κρουαζιερόπλοια

Η Φλόριντα αντιμετωπίζει μια ολοένα και πιο απειλητική και επικείμενη προοπτική ότι η βιομηχανία κρουαζιέρας θα αποχωρήσει από το κράτος

Εφετείο ΗΠΑ: Οι πανδημικοί περιορισμοί στα κρουαζιερόπλοια που εδρεύουν στη Φλόριντα θα παραμείνουν σε ισχύ μετά από ένα ομοσπονδιακό εφετείο που μπλοκάρει προσωρινά μια προηγούμενη απόφαση που συμμορφώθηκε σε μια δίκη της Φλόριντα που αμφισβητεί τους κανονισμούς. Η απόφαση μιας παραγράφου από μια επιτροπή τριών δικαστών του 11ου Εφετείου των ΗΠΑ κατατέθηκε στις 11:50 μ.μ. Το Σάββατο, κυριολεκτικά λίγα λεπτά πριν από την προηγούμενη απόφαση ενός δικαστή της Τάμπα για τους περιορισμούς των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) που είχε τεθεί σε ισχύ.

Η σύντομη απόφαση του 11ου Circuit δεν περιελάμβανε γνώμες από τους δικαστές, τις οποίες η επιτροπή είπε ότι θα κυκλοφορήσει αργότερα, σύμφωνα με το NBC News.

Η απόφαση σημείωσε ότι ένας δικαστής προσφυγών διαφωνεί. Ωστόσο, η προσωρινή παραμονή του δικαστηρίου θα διατηρήσει τους περιορισμούς του CDC, ενώ το CDC κάνει έφεση κατά της απόφασης του δικαστή της Τάμπα τον Ιούνιο του δικαστή των ΗΠΑ, Steven Merryday.

Η αγωγή της Φλόριντα, που υπερασπίστηκε τον κυβερνήτη Ρον Ντεσάντη, ισχυρίζεται ότι η διαδικασία πολλαπλών βημάτων του CDC για να επιτρέψει την κρουαζιέρα από τη Φλόριντα είναι υπερβολικά επαχθής, βλάπτοντας τόσο μια βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που παρέχει περίπου 159.000 θέσεις εργασίας και έσοδα που συλλέγει το κράτος.”

«Οι μετοχές ευνοούν συντριπτικά τη δυνατότητα στον κλάδο της κρουαζιέρας να απολαύσει την πρώτη του καλοκαιρινή σεζόν σε δύο χρόνια, ενώ αυτό το Δικαστήριο τακτοποιεί τους ισχυρισμούς του CDC για έφεση», υποστήριξαν οι δικηγόροι της Φλόριντα, αναφέρει η Penn Live.

Ο δικαστής Merryday φάνηκε να συμφωνεί με τους δικηγόρους της Φλόριντα. Στην απόφασή του, ο δικαστής έγραψε: «Η Φλόριντα ισχυρίζεται πειστικά ότι η υπό όρους ιστιοπλοΐα θα κλείσει τις περισσότερες κρουαζιέρες το καλοκαίρι και ίσως πολύ περισσότερο.

Η Φλόριντα αντιμετωπίζει μια ολοένα και πιο απειλητική και επικείμενη προοπτική ότι η βιομηχανία κρουαζιέρας θα αποχωρήσει από το κράτος. ”

Οι αναγνώστες μπορεί να θυμούνται ότι την περασμένη εβδομάδα, η Norwegian Cruise Line μήνυσε τον Scott Rivkees, γενικό χειρουργό της Φλόριντα, για την απαγόρευση της πολιτείας εναντίον επιχειρήσεων που ζητούν απόδειξη εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού. Στην αγωγή της, η Νορβηγική σημειώνει ότι ο Rivkees είναι ο κρατικός αξιωματούχος που είναι υπεύθυνος για την επιβολή της απαγόρευσης και χαρακτηρίζει την κίνησή της «έσχατη λύση» κατά της «λανθασμένης εισβολής» ενός κρατικού νόμου που απαγορεύει τη χρήση διαβατηρίων εμβολίων στη Φλόριντα, σύμφωνα με Ψηφιακό αποδεικτικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ορισμένα νοσοκομεία των ΗΠΑ αναφέρουν ρεκόρ ή σχεδόν καταγεγραμμένου όγκου ασθενών

Οι μολύνσεις COVID-19 στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 23.600 τη Δευτέρα, από 11.300 στις 23 Ιουνίου

Πόσο ευάλωτα είναι τα μικρότερα παιδιά στην παραλλαγή δέλτα;

Ο Fauci λέει ότι τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πρέπει να «κάνουν τα περισσότερα μίλια» και να φορούν μάσκες σε περιοχές με χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού

Η παραλλαγή δέλτα είναι «ταχύτερη» λόγω πολλών μεταλλάξεων στην πρωτεΐνη του ιού, λένε ειδικοί

Η παγκόσμια ανησυχία για την παραλλαγή δέλτα οδηγεί σε μάσκες και στους πλήρως εμβολιασμένους σε εσωτερικούς χώρους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Προσωπικός Γιατρός: Μετατίθεται η ημερομηνία υποχρεωτικής εγγραφής των πολιτών για την 1η Δεκεμβρίου

Υπενθυμίζεται ότι στα αντικίνητρα, που πλέον θα ισχύσουν από 1ης Δεκεμβρίου, περιλαμβάνεται πρόσθετη συμμετοχή κατά ποσοστό 10%, επιπλέον του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής του στη φαρμακευτική δαπάνη, στις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις και πράξεις, στα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές και στις λοιπές παροχές.

Δημοσιεύθηκε η εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας, με τίτλο «Οδηγίες για την Εποχική Γρίπη 2022-2023 - Αντιγριπικός Εμβολιασμός».

Όπως κάθε χρόνο και επειδή ο ιός της γρίπης μεταλλάσσεται σε διαφορετικούς υπο-ορότυπους, έτσι και για την περίοδο 2022-2023 η σύνθεση του αντιγριπικού εμβολίου περιέχει τα εγκεκριμένα στελέχη του ιού, σύμφωνα με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Η Ιαπωνία επανεξετάζει την αυστηρή της στάση απέναντι στην ιατρική μαριχουάνα.

Στην έκθεση της επιτροπής σημειώνεται ότι μόνο το 1,4% των ανθρώπων στην Ιαπωνία έχει κάνει ποτέ χρήση μαριχουάνας, σε σύγκριση με το 20-40% στις δυτικές χώρες. Η αναθεώρηση του νόμου θα ήταν απαραίτητη για τη χρήση του φαρμάκου επιληψίας Epidiolex που προέρχεται από την κάνναβη και το οποίο υποβάλλεται επί του παρόντος σε κλινικές δοκιμές στην Ιαπωνία, αναφέρει η έκθεση.

Ψηφιακές προμήθειες στο υπουργείο υγείας

Σαν ανέκδοτο ακούγεται ότι το υπουργείο υγείας θα πραγματοποιήσει ψηφιακές προμήθειες. Ωραίο  ακούγεται να το λέει κανείς σε κάποιο συνέδριο ( αφού δεν θα ρωτήσουν σίγουρα από κάτω οι παριστάμενοι) , να το γράφεις σε καμιά εφημερίδα για να καταλαμβάνει περισσότερο χώρο σ’ αυτή αλλά μέχρι εκεί.

Τα Κέντρα για τις υπηρεσίες Medicare & Medicaid (CMS) δαπάνησαν 18 δισεκατομμύρια δολάρια σε φάρμακα χωρίς επιβεβαιωμένα οφέλη

Τον Ιούνιο, η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοσχέδιο για την επανεκκίνηση του Νόμου περί Τελών Χρήσης Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (PDUFA), ο οποίος περιελάμβανε νέα εξουσία για τον FDA να διασφαλίζει καλύτερα την ταχεία ολοκλήρωση των επιβεβαιωτικών δοκιμών.

Οι Βρετανοί αξιωματούχοι υγείας συνιστούν σε όλους τους ανθρώπους άνω των 55 ετών να υποβάλλονται σε έλεγχο για καρκίνο του πνεύμονα

Η Εθνική Επιτροπή Προληπτικού Ελέγχου του Ηνωμένου Βασιλείου συνιστά να ελέγχονται για καρκίνο του πνεύμονα όλοι οι πολίτες ηλικίας μεταξύ 55 και 74 ετών, οι οποίοι έχουν καπνίσει σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής τους. Ο Βρετανικός Οργανισμός Έρευνας για τον καρκίνο ενέκρινε τη σύσταση και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί "το συντομότερο δυνατό".

Οι ΗΠΑ θα δαπανήσουν $266 εκατ. για προγράμματα δημόσιας υγείας

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα επενδύσει 266 εκατομμύρια δολάρια για να στηρίξει την κοινότητα και το εργατικό δυναμικό της δημόσιας υγείας χρησιμοποιώντας τη χρηματοδότηση του Αμερικανικού Σχεδίου Διάσωσης