Πολιτική Υγείας

Εφετείο ΗΠΑ: Το Δικαστήριο αποκλείει τη διαταγή CDC άρσης των κανόνων του κορωνοϊού στα κρουαζιερόπλοια

Εφετείο ΗΠΑ: Το Δικαστήριο αποκλείει τη διαταγή CDC άρσης των κανόνων του κορωνοϊού στα κρουαζιερόπλοια

Η Φλόριντα αντιμετωπίζει μια ολοένα και πιο απειλητική και επικείμενη προοπτική ότι η βιομηχανία κρουαζιέρας θα αποχωρήσει από το κράτος

Εφετείο ΗΠΑ: Οι πανδημικοί περιορισμοί στα κρουαζιερόπλοια που εδρεύουν στη Φλόριντα θα παραμείνουν σε ισχύ μετά από ένα ομοσπονδιακό εφετείο που μπλοκάρει προσωρινά μια προηγούμενη απόφαση που συμμορφώθηκε σε μια δίκη της Φλόριντα που αμφισβητεί τους κανονισμούς. Η απόφαση μιας παραγράφου από μια επιτροπή τριών δικαστών του 11ου Εφετείου των ΗΠΑ κατατέθηκε στις 11:50 μ.μ. Το Σάββατο, κυριολεκτικά λίγα λεπτά πριν από την προηγούμενη απόφαση ενός δικαστή της Τάμπα για τους περιορισμούς των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) που είχε τεθεί σε ισχύ.

Η σύντομη απόφαση του 11ου Circuit δεν περιελάμβανε γνώμες από τους δικαστές, τις οποίες η επιτροπή είπε ότι θα κυκλοφορήσει αργότερα, σύμφωνα με το NBC News.

Η απόφαση σημείωσε ότι ένας δικαστής προσφυγών διαφωνεί. Ωστόσο, η προσωρινή παραμονή του δικαστηρίου θα διατηρήσει τους περιορισμούς του CDC, ενώ το CDC κάνει έφεση κατά της απόφασης του δικαστή της Τάμπα τον Ιούνιο του δικαστή των ΗΠΑ, Steven Merryday.

Η αγωγή της Φλόριντα, που υπερασπίστηκε τον κυβερνήτη Ρον Ντεσάντη, ισχυρίζεται ότι η διαδικασία πολλαπλών βημάτων του CDC για να επιτρέψει την κρουαζιέρα από τη Φλόριντα είναι υπερβολικά επαχθής, βλάπτοντας τόσο μια βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που παρέχει περίπου 159.000 θέσεις εργασίας και έσοδα που συλλέγει το κράτος.”

«Οι μετοχές ευνοούν συντριπτικά τη δυνατότητα στον κλάδο της κρουαζιέρας να απολαύσει την πρώτη του καλοκαιρινή σεζόν σε δύο χρόνια, ενώ αυτό το Δικαστήριο τακτοποιεί τους ισχυρισμούς του CDC για έφεση», υποστήριξαν οι δικηγόροι της Φλόριντα, αναφέρει η Penn Live.

Ο δικαστής Merryday φάνηκε να συμφωνεί με τους δικηγόρους της Φλόριντα. Στην απόφασή του, ο δικαστής έγραψε: «Η Φλόριντα ισχυρίζεται πειστικά ότι η υπό όρους ιστιοπλοΐα θα κλείσει τις περισσότερες κρουαζιέρες το καλοκαίρι και ίσως πολύ περισσότερο.

Η Φλόριντα αντιμετωπίζει μια ολοένα και πιο απειλητική και επικείμενη προοπτική ότι η βιομηχανία κρουαζιέρας θα αποχωρήσει από το κράτος. ”

Οι αναγνώστες μπορεί να θυμούνται ότι την περασμένη εβδομάδα, η Norwegian Cruise Line μήνυσε τον Scott Rivkees, γενικό χειρουργό της Φλόριντα, για την απαγόρευση της πολιτείας εναντίον επιχειρήσεων που ζητούν απόδειξη εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού. Στην αγωγή της, η Νορβηγική σημειώνει ότι ο Rivkees είναι ο κρατικός αξιωματούχος που είναι υπεύθυνος για την επιβολή της απαγόρευσης και χαρακτηρίζει την κίνησή της «έσχατη λύση» κατά της «λανθασμένης εισβολής» ενός κρατικού νόμου που απαγορεύει τη χρήση διαβατηρίων εμβολίων στη Φλόριντα, σύμφωνα με Ψηφιακό αποδεικτικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ορισμένα νοσοκομεία των ΗΠΑ αναφέρουν ρεκόρ ή σχεδόν καταγεγραμμένου όγκου ασθενών

Οι μολύνσεις COVID-19 στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 23.600 τη Δευτέρα, από 11.300 στις 23 Ιουνίου

Πόσο ευάλωτα είναι τα μικρότερα παιδιά στην παραλλαγή δέλτα;

Ο Fauci λέει ότι τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πρέπει να «κάνουν τα περισσότερα μίλια» και να φορούν μάσκες σε περιοχές με χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού

Η παραλλαγή δέλτα είναι «ταχύτερη» λόγω πολλών μεταλλάξεων στην πρωτεΐνη του ιού, λένε ειδικοί

Η παγκόσμια ανησυχία για την παραλλαγή δέλτα οδηγεί σε μάσκες και στους πλήρως εμβολιασμένους σε εσωτερικούς χώρους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τσιόδρας: Θα χρειαστούμε τρία-τέσσερα χρόνια μετά την πανδημία, για ν' αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις

Σημειώνοντας ότι θα χρειαστούν 3-4 χρόνια να ανακάμψουμε από τις συνέπειες της νόσου, μετά τη λήξη της πανδημίας, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στα περιστατικά μακράς COVID, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται υποστήριξη του συστήματος υγείας, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, συνυπολογισμό των περιοριστικών μέτρων και των οικονομικών επιπτώσεων. Κυρίαρχο επίσης στοιχείο είναι και αντιμετώπιση των ψευδών ειδήσεων, καθώς και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Καταπολέμηση της παραπληροφόρησης που διαδίδεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον Λευκό Οίκο

Η κυβέρνηση Μπάιντεν αναφέρθηκε σε μελέτη του Κέντρου Αντιμετώπισης του Ψηφιακού Μίσους, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που μελετά τον εξτρεμισμό, που συνέδεσε δεκάδες λογαριασμούς με τη διάδοση της πλειοψηφίας της παραπληροφόρησης για τα εμβόλια στο Facebook.

Περιττά για τους περισσότερους Αμερικανούς θεωρούν τα ενισχυτικά πλάνα του εμβολίου covid-19 δύο αξιωματούχοι του FDA

H Gruber, ο Krause και άλλοι συγγραφείς ζήτησαν προσοχή σχετικά με την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου από προκαταρκτικές μελέτες παρατήρησης που ενδεχομένως επηρεάζονται από "συγκεχυμένες και επιλεκτικές αναφορές" για την ενημέρωση της αναπτυξιακής βολής της χώρας. Αντ΄ αυτού, η παροχή εμβολίου θα πρέπει να διατεθεί σε μη εμβολιασμένους πληθυσμούς για να μειωθεί καλύτερα ο κίνδυνος σοβαρών ασθενειών και αναδυόμενων παραλλαγών, ανέφεραν.

Συνεδρίαση ανεξάρτητης συμβουλευτικής επιτροπής του FDA για τη στάθμιση των δεδομένων για το ενισχυτικό εμβόλιο της Pfizer

«Παρόλο που η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ενάντια σε σοβαρές ασθένειες, νοσηλεία και θάνατο παραμένει υψηλή, η εξασθένηση της ανοσίας και η διαφοροποίηση των ιών δημιουργούν πιθανή ανάγκη για τρίτη δόση εμβολίου»

Μίνα Γκάγκα: Πάνω από 62% του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο-Έκκληση σε ηλικιωμένους και ευάλωτους

Μίνα Γκάγκα: Αναφορικά με την εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα, η κα Γκάγκα, ανέφερε πως πάνω από το 62% του γενικού πληθυσμού είναι εμβολιασμένο. Ωστόσο, επεσήμανε ότι θα πρέπει να καλυφθεί το 100% ιδιαίτερα στις ευαπαθείς και τις μεγαλύτερες ηλικακές ομάδες, που διατρέχουν και τον υψηλότερο κίνδυνο.

Γκίκας Μαγιορκίνης: Σε φάση συρρίκνωσης η πανδημία - Βελτιωμένη η πίεση στο ΕΣΥ

Γκίκας Μαγιορκίνης: Ειδικότερα, όπως είπε, την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν περίπου 12% λιγότερες διαγνώσεις σε σχέση με την προηγούμενη, ενώ ο αριθμός των θανάτων είναι σημαντικά μειωμένος κατά το ίδιο διάστημα κατά 18%.