Πολιτική Υγείας

Δωρητές Οργάνων: Σχεδόν 2,5 εκατομμύρια Καναδοί εγγράφονται χάρη στην αλλαγή του φορολογικού εντύπου

Δωρητές Οργάνων: Σχεδόν 2,5 εκατομμύρια Καναδοί εγγράφονται χάρη στην αλλαγή του φορολογικού εντύπου

Ο Webber άρχισε να υποστηρίζει τη δωρεά οργάνων μετά τον θάνατο της συζύγου του από καρκίνο το 2010. Πριν έρθει στην Οτάβα, βοήθησε στη δημιουργία του μητρώου δωρητών της Αλμπέρτα το 2013 ως μέλος του νομοθετικού σώματος της εν λόγω επαρχίας. Σύμφωνα με τις Καναδικές Υπηρεσίες Αίματος, περισσότεροι από 4.000 Καναδοί περιμένουν για μεταμοσχεύσεις που σώζουν ζωές. Εκατοντάδες πεθαίνουν κάθε χρόνο περιμένοντας.

Δωρητές Οργάνων: Το νομοσχέδιο των συντηρητικών ιδιωτών βουλευτών επέτρεψε στους κατοίκους του Οντάριο και του Νουνάβουτ να τσεκάρουν το κουτάκι κατά τη διάρκεια της φορολογικής περιόδου του 2022 Ενώ οι περισσότεροι Καναδοί υποστηρίζουν τη δωρεά οργάνων και ιστών, λιγότερο από το 25 τοις εκατό έχουν εγγραφεί ως δωρητές.

Κοινωνικός διαμοιρασμός

Σχεδόν 2,5 εκατομμύρια Καναδοί έχουν δηλώσει ότι θέλουν να γίνουν δωρητές οργάνων και ιστών, χάρη σε ένα νομοσχέδιο των Συντηρητικών ιδιωτών μελών που επιτρέπει στους ανθρώπους να τσεκάρουν ένα τετραγωνάκι στην ετήσια φορολογική τους δήλωση. Η ερώτηση εμφανίστηκε στα έντυπα για πρώτη φορά την περασμένη φορολογική περίοδο στο Οντάριο και το Νουνάβουτ και 2.450.000 Καναδοί δήλωσαν ότι θέλουν να γίνουν δότες, δήλωσε ο βουλευτής του Κάλγκαρι Λεν Γουέμπερ, υποστηρικτής του νομοσχεδίου C-210. “Σοκαρίστηκα. Δεν είχα ιδέα ότι θα ήταν ο αριθμός που είναι, τόσο υψηλός όσο είναι”, δήλωσε ο Webber την Πέμπτη. “Είναι φανταστικό”. Ο Webber δήλωσε πως ελπίζει ότι η υψηλή συμμετοχή από το Οντάριο και το Nunavut θα ενθαρρύνει και άλλες επαρχίες και εδάφη να συμπεριλάβουν την επιλογή αυτή στις φορολογικές τους δηλώσεις. Η διαδικασία λειτουργεί όπως μια άλλη επιλογή κατά τη διάρκεια της φορολογικής περιόδου: κατά την υποβολή της δήλωσης, ένα άτομο μπορεί να συναινέσει να επιτρέψει στην CRA να στείλει την τρέχουσα διεύθυνσή του στις εκλογές του Καναδά για να διασφαλίσει ότι είναι ενημερωμένη. Σε αυτή την περίπτωση, μόλις κάποιος συμφωνήσει να γίνει δωρητής οργάνων, τα ενημερωμένα στοιχεία επικοινωνίας του αποστέλλονται στο μητρώο της επαρχίας ή της επικράτειάς του για να οριστικοποιηθεί η εγγραφή του. Η αλλαγή στα φορολογικά έντυπα αποσκοπεί στην αύξηση του χαμηλού αριθμού των Καναδών που έχουν εγγραφεί ως δότες. Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, λιγότερο από το 25% των ατόμων που ζουν στον Καναδά είναι εγγεγραμμένοι. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι το 90 τοις εκατό των Καναδών δηλώνουν ότι υποστηρίζουν τη δωρεά οργάνων, σύμφωνα με τις Καναδικές Υπηρεσίες Αίματος. Ο συντηρητικός βουλευτής του Κάλγκαρι Len Webber ελπίζει ότι η υψηλή συμμετοχή από το Οντάριο και το Νούναβουτ θα ενθαρρύνει και άλλες επαρχίες και εδάφη να συμπεριλάβουν την επιλογή δωρητή οργάνων στα φορολογικά τους έντυπα. Ο Webber σημειώνει ότι ορισμένοι από αυτούς τους 2,45 εκατομμύρια ανθρώπους μπορεί να έχουν εγγραφεί ως δότες στις αντίστοιχες επαρχίες τους και στο παρελθόν. Είπε ότι ελπίζει να μάθει αργότερα πόσους νέους δωρητές έφεραν τα φορολογικά έντυπα. Είπε, επίσης, πως ελπίζει ότι η χρήση των φορολογικών εντύπων θα διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι που έχουν εγγραφεί προηγουμένως είναι στα σωστά μητρώα. “Αν μετακομίσετε από τη μία επαρχία στην άλλη, θα σας γίνει η ερώτηση κατά τη διάρκεια της φορολογικής περιόδου στη νέα σας επαρχία ή στη νέα περιοχή”, δήλωσε ο Webber. “Η δυνατότητα να σας κρατήσουμε στο μητρώο ή να σας βάλουμε σε ένα νέο μητρώο, το φορολογικό έντυπο είναι ο τέλειος χώρος για αυτό”.

Ομόφωνη υποστήριξη

Η νομοθεσία του Webber πέρασε τον Ιούνιο του 2021 με ομόφωνη υποστήριξη από όλα τα πολιτικά κόμματα. “Δείχνει ότι μπορούμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα όταν συνεργαζόμαστε. Ο αντίκτυπος αυτής της αλλαγής είναι σημαντικός”, δήλωσε η Marie-Claude Bibeau, υπουργός εθνικών εσόδων. Η Bibeau απαντούσε σε ερώτηση του Webber στη Βουλή των Κοινοτήτων την Πέμπτη σχετικά με το πόσοι άνθρωποι συμμετείχαν κατά τη διάρκεια της φορολογικής περιόδου του 2022. Η ανταλλαγή απόψεων πέρα από τις κομματικές γραμμές οδήγησε σε χειροκροτήματα όρθιων. Ο νόμος του Avery καθιστά αυτόματη τη δωρεά οργάνων, ιστών στο New Brunswick – με ορισμένες εξαιρέσεις Τα νομοσχέδια των ιδιωτών μελών τείνουν να είναι δύσκολο να περάσουν, επειδή έχουν μικρότερη προτεραιότητα από την κυβερνητική νομοθεσία και επιλέγονται για συζήτηση με βάση ένα σύστημα κλήρωσης. Ο Webber έχει περάσει χρόνια προσπαθώντας να περάσει το νομοσχέδιό του. Ο Webber άρχισε να υποστηρίζει τη δωρεά οργάνων μετά τον θάνατο της συζύγου του από καρκίνο το 2010. Πριν έρθει στην Οτάβα, βοήθησε στη δημιουργία του μητρώου δωρητών της Αλμπέρτα το 2013 ως μέλος του νομοθετικού σώματος της εν λόγω επαρχίας. Σύμφωνα με τις Καναδικές Υπηρεσίες Αίματος, περισσότεροι από 4.000 Καναδοί περιμένουν για μεταμοσχεύσεις που σώζουν ζωές. Εκατοντάδες πεθαίνουν κάθε χρόνο περιμένοντας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

10 διαδεδομένοι μύθοι για τη δωρεά οργάνων

Μπορούν οι καπνιστές και οι αλκοολικοί να γίνουν δότες οργάνων;

Μελέτη δείχνει ότι η μεταμόσχευση μιτοχονδρίων είναι αποτελεσματική στην αναστροφή της βλάβης των νεφρών και των νεφρικών κυττάρων

Ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νέος νόμος για τις μεταμοσχεύσεις με σκοπό την αύξηση της δωρεάς οργάνων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα προειδοποίηση του ΠΟΥ για το πότε θα «χτυπήσει» ένα νέο παθογόνο και μια νέα πανδημία.

«Η Covid ήταν μια ασθένεια “X”, ένα νέο παθογόνο που προκάλεσε μια νέα νόσο, αλλά θα υπάρξει μια άλλη ασθένεια “Χ”, ή νόσος “Υ” ή νόσος “Ζ”», είπε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ.

Γιατροί της Νότιας Κορέας απεργούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Η Νότια Κορέα έχει μία από τις χαμηλότερες αναλογίες γιατρού προς ασθενή μεταξύ των μεγάλων οικονομιών, επομένως η κυβέρνηση θέλει να προσθέσει περισσότερες τοποθετήσεις σε ιατρικές σχολές.

Τον Μάρτιο η έναρξη των απογευματινών χειρουργείων - Τα κόστη

Σε περιοχές όπου τα νοσοκομεία δεν μπορούν να κάνουν βραδινές χειρουργικές επεμβάσεις, ιδιωτικές κλινικές θα παρέμβουν για να εξυπηρετήσουν αυτές τις περιπτώσεις χωρίς κόστος για τους ασθενείς. 

Τεχνητή Νοημοσύνη: Πώς η ΕΕ και η Ελλάδα θα περιορίσουν εγκλήματα και απάτες

Σε εθνικό επίπεδο, μετά την ψήφιση του σχεδίου νόμου για την κυβερνοασφάλεια, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης φέρνει μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, σε δημόσια διαβούλευση, νομοσχέδιο για τις ψηφιακές υπηρεσίες. Η νομοθετική πράξη θα σηκώσει ανάχωμα απέναντι στις μεγάλες πλατφόρμες.

Ευρωπαϊκή Ένωση: Άμεση ανθρωπιστική παύση για βιώσιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ζητά η Ε.Ε

Οι κυρώσεις σε βάρος των βίαιων εποίκων εξακολουθούν να αποτελούν αντικείμενο διαφωνίας, καθώς ορισμένα κράτη μέλη δεν επιθυμούν τη Χαμάς και τους εποίκους να τοποθετούνται δίπλα-δίπλα στη σειρά της υιοθέτησης περιοριστικών μέτρων.

Πάνω από 29.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς

 Ο πόλεμος, που δεν δείχνει σημάδια λήξης, έχει εκδιώξει περίπου το 80% των Παλαιστινίων στη Γάζα από τα σπίτια τους και έχει αφήσει το ένα τέταρτο του πληθυσμού να λιμοκτονεί, σύμφωνα με αξιωματούχους του ΟΗΕ.