Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Δ. Βαρτζόπουλος: Συμμετείχε σε ημερίδες ευαισθητοποίησης για τις εξαρτήσεις και τη νεανική παραβατικότητα

Δ. Βαρτζόπουλος: Συμμετείχε σε ημερίδες ευαισθητοποίησης για τις εξαρτήσεις και τη νεανική παραβατικότητα

Δ. Βαρτζόπουλος: Ο υφυπουργός Υγείας εξήρε την πρωτοβουλία του ΟΚΑΝΑ που έθεσε σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης για τη διαχείριση της κρίσης στο σχολικό περιβάλλον και στους γονείς των παιδιών.

Ο Υφυπουργός Υγείας κ. Δημήτριος Βαρτζόπουλος πραγματοποίησε διαδικτυακές παρεμβάσεις σε ημερίδες που διοργανώθηκαν στις 22 Μαΐου στην Πάτρα με σκοπό την έγκυρη ενημέρωση γονέων και εκπαιδευτικών για τις εξαρτήσεις και τις εξαρτητικές συμπεριφορές, για θέματα νεανικής παραβατικότητας καθώς και την ενδυνάμωση του ρόλου τους.

Αφορμή των διαδικτυακών τοποθετήσεων του Υφυπουργού στάθηκε, όπως τόνισε, η ειδικά εστιασμένη παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας μέσω του ΟΚΑΝΑ στο σοβαρό θέμα που έχει προκύψει σε σχολικό συγκρότημα στην Πάτρα, λόγω της υπόθεσης διακίνησης και χρήσης ουσιών και ναρκωτικών. Ο υφυπουργός Υγείας εξήρε την πρωτοβουλία του ΟΚΑΝΑ που σε συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση έθεσε σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο έκτακτης βραχείας παρέμβασης για τη διαχείριση της κρίσης στο σχολικό περιβάλλον και στους γονείς των παιδιών.

Παράλληλα, ο κ. Βαρτζόπουλος χαιρέτισε τις ημερίδες ευχαριστώντας τους εκπαιδευτικούς για την ανταπόκρισή τους και συγχαίροντας για το δύσκολο και κρίσιμο έργο τους. Ο Υφυπουργός Υγείας τόνισε στην παρέμβασή του μεταξύ άλλων: «Η Πολιτεία βρίσκεται πάντα δίπλα σε ευάλωτους πληθυσμούς, και δη όταν συμβαίνουν τέτοιες δύσκολες καταστάσεις στα παιδιά μας. Με όλους τους αρμόδιους φορείς συνδράμουμε με εστιασμένες παρεμβάσεις, βοηθώντας οικογένειες και εκπαιδευτικούς να διαχειριστούν το πρόβλημα της εξάρτησης και όλα τα συνεπαγόμενα. Οφείλουμε να μην στιγματίζουμε συμπεριφορές και ανθρώπους πόσο μάλλον παιδιά.

Επίσης οφείλουμε να στεκόμαστε δίπλα τους και ειδικά σε αυτούς που βρίσκονται σε ασθενή κατάσταση. Οφείλουμε να παρεμβαίνουμε στο πρόβλημα έγκαιρα, συντονισμένα, με κοινή γλώσσα και επιστημονικό τρόπο, καθένας με τον ρόλο του. Άλλωστε να μην ξεχνούμε ότι τα παιδιά δεν είναι ποτέ θύτες». Σε επίπεδο Πολιτείας, ο κ. Βαρτζόπουλος ανακοίνωσε την άμεση θεσμοθέτηση σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας ειδικού πρωτοκόλλου διαχείρισης περιστατικών που συνδέονται με εξαρτήσεις, εξαρτητικές συμπεριφορές και εθισμούς μέσα στα σχολεία, με ενιαίο, σαφή και επιστημονικά ορθό τρόπο, πολύτιμο για την καθημερινή πρακτική των εκπαιδευτικών μας.

Όπως ανακοινώθηκε σε αυτό το πλαίσιο, ο ΟΚΑΝΑ, κατά τη νέα σχολική χρονιά, θα παρέμβει με στοχευμένες και πολυεπίπεδες δράσεις σε όλα τα σχολεία της Πάτρας, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλης της σχολικής κοινότητας για την πρόληψη της χρήσης ουσιών και της νεανικής παραβατικότητας.

Στις ίδιες Ημερίδες, ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κ. Αθανάσιος Θεοχάρης και η Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κα Ευγενία Πιερρή σημείωσαν την αναγκαιότητα της από κοινού διαχείρισης και δεσμεύτηκαν να συμβάλουν μαζί με τα στελέχη τους στην υποστήριξη όλων των εμπλεκόμενων μερών, και θέτοντας ως απαραίτητη προϋπόθεση τη σταθερή συνεργασία και τη συστηματική επικοινωνία όλων των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας με τον ΟΚΑΝΑ και τις υπηρεσίες του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Δράσεις του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας

Το Υπουργείο Υγείας και η Εν.Ε.Α.Π. ενώνουν δυνάμεις για προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης αλκοόλ

Ακούσια Νοσηλεία Εφήβων σε Ψυχιατρεία - Στη Βουλή στοιχεία έρευνας από τον υφυπουργό Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο

O Δ. Βαρτζόπουλος στην 67η Σύνοδο Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αγαπηδάκη: «Σε πλήρη ανάπτυξη το δίκτυο τηλεϊατρικής μέχρι το τέλος του 2025»

Αγαπηδάκη: Εργαζόμαστε μαζί με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και την ΗΔΙΚΑ για να φέρουμε τον πολίτη σε μία πραγματικότητα, στην οποία δε χρειάζεται να ανησυχεί για τίποτα.

Μαρκ Ρούτε: Ο Ολλανδός Πρωθυπουργός θα είναι ο επόμενος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ

Μαρκ Ρούτε: Ως αρχηγός του ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει μια δύσκολη πράξη εξισορρόπησης, καθώς τα μέλη της συμμαχίας προσπάθησαν να υποστηρίξουν την κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ουκρανία χωρίς να προκαλέσουν περαιτέρω ρωσική επιθετικότητα.

Ποια μέτρα εξήγγειλε ο Γιώργος Φλωρίδης για την ενδοοικογενειακή βία;

Ενδοοικογενειακή βία: 13 νέες διατάξεις εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης στην προσπάθεια της Πολιτείας να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των κακοποιήσεων και της βίας που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις.

Σουδάν: Ο πόλεμος βυθίζει τη χώρα σε βαθύτερο χάος

Σουδάν: Η ανθρωπιστική έκκληση υπό την ηγεσία του ΟΗΕ 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι «θλιβερά υποχρηματοδοτούμενη», καθώς μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί μόνο 441 εκατομμύρια δολάρια - 16 τοις εκατό.

Παιδική παχυσαρκία: Με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας η ημερίδα του ΠΟΥ Ευρώπης

Παιδική παχυσαρκία: Η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι είναι η κοιτίδα της διάσημης μεσογειακής διατροφής, αντιμετωπίζει ανησυχητικά υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας στους νέους της.

Close Icon