Πολιτική Υγείας

Covid εμβόλιο NHS: Οι ευπαθείς ομάδες εμβολιάζονται από σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Covid εμβόλιο NHS: Οι ευπαθείς ομάδες εμβολιάζονται από σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Covid εμβόλιο NHS: Η ταχύτερη από την προγραμματισμένη διάθεση, η οποία ξεκινά τη Δευτέρα, έρχεται για να συμπληρώσει γρήγορα την προστασία όσων διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο.

Το NHS αρχίζει να χορηγεί αναμνηστικές δόσεις εμβολίου για την Covid και τη γρίπη σε ηλικιωμένους που ζουν σε γηροκομεία στην Αγγλία λόγω ανησυχιών για μια εξαιρετικά μεταλλαγμένη νέα παραλλαγή της Covid που εξαπλώνεται. Η ταχύτερη από την προγραμματισμένη διάθεση, η οποία ξεκινά τη Δευτέρα, έρχεται για να συμπληρώσει γρήγορα την προστασία όσων διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο. Άλλωστε, υπήρξαν 34 επιβεβαιωμένα κρούσματα BA.2.86 στην Αγγλία, με 28 από αυτά πίσω από ένα ξέσπασμα στο σπίτι φροντίδας στο Norfolk.

Είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε αν αυτή η υποπαραλλαγή είναι πιο σοβαρή από προηγούμενες παραλλαγές. Ξεκινώντας από τους οίκους φροντίδας ενηλίκων και τα άτομα που είναι περιορισμένα στο σπίτι, άλλες επιλέξιμες ομάδες θα αρχίσουν να προσκαλούνται για τις λήψεις τους αμέσως μετά. Η Σκωτία, η Ουαλία και η Βόρεια Ιρλανδία έχουν επίσης προωθήσει την ενίσχυση για τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Τα άτομα που μπορούν να έχουν ενισχυτικό Covid περιλαμβάνουν:

 • διαμένοντες σε γηροκομείο
 • όλοι οι ενήλικες ηλικίας 65 ετών και άνω
 • άτομα ηλικίας έξι μηνών έως 64 ετών σε ομάδα κλινικού κινδύνου
 • πρώτης γραμμής εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής φροντίδας
 • άτομα ηλικίας 12 έως 64 ετών που έχουν οικιακές επαφές με άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα
 • άτομα ηλικίας 16 έως 64 ετών που είναι φροντιστές και προσωπικό που εργάζεται σε γηροκομεία

Το περασμένο φθινόπωρο, σε όλα τα άτομα άνω των 50 προσφέρθηκε μια επιπλέον δόση, αλλά οι σύμβουλοι της κυβέρνησης για τα εμβόλια συνέστησαν να συμπεριληφθούν αυτόματα μόνο οι άνω των 65 ετών φέτος. Το NHS θα επικοινωνήσει με όσους πληρούν τις προϋποθέσεις. Οι άνθρωποι στην Αγγλία θα μπορούν να κάνουν κράτηση για τις διακοπές τους μέσω του ιστότοπου του NHS, της εφαρμογής NHS ή καλώντας στο 119 από τις 18 Σεπτεμβρίου.

Δωρεάν εμβόλια γρίπης προσφέρονται σε:

 • όλοι οι ενήλικες ηλικίας 65 ετών και άνω στην Αγγλία και την Ουαλία και ηλικίας 50 ετών και άνω στη Βόρεια Ιρλανδία και τη Σκωτία
 • άτομα ηλικίας έξι μηνών έως κάτω των 65 ετών σε ομάδες κλινικού κινδύνου
 • έγκυοι
 • όλα τα παιδιά ηλικίας δύο ή τριών ετών στις 31 Αυγούστου 2023
 • παιδιά σχολικής ηλικίας (από την γέννηση έως το 11ο έτος)
 • άτομα σε κατοικίες μακράς διαμονής
 • φροντιστές που λαμβάνουν επίδομα φροντίδας ή εκείνοι που είναι ο κύριος φροντιστής ηλικιωμένου ή ανάπηρου ατόμου
 • στενές επαφές ανοσοκατεσταλμένων ατόμων
 • εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή

 


Τα εμβόλια κατά της γρίπης και της Covid μπορούν να δοθούν με ασφάλεια μαζί στο ίδιο ραντεβού. Η καθηγήτρια Σούζαν Χόπκινς, επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος στην Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA), είπε ότι οι ενισχυτές παρουσιάστηκαν ως μέρος μιας «υψηλά προληπτικής προσέγγισης». Είπε: “Βλέπουμε μια νέα παραλλαγή να κυκλοφορεί ότι ανησυχούμε ότι μπορεί να εισβάλει στο ανοσοποιητικό σύστημα περισσότερο από παραλλαγές που κυκλοφορούσαν στο παρελθόν, και ως εκ τούτου θέλουμε να ενισχύσουμε την ανοσία εκείνων των ατόμων που κινδυνεύουν περισσότερο από σοβαρή μόλυνση”. 

Covid: Τι είναι το BA.2.86;

Η τελευταία ενημέρωση του UKHSA για την Covid περιλαμβάνει μια ανάλυση για το BA.2.86, μια υποπαραλλαγή της Omicron. Λέει ότι κρούσματα παρατηρούνται σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Ο Δρ Renu Bindra, διευθυντής περιστατικών του UKHSA, δήλωσε: «Οι επιστήμονες του UKHSA εργάζονται με διεθνείς εταίρους για να καλλιεργήσουν τα δείγματα και να αναλύσουν τα στοιχεία μόλις γίνουν διαθέσιμα.

Ωστόσο, είναι πιθανό να περάσει καιρός μέχρι να έχουμε αρκετά δεδομένα για να κάνουμε μια σίγουρη αξιολόγηση. Είναι σαφές ότι υπάρχει κάποιος βαθμός εκτεταμένης κοινοτικής μετάδοσης, τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και παγκοσμίως, και εργαζόμαστε για να εξακριβώσουμε την πλήρη έκταση αυτού. Εν τω μεταξύ, παραμένει ζωτικής σημασίας όλοι όσοι είναι επιλέξιμοι να προσέλθουν για να λάβουν το φθινοπωρινό τους εμβόλιο αμέσως μόλις τους προσφερθεί».

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Έρχονται ενημερωμένες λήψεις εμβολίων COVID, μέρος τριάδας εμβολίων για την παρεμπόδιση των φθινοπωρινών ιών

Ο ιός του κοινού κρυολογήματος προδιαθέτει τους ανθρώπους για μακρά COVID

Τα CDC προειδοποιούν για αυξημένη δραστηριότητα RSV στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ

Υπο-εμβολιασμένοι αλλά όχι ανεμβολίαστοι οι Άμις κατά της Covid-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μητσοτάκης: Η δυναμικότητα του συστήματος θα αυξηθεί πάνω από 20% με τα απογευματινά χειρουργεία

Μητσοτάκης: "Η δυναμικότητα του συστήματος με τα απογευματινά χειρουργεία αναμένεται να αυξηθεί πάνω από 20% ώστε να εξαλείψουμε τη λίστα αναμονής που δημιούργησε η πανδημία στα νοσοκομεία της χώρας μας, όπως και στα περισσότερα συστήματα υγείας"

Φυσικό αέριο: Σε ελεύθερη πτώση η τιμή της μεγαβατώρας - Πού οφείλεται η πτώση στην τιμή

Η αποκλιμάκωση στην τιμή του φυσικού αερίου οφείλεται στον πιο ήπιο χειμώνα που σημειώνεται φέτος στην Ευρώπη και έτσι δεν υπήρχε η ζήτηση η οποία υπήρχε στο παρελθόν. Αλλά και στο ότι η Ευρώπη άρχισε να προμηθεύεται υγροποιημένο φυσικό αέριο κυρίως από Αμερική αλλά και από Ασία.

Υπουργείο Εξωτερικών: Η Ελλάδα στέκεται σταθερά στο πλευρό του γενναίου ουκρανικού λαού

Υπουργείο Εξωτερικών: Συμπληρώνονται σήμερα δύο χρόνια από την παράνομη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας, που έχει οδηγήσει στην απώλεια χιλιάδων ανθρώπινων ζωών και σε ανυπολόγιστες καταστροφές.

ΗΠΑ: Η Τζιλ Μπάιντεν ανακοινώνει 100 εκατ. δολάρια για έρευνα για την υγεία των γυναικών

ΗΠΑ: Η Πρωτοβουλία του Λευκού Οίκου για την Έρευνα για την Υγεία των Γυναικών διευθύνεται από την Τζιλ Μπάιντεν και το Συμβούλιο Πολιτικής Πολιτικής του Λευκού Οίκου.

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα σταματά τις παραδόσεις στη βόρεια Γάζα

Ο ΟΗΕ έχει προειδοποιήσει για επικείμενο λιμό στο βορρά από τον Δεκέμβριο. Το WFP λέει ότι αυτές οι τελευταίες εκθέσεις αποτελούν απόδειξη μιας «απότομης διολίσθησης στην πείνα και τις ασθένειες».