Πολιτική Υγείας

Covax Εμβόλια: Ο Καναδάς λαμβάνει την πρώτη αποστολή μέσω της παγκόσμιας πρωτοβουλίας

Covax Εμβόλια: Ο Καναδάς λαμβάνει την πρώτη αποστολή μέσω της παγκόσμιας πρωτοβουλίας

Ακόμη δεν υπάρχει πρόγραμμα παράδοσης για το εμβόλιο της J&J. Οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι δεν έχουν ακόμη πρόγραμμα παράδοσης για το εμβόλιο της Johnson & Johnson πέρα ​​από την προσδοκία ότι η πρώτη αποστολή θα φτάσει κάποια στιγμή στα τέλη Απριλίου. Το εμβόλιο με μία δόση της Johnson & Johnson έλαβε την έγκριση της Health Canada πριν από ένα μήνα και ο Καναδάς έχει προπαραγγείλει 10 εκατομμύρια δόσεις.

Covax Εμβόλια: Ο Καναδάς έλαβε σήμερα το πρωί μια αποστολή περίπου 317.000 δόσεων του εμβολίου AstraZeneca που αποκτήθηκαν μέσω της COVAX. Ο Καναδάς έχει παραδώσει την πρώτη αποστολή εμβολίων COVID-19 από την παγκόσμια πρωτοβουλία για την ανταλλαγή εμβολίων γνωστή ως COVAX. Ο Ντάνι Φορτίν, ο στρατιωτικός διοικητής που ηγείται της εθνικής προσπάθειας διανομής εμβολίων του Καναδά, δήλωσε σε τεχνική ενημέρωση σχετικά με τη διάθεση εμβολίων σήμερα ότι περίπου 317.000 δόσεις του εμβολίου COVID-19 της AstraZeneca που αγοράστηκαν μέσω της COVAX έφτασαν στον Καναδά σήμερα το πρωί.

Οι δόσεις κατασκευάστηκαν από τη φαρμακευτική εταιρεία της Νότιας Κορέας SK Bioscience, η οποία έχει συνάψει σύμβαση για την παρασκευή του εμβολίου που αναπτύχθηκε από την AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Ο Καναδάς έχει συνεισφέρει 440 εκατομμύρια δολάρια στην εγκατάσταση της COVAX, μια πρωτοβουλία που υποστηρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τα Ηνωμένα Έθνη με στόχο τη διασφάλιση δίκαιης πρόσβασης στα εμβόλια. Η μισή συνεισφορά του Καναδά προορίζεται για την αγορά δόσεων εμβολίων για λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες, ενώ οι υπόλοιπες μισές δόσεις για Καναδά.

Ο Καναδάς αναμένει να λάβει περίπου 1,6 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις μέσω της COVAX έως τα τέλη Ιουνίου. Ο Καναδάς έχει επικριθεί ευρέως για τη λήψη δόσεων από την πρωτοβουλία. Είναι η μόνη χώρα της G7 που αναμένεται να αντλήσει από την παροχή εμβολίων στην πρώτη κατανομή του προγράμματος – αν και μερικές άλλες πλούσιες χώρες, όπως η Νέα Ζηλανδία και η Σιγκαπούρη, το κάνουν επίσης. Η συντριπτική πλειονότητα των δόσεων COVAX προορίζονται για χώρες με χαμηλότερο και μεσαίο εισόδημα. Η COVAX έχει παραδώσει 38 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου σε περισσότερες από 100 οικονομίες από τότε που πραγματοποίησε την πρώτη διεθνή παράδοσή της στη Γκάνα στα τέλη Φεβρουαρίου, δήλωσε ο ΠΟΥ σε δελτίο τύπου σήμερα.

Τι είναι η COVAX και γιατί ο Καναδάς παίρνει αντίδραση για τη λήψη εμβολίων από αυτήν; Παραδόθηκαν 10,5 εκατομμύρια δόσεις, λέει ο Fortin. Ο Φορτίν είπε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει διανείμει πάνω από 10,5 εκατομμύρια δόσεις των εγκεκριμένων εμβολίων Pfizer-BioNTech, Moderna και AstraZeneca-Oxford στις επαρχίες και περιοχές από σήμερα. Υποστήριξε ότι όλοι οι ενήλικες που θέλουν να λάβουν εμβόλιο θα πρέπει να λάβουν τις πρώτες δόσεις τους έως το καλοκαίρι ή τις αρχές του φθινοπώρου.

“Οι προβολές που έχουμε μοιραστεί μέχρι σήμερα είναι πολύ θετικές και θα οδηγούσε σε κάποιον να πιστέψει ότι εάν αυτές οι παραδόσεις πραγματοποιηθούν όπως έχει προγραμματιστεί [και] χωρίς καθυστέρηση ή σημαντική καθυστέρηση, οι επαρχίες και τα εδάφη θα είναι σε θέση να εμβολιάσουν όλους τους Καναδούς … πληθυσμούς ενηλίκων, εγκαίρως για το καλοκαίρι έως τις αρχές του φθινοπώρου “, δήλωσε ο Fortin.

“Εάν οι επαρχίες και τα εδάφη τηρούν ένα διάστημα τεσσάρων μηνών και η ροή εμβολίων, όπως ανέφερα, είναι θετική ή παραμένει η ίδια … Δεν μπορώ να δω γιατί δεν θα μπορούσαμε να το επιταχύνουμε αυτό.”

Οι παραδόσεις των εμβολίων Pfizer-BioNTech και Moderna έχουν σε μεγάλο βαθμό σταθεροποιηθεί.

Η Pfizer αναμένεται να παραδώσει ένα εκατομμύριο δόσεις κάθε εβδομάδα τον Απρίλιο και τον Μάιο, προτού φτάσει τα δύο εκατομμύρια την εβδομάδα τον Ιούνιο, για συνολικά περισσότερες από 17 εκατομμύρια δόσεις έως τα τέλη Ιουνίου.

Η Moderna αναμένεται να προσφέρει 855.600 δόσεις την επόμενη εβδομάδα και 1.202.400 την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου. Η καθυστέρηση στη διαδικασία διασφάλισης ποιότητας της Moderna φαίνεται ότι καθυστέρησε αυτές τις αποστολές για αρκετές ημέρες, αν και ο Fortin είπε ότι είναι πιθανό να φτάσουν νωρίτερα.

Ακόμη δεν υπάρχει πρόγραμμα παράδοσης για το εμβόλιο της J&J. Οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι δεν έχουν ακόμη πρόγραμμα παράδοσης για το εμβόλιο της Johnson & Johnson πέρα ​​από την προσδοκία ότι η πρώτη αποστολή θα φτάσει κάποια στιγμή στα τέλη Απριλίου. Το εμβόλιο με μία δόση της Johnson & Johnson έλαβε την έγκριση της Health Canada πριν από ένα μήνα και ο Καναδάς έχει προπαραγγείλει 10 εκατομμύρια δόσεις.

Όσον αφορά το εμβόλιο της AstraZeneca-Oxford, 1,4 εκατομμύρια δόσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες παραδόθηκαν το περασμένο Σάββατο σε επαρχίες.

Τα υπόλοιπα 100.000 από δάνειο 1,5 εκατομμυρίου από τις ΗΠΑ θα φτάσουν αυτή την εβδομάδα, δήλωσε ο Φορτίν. Ένα άλλο εκατομμύριο δόσεις AstraZeneca από τις ΗΠΑ αναμένονται έως τα τέλη Ιουνίου, δήλωσε η Joelle Paquette, ανώτατη αξιωματούχος των Δημοσίων Υπηρεσιών και Προμηθειών του Καναδά. Ο Υφυπουργός Δημόσιας Υγείας Dr. Howard Njoo είπε ότι έχουν χορηγηθεί περισσότερες από επτά εκατομμύρια δόσεις σε ολόκληρη τη χώρα. 81% των ατόμων ηλικίας 80 ετών και άνω έχουν λάβει τις πρώτες δόσεις τους και 10% έχουν λάβει τις δεύτερες δόσεις τους, δήλωσε ο Njoo. Μεταξύ αυτών των 70 έως 79 ετών, το 53% έλαβε την πρώτη δόση και το 2% έλαβε τη δεύτερη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο ΠΟΥ ενέκρινε το εμβόλιο της AstraZeneca για την Αφρική

Το Πακιστάν πρόκειται να λάβει άλλες 1,1 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κορωνοϊού από την Κίνα

Προειδοποίηση Κομισιόν: Οι παρασκευαστές εμβολίων να τιμήσουν τις υποχρεώσεις τους

Τη δυσαρέσκεια του εξέφρασε ο επικεφαλής του ΠΟΥ

Εξασφάλιση εμβολίων στις μη προνομιούχες χώρες από τον μηχανισμό covax

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η συμβουλευτική επιτροπή του FDA προχώρησε την Πέμπτη στην έγκριση έκτακτης ανάγκης για τη λήψη δόσης ενισχυτή εμβολίου COVID-19 της Moderna

Η Δρ Sharon Alroy-Preis, διευθύντρια υπηρεσιών δημόσιας υγείας στο Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ, είπε ότι η χώρα βιώνει ένα σπάσιμο στην καμπύλη της πανδημίας και ανέφερε το ενισχυτικό πλάνο της Pfizer που βοήθησε τη χώρα να ξεπεράσει ένα τέταρτο κύμα COVID-19, μειώνοντας το βάρος του νοσοκομείου και σοβαρή ασθένεια.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή για τα Εμβόλια του FDA εγκρίνει τον ενισχυτή εμβολίων covid Johnson & Johnson

Επιπλέον, τα μέλη της ομάδας πρότειναν ότι το εμβόλιο J&J ταιριάζει καλύτερα ως σειρά δύο δόσεων με τροποποιημένη άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης, αντί για μία μόνο δόση και μια επακόλουθη αναμνηστική λήψη.

Δύσκολο να αποφανθεί κανείς αν η κυβέρνηση της Σουηδίας θα έπρεπε να προχωρήσει σε περισσότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας λέει καθηγητής επιδημιολογίας

Εν κατακλείδι, καταλήγει το άρθρο του Bloomberg, η Σουηδία κινήθηκε μέτρια. Ούτε απέτυχε στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, αλλά ούτε και μπορεί να προβληθεί ως success story από τους αντιπάλους των lockdown και της υποχρεωτικής χρήσης μασκών.

Πρέπει να επιλέξετε μάσκες με δύο ή περισσότερα στρώματα και σύρμα μύτης για να αποτρέψετε τη διαρροή αέρα από την κορυφή λένε τα CDC

Για άτομα που είναι κωφά ή έχουν προβλήματα ακοής, συνιστώνται εναλλακτικά καλύμματα προσώπου, όπως διαφανείς μάσκες ή υφασμάτινες μάσκες με διαφανή πλαστικά πάνελ. Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι λένε ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις διαφανείς ιατρικές μάσκες για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και τους ασθενείς που τις χρειάζονται.

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε 26 προτεινόμενα μέλη σε μια συμβουλευτική επιτροπή με στόχο την καθοδήγηση μελετών σχετικά με την προέλευση της πανδημίας της COVID-19

Με την ιδιότητά της ως συμβουλευτικού οργάνου στον ΠΟΥ, η SAGO θα συμβουλεύσει τον οργανισμό σχετικά με την ανάπτυξη ενός παγκόσμιου πλαισίου του ΠΟΥ για τον καθορισμό και την καθοδήγηση μελετών για την προέλευση των αναδυόμενων και παθογόνων παραγόντων επιδημίας και πανδημίας, καθώς και την παροχή συμβουλών

Ο Αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός (ARC) εξέδωσε πρόσφατα δημόσια πρόσκληση για δράση λόγω της κατακόρυφης εθνικής απογραφής αιμοδοσιών εν μέσω της πανδημίας της COVID-19

Το σώμα αναγεννά την απώλεια αίματος συνήθως μέσα σε μία ημέρα. Ο Ερυθρός Σταυρός ARC διαβεβαίωσε στην έκδοσή του ότι κάθε κέντρο αιμοδοσίας ακολουθεί "τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας και ελέγχου λοιμώξεων", συμπεριλαμβανομένων μάσκας προσώπου για δότες και προσωπικό, ανεξάρτητα από την κατάσταση του εμβολιασμού.

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Κηφισό-Παραλιακή από 1 ως 8 το πρωί - Έκτακτα μέτρα

Κηφισός "Μπάλλος" Στυλιανίδης: Ειδικότερα, με απόφαση του Διευθυντή της Τροχαίας Αττικής διακόπτεται η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Κηφισού στο τμήμα από το ύψος του ανισόπεδο κόμβου της Παραλιακής μέχρι το ύψος του ανισόπεδου κόμβου της Μεταμόρφωσης και στη Λεωφόρο Ποσειδώνος από το ύψος του ανισόπεδου κόμβου της Λεωφόρου Κηφισού μέχρι το ύψος της συμβολής της με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.