Πολιτική Υγείας

Covax Εμβόλια: Ο Καναδάς λαμβάνει την πρώτη αποστολή μέσω της παγκόσμιας πρωτοβουλίας

Covax Εμβόλια: Ο Καναδάς λαμβάνει την πρώτη αποστολή μέσω της παγκόσμιας πρωτοβουλίας

Ακόμη δεν υπάρχει πρόγραμμα παράδοσης για το εμβόλιο της J&J. Οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι δεν έχουν ακόμη πρόγραμμα παράδοσης για το εμβόλιο της Johnson & Johnson πέρα ​​από την προσδοκία ότι η πρώτη αποστολή θα φτάσει κάποια στιγμή στα τέλη Απριλίου. Το εμβόλιο με μία δόση της Johnson & Johnson έλαβε την έγκριση της Health Canada πριν από ένα μήνα και ο Καναδάς έχει προπαραγγείλει 10 εκατομμύρια δόσεις.

Covax Εμβόλια: Ο Καναδάς έλαβε σήμερα το πρωί μια αποστολή περίπου 317.000 δόσεων του εμβολίου AstraZeneca που αποκτήθηκαν μέσω της COVAX. Ο Καναδάς έχει παραδώσει την πρώτη αποστολή εμβολίων COVID-19 από την παγκόσμια πρωτοβουλία για την ανταλλαγή εμβολίων γνωστή ως COVAX. Ο Ντάνι Φορτίν, ο στρατιωτικός διοικητής που ηγείται της εθνικής προσπάθειας διανομής εμβολίων του Καναδά, δήλωσε σε τεχνική ενημέρωση σχετικά με τη διάθεση εμβολίων σήμερα ότι περίπου 317.000 δόσεις του εμβολίου COVID-19 της AstraZeneca που αγοράστηκαν μέσω της COVAX έφτασαν στον Καναδά σήμερα το πρωί.

Οι δόσεις κατασκευάστηκαν από τη φαρμακευτική εταιρεία της Νότιας Κορέας SK Bioscience, η οποία έχει συνάψει σύμβαση για την παρασκευή του εμβολίου που αναπτύχθηκε από την AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Ο Καναδάς έχει συνεισφέρει 440 εκατομμύρια δολάρια στην εγκατάσταση της COVAX, μια πρωτοβουλία που υποστηρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τα Ηνωμένα Έθνη με στόχο τη διασφάλιση δίκαιης πρόσβασης στα εμβόλια. Η μισή συνεισφορά του Καναδά προορίζεται για την αγορά δόσεων εμβολίων για λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες, ενώ οι υπόλοιπες μισές δόσεις για Καναδά.

Ο Καναδάς αναμένει να λάβει περίπου 1,6 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις μέσω της COVAX έως τα τέλη Ιουνίου. Ο Καναδάς έχει επικριθεί ευρέως για τη λήψη δόσεων από την πρωτοβουλία. Είναι η μόνη χώρα της G7 που αναμένεται να αντλήσει από την παροχή εμβολίων στην πρώτη κατανομή του προγράμματος – αν και μερικές άλλες πλούσιες χώρες, όπως η Νέα Ζηλανδία και η Σιγκαπούρη, το κάνουν επίσης. Η συντριπτική πλειονότητα των δόσεων COVAX προορίζονται για χώρες με χαμηλότερο και μεσαίο εισόδημα. Η COVAX έχει παραδώσει 38 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου σε περισσότερες από 100 οικονομίες από τότε που πραγματοποίησε την πρώτη διεθνή παράδοσή της στη Γκάνα στα τέλη Φεβρουαρίου, δήλωσε ο ΠΟΥ σε δελτίο τύπου σήμερα.

Τι είναι η COVAX και γιατί ο Καναδάς παίρνει αντίδραση για τη λήψη εμβολίων από αυτήν; Παραδόθηκαν 10,5 εκατομμύρια δόσεις, λέει ο Fortin. Ο Φορτίν είπε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει διανείμει πάνω από 10,5 εκατομμύρια δόσεις των εγκεκριμένων εμβολίων Pfizer-BioNTech, Moderna και AstraZeneca-Oxford στις επαρχίες και περιοχές από σήμερα. Υποστήριξε ότι όλοι οι ενήλικες που θέλουν να λάβουν εμβόλιο θα πρέπει να λάβουν τις πρώτες δόσεις τους έως το καλοκαίρι ή τις αρχές του φθινοπώρου.

“Οι προβολές που έχουμε μοιραστεί μέχρι σήμερα είναι πολύ θετικές και θα οδηγούσε σε κάποιον να πιστέψει ότι εάν αυτές οι παραδόσεις πραγματοποιηθούν όπως έχει προγραμματιστεί [και] χωρίς καθυστέρηση ή σημαντική καθυστέρηση, οι επαρχίες και τα εδάφη θα είναι σε θέση να εμβολιάσουν όλους τους Καναδούς … πληθυσμούς ενηλίκων, εγκαίρως για το καλοκαίρι έως τις αρχές του φθινοπώρου “, δήλωσε ο Fortin.

“Εάν οι επαρχίες και τα εδάφη τηρούν ένα διάστημα τεσσάρων μηνών και η ροή εμβολίων, όπως ανέφερα, είναι θετική ή παραμένει η ίδια … Δεν μπορώ να δω γιατί δεν θα μπορούσαμε να το επιταχύνουμε αυτό.”

Οι παραδόσεις των εμβολίων Pfizer-BioNTech και Moderna έχουν σε μεγάλο βαθμό σταθεροποιηθεί.

Η Pfizer αναμένεται να παραδώσει ένα εκατομμύριο δόσεις κάθε εβδομάδα τον Απρίλιο και τον Μάιο, προτού φτάσει τα δύο εκατομμύρια την εβδομάδα τον Ιούνιο, για συνολικά περισσότερες από 17 εκατομμύρια δόσεις έως τα τέλη Ιουνίου.

Η Moderna αναμένεται να προσφέρει 855.600 δόσεις την επόμενη εβδομάδα και 1.202.400 την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου. Η καθυστέρηση στη διαδικασία διασφάλισης ποιότητας της Moderna φαίνεται ότι καθυστέρησε αυτές τις αποστολές για αρκετές ημέρες, αν και ο Fortin είπε ότι είναι πιθανό να φτάσουν νωρίτερα.

Ακόμη δεν υπάρχει πρόγραμμα παράδοσης για το εμβόλιο της J&J. Οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι δεν έχουν ακόμη πρόγραμμα παράδοσης για το εμβόλιο της Johnson & Johnson πέρα ​​από την προσδοκία ότι η πρώτη αποστολή θα φτάσει κάποια στιγμή στα τέλη Απριλίου. Το εμβόλιο με μία δόση της Johnson & Johnson έλαβε την έγκριση της Health Canada πριν από ένα μήνα και ο Καναδάς έχει προπαραγγείλει 10 εκατομμύρια δόσεις.

Όσον αφορά το εμβόλιο της AstraZeneca-Oxford, 1,4 εκατομμύρια δόσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες παραδόθηκαν το περασμένο Σάββατο σε επαρχίες.

Τα υπόλοιπα 100.000 από δάνειο 1,5 εκατομμυρίου από τις ΗΠΑ θα φτάσουν αυτή την εβδομάδα, δήλωσε ο Φορτίν. Ένα άλλο εκατομμύριο δόσεις AstraZeneca από τις ΗΠΑ αναμένονται έως τα τέλη Ιουνίου, δήλωσε η Joelle Paquette, ανώτατη αξιωματούχος των Δημοσίων Υπηρεσιών και Προμηθειών του Καναδά. Ο Υφυπουργός Δημόσιας Υγείας Dr. Howard Njoo είπε ότι έχουν χορηγηθεί περισσότερες από επτά εκατομμύρια δόσεις σε ολόκληρη τη χώρα. 81% των ατόμων ηλικίας 80 ετών και άνω έχουν λάβει τις πρώτες δόσεις τους και 10% έχουν λάβει τις δεύτερες δόσεις τους, δήλωσε ο Njoo. Μεταξύ αυτών των 70 έως 79 ετών, το 53% έλαβε την πρώτη δόση και το 2% έλαβε τη δεύτερη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ο ΠΟΥ ενέκρινε το εμβόλιο της AstraZeneca για την Αφρική

Το Πακιστάν πρόκειται να λάβει άλλες 1,1 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κορωνοϊού από την Κίνα

Προειδοποίηση Κομισιόν: Οι παρασκευαστές εμβολίων να τιμήσουν τις υποχρεώσεις τους

Τη δυσαρέσκεια του εξέφρασε ο επικεφαλής του ΠΟΥ

Εξασφάλιση εμβολίων στις μη προνομιούχες χώρες από τον μηχανισμό covax

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το ξέσπασμα του κορωνοϊού στο γηροκομείο του Κεντάκι που συνδέεται με την παραλλαγή R.1, προκαλεί ανησυχία για την επίδραση του εμβολίου

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων CDC προτρέπουν τη χρήση εμβολιασμού COVID-19 μεταξύ των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης που εργάζονται σε εξειδικευμένες νοσηλευτικές εγκαταστάσεις για την προστασία των κατοίκων και την πρόληψη της μετάδοσης ιών.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Χρονοδιάγραμμα εμβολιασμών – Διεύρυνση ωραρίου

Μάριος Θεμιστοκλέους: Τα εμβόλια της AstraZeneca είναι ασφαλή και οι κίνδυνοι που υπάρχουν από το εμβόλιο είναι εξαιρετικά χαμηλοί, διαβεβαίωσε o Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Έχουμε κάνει και στη χώρα μας πάνω από 2,5 εκατ. εμβολιασμούς με ελάχιστα συμβάντα δήλωσε γενικά για τα εμβόλια.

Υπουργείο Υγείας: Πρωτοβουλίες για τη φροντίδα της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων

Ζωή Ράπτη: Η συνεργασία στοχεύει στην ανάπτυξη ενός 5ετούς επιστημονικού προγράμματος με στόχο την ενίσχυση του τομέα ψυχικής Υγείας παιδιών και εφήβων στην Ελλάδα, τη βελτίωση της ποιότητας της φροντίδας παρέχοντας πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε παιδιά και εφήβους στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Βασίλης Κικίλιας: Μ. Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 30-39 με AstraZeneca – Εμβολιασμοί και σε ιδιωτικά κέντρα

Βασίλης Κικίλιας: Με έντονο συναισθηματικό τόνο, ο κ. Κικίλιας μίλησε για όλους τους ανθρώπους που έχουν χαθεί από τον φονικό ιό και το δράμα που περνούν οι οικογένειές τους, καθώς και για την αδιάκοπη προσπάθεια του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού του ΕΣΥ, καταλήγοντας ότι όλα αυτά μπορούν να αποφευχθούν αν όλοι οι πολίτες εμβολιαστούν.

Αριστοτελία Πελώνη: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εγκλωβισμένος στη λογική της κορωνοκαπηλείας

Αριστοτελία Πελώνη: Για «ξαφνικό ενδιαφέρον» του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το άνοιγμα της εστίασης κάνει λόγο σε δηκτικό σχόλιο της η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη με αφορμή τις τοποθετήσεις στελεχών της Κουμουνδούρου που θέτουν το ζήτημα αυτό.

Ο Μπάιντεν και ο σύμβουλός του Fauci χαρακτηρίζουν την ένοπλη βία «κρίση στη δημόσια υγεία»

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν αναφέρθηκε στους πυροβολισμούς ως «επιδημία και διεθνή αμηχανία». Ο Μπάιντεν χαρακτήρισε επίσης την ένοπλη βία ως «κρίση για τη δημόσια υγεία» όταν ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ένα σύνολο εκτελεστικών δράσεων και προτάσεων για τον έλεγχο των όπλων.