Πολιτική Υγείας

CDC ΗΠΑ: Θεωρούν τις ανισότητες στον τομέα της υγείας θέμα φυλής και απειλή για τη δημόσια υγεία

CDC ΗΠΑ: Θεωρούν τις ανισότητες στον τομέα της υγείας θέμα φυλής και απειλή για τη δημόσια υγεία

Όταν άκουσα αυτήν τη δήλωση από τον διευθυντή των Κέντρων Ελέγχου και πρόληψης Νόσων CDC, απογοητεύτηκα γιατί αντί να επικεντρωθεί στις ανισότητες στην υγεία, κάτι που πρέπει να κάνουμε επειδή είναι πραγματικό γεγονός και η Covid τις τονίζει αυτές, τα Κέντρα Ελέγχου Νόσων CDC κάνουν την πρόσκληση στη διοίκηση του Μπάιντεν εισάγοντας για άλλη μια φορά ρατσισμό λόγω φυλής και αποκαλούν τους ανθρώπους «ρατσιστές» χωρίς λόγο.

CDC ΗΠΑ: Paris Dennard: Ο ρατσισμός είναι «μια σοβαρή απειλή για τη δημόσια υγεία», λένε τα Κέντρα Ελέγχου Νόσων CDC. Ο εθνικός εκπρόσωπος της Ρεπουμπλικανικής Εθνικής Επιτροπής RNC Paris Dennard αντιδρά στο Κέντρα Ελέγχου Νόσων, τα οποία θεωρούν τον ρατσισμό ως θέμα φυλής και απειλή για τη δημόσια υγεία.

Ο εθνικός εκπρόσωπος της Ρεπουμπλικανικής Εθνικής Επιτροπής Paris Dennard, δήλωσε στο νέο τηλεοπτικό πρόγραμμα «Αναφορές Αμερικής» την Παρασκευή ότι τα Κέντρα Ελέγχου Νοσημάτων κάνουν την πρόσκληση στη διοίκηση του Μπάιντεν, καθιστώντας τις ανισότητες στον τομέα της υγείας ζήτημα φυλής

PARIS DENNARD: Όταν άκουσα αυτήν τη δήλωση από τον διευθυντή των Κέντρων Ελέγχου και πρόληψης Νόσων CDC, απογοητεύτηκα γιατί αντί να επικεντρωθεί στις ανισότητες στην υγεία, κάτι που πρέπει να κάνουμε επειδή είναι πραγματικό γεγονός και η Covid τις τονίζει αυτές, τα Κέντρα Ελέγχου Νόσων CDC κάνουν την πρόσκληση στη διοίκηση του Μπάιντεν εισάγοντας για άλλη μια φορά ρατσισμό λόγω φυλής και αποκαλούν τους ανθρώπους «ρατσιστές» χωρίς λόγο.

Αυτό είναι το παιχνίδι για τη διοίκηση των Δημοκρατών Μπάιντεν-Χάρις. Και το κάνουν επειδή θέλουν να κάνουν τον αμερικανικό λαό να πιστεύει ότι αυτό το έθνος είναι εγγενώς ρατσιστικό ή συστημικά ρατσιστικό. Αλλά δεν είναι. Και νομίζω ότι όλη η Αμερική πρέπει να σηκωθεί και να θέσει το ερώτημα, ότι εάν αυτές οι περιοχές, εάν αυτές οι κοινότητες χρώματος που είχαν εκπροσωπηθεί από Δημοκρατικούς για τόσα χρόνια είναι συστημικά ρατσιστικές, τότε αυτό κάνει τους Δημοκρατικούς που είχαν και έχουν τον έλεγχο ρατσιστές επίσης;

Νομίζω ότι τα Κέντρα Ελέγχου Νόσων CDC πρέπει να επικεντρωθούν στο Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας. Η Covid-19 ήρθε από αυτήν τη χώρα που έχει μολύνει τον κόσμο και θα πρέπει να επικεντρωθούν σε αυτό. Μόνον αυτό είναι το ζήτημα γιατί έχουμε δει πολλούς ανθρώπους να πεθαίνουν. Ναι, δυσανάλογα στην κοινότητα των Μαύρων. Δεν είναι λάθος του ρατσισμού. Είναι λάθος της Κίνας. Εστιάστε σε αυτό. Σταθείτε στην Κίνα και σταματήστε να αποκαλείτε όλους, όλα, και παντού ρατσιστικά. Είναι λάθος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αυξάνονται οι νοσηλείες και οι θάνατοι από covid-19 στις ΗΠΑ

Κατά τις πρώτες 58 ημέρες της θητείας του Joe Biden εμβολιάστηκαν 100 εκατομμύρια άνθρωποι

Σπάνια η μετάδοση της COVID-19 σε σχολεία με κάλυψη, απόσταση και ανίχνευση επαφών

Επιστημονική εξήγηση των παρενεργειών των εμβολίων σε μια μερίδα του πληθυσμού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

'Εγκριση δαπάνης για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS & απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων

ΗΔΙΚΑ: Εγκρίθηκε από την ΗΔΙΚΑ η δαπάνη για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS και απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων και γνωματεύσεων στα δημόσια Νοσοκομεία και τις δομές ΠΦΥ της χώρας.

Τα ευρωπαϊκά φεστιβάλ δεν πρέπει να καταργηθούν λόγω της ευλογιάς των πιθήκων λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Η Meg Doherty, από τα παγκόσμια προγράμματα HIV, ηπατίτιδας και σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων στον ΠΟΥ, δήλωσε: «Δεν το ονομάζουμε σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη. «Ο στιγματισμός δεν βοηθά ποτέ σε ένα ξέσπασμα ασθένειας», πρόσθεσε. «Αυτή δεν είναι μια γκέι ασθένεια. Ωστόσο, θέλουμε οι άνθρωποι να γνωρίζουν ποιοι είναι οι κίνδυνοι».

Η Σαγκάη αναφέρει μηδενικά κρούσματα COVID για πρώτη φορά εδώ και μήνες

Κίνα κορωνοϊός: Η Κίνα ανέφερε μηδενικά νέα κρούσματα COVID-19 στη Σαγκάη για πρώτη φορά από τον Μάρτιο σήμερα, καθώς το τελευταίο ξέσπασμα της χώρας υποχωρεί μετά από μήνες καραντίνας και άλλους περιορισμούς.

Συνεδρίαση του ΠΟΥ για την ευλογιά των πιθήκων - Πιθανή παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για την υγεία

Αν και η πλειονότητα των νέων περιπτώσεων ευλογιάς των πιθήκων έχει παρατηρηθεί σε ομοφυλόφιλους ή αμφιφυλόφιλους άνδρες, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οποιοσδήποτε διατρέχει πιθανό κίνδυνο.

Η επιτροπή CDC συνιστά στους ηλικιωμένους να κάνουν νεότερα εμβόλια γρίπης

Τα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν επιπλοκές γρίπης. Υπολογίζεται ότι, τα τελευταία χρόνια, μεταξύ 70% και 85% των θανάτων που σχετίζονται με την εποχική γρίπη έχουν συμβεί σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω.

Η ΝΥ εργάζεται να επεκτείνει την εμβολιαστική κάλυψη κατά της ευλογιάς των πίθηκων

Ευλογιά των πίθηκων: Την Πέμπτη, η πόλη της Νέας Υόρκης έγινε η πρώτη πόλη των ΗΠΑ που άρχισε να προσφέρει το εμβόλιο κατά της ευλογιάς των πιθήκων σε όσους διατρέχουν υψηλό κίνδυνο νόσησης. Όπως δήλωσε ο Επίτροπος Υγείας της πόλης, Δρ. Ashwin Vasan, στόχος είναι η επέκταση της δυνατότητας εμβολιασμού σε όλη την πόλη." 

Τζο Μπάιντεν: Mια θλιβερή μέρα για τη χώρα η απόφαση για τις αμβλώσεις

Τζο Μπάιντεν: «Τώρα με την ανατροπή της απόφασης-ορόσημο Roe v. Wade, ας είμαστε πολύ ξεκάθαροι, η υγεία και η ζωή των γυναικών σε αυτό το έθνος βρίσκονται σε κίνδυνο», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος, μιλώντας από τον Λευκό Οίκο.

Διευκρινίσεις και απαντήσεις με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα έδωσαν αξιωματούχοι υγείας

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις επαναμολύνσεις, πρόκειται για κάτι δεδομένο, τόνισε και συμπλήρωσε πως επειδή ο ιός θα παραμείνει για πολλά χρόνια, αν όχι για πάντα, θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι οι επαναμολύνσεις είναι κομμάτι της κανονικότητας που θα έχουμε τα επόμενα χρόνια.