Πολιτική Υγείας

CDC ΗΠΑ: Δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη περιπτώσεις της παραλλαγής omicron, λένε τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων

CDC ΗΠΑ: Δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη περιπτώσεις της παραλλαγής omicron, λένε τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων

Αμερικανοί και Νοτιοαφρικανοί επιστήμονες συναντήθηκαν την Παρασκευή για να συζητήσουν τα ευρήματά τους, αν και δεν είναι ακόμη γνωστό εάν η Omicron μπορεί να αποφύγει την ανοσολογική απόκριση. Ορισμένες φαρμακευτικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των AstraZeneca, Moderna, Novavax και Pfizer, δήλωσαν ότι έχουν σχέδια να προσαρμόσουν τα εμβόλιά τους υπό το πρίσμα της εμφάνισης της omicron.

CDC ΗΠΑ: Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) δήλωσαν την Παρασκευή το βράδυ ότι δεν έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα περιπτώσεις της παραλλαγής όμικρον COVID-19 στις ΗΠΑ. Σε ανακοίνωσή του, το πρακτορείο έγραψε ότι παρακολουθούσε τις λεπτομέρειες της νέας παραλλαγής B.1.1.529, η οποία αναφέρθηκε για πρώτη φορά στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) από τη Νότια Αφρική και χαρακτηρίστηκε ως “παραλλαγή ανησυχίας” από τον οργανισμό την Παρασκευή.

«Είμαστε ευγνώμονες στην κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής και τους επιστήμονές της που έχουν ανοιχτά επικοινωνήσει με την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα και συνεχίζουν να μοιράζονται πληροφορίες σχετικά με αυτήν την παραλλαγή με το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ και το CDC», ανέφερε το CDC. «Συνεργαζόμαστε με άλλους εταίρους δημόσιας υγείας και βιομηχανίας των ΗΠΑ και του κόσμου για να μάθουμε περισσότερα για αυτήν την παραλλαγή, καθώς συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την πορεία της», έγραψε.

Το CDC σημείωσε ότι παρακολουθεί συνεχώς παραλλαγές και ότι το σύστημα επιτήρησης παραλλαγής των ΗΠΑ έχει εντοπίσει αξιόπιστα νέες παραλλαγές στις Η.Π.Α.

«Αναμένουμε ότι η omicron θα εντοπιστεί γρήγορα, εάν εμφανιστεί στις ΗΠΑ», πρόσθεσε το πρακτορείο.

Μια σειρά από έθνη μετακινήθηκαν για να σταματήσουν τα αεροπορικά ταξίδια από τη νότια Αφρική την Παρασκευή ως αντίδραση στα νέα για μια νέα, ενδεχομένως περισσότερο μεταδοτική παραλλαγή COVID-19 που έχει εντοπιστεί στη Νότια Αφρική.

Οι επιστήμονες λένε ότι είναι ανησυχητική λόγω του μεγάλου αριθμού μεταλλάξεων και της ταχείας εξάπλωσής της στους νέους στο Γκαουτένγκ, την πολυπληθέστερη επαρχία της χώρας. Ο οργανισμός είπε ότι οι ταξιδιώτες στις ΗΠΑ θα πρέπει να συνεχίσουν να ακολουθούν τις συστάσεις του CDC για ταξίδια και ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να συνεχίσουν να ακολουθούν στρατηγικές πρόληψης της COVID-19, όπως να φορούν κατάλληλη μάσκα σε δημόσιους εσωτερικούς χώρους σε περιοχές με σημαντική ή υψηλή μετάδοση στην κοινότητα, σωματικά να αποστασιοποιούνται, να πλένουν συχνά τα χέρια τους και να εμβολιάζονται κατά της νόσου.

Το CDC είπε ότι θα παράσχει ενημερώσεις καθώς θα γίνουν διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες. Η είδηση ​​της παραλλαγής έστειλε τους υγειονομικούς αξιωματούχους σε όλο τον κόσμο να προσπαθούν να αντιδράσουν την Παρασκευή, με αρκετές χώρες – συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ – να εφαρμόζουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς παρά τις οδηγίες του ΠΟΥ και τις εκκλήσεις των Κέντρων της Αφρικής ή του Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, που ανέφεραν ότι τέτοιες ταξιδιωτικές απαγορεύσεις ” δεν απέφεραν ουσιαστικό αποτέλεσμα». Περιπτώσεις της παραλλαγής έχουν αναφερθεί στο Βέλγιο, το Ισραήλ και το Χονγκ Κονγκ. Πιθανή περίπτωση έχει και η Γερμανία. Οι ολλανδικές αρχές ελέγχουν για την παραλλαγή omicron αφού 61 επιβάτες σε δύο πτήσεις από τη Νότια Αφρική βρέθηκαν θετικοί στην COVID-19.

Ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Sajid Javid επιβεβαίωσε το Σάββατο ότι δύο άτομα στη Βρετανία βρέθηκαν θετικά για την παραλλαγή και ότι τα κρούσματα συνδέονται και σχετίζονται με ταξίδια από τη νότια Αφρική.

Το ένα βρισκόταν στη νοτιοανατολική αγγλική πόλη Brentwood και το άλλο στην κεντρική πόλη του Nottingham.

Τα δύο κρούσματα απομονώνονται μαζί με τα νοικοκυριά τους ενώ πραγματοποιείται εντοπισμός συμβάσεων και στοχευμένες δοκιμές.

«Φαίνεται να εξαπλώνεται γρήγορα», είπε ο πρόεδρος Μπάιντεν την Παρασκευή, λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι αποφάσισε «ότι θα είμαστε προσεκτικοί».

 

Ο Λευκός Οίκος είπε ότι οι ΗΠΑ θα περιορίσουν τα ταξίδια από τη Νότια Αφρική και επτά άλλες χώρες της περιοχής από τη Δευτέρα, με εξαιρέσεις για τους πολίτες των ΗΠΑ, τους μόνιμους κατοίκους και για πολλές άλλες κατηγορίες.

Ο αριθμός των θανάτων του 2021 από την COVID στις ΗΠΑ επισκιάζει αυτόν του βίντεο του 2020

Η παραλλαγή omicron – η οποία έχει μεγάλο αριθμό μεταλλάξεων – ανησύχησε τους επαγγελματίες υγείας λόγω της ταχείας εξάπλωσής της στους νέους στη Νότια Αφρική, αν και δεν υπήρχε άμεση ένδειξη εάν η παραλλαγή προκαλεί πιο σοβαρή ασθένεια. Τα πρώτα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η omicron ενέχει αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης σε σύγκριση με άλλες εξαιρετικά μεταδοτικές παραλλαγές, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Αμερικανοί και Νοτιοαφρικανοί επιστήμονες συναντήθηκαν την Παρασκευή για να συζητήσουν τα ευρήματά τους, αν και δεν είναι ακόμη γνωστό εάν η Omicron μπορεί να αποφύγει την ανοσολογική απόκριση. Ορισμένες φαρμακευτικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των AstraZeneca, Moderna, Novavax και Pfizer, δήλωσαν ότι έχουν σχέδια να προσαρμόσουν τα εμβόλιά τους υπό το πρίσμα της εμφάνισης της omicron.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

2 κρούσματα της νέας μετάλλαξης Omicron επιβεβαιώθηκαν στη Βρετανία

61 ταξιδιώτες από Νότια Αφρική θετικοί στον κορωνοϊό στο Άμστερνταμ

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν επέβαλε άλλη μια ταξιδιωτική απαγόρευση που σχετίζεται με τον κορωνοϊό

ΠΟΥ: Όμικρον ονομάστηκε η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού - Χαρακτηρίστηκε "παραλλαγή ανησυχίας"

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μαγιορκίνης: Τάση αποσυμπίεσης στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας

Μαγιορκίνης: Στην Ελλάδα, η πανδημία δείχνει σημεία σταθεροποίησης, με μία τάση επίσης αποσυμπίεσης στους σκληρούς δείκτες, είπε ο επιδημιολόγος - καθηγητής στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την Covid από το υπουργείο Υγείας.

Παπαευαγγέλου: 8 στις 10 νέες εισαγωγές οφείλονται στην Όμικρον

Παπαευαγγέλου: Όπως είπε η κα Παπαευαγγέλου, σταδιακά παρατηρείται αύξηση των νέων νοσηλειών που οφείλονται στην παραλλαγή Όμικρον. Συγκεκριμένα, 8 στους 1ο ασθενείς που εισάγονται στο νοσοκομείο είναι με την μετάλλαξη Όμικρον, διευκρίνισε και υπογράμμισε πως η νόσηση με την Όμικρον δεν είναι ένα απλό κρυολόγημα.

Γκάγκα: Ξεκινά την επόμενη εβδομάδα η διάθεση αντιικών χαπιών κατ' οίκον

Γκάγκα: Η θεραπεία με τα αντιικά χάπια απευθύνεται σε όσους συνανθρώπους μας είναι άνω των 18 ετών και έχουν προβλήματα υγείας, πλην των εγκύων, σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός.

Θάνος Πλεύρης: Επαναφορά μουσικής και απελευθέρωση ωραρίου στη διασκέδαση

Πλεύρης μέτρα: Mερική αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων από 30 Ιανουαρίου αποφάσισε η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Τα νέα μέτρα ανακοίνωσε προ ολίγου ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Θετική η επιτροπή ειδικών στη μουσική και το 50% πληρότητας στα γήπεδα

Επιτροπή εμπειρογνωμόνων μέτρα: Κλείδωσαν τα μέτρα ,σύμφωνα με πληροφορίες του healthweb, επιστρέφει η μουσική μόνο για καθήμενους, χωρίς παράλληλα να επεκτείνεται το ωράριο σε εστίαση και διασκέδαση. 50% πληρότητα στα γήπεδα, μία εβδομάδα παράταση στα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Χαλαρώνουν οι περιορισμοί στη Βρετανία από σήμερα

Ηνωμένο Βασίλειο μέτρα: Από σήμερα χαλαρώνουν οι περιορισμοί στη Βρετανία, καθώς το Plan B φαίνεται πως δεν είναι απαραίτητο πλέον και οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να φορούν μάσκες παντού ή να έχουν το Covid pass.

Η Δανία χαλαρώνει τους περιορισμούς της για την COVID παρόλο που η γειτονική Σουηδία παρέτεινε τους περιορισμούς για άλλες 15 ημέρες.

Η Σουηδία διέταξε τα καφέ, τα μπαρ και τα εστιατόρια να κλείνουν στις 23:00 και προέτρεψε τους ανθρώπους να εργάζονται από το σπίτι όταν είναι δυνατόν.