Πολιτική Υγείας

Αυστραλία Covid: Αποκαταστάθηκε η άδεια πανδημίας για τους πληγέντες εργαζομένους

Αυστραλία Covid: Αποκαταστάθηκε η άδεια πανδημίας για τους πληγέντες εργαζομένους

Αυστραλία Covid: Οι πληρωμές αδειών πανδημίας για τους εργαζόμενους που έχουν πληγεί από την COVID-19 θα αποκατασταθούν από 20 Ιουλίου, αφού ο πρωθυπουργός Anthony Albanese αντέστρεψε τη στάση του σχετικά με το μέτρο στήριξης μετά από πιέσεις από τους ηγέτες των πολιτειών. 

Οι πληρωμές αδειών πανδημίας για τους εργαζόμενους που έχουν πληγεί από την COVID-19 θα αποκατασταθούν αφού ο πρωθυπουργός Anthony Albanese αντέστρεψε τη στάση του σχετικά με το μέτρο στήριξης μετά από πιέσεις από ηγέτες πολιτειών και επικρατειών. Οι πληρωμές αξίας έως και 750$, οι οποίες ήταν διαθέσιμες σε εργαζόμενους που πρέπει να απομονωθούν αλλά δεν έχουν δικαιώματα αναρρωτικής άδειας, θα επανέλθουν πλέον έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Η πρόσβαση θα ξαναρχίσει στις 20 Ιουλίου και οι πληρωμές θα μετατεθούν στην 1η Ιουλίου για τους δικαιούχους εργαζόμενους που ήταν άρρωστοι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Είναι επίσης διαθέσιμες σε στενές επαφές που πρέπει να απομονωθούν και σε όσους φροντίζουν κάποιον με COVID-19 αλλά δεν έχουν δικαιώματα άδειας.

Το μέτρο θα χρηματοδοτηθεί 50-50 από ομοσπονδιακές κυβερνήσεις, πολιτειακές και περιφερειακές κυβερνήσεις. Ο κ. Albanese αυτή την εβδομάδα είχε υποστηρίξει ότι οι πληρωμές δεν θα επέστρεφαν, αλλά βρισκόταν υπό πίεση από ηγέτες πολιτειών και εδαφών και ορισμένα μέλη της δικής του τράπεζας για να τις επαναφέρει. Μετά από μια έκτακτη συνεδρίαση του εθνικού υπουργικού συμβουλίου σήμερα, είπε ότι δεν υπήρξε καμία αλλαγή στη θέση της Κυβέρνησης σχετικά με την πληρωμή και ότι ήταν ένα προσωρινό μέτρο που είχε παραταθεί με βάση τις συμβουλές για την υγεία. “Θέλω να βεβαιωθώ ότι οι άνθρωποι δεν θα μείνουν πίσω… και ότι κανείς δεν θα βρεθεί αντιμέτωπος με την αζημίωτη επιλογή να μην μπορεί να απομονωθεί σωστά χωρίς να χάσει ένα εισόδημα και χωρίς να χάσει, σε μια δύσκολη κατάσταση”, είπε ο κ. είπε ο Αλμπανέζ. “Και έτσι θα ανακαλέσουμε την απόφαση που κληρονομήσαμε από την πρώην κυβέρνηση για διακοπή αυτής της πληρωμής”.

Η απόφαση για παράταση των πληρωμών προβλέπεται να κοστίσει περίπου 780 εκατομμύρια δολάρια. Μια εθνική πληρωμή κρίσης για οποιονδήποτε με COVID-19 και αντιμετωπίζει σοβαρές οικονομικές δυσκολίες θα αποκατασταθεί επίσης έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Η εν ενεργεία ηγέτης της αντιπολίτευσης Σούζαν Λέι είπε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι έτοιμη να συνεχίσει τις πληρωμές και μετά τον Σεπτέμβριο, εάν χρειαστεί. “Δεν μπορούμε να σταματήσουμε αυτή τη διακοπή, η αρχή να συνεχίσει να συμβαίνει, οπότε ελπίζω η κυβέρνηση να είναι καλά προετοιμασμένη να λάβει τα μέτρα που χρειάζεται”, είπε η κ. Ley στο ABC News. Ο Πρόεδρος του Αυστραλιανού Ιατρικού Συλλόγου, Δρ Omar Khorsid, χαιρέτισε την επιστροφή των πληρωμών, αλλά είπε ότι δεν έπρεπε ποτέ να είχαν αφαιρεθεί. Η κυβέρνηση έχει επίσης πιέσει να επεκτείνει το καθεστώς που επιτρέπει στους κατόχους καρτών παραχώρησης να έχουν πρόσβαση σε 10 δωρεάν ταχεία τεστ αντιγόνου (RAT) κάθε τρεις μήνες, οι οποίες θα λήξουν στα τέλη Ιουλίου.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εκατομμύρια Αυστραλοί θα μπορούσαν να κολλήσουν Covid τις επόμενες εβδομάδες

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το στέλεχος BA.5, την ανθεκτική στα εμβόλια παραλλαγή της Omicron

Ο «Κένταυρος» είναι η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού που προκαλεί ανησυχία – Μεταδίδεται εξαιρετικά γρήγορα

Προβληματισμός για τη νέα παραλλαγή- Τι συστήνει ο ΠΟΥ για την 4η δόση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συγχορηγός του 9ου Συνεδρίου ISPAH

Άμπου Ντάμπι ΠΟΥ: Η συγχρηματοδότηση της εκδήλωσης από τον ΠΟΥ ενισχύει τη σημασία της σωματικής δραστηριότητας ως προτεραιότητας για τη δημόσια υγεία και τη συμβολή της στη μείωση της επιβάρυνσης των μη μεταδοτικών ασθενειών και στη βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας, της ψυχικής υγείας και ευεξίας. 

Η σχολική περιφέρεια της Φιλαδέλφειας επιβάλλει μάσκες για τις πρώτες 10 ημέρες του σχολικού έτους ενώ τα προνήπια πρέπει να καλύπτονται όλον τον χρόνο.

Η περιφέρεια εφαρμόζει επίσης ένα πρόγραμμα «μάσκα για να μείνει», δηλώνοντας ότι οι μαθητές και το προσωπικό που έχουν εκτεθεί στην COVID-19 μπορούν να παραμείνουν στο σχολείο αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες.

Μετάβαση ιστότοπων covid σε παρόχους στη Νέα Υόρκη για ανταπόκριση στην ευλογιά των πιθήκων

Σύμφωνα με το Fox 5 New York, τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στη Νέα Υόρκη έχουν ξεπεράσει τα 2.000. Ο ιός της πολιομυελίτιδας έχει επίσης ανιχνευθεί στα λύματα των πόλεων και σε γειτονικές κομητείες.