Πολιτική Υγείας

Αποσυνδέει ο Καναδός πρωθυπουργός την επανεκκίνηση της οικονομίας από την ‘ανοσία της αγέλης’

Αποσυνδέει ο Καναδός πρωθυπουργός την επανεκκίνηση της οικονομίας από την ‘ανοσία της αγέλης’
Τα σχέδια που μελετώνται για την επανεκκίνηση της οικονομίας του Καναδά δεν στηρίζονται στο ενδεχόμενο μιας ανοσίας του πληθυσμού του, δήλωσε ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, ο οποίος συνέστησε «υπομονή και επιμονή»
 
“Πιστεύω ότι κανένα από τα σχέδια (άρσης των περιοριστικών μέτρων) δεν στηρίζεται στην αρχή της ανοσίας”, τόνισε  ο Καναδός πρωθυπουργός κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων. 
 
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποίησε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι αυτοί που προσβλήθηκαν από τον νέο κοροναϊό και έχουν αναρρώσει έχουν ανοσία κατά μιας ενδεχόμενης νέας μόλυνσής τους από τον ιό. Ο ΠΟΥ προειδοποίησε ως εκ τούτου κατά της ιδέας, την οποία επικαλέστηκαν ορισμένες κυβερνήσεις, να δοθούν “διαβατήρια ανοσίας” ή “πιστοποιητικά μη επικινδυνότητας” σε πρόσωπα που είχαν μολυνθεί, υπογραμμίζοντας πως η εν λόγω πρακτική μπορεί στην πραγματικότητα να αυξήσει τον κίνδυνο μετάδοσης της νόσου, καθώς η ακρίβειά τους δεν μπορεί να είναι εγγυημένη.
 
Η ανοσία είναι ένα θέμα “πάνω στο οποίο θα πρέπει να έχουμε πιο σαφείς απαντήσεις και έως ότου γίνει αυτό, θα πρέπει να δείχνουμε μεγαλύτερη σύνεση”, επισήμανε ο Τριντό, τονίζοντας ότι έμφαση θα συνεχίσει να δίνεται στην κοινωνική αποστασιοποίηση και τα προσωπικά μέτρα προστασίας. Η επικεφαλής της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας του Καναδά, Τερέζα Ταμ ήταν ακόμη πιο κατηγορηματική λέγοντας ότι “δεν θα πρέπει να στηριζόμαστε στην ιδέα δημιουργίας μιας φυσικής ανοσίας”.
 
“Δεν θα πρέπει να ενθαρρυνθεί μια τέτοια αντίληψη”, πρόσθεσε η Ταμ. Οι αρχές του Κεμπέκ αναφέρθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην πιθανότητα να χτιστεί σταδιακά μια συλλογική ανοσία του πληθυσμού της επαρχίας.
Ο Τριντό συναντήθηκε με τους επικεφαλής των καναδικών επαρχιών, με τους οποίους, όπως είπε, συζήτησε μέτρα άρσης των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στους πολίτες. Αυτά θα ποικίλλουν ανάλογα με την κατάσταση των επαρχιών, επισήμανε ο Τριντό, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει “να γίνει μια σημαντική εργασία συντονισμού σε εθνικό επίπεδο για να αποφευχθεί η σύγχυση”.
 
Ο Καναδός πρωθυπουργός επέμεινε στην ανάγκη για μια προσέγγιση “πολύ συνετή και σταδιακή”, προσθέτοντας ότι, προτού ξανανοίξουν οι τομείς της οικονομίας, θα πρέπει να εξασφαλιστεί ότι υπάρχει “όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός για να προστατευτούν οι εργαζόμενοι” και να αποφευχθεί η εξάπλωση της Covid-19. Ο Καναδάς έχει καταγράψει ως σήμερα 45.031 κρούσματα νέου κορωνοϊού και 2.516 θανάτους.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι αυξανόμενες ελλείψεις φαρμάκων ενέχουν κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια

ΕΟΠΥΥ: Νόμιμη η αντικατάσταση Γενικού Διευθυντή Οικονομικών σύμφωνα με Καρποδίνη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τριήμερο 25ης Μαρτίου - Απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών - Συστάσεις στους οδηγούς για τήρηση του Κ.Ο.Κ

Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημά τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες. Να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.

Μίνα Γκάγκα: Συμμετοχή στη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Γραφείου του ΠΟΥ στο Βουκουρέστι

Μίνα Γκάγκα: Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα των εργαζομένων στον τομέα της υγείας: τα κυλιόμενα ωράρια, η αργή επαγγελματική εξέλιξη, όπως και οι απολαβές που είναι χαμηλότερες από αυτές άλλων κλάδων.

Το rebate και το clawback στραγγαλίζουν εργαστηριακούς ιατρούς και παρόχους υπηρεσιών και προϊόντων υγείας, αλλά και την πρόσβαση των ασθενών στην ιατρική καινοτομία για περίπου 10 χρόνια τώρα.

Το rebate και το clawback στραγγαλίζουν εργαστηριακούς ιατρούς και παρόχους υπηρεσιών και προϊόντων υγείας, αλλά και την πρόσβαση των ασθενών στην ιατρική καινοτομία για περίπου 10 χρόνια τώρα.

Αγνοώντας τους ειδικούς, η ξαφνική έξοδος της Κίνας από τη στρατηγική μηδενικού COVID-19 κόστισε ζωές

Η απόφαση να ανοίξει ξανά ξαφνικά ξάφνιασε τη χώρα. «Ακόμα και τρεις ημέρες ειδοποίησης θα ήταν καλό», είπε ένας πρώην αξιωματούχος του CDC της Κίνας. «Ο τρόπος που έγινε αυτό ήταν απλά απίστευτος»