Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Άδωνις Γεωργιάδης: Στα Γρεβενά και στην Κοζάνη ο Υπουργός Υγείας

Άδωνις Γεωργιάδης: Στα Γρεβενά και στην Κοζάνη ο Υπουργός Υγείας

Άδωνις Γεωργιάδης: Στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Γρεβενά, ο Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε την Κιβωτό, όπου δεσμεύτηκε για την περαιτέρω αναβάθμιση των υγειονομικών δομών της περιοχής.

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα 27 Μαΐου 2024, τη νέα τριήμερη περιοδεία του στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με πρώτο σταθμό τα Γρεβενά. Συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 3ης Υ.Πε. Παναγιώτη Μπογιατζίδη και τον Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Σεραφείμ Λιάπη, ο κ. Γεωργιάδης επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών, όπου ενημερώθηκε από τη Διοικήτρια του νοσοκομείου Ευτυχία Καπάτου για τα τρέχοντα ζητήματα, τις προοπτικές και τους τρόπους αποτελεσματικότερης λειτουργίας του νοσοκομείου. Παράλληλα, επιθεώρησε τις εργασίες που πραγματοποιούνται για τον εκσυγχρονισμό του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), καθώς και της κατασκευής Παιδιατρικής Κλινικής, έργα που έχουν ενταχθεί και χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Το παρών έδωσαν ο Βουλευτής Γρεβενών Θανάσης Σταυρόπουλος, ο Δήμαρχος Γρεβενών Κυριάκος Ταταρίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Ιωάννης Τσακνάκης. Μετά την επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών, ο κ. Γεωργιάδης μεταξύ άλλων δήλωσε: «Οι αποστάσεις δεν επιτρέπουν να παίζεις, εδώ πρέπει να έχεις ένα νοσοκομείο που να λειτουργεί, για να μπορεί να παρεμβαίνει σε πρώτο χρόνο όταν χρειάζεται. Αν υπάρξει κάτι πιο πολύπλοκο, τηρώντας πάντα τους υγειονομικούς κανόνες, να γίνεται μεταφορά σε ένα τριτοβάθμιο νοσοκομείο. Αλλά σε πρώτο χρόνο, ο φύλακας της υγείας της ευρύτερης περιοχής είναι αυτό το νοσοκομείο και δεν μπορεί να μην λειτουργεί όσο το δυνατόν καλύτερα».

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Γρεβενά, ο Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε την Κιβωτό, όπου δεσμεύτηκε για την περαιτέρω αναβάθμιση των υγειονομικών δομών της περιοχής. Στη συνέχεια, ο κ. Γεωργιάδης μετέβη στη Σιάτιστα όπου, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Κοζάνης Μιχάλη Παπαδόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες επισκέφθηκε το Δημαρχείο.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του Υπουργού Υγείας ήταν το Δημαρχείο της Κοζάνης, όπου τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Γιάννης Κοκκαλιάρης, αντιδήμαρχοι και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μετά τη συνάντηση, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Ως προς τα ζητήματα ευρύτερα του υγειονομικού χάρτη Δυτικής Μακεδονίας, θα περιμένω την Περιφέρεια να ολοκληρώσει τη μελέτη που κάνει. Έχω πει ότι δεν θα νομοθετήσω χωρίς την προηγούμενη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας εδώ. Πιστεύω ότι είμαστε σε μία φάση μετάβαση του ΕΣΥ με πολλές μεταρρυθμίσεις. Θα χρειαστεί λίγο διάστημα για να αφομοιωθούν, αλλά θα δείξουν τη χρησιμότητά τους. Είμαι γενικά αισιόδοξος ότι με τις μεταρρυθμίσεις που θα κάνουμε το σύστημα θα αρχίσει πάλι να αποδίδει καλύτερα τα επόμενα χρόνια».

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης θα συνεχίσει αύριο, Τρίτη 28 Μαΐου έως και Τετάρτη 29 Μαΐου, την περιοδεία του στη Δυτική Μακεδονία, με επισκέψεις στους νομούς Ημαθίας, Καστοριάς και Φλώρινας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γεωργιάδης: Ελάχιστη αναμονή για αιματολογικές εξετάσεις με τα online ραντεβού

Κακώς ο χειρουργικός τομέας στο Παίδων εμμένει σε αναστολή

Γεωργιάδης-Θεμιστοκλέους: Επιθεώρησαν τις εργασίες κατασκευής νέων κλινών ΜΕΘ στο ΓΝΑ «Ευαγγελισμός»

Γεωργιάδης: Δεν μπορώ να φέρω τον ουρανό με τ' άστρα στους εργαστηριακούς γιατρούς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αγαπηδάκη: «Σε πλήρη ανάπτυξη το δίκτυο τηλεϊατρικής μέχρι το τέλος του 2025»

Αγαπηδάκη: Εργαζόμαστε μαζί με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και την ΗΔΙΚΑ για να φέρουμε τον πολίτη σε μία πραγματικότητα, στην οποία δε χρειάζεται να ανησυχεί για τίποτα.

Μαρκ Ρούτε: Ο Ολλανδός Πρωθυπουργός θα είναι ο επόμενος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ

Μαρκ Ρούτε: Ως αρχηγός του ΝΑΤΟ αντιμετωπίζει μια δύσκολη πράξη εξισορρόπησης, καθώς τα μέλη της συμμαχίας προσπάθησαν να υποστηρίξουν την κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ουκρανία χωρίς να προκαλέσουν περαιτέρω ρωσική επιθετικότητα.

Ποια μέτρα εξήγγειλε ο Γιώργος Φλωρίδης για την ενδοοικογενειακή βία;

Ενδοοικογενειακή βία: 13 νέες διατάξεις εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης στην προσπάθεια της Πολιτείας να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των κακοποιήσεων και της βίας που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις.

Σουδάν: Ο πόλεμος βυθίζει τη χώρα σε βαθύτερο χάος

Σουδάν: Η ανθρωπιστική έκκληση υπό την ηγεσία του ΟΗΕ 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι «θλιβερά υποχρηματοδοτούμενη», καθώς μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί μόνο 441 εκατομμύρια δολάρια - 16 τοις εκατό.

Παιδική παχυσαρκία: Με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας η ημερίδα του ΠΟΥ Ευρώπης

Παιδική παχυσαρκία: Η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι είναι η κοιτίδα της διάσημης μεσογειακής διατροφής, αντιμετωπίζει ανησυχητικά υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας στους νέους της.

Close Icon