Πολιτική Φαρμάκoυ

UCB: Νέα δεδομένα για την θεραπεία της ψωρίασης

UCB: Νέα δεδομένα για την θεραπεία της ψωρίασης

Η UCB, μία βιοφαρμακευτική εταιρεία με παρουσία σε όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε τα αναλυτικά αποτελέσματα της μελέτης άμεσης σύγκρισης Φάσης 3 BE SURE, η οποία απέδειξε ότι οι ασθενείς που έλαβαν τον υπό έρευνα αναστολέα IL-17A και IL-17F bimekizumab, πέτυχαν ανώτερη κάθαρση του δέρματος, σε σύγκριση με το adalimumab, σε ενήλικες ασθενείς με μέτρια έως σοβαρή ψωρίαση κατά πλάκας.

Tα παραπάνω ευρήματα παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά ως προφορική ανακοίνωση στο European Academy of Dermatology and Venereology Congress, που πραγματοποιήθηκε στις 29-31 Οκτωβρίου 2020. Η BE SURE πέτυχε όλα τα κύρια και δευτερεύοντα καταληκτικά σημεία. Τα κύρια καταληκτικά σημεία ήταν η κατά τουλάχιστον 90% βελτίωση στη βαθμολογία του Δείκτη Έκτασης και Βαρύτητας της Ψωρίασης (PASI 90) και ανταπόκριση «καθαρό» ή «σχεδόν καθαρό» δέρμα (IGA 0/1) στη Συνολική Αξιολόγηση από τον Ερευνητή (IGA) την εβδομάδα 16 έναντι του adalimumab. Τα δευτερεύοντα καταληκτικά σημεία περιλάμβαναν το PASI 90 και το IGA 0/1 στις εβδομάδες 24 και 56 και το PASI 100 στις εβδομάδες 16 και 24.

Στην BE SURE, οι ασθενείς που έλαβαν bimekizumab πέτυχαν σημαντικά υψηλότερα ποσοστά PASI 90, IGA 0/1 και PASI 100 συγκρινόμενοι με ασθενείς που έλαβαν adalimumab τη 16η εβδομάδα.1 Στους ασθενείς που έλαβαν bimekizumab από την έναρξη της μελέτης, τα ποσοστά ανταπόκρισης διατηρήθηκαν έως και ένα έτος. Ραγδαία ανταπόκριση στα ποσοστά δερματικής κάθαρσης παρατηρήθηκαν και σε ασθενείς που άλλαξαν θεραπεία από adalimumab σε bimekizumab την 24η εβδομάδα.1 Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του bimekizumab δεν έχουν τεκμηριωθεί και δεν έχει εγκριθεί από καμία ρυθμιστική αρχή παγκοσμίως.«Στην BE SURE, είδαμε σημαντικά υψηλότερα ποσοστά καθαρότητας δέρματος με το bimekizumab σε σύγκριση με μια από τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες βιολογικές θεραπείες στην ψωρίαση. Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν επίσης τα πιθανά οφέλη της αλλαγής της θεραπείας των ασθενών που λαμβάνουν adalimumab σε bimekizumab », δήλωσε ο ερευνητής της μελέτης, καθηγητής Richard Warren, Salford Royal NHS Foundation Trust και The University of Manchester, Ηνωμένο Βασίλειο.«Αυτά τα ευρήματα από τη BE SURE, την τρίτη μελέτη με θετική έκβαση, στο πρόγραμμα κλινικής ανάπτυξης της ψωρίασης, αποτελούν περαιτέρω στοιχεία για την ανώτερη  ανταπόκριση των ασθενών που έλαβαν  bimekizumab. Τα αποτελέσματα αυτά προστίθενται  επίσης στα στοιχεία που υποστηρίζουν την πιθανή αξία της επιλεκτικής αναστολής της IL-17F, σε συνδυασμό με την αναστολή της IL-17A, για ταχεία, πλήρη και με διάρκεια κάθαρση του δέρματος, εάν εγκριθούν από τις ρυθμιστικές αρχές. Η UCB είναι υπερήφανη που αναπτύσσει καινοτόμες λύσεις για ασθενείς με ψωρίαση », δήλωσε ο Emmanuel Caeymaex, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Immunology Solutions και επικεφαλής των ΗΠΑ, UCB.

Στην BE SURE, το 86,2% των ασθενών που έλαβαν bimekizumab πέτυχαν σχεδόν καθαρό δέρμα (PASI 90), σε σύγκριση με το 47,2% των ασθενών που έλαβαν adalimumab την 16η εβδομάδα (p <0,001).1 Επιπλέον, το 85,3% των ασθενών που έλαβαν bimekizumab πέτυχαν IGA 0/1, έναντι 57,2% των ασθενών που έλαβαν adalimumab την 16η εβδομάδα (p <0,001).1 Σημαντικά περισσότεροι ασθενείς που έλαβαν bimekizumab πέτυχαν πλήρη καθαρότητα δέρματος (PASI 100) από αυτούς που έλαβαν adalimumab: 60,8% έναντι 23,9% την 16η εβδομάδα και 66,8% έναντι 29,6% την 24η εβδομάδα (p <0,001 και για τις 2 συγκρίσεις). Στα δύο σκέλη της μελέτης bimekizumab, τα ποσοστά ανταπόκρισης PASI 90, PASI 100 και IGA 0/1 διατηρήθηκαν έως την εβδομάδα 56.1 Αυτά τα αποτελέσματα παρατηρήθηκαν και στα δύο δοσολογικά σχήματα: bimekizumab κάθε τέσσερις εβδομάδες (δοσολογία Q4W) έως την εβδομάδα 56 ή δοσολογία Q4W για 16 εβδομάδες, ακολουθούμενη από bimekizumab κάθε οκτώ εβδομάδες (δόση Q8W) από την εβδομάδα 16 έως την εβδομάδα 56.1 Σε ασθενείς που έλαβαν adalimumab, τα ποσοστά ανταπόκρισης κατά PASI 90, PASI 100 και IGA 0/1 αυξήθηκαν ραγδαία μετά τη μετάβαση των ασθενών σε bimekizumab Q4W την εβδομάδα 24, έως την εβδομάδα 56.1 Την εβδομάδα 56, τα ποσοστά ανταπόκρισης σε ασθενείς που είχαν αλλάξει θεραπεία από adalimumab σε bimekizumab ήταν συγκρίσιμα με εκείνα που είχαν λάβει θεραπεία με bimekizumab καθ ‘όλη τη διάρκεια της μελέτης.1

Κατά τις εβδομάδες 0-24, (εβδομάδες σύγκρισης με ενεργό παράγοντα), οι ανεπιθύμητες ενέργειες που εμφανίστηκαν κατά την διάρκεια της θεραπείας (TEAE) και οι σοβαρές ΤΕΑΕ ήταν συγκρίσιμες για ασθενείς που έλαβαν bimekizumab (71,5% και 1,6% αντίστοιχα) και adalimumab (69,8% και 3,1%).1 Κατά τις εβδομάδες 0– 56, 81,4% και 5,1% των ασθενών που έλαβαν bimekizumab (συμπεριλαμβανομένων εκείνων που άλλαξαν από adalimumab) εμφάνισαν TEAE και σοβαρά TEAE, αντίστοιχα.1 Τα πιο συνηθισμένα TEAE που παρατηρήθηκαν για το bimekizumab κατά τις εβδομάδες 0-56 ήταν ρινοφαρυγγίτιδα (20,9%), από του στόματος καντιντίαση (16,2%) και λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος (9,0%). 1 Μέχρι την εβδομάδα 56, δεν υπήρξαν αυτοκτονικοί ιδεασμοί / συμπεριφορές, φλεγμονώδης νόσος του εντέρου ή μείζονα ανεπιθύμητα καρδιαγγειακά συμβάματα σε ασθενείς που έλαβαν bimekizumab..1

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης

UCB: Θετικά αποτελέσματα μονοκλωνικού αντισώματος για θεραπεία ψωρίασης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πειραματικό φάρμακο της Merck που θα μπορούσε να μείνει στην ιστορία ως το πρώτο από του στόματος αντιικό φάρμακο για τη θεραπεία της covid

Φαρμακευτική Merck:Η αμερικανική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να αγοράσει αρκετά χάπια για τη θεραπεία 1,7 εκατομμυρίων ανθρώπων, υποθέτοντας ότι ο FDA εγκρίνει το φάρμακο. Εν αναμονή της ομοσπονδιακής έγκρισης, η Merck αναμένει να παράγει 10 εκατομμύρια δόσεις θεραπείας έως το τέλος του 2021. Έχει επίσης συμβάσεις με κυβερνήσεις παγκοσμίως.

Τρεις μεγάλες ομάδες φαρμάκων για την θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας

Σκλήρυνση κατά πλάκας θεραπεία: Η Σκλήρυνση κατά πλάκας Σκλήρυνση κατά πλάκας (ΣΚΠ) είναι η πιο συχνή αυτοάνοση νόσος του κεντρικού νευρικού συστήματος και υπολογίζεται οτι σε όλο τον κόσμο πάσχουν περίπου 2.8 εκατομμύρια άτομα, με το 1 εκατομμύριο  να ζει στις Η.Π.Α.

Νέοι κλειστοί προϋπολογισμοί σε φάρμακα

Κλειστός προϋπολογισμός φαρμάκων: Σας παρουσιάζουμε τα φάρμακα που θεσπίστηκε κλειστός προϋπολογισμός και τα οποία θα διατεθούν στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Ο Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε στο πότε θα ξεκινήσει η θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα στην Ελλάδα

Θάνος Πλεύρης Μονοκλωνικά: Ο Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε σε πρόσφατα σχόλια εκ μέρους της αντιπολίτευσης, εξηγώντας πού βρισκόμαστε σε σχέση με τη θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα στην Ελλάδα.

Έγκριση FDA για χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου Pfizer-BioNTech στους άνω των 65 κι ευπαθείς

FDA τρίτη δόση: Ο FDA ενέκρινε χθες τη χορήγηση ενισχυτικής δόσης του εμβολίου έναντι της νόσου COVID-19 της Pfizer-BioNTech σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω και σε νεότερα άτομα υψηλού κινδύνου.

Νέες Οδηγίες για θεραπεία ασθενών με χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια

Bayer: Νέες Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας συμπεριλαμβάνουν την αγωγή με βερισιγουάτη της Bayer για ασθενείς με χρόνια συμπτωματική καρδιακή ανεπάρκεια και μειωμένο κλάσμα εξώθησης.