Πολιτική Φαρμάκoυ

Το κινεζικό εμβόλιο COVID-19 ξεκινά τις τελικές δοκιμές στη Βραζιλία

Το κινεζικό εμβόλιο COVID-19 ξεκινά τις τελικές δοκιμές στη Βραζιλία

Ένα κινεζικό εμβόλιο κατά του νέου κοροναϊού μπήκε στο τελικό στάδιο των δοκιμών την στη Βραζιλία, όπου οι εθελοντές έλαβαν τις πρώτες δόσεις από αυτό που οι αξιωματούχοι ελπίζουν ότι θα είναι ένα παιχνίδι αλλαγής στην παγκόσμια πανδημία.

Το εμβόλιο, που αναπτύχθηκε από την ιδιωτική κινεζική φαρμακευτική εταιρεία Sinovac Biotech, έγινε το τρίτο στον κόσμο που συμμετείχε σε κλινικές δοκιμές Φάσης 3 ή δοκιμές μεγάλης κλίμακας σε ανθρώπους – το τελευταίο βήμα πριν από την έγκριση των κανονιστικών ρυθμίσεων.

“Ζούμε σε μοναδικές και ιστορικές στιγμές και γι ‘αυτό ήθελα να συμμετάσχω σε αυτήν τη δοκιμή”, δήλωσε ο 27χρονος γιατρός που έλαβε την πρώτη δόση στο Κλινικό Νοσοκομείο του Σάο Πάολο. Το όνομά του παρέμεινε εμπιστευτικό.

Περίπου 9.000 επαγγελματίες υγείας σε έξι πολιτείες της Βραζιλίας θα λάβουν το εμβόλιο, γνωστό ως CoronaVac, σε δύο δόσεις τους επόμενους τρεις μήνες στο πλαίσιο της μελέτης. Ο κυβερνήτης του Σάο Πάολο, Joao Doria, δήλωσε ότι τα αρχικά αποτελέσματα της Δευτέρας αναμένονταν εντός 90 ημερών.

Η Sinovac συνεργάζεται με ένα ερευνητικό κέντρο της Βραζιλίας για τη δημόσια υγεία, το Ινστιτούτο Butantan, στις δοκιμές. Εάν το εμβόλιο αποδειχθεί ασφαλές και αποτελεσματικό, το ινστιτούτο θα έχει το δικαίωμα να παράγει 120 εκατομμύρια δόσεις βάσει της συμφωνίας, σύμφωνα με αξιωματούχους. Η Βραζιλία είναι η δεύτερη χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία του κοροναϊού, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο αριθμός των θανάτων του ξεπέρασε τις 80.000 τη Δευτέρα και έχει καταγράψει 2,1 εκατομμύρια μολύνσεις. Επειδή ο ιός εξακολουθεί να εξαπλώνεται γρήγορα στη χώρα της Νότιας Αμερικής, θεωρείται ως ιδανικός χώρος δοκιμών για υποψήφιους εμβολίων.

Η Βραζιλία βοηθά επίσης στη διεξαγωγή δοκιμών Φάσης 3 για ένα άλλο πειραματικό εμβόλιο, που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και τη φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca. Έχει παρόμοια συμφωνία να παράγει αυτό το εμβόλιο στο εσωτερικό εάν είναι επιτυχές σε δοκιμές, οι οποίες διεξάγονται επίσης στη Βρετανία και τη Νότια Αφρική.

Οι βραζιλιάνικες ρυθμιστικές αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν επίσης εγκρίνει τις δοκιμές Φάσης 1, 2 και 3 για δύο ακόμη εμβόλια, που αναπτύχθηκαν από την αμερικανική εταιρεία Pfizer και τη BioNTech της Γερμανίας. Ερευνητές παγκοσμίως αγωνίζονται να αναπτύξουν και να δοκιμάσουν ένα εμβόλιο για τον ιό. Υπάρχουν περισσότερα από 150 έργα μέχρι στιγμής.

Μελέτες που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό The Lancet διαπίστωσαν ότι δύο υποψήφιοι εμβολίων ήταν ασφαλείς και παρήγαγαν ανοσοαπόκριση στις δοκιμές της Φάσης 2: το εμβόλιο της Οξφόρδης και ένα άλλο εμβόλιο από την Κίνα, το οποίο αναπτύχθηκε από τη φαρμακευτική εταιρεία CanSino Biologics και το Ινστιτούτο Βιοτεχνολογίας του Πεκίνου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αποτελεσματικό και κατά της Όμικρον το χάπι για τον κορωνοϊό

Το Ισραήλ παρήγγειλε 5 εκατ. εμβόλια Novavax

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ενέκρινε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων το χάπι της Pfizer για τον κορωνοϊό

EMA Pfizer χάπι: Η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκρινε υπό όρους σήμερα τη χρήση του αντιικού χαπιού COVID-19 της Pfizer Inc για τη θεραπεία ενηλίκων που διατρέχουν κίνδυνο σοβαρής ασθένειας.

Η BDSI ανακοίνωσε την κυκλοφορία του 1ου πόσιμου φαρμάκου για τη θεραπεία της ημικρανίας

BDSI: Το ELYXYB είναι το πρώτο και μοναδικό εγκεκριμένο από τον FDA έτοιμο προς χρήση πόσιμο διάλυμα για την θεραπεία της οξείας ημικρανίας, με ή χωρίς αύρα, σε ενήλικες. Η BDSI σκοπεύει να κυκλοφορήσει το ELYXYB εντός του επόμενου μήνα.

Nέα εποχή στην μάχη κατά της ελονοσίας και ο ρόλος της τεχνολογίας mRNA

Η ελονοσία προκαλείται από την μετάδοση παράσιτου (πλασμώδιο) στο αίμα μετά από δήγμα μολυσμένου κουνουπιού. Η ελονοσία ήταν ενδημική στην Ελλάδα μέχρι και το 1960, ενώ μέσω εντατικού προγράμματος εκρίζωσης της νόσου η Ελλάδα κηρύχθηκε ελεύθερη ελονοσίας το 1974.

Το Πακιστάν εγκαινιάζει εκστρατεία κατά της πολιομυελίτιδας

Πακιστάν πολιομυελίτιδα: Το Πακιστάν εδώ και 25 χρόνια πραγματοποιεί τακτικές εκστρατείες εμβολιασμού, στις οποίες οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα για να δώσουν τη δόση κατά της πολιομυελίτιδας στα παιδιά.