Πολιτική Φαρμάκoυ

Το κινεζικό εμβόλιο COVID-19 ξεκινά τις τελικές δοκιμές στη Βραζιλία

Το κινεζικό εμβόλιο COVID-19 ξεκινά τις τελικές δοκιμές στη Βραζιλία

Ένα κινεζικό εμβόλιο κατά του νέου κοροναϊού μπήκε στο τελικό στάδιο των δοκιμών την στη Βραζιλία, όπου οι εθελοντές έλαβαν τις πρώτες δόσεις από αυτό που οι αξιωματούχοι ελπίζουν ότι θα είναι ένα παιχνίδι αλλαγής στην παγκόσμια πανδημία.

Το εμβόλιο, που αναπτύχθηκε από την ιδιωτική κινεζική φαρμακευτική εταιρεία Sinovac Biotech, έγινε το τρίτο στον κόσμο που συμμετείχε σε κλινικές δοκιμές Φάσης 3 ή δοκιμές μεγάλης κλίμακας σε ανθρώπους – το τελευταίο βήμα πριν από την έγκριση των κανονιστικών ρυθμίσεων.

“Ζούμε σε μοναδικές και ιστορικές στιγμές και γι ‘αυτό ήθελα να συμμετάσχω σε αυτήν τη δοκιμή”, δήλωσε ο 27χρονος γιατρός που έλαβε την πρώτη δόση στο Κλινικό Νοσοκομείο του Σάο Πάολο. Το όνομά του παρέμεινε εμπιστευτικό.

Περίπου 9.000 επαγγελματίες υγείας σε έξι πολιτείες της Βραζιλίας θα λάβουν το εμβόλιο, γνωστό ως CoronaVac, σε δύο δόσεις τους επόμενους τρεις μήνες στο πλαίσιο της μελέτης. Ο κυβερνήτης του Σάο Πάολο, Joao Doria, δήλωσε ότι τα αρχικά αποτελέσματα της Δευτέρας αναμένονταν εντός 90 ημερών.

Η Sinovac συνεργάζεται με ένα ερευνητικό κέντρο της Βραζιλίας για τη δημόσια υγεία, το Ινστιτούτο Butantan, στις δοκιμές. Εάν το εμβόλιο αποδειχθεί ασφαλές και αποτελεσματικό, το ινστιτούτο θα έχει το δικαίωμα να παράγει 120 εκατομμύρια δόσεις βάσει της συμφωνίας, σύμφωνα με αξιωματούχους. Η Βραζιλία είναι η δεύτερη χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία του κοροναϊού, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο αριθμός των θανάτων του ξεπέρασε τις 80.000 τη Δευτέρα και έχει καταγράψει 2,1 εκατομμύρια μολύνσεις. Επειδή ο ιός εξακολουθεί να εξαπλώνεται γρήγορα στη χώρα της Νότιας Αμερικής, θεωρείται ως ιδανικός χώρος δοκιμών για υποψήφιους εμβολίων.

Η Βραζιλία βοηθά επίσης στη διεξαγωγή δοκιμών Φάσης 3 για ένα άλλο πειραματικό εμβόλιο, που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και τη φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca. Έχει παρόμοια συμφωνία να παράγει αυτό το εμβόλιο στο εσωτερικό εάν είναι επιτυχές σε δοκιμές, οι οποίες διεξάγονται επίσης στη Βρετανία και τη Νότια Αφρική.

Οι βραζιλιάνικες ρυθμιστικές αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν επίσης εγκρίνει τις δοκιμές Φάσης 1, 2 και 3 για δύο ακόμη εμβόλια, που αναπτύχθηκαν από την αμερικανική εταιρεία Pfizer και τη BioNTech της Γερμανίας. Ερευνητές παγκοσμίως αγωνίζονται να αναπτύξουν και να δοκιμάσουν ένα εμβόλιο για τον ιό. Υπάρχουν περισσότερα από 150 έργα μέχρι στιγμής.

Μελέτες που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό The Lancet διαπίστωσαν ότι δύο υποψήφιοι εμβολίων ήταν ασφαλείς και παρήγαγαν ανοσοαπόκριση στις δοκιμές της Φάσης 2: το εμβόλιο της Οξφόρδης και ένα άλλο εμβόλιο από την Κίνα, το οποίο αναπτύχθηκε από τη φαρμακευτική εταιρεία CanSino Biologics και το Ινστιτούτο Βιοτεχνολογίας του Πεκίνου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η Ρωσία θα αιτηθεί να καταχωρηθεί το εμβόλιο Sputnik V στην ΕΕ

Νέα έρευνα δίνει περισσότερες επιλογές θεραπείας στους διαβητικούς

Νέες προτάσεις για τη βελτίωση της εφοδιαστικής αλυσίδας στο COVID-19

Από την αποθήκευση στο απόθεμα και την πρόβλεψη καυτών σημείων για παράδοση και αποθήκευση αποθήκης έως την εξωτερική ανάθεση εφοδιαστικής τρίτων όταν είναι απαραίτητο, πρέπει να βελτιστοποιήσετε την εκπλήρωση της παραγγελίας σας."

Pfizer: Περιορισμός στις καθυστερήσεις του εμβολίου εντός μίας εβδομάδας

Pfizer: «Οι Pfizer και BioNTech ανέπτυξαν ένα σχέδιο που θα επιτρέψει να αυξήσουμε τις ικανότητες κατασκευής στην Ευρώπη και να παράσχουμε πολλές περισσότερες δόσεις στο δεύτερο τρίμηνο», ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες, σε ένα κοινό ανακοινωθέν.

Η AstraZeneca κατέθεσε αίτηση για έγκριση κυκλοφορίας στον ΕΜΑ

AstraZeneca εμβόλιο: Κατέθεσε αίτηση για έγκριση κυκλοφορίας στον ΕΜΑ. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έλαβε αίτηση για άδεια κυκλοφορίας υπό όρους (CMA) για το εμβόλιο COVID- 19 που παρασκευάστηκε από την  AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Η αξιολόγηση του εμβολίου, γνωστού ως COVID- 19 Εμβόλιο AstraZeneca, θα συνεχιστεί κάτω από ένα ταχύ χρονοδιάγραμμα.

Ιορδανία: Το κινεζικό εμβόλιο της Sinopharm χορηγήθηκε σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους

Κορωνοϊός: "Η Ιορδανία συμμετείχε στις κλινικές δοκιμές του κινεζικού εμβολίου, ο πρωθυπουργός, μερικοί υπουργοί και εγώ ο ίδιος εμβολιαστήκαμε με αυτό", δήλωσε ο Ναζίρ Ομπέιντατ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Έρχεται νέο εμβόλιο κατά της Covid-19 από συνεργασία CureVac - Bayer

Κορωνοϊός: Με βάση τη συμφωνία συνεργασίας, η CureVac θα είναι ο κάτοχος της άδειας κυκλοφορίας για το προϊόν, ενώ η Bayer θα υποστηρίξει τη CureVac με διάφορες διαδικασίες στις χώρες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και επιλεγμένων επιπλέον αγορών.

Έγκριση για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V ζητά βραζιλιάνικη φαρμακευτική εταιρεία

Κορωνοϊός Sputnik-V: Ο Φερνάντο ντε Κάστρο Μάρκες, διευθύνων σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρείας União Química Farmacêutica Nacional δήλωσε στην εφημερίδα ότι οι πρώτες δόσεις του εμβολίου θα είναι διαθέσιμες τον επόμενο μήνα, καθώς η εταιρεία διασφάλισε την έγκρισή του από τον Εθνικό Οργανισμό Υγείας Anvisa.