Πολιτική Φαρμάκoυ

Το κινεζικό εμβόλιο COVID-19 ξεκινά τις τελικές δοκιμές στη Βραζιλία

Το κινεζικό εμβόλιο COVID-19 ξεκινά τις τελικές δοκιμές στη Βραζιλία

Ένα κινεζικό εμβόλιο κατά του νέου κοροναϊού μπήκε στο τελικό στάδιο των δοκιμών την στη Βραζιλία, όπου οι εθελοντές έλαβαν τις πρώτες δόσεις από αυτό που οι αξιωματούχοι ελπίζουν ότι θα είναι ένα παιχνίδι αλλαγής στην παγκόσμια πανδημία.

Το εμβόλιο, που αναπτύχθηκε από την ιδιωτική κινεζική φαρμακευτική εταιρεία Sinovac Biotech, έγινε το τρίτο στον κόσμο που συμμετείχε σε κλινικές δοκιμές Φάσης 3 ή δοκιμές μεγάλης κλίμακας σε ανθρώπους – το τελευταίο βήμα πριν από την έγκριση των κανονιστικών ρυθμίσεων.

“Ζούμε σε μοναδικές και ιστορικές στιγμές και γι ‘αυτό ήθελα να συμμετάσχω σε αυτήν τη δοκιμή”, δήλωσε ο 27χρονος γιατρός που έλαβε την πρώτη δόση στο Κλινικό Νοσοκομείο του Σάο Πάολο. Το όνομά του παρέμεινε εμπιστευτικό.

Περίπου 9.000 επαγγελματίες υγείας σε έξι πολιτείες της Βραζιλίας θα λάβουν το εμβόλιο, γνωστό ως CoronaVac, σε δύο δόσεις τους επόμενους τρεις μήνες στο πλαίσιο της μελέτης. Ο κυβερνήτης του Σάο Πάολο, Joao Doria, δήλωσε ότι τα αρχικά αποτελέσματα της Δευτέρας αναμένονταν εντός 90 ημερών.

Η Sinovac συνεργάζεται με ένα ερευνητικό κέντρο της Βραζιλίας για τη δημόσια υγεία, το Ινστιτούτο Butantan, στις δοκιμές. Εάν το εμβόλιο αποδειχθεί ασφαλές και αποτελεσματικό, το ινστιτούτο θα έχει το δικαίωμα να παράγει 120 εκατομμύρια δόσεις βάσει της συμφωνίας, σύμφωνα με αξιωματούχους. Η Βραζιλία είναι η δεύτερη χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία του κοροναϊού, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο αριθμός των θανάτων του ξεπέρασε τις 80.000 τη Δευτέρα και έχει καταγράψει 2,1 εκατομμύρια μολύνσεις. Επειδή ο ιός εξακολουθεί να εξαπλώνεται γρήγορα στη χώρα της Νότιας Αμερικής, θεωρείται ως ιδανικός χώρος δοκιμών για υποψήφιους εμβολίων.

Η Βραζιλία βοηθά επίσης στη διεξαγωγή δοκιμών Φάσης 3 για ένα άλλο πειραματικό εμβόλιο, που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και τη φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca. Έχει παρόμοια συμφωνία να παράγει αυτό το εμβόλιο στο εσωτερικό εάν είναι επιτυχές σε δοκιμές, οι οποίες διεξάγονται επίσης στη Βρετανία και τη Νότια Αφρική.

Οι βραζιλιάνικες ρυθμιστικές αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν επίσης εγκρίνει τις δοκιμές Φάσης 1, 2 και 3 για δύο ακόμη εμβόλια, που αναπτύχθηκαν από την αμερικανική εταιρεία Pfizer και τη BioNTech της Γερμανίας. Ερευνητές παγκοσμίως αγωνίζονται να αναπτύξουν και να δοκιμάσουν ένα εμβόλιο για τον ιό. Υπάρχουν περισσότερα από 150 έργα μέχρι στιγμής.

Μελέτες που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό The Lancet διαπίστωσαν ότι δύο υποψήφιοι εμβολίων ήταν ασφαλείς και παρήγαγαν ανοσοαπόκριση στις δοκιμές της Φάσης 2: το εμβόλιο της Οξφόρδης και ένα άλλο εμβόλιο από την Κίνα, το οποίο αναπτύχθηκε από τη φαρμακευτική εταιρεία CanSino Biologics και το Ινστιτούτο Βιοτεχνολογίας του Πεκίνου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πειραματικό φάρμακο της Merck που θα μπορούσε να μείνει στην ιστορία ως το πρώτο από του στόματος αντιικό φάρμακο για τη θεραπεία της covid

Τρεις μεγάλες ομάδες φαρμάκων για την θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέοι κλειστοί προϋπολογισμοί σε φάρμακα

Κλειστός προϋπολογισμός φαρμάκων: Σας παρουσιάζουμε τα φάρμακα που θεσπίστηκε κλειστός προϋπολογισμός και τα οποία θα διατεθούν στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Ο Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε στο πότε θα ξεκινήσει η θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα στην Ελλάδα

Θάνος Πλεύρης Μονοκλωνικά: Ο Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε σε πρόσφατα σχόλια εκ μέρους της αντιπολίτευσης, εξηγώντας πού βρισκόμαστε σε σχέση με τη θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα στην Ελλάδα.

Έγκριση FDA για χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου Pfizer-BioNTech στους άνω των 65 κι ευπαθείς

FDA τρίτη δόση: Ο FDA ενέκρινε χθες τη χορήγηση ενισχυτικής δόσης του εμβολίου έναντι της νόσου COVID-19 της Pfizer-BioNTech σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω και σε νεότερα άτομα υψηλού κινδύνου.

Νέες Οδηγίες για θεραπεία ασθενών με χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια

Bayer: Νέες Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας συμπεριλαμβάνουν την αγωγή με βερισιγουάτη της Bayer για ασθενείς με χρόνια συμπτωματική καρδιακή ανεπάρκεια και μειωμένο κλάσμα εξώθησης.  

ΗΠΑ Κορωνοϊός: Πανεθνική διανομή της θεραπείας Lilly-Αποτελεσματικός ο συνδυασμός αντισωμάτων κατά της δέλτα

ΗΠΑ Lilly κορωνοϊός: Σημειώνεται ότι η χρήση του συνδυασμού αντισωμάτων της Lilly διεκόπη λόγω ανησυχιών για μη αποτελεσματικότητά της κατά μεταλλαγμένων στελεχών που εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική, προκαλώντας ένα μεγάλο πλήγμα στις πωλήσεις του προγράμματος θεραπείας αντισωμάτων της φαρμακευτικής.

Ενέσιμο μακράς δράσης για ενήλικες που ζουν με σχιζοφρένεια εγκρίνειο FDA

«Η σημερινή έγκριση μάς δίνει τη δυνατότητα να ξανασκεφτούμε πώς διαχειριζόμαστε αυτήν τη χρόνια ασθένεια προσφέροντας στους ασθενείς και τους φροντιστές τη δυνατότητα για μια ζωή λιγότερο καθορισμένη από φάρμακα για σχιζοφρένεια», πρόσθεσε ο Μάρτιν.