Πολιτική Φαρμάκoυ

PhRMA Innovation Forum επιτροπή διαπραγμάτευσης φαρμάκων: Δέσμευση για αξιολόγηση μέχρι 8 μήνες

PhRMA Innovation Forum επιτροπή διαπραγμάτευσης φαρμάκων: Δέσμευση για αξιολόγηση μέχρι 8 μήνες

Σε θετικό κλίμα διεξήχθη η διαδικτυακή συνάντηση μεταξύ του Κου Φιλίππου, Προέδρου της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων και Προέδρου του ΕΟΦ και εκπροσώπων του PhRMA Innovation Forum (PIF) την 8η Μαρτίου 2021.

Εκ μέρους του PIF στην τηλεδιάσκεψη παρευρέθηκαν τα μέλη του Δ.Σ Έλενα Χουλιάρα, Άκης Αποστολίδης, Andreas Pollner, η Διευθύντρια Εξωτερικών Υποθέσεων του PIF Μαριάντζελα Οικονομοπούλου και η Market Access Director της Abbvie, Πένυ Ρέτσα.Στο πλαίσιο της συνάντησης πραγματοποιήθηκε μια ανοικτή συζήτηση αναφορικά με τα πεπραγμένα της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων.

Το PIF, αφού αναγνώρισε το πολύ σημαντικό έργο της Επιτροπής και τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης, παρουσίασε τις προτάσεις του για τη βελτίωση της διαδικασίας αξιολόγησης με απώτερο σκοπό την έγκαιρη και αποτελεσματική πρόσβαση των Ελλήνων ασθενών σε καινοτόμα φάρμακα.  Το PIF πρεσβεύει ότι μια αποτελεσματική διαδικασία διαπραγμάτευσης αναγνωρίζει την αξία των νέων προϊόντων και καταδεικνύει βιώσιμες και ανταποδοτικές επιλογές για τη βελτίωση της υγείας των ασθενών, διασφαλίζοντας παράλληλα ζωτικό χρηματοδοτικό χώρο για την καινοτομία. Oι προτάσεις του PIF έχουν ήδη κατατεθεί επίσημα στο Υπουργείο Υγείας και τις Αρμόδιες Επιτροπές, ενώ έγιναν στην πλειοψηφία τους αποδεκτές από τον Πρόεδρο του ΕΟΦ. Ο κ. Φιλίππου δεσμεύτηκε για ολοκλήρωση των διαδικασιών αξιολόγησης και διαπραγμάτευσης μεταξύ έξι έως οχτώ μηνών από την κατάθεση του φακέλου εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος.

Έλενα Χουλιάρα 

Με αφορμή τη συνάντηση αυτή, η κα Χουλιάρα τόνισε εκ μέρους του PIF ότι: «Η λειτουργία της Επιτροπής είναι μείζονος σημασίας για την αποζημίωση των νέων σκευασμάτων και την ενίσχυση της καινοτομίας προκειμένου τα καινοτόμα σκευάσματα να φτάνουν το συντομότερο δυνατόν στον Έλληνα ασθενή. Δεδομένου της προεξέχουσας θέσης του ΕΟΦ και της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης ως φορείς στο σύστημα υγείας, η συμβολή του κ. Φιλίππου στην συνολική αξιολόγηση και υιοθέτηση των προτάσεων είναι πολύ σημαντική. Γι΄αυτόν τον λόγο, είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που οι προτάσεις του PIF βρήκαν θετική ανταπόκριση από τον Κο Πρόεδρο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Άνευ ορίων επιβάρυνση των φαρμακευτικών εταιριών, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΦΕΕ

PIF: Συμφωνία βασισμένη σε τέσσερις αρχές για ένα νέο σύστημα Υγείας

PhRMA Innovation Forum: Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πειραματικό φάρμακο της Merck που θα μπορούσε να μείνει στην ιστορία ως το πρώτο από του στόματος αντιικό φάρμακο για τη θεραπεία της covid

Φαρμακευτική Merck:Η αμερικανική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να αγοράσει αρκετά χάπια για τη θεραπεία 1,7 εκατομμυρίων ανθρώπων, υποθέτοντας ότι ο FDA εγκρίνει το φάρμακο. Εν αναμονή της ομοσπονδιακής έγκρισης, η Merck αναμένει να παράγει 10 εκατομμύρια δόσεις θεραπείας έως το τέλος του 2021. Έχει επίσης συμβάσεις με κυβερνήσεις παγκοσμίως.

Τρεις μεγάλες ομάδες φαρμάκων για την θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας

Σκλήρυνση κατά πλάκας θεραπεία: Η Σκλήρυνση κατά πλάκας Σκλήρυνση κατά πλάκας (ΣΚΠ) είναι η πιο συχνή αυτοάνοση νόσος του κεντρικού νευρικού συστήματος και υπολογίζεται οτι σε όλο τον κόσμο πάσχουν περίπου 2.8 εκατομμύρια άτομα, με το 1 εκατομμύριο  να ζει στις Η.Π.Α.

Νέοι κλειστοί προϋπολογισμοί σε φάρμακα

Κλειστός προϋπολογισμός φαρμάκων: Σας παρουσιάζουμε τα φάρμακα που θεσπίστηκε κλειστός προϋπολογισμός και τα οποία θα διατεθούν στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Ο Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε στο πότε θα ξεκινήσει η θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα στην Ελλάδα

Θάνος Πλεύρης Μονοκλωνικά: Ο Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε σε πρόσφατα σχόλια εκ μέρους της αντιπολίτευσης, εξηγώντας πού βρισκόμαστε σε σχέση με τη θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα στην Ελλάδα.

Έγκριση FDA για χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου Pfizer-BioNTech στους άνω των 65 κι ευπαθείς

FDA τρίτη δόση: Ο FDA ενέκρινε χθες τη χορήγηση ενισχυτικής δόσης του εμβολίου έναντι της νόσου COVID-19 της Pfizer-BioNTech σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω και σε νεότερα άτομα υψηλού κινδύνου.

Νέες Οδηγίες για θεραπεία ασθενών με χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια

Bayer: Νέες Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας συμπεριλαμβάνουν την αγωγή με βερισιγουάτη της Bayer για ασθενείς με χρόνια συμπτωματική καρδιακή ανεπάρκεια και μειωμένο κλάσμα εξώθησης.