Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Φαρμάκoυ

ΠΕΦ: Οι Επενδύσεις της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας ενισχύουν τη κάλυψη των Ελλήνων ασθενών

ΠΕΦ: Οι Επενδύσεις της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας ενισχύουν τη κάλυψη των  Ελλήνων  ασθενών

''H νέα ευρωπαϊκή φαρμακευτική πολιτική αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τη χώρα μας, καθώς δίνει κίνητρα για επενδύσεις που στόχο έχουν να ενισχύσουν την παραγωγή φαρμάκων στην Ευρώπη. Η Ελλάδα διαθέτει ισχυρή παραγωγική βάση δεδομένου ότι τα ελληνικά εργοστάσια αναλογούν στο 12% του συνολικού παραγωγικού δυναμικού της Ε.Ε.'' Με αυτά τα λόγια ο κ. Θεόδωρος Τρύφων, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας περιέγραψε στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης στο συνέδριο του Economist που πραγματοποιήθηκε στις 26 Οκτωβρίου, , τις μεγάλες ευκαιρίες που προκύπτουν από τις επενδύσεις και τη δραστηριότητα της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. Στη συζήτηση συμμετείχαν η κα. Θεανώ Καρποδίνη διοικήτρια του Ε.Ο.Π.Υ.Υ, ο κ. Ορέστης Καβαλάκης επικεφαλής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης (ΕΥΣΤΑ).

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν η ανταγωνιστικότητα της φαρμακοβιομηχανίας σε πανευρωπαϊκό αλλά και τοπικό επίπεδο, η σημασία της διασφάλισης της φαρμακευτικής κάλυψης για όλους τους ασθενείς, καθώς και οι προτεραιότητες της χώρας μας σε ότι αφορά στην ανάπτυξη του κλάδου της εγχώριας βιομηχανίας φαρμάκων.

Ο πρόεδρος της ΠΕΦ τόνισε ότι «η χώρα μας θα πρέπει να αξιοποιήσει το πλεονέκτημα της ύπαρξης εγχώριας φαρμακευτικής παραγωγής, ενός κλάδου που επενδύει, δραστηριοποιείται με εξωστρέφεια και παράγει διεθνώς εμπορεύσιμα προϊόντα που προσθέτουν αξία στην ελληνική οικονομία και κοινωνία».

Ειδική μνεία έκανε ο κ. Τρύφων στις επενδύσεις που υλοποιεί η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, στα πλαίσια του σημαντικού κινήτρου που δίνει η κυβέρνηση μέσω του ταμείου ανάκαμψης, τονίζοντας ότι «πρόκειται για ένα επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 1,2 δισ. ευρώ για την αναβάθμιση των υφιστάμενων παραγωγικών και ερευνητικών υποδομών καθώς και την δημιουργία νέων. Οι επενδύσεις αυτές θα δημιουργήσουν σημαντική προστιθέμενη αξία για την οικονομία θα τονώσουν την απασχόληση και θα βελτιώσουν ακόμη περισσότερο την κάλυψη των ασθενών».

Αναφερόμενος στις προκλήσεις για τον κλάδο, ο κ. Τρύφων επεσήμανε ότι «η σοβαρότερη απειλή για την ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος είναι η υπερβολική άμεση και έμμεση φορολόγηση του κλάδου. Όπως υπογράμμισε «η τεράστια αυτή επιβάρυνση, όχι μόνο διαμορφώνει συνθήκες οριακής βιωσιμότητας για εκατοντάδες φάρμακα, αλλά ταυτόχρονα στερεί πολύτιμα κεφάλαια από την Ανάπτυξη». Ο πρόεδρος της ΠΕΦ τόνισε ότι η  μείωση της υπερβολικής φορολόγησης θα ξεκλειδώσει ακόμη μεγαλύτερες επενδύσεις από τη φαρμακοβιομηχανία αυξάνοντας περαιτέρω την ανταγωνιστικότητά της.

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία βρίσκεται στο πλευρό του Έλληνα ασθενή και της ελληνικής κοινωνίας ήδη εδώ και 90 χρόνια χτίζοντας μια μοναδική σχέση με βαθιές ρίζες. Οι επενδύσεις μας  διασφαλίζουν την επάρκεια της εγχώριας φαρμακευτικής αγοράς και φέρνουν την Ελλάδα στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού φαρμακευτικού γίγνεσθαι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο ιδρυτής της ELPEN, κ. Δημήτρης Πενταφράγκας βραβεύτηκε ως πρωτεργάτης της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας

22ο Συνέδριο HealthWorld: Making Healthcare Reform a Political and Investment Priority

Ψηφίστηκε σήμερα νέο νομοσχέδιο για διακίνηση φαρμάκων και Ενιαία Λίστα Χειρουργείων

Χρυσοχοΐδης: «Δίνουμε αγώνα για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο χώρος της υγείας»

22ο Συνέδριο HealthWorld: Making Healthcare Reform a Political and Investment Priority

ΠΕΦ: Ενενήντα χρόνια στηρίζει τον Έλληνα ασθενή, την ελληνική οικονομία και κοινωνία

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία κάνει τις μεγαλύτερες επενδύσεις των τελευταίων 30 χρόνων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Novartis λαμβάνει έγκριση ΕΜΑ για το iptacopan

Η Novartis λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το iptacopan ως την πρώτη από του στόματος μονοθεραπεία για ενήλικες με παροξυσμική νυκτερινή αιμοσφαιρινουρία.

Κλειστός προϋπολογισμός για τα σκευάσματα Ριτουξιμάμπης καιΤραστουζουμάμπης για 2024 και 2025

Θέσπιση κλειστού προϋπολογισμού για τα σκευάσματα Ριτουξιμάμπης καιΤραστουζουμάμπης για τα έτη 2024 και 2025, για τις ποσότητες που διατίθενται στα νοσοκομεία του ΕΣΥ - Γ.Ν. Θεσσαλονίκης .«Παπαγεωργίου».

Κλειστός προϋπολογισμός για γονιδιακή θεραπεία αντιμετώπισης κληρονομικής μορφής απώλειας όρασης

Θέσπιση κλειστού προϋπολογισμού για το προϊόν LUXTURNA για τα έτη 2024 και 2025, για τις ποσότητες που διατίθενται στο πιστοποιημένο για τη χορήγησή του δημόσιο νοσοκομείο.

Κλειστός προϋπολογισμός για γονιδιακή θεραπεία-Τι προβλέπει το ΦΕΚ 

Θέσπιση κλειστού προϋπολογισμού για το προϊόν ZOLGENSMA για τα έτη 2024 και 2025, για τις ποσότητες που διατίθενται στα πιστοποιημένα για τη χορήγησή του δημόσια νοσοκομεία,αποφάσισε το υπουργείο Υγείας.

Close Icon