Πολιτική Φαρμάκoυ

Μελέτη Ιράκ: Συνδυασμός φαρμάκων βελτιώνει τη νοσηλεία ασθενών με covid-19

Μελέτη Ιράκ: Συνδυασμός φαρμάκων βελτιώνει τη νοσηλεία ασθενών με covid-19

Είναι ενθαρρυντικό το ότι στον αγώνα για την αντιμετώπιση της Covid 19 επιστρατεύονται φθηνά και δοκιμασμένα φάρμακα πέραν των νέων θεραπειών όπως είναι τα μονοκλωνικά αντισώματα που αναπτύσσονται στα επιστημονικά εργαστήρια παγκοσμίως.

Μελέτη Ιράκ: Μετά το πείραμα του Περού, μια νέα μελέτη που γίνεται σε δύο νοσοκομεία και σε δύο πανεπιστημιακά κέντρα της Βαγδάτης στο Ιράκ δείχνει πως η προσθήκη του αντιπαρασιτικού ιβερμεκτίνη μαζί με το αντιβιοτικό δοξυκυκλίνη στο κλασικό θεραπευτικό πρωτόκολλο σε νοσηλευόμενους ασθενείς με την λοίμωξη COVID 19 μειώνει τουλάχιστον κατά το ήμισυ τις ημέρες νοσηλείας ενώ ταυτόχρονα υποτριπλασιάζει τον κίνδυνο επιδείνωσης.

Η μελέτη περιέλαβε 70 ασθενείς εκ των οποίων 48 είχαν μέτρια νόσο, 11 ασθενείς είχαν βαριά νόσο και 11 ασθενείς βρίσκονταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Στους ασθενείς χορηγούνταν σύμφωνα με το πρωτόκολλο θεραπείας που περιλαμβάνει το άνοσο τροποποιητικό κορτικοστεροειδές δεξαμεθαζόνη, σε συνδυασμό με αντιβιοτικά καθώς και αναπνευστική υποστήριξη μαζί με μία σειρά βιταμινούχων συμπληρωμάτων.

Στους ασθενείς που συμπληρωματικά με το θεραπευτικό πρωτόκολλο έλαβαν για 2-3 μέρες το αντιπαρασιτικό ιβερμεκτίνη και για 5 έως 10 μέρες το αντιβιοτικό δοξυκυκλίνη 2 φορές την ημέρα, τα ευνοϊκά αποτελέσματα που κατεγράφησαν περιλαμβάνουν τη μείωση των ημερών ανάρρωσης από 13,66 κατά μέσο όρο σε 6,34 και τη μείωση του ρυθμού επιδείνωσης από 31,81% στο 9%.

Τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, βέβαια ο αριθμός των συμμετεχόντων στη μελέτη είναι μικρός- απαιτείται διερεύνηση σε μεγαλύτερους αριθμούς – και επίσης θα πρέπει να τονιστεί ότι τα ευνοϊκά αποτελέσματα καταγράφηκαν για την προσθήκη της ιβερμεκτίνης σε συνδυασμό με δοξυκυκλίνη, ένα αντιμικροβιακό σκεύασμα ευρείας χρήσης.

Είναι πάντως ενθαρρυντικό το ότι στον αγώνα για την αντιμετώπιση της Covid 19 επιστρατεύονται με ενθαρρυντικά αποτελέσματα και φθηνά και δοκιμασμένα φάρμακα πέραν των νέων σοφιστικέ θεραπειών όπως είναι τα μονοκλωνικά αντισώματα που αναπτύσσονται στα επιστημονικά εργαστήρια παγκοσμίως.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πόσο προστατεύει η ασπιρίνη από τη νόσο Covid - 19

Νέα γονίδια που σχετίζονται με τον κορωνοϊό "κλειδί" για μελλοντικές θεραπείες

Τα αντισώματα SARS-CoV-2 παρέχουν διαρκή ανοσία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επιβεβαιώθηκε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του healthweb για χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων πρόληψης από την Covid-19

Επιβεβαιώθηκε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του healthweb ότι άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων χορήγησης μονοκλωνικών αντισωμάτων πρόληψης από την Covid-19.

Αποκλειστικό: Άνοιξε η πλατφόρμα για το νέο φάρμακο -συνδυασμός μονοκλωνικών αντισωμάτων για πρόληψη από την Covid-19

Άνοιξε σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για τη χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων για την πρόληψη του κορωνοϊού της ASTRAZENECA AZD7442 ,σε ασθενείς που τα έχουν ανάγκη, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του www.healthweb.gr

ΠΕΦ: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής του κλάδου φαρμάκου στην Ευρώπη

ΠΕΦ: Θετικός για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και την ανάδειξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας σε πρωταγωνιστή του κλάδου φαρμάκων στην Ευρώπη εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, κ. Θ. Τρύφων στην τοποθέτησή του στο πλαίσιο του συνεδρίου του Economist.

Γιατί τα ποσά για clawback δεν συμπεριλαμβάνονται στις συνολικές δαπάνες υγείας;

Τα ποσά για clawback και για τις υποχρεωτικές εκπτώσεις που επιστρέφουν στο κράτος οι πάροχοι των υπηρεσιών υγείας αποτελούν δαπάνες υγείας που καταναλώθηκαν από τους ασθενείς και θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνονται στις συνολικές δαπάνες υγείας.

Νέες προκλήσεις και ευκαιρίες για τον τομέα υγείας στη μετά Covid εποχή

Στην ετήσια έκθεση «Η Φαρμακευτική Αγορά στην Ελλάδα: Γεγονότα και Στοιχεία 2021» παρουσιάζονται τα βασικά διαρθρωτικά στοιχεία, οι εξελίξεις και οι τάσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, στον χώρο του φαρμάκου και το ευρύτερο οικοσύστημα της υγείας.