Πολιτική Φαρμάκoυ

Μ. Χρυσοχοΐδης: Το σχέδιο Χρυσοχοΐδη για επάρκεια φαρμάκων στην Ελλάδα

Μ. Χρυσοχοΐδης: Το σχέδιο Χρυσοχοΐδη για επάρκεια φαρμάκων στην Ελλάδα

Μ. Χρυσοχοΐδης: «Η Ελλάδα δεν είναι ο κανόνας, είναι η εξαίρεση στην Ευρώπη. Διαθέτει μια σπουδαία παραγωγική βάση στη φαρμακοβιομηχανία.»

Η εγκαθίδρυση μιας εθνικής φαρμακευτικής πολιτικής, η οποία θα καταστήσει την Ελλάδα επαρκή στα κρίσιμα φαρμακευτικά προϊόντα που έχει ανάγκη η υγεία των ελληνικού λαού, αποτελεί στόχο του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και ταυτόχρονα να αποτελέσει τη βάση για εξαγωγές στην Ευρώπη και τον κόσμο. Να μεγαλώσουμε πολύ, όπως είπε πριν απο λίγο απο το βήμα της εκδήλωσης της ΠΕΦ για τα 90 χρόνια παραγωγής του ελληνικού φαρμάκου.

Αναλυτικότερα ,είπε ο υπουργός ότι «Η Ελλάδα δεν είναι ο κανόνας, είναι η εξαίρεση στην Ευρώπη. Διαθέτει μια σπουδαία παραγωγική βάση στη φαρμακοβιομηχανία. Πολύ σπουδαία. Το ζω τώρα με τις ελλείψεις φαρμάκων. Πόσο προνομιακή είναι η θέση της χώρας στην Ευρώπη. Μεγάλες χώρες όπως η Γερμανία αναζητούν κάθε μέρα προϊόντα φαρμακευτικά και δεν βρίσκουν, δεν υπάρχουν και υπάρχουν εδώ.»

Στην συνέχεια είπε ότι οι σπουδαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα με την άψογη ποιότητα των φαρμακευτικών προϊόντων που παράγουν, οι νέες επενδύσεις που γίνονται.

Ενώ ο υπουργός σημείωσε ότι «δεν θέλω να κάνω ανακοινώσεις σήμερα σε ό,τι αφορά την πορεία μας προς το μέλλον για την φαρμακευτική πολιτική. Αλλά θέλω να σας πω ότι αποτελεί μια πολύ μεγάλη υψηλή προτεραιότητα η ενίσχυση της παραγωγής φαρμάκων στη χώρα μας. Και θα διαθέσουμε όλα τα μέσα, όλη μας την πολιτική θέληση, με σχέδιο να οργανώσουμε περαιτέρω την επέκταση της φαρμακευτικής βιομηχανίας στη χώρα μας.»

Τονίζοντας ότι «Ο στόχος μας είναι να εγκαθιδρύσουμε επιτέλους μια εθνική φαρμακευτική πολιτική, η οποία θα καταστήσει την Ελλάδα επαρκή στα κρίσιμα προϊόντα που έχει ανάγκη η υγεία των ελληνικού λαού, των Ελλήνων πολιτών, και ταυτόχρονα να αποτελέσει τη βάση για εξαγωγές στην Ευρώπη και τον κόσμο. Να μεγαλώσουμε πολύ. Είναι ακόμα πολύ μικρό το ποσοστό μας.

Έχουμε μεγάλες δυνατότητες, τόνισε, ώστε να φτάσουμε την Ιρλανδία, χώρες οι οποίες έχουν αποκτήσει μια τεράστια παραγωγική βάση και εξαγωγικές δυνατότητες, για λόγους όχι τυχαίους, αλλά με βάση πολιτικές που εφάρμοσαν.»

Κλείνοντας ο κύριος Χρυσοχοΐδης είπε «Σας καλώ λοιπόν όλους να συμμετάσχουμε σε αυτή την προσπάθεια. Θα χρειαστούμε την διαβούλευση, την συνεννόηση, την συμμετοχή σας. Είμαστε εδώ για να πετύχουμε ένα νέο σχέδιο βασισμένο σε μια εθνική φαρμακευτική πολιτική.»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιάννης Δαγρές: Διαφορετικές οι ελλείψεις φαρμάκων του ΕΟΦ με εκείνες που βλέπουμε στα φαρμακεία

Δωδεκαμελής η Επιτροπή Παρακολούθησης Ελλείψεων Φαρμάκων

Άμεση κάλυψη με φάρμακα για τους πληγέντες ζητά από την πολιτεία ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Βαλτάς

Χρυσοχοΐδης: "Παγκόσμιο πρόβλημα οι ελλείψεις φαρμάκων"

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Gilead Sciences Ελλάδας: Το clawback μας περιορίζει τις δράσεις ενημέρωσης του κοινού για την Παγκόσμια Ημέρα ΑΙDS

Η Παγκόσμια Ημέρα ΑΙDS αποτελεί διαχρονικά ημέρα γιορτής και ελπίδας για την Gilead Sciences Ελλάδας. Είναι μία εμφατική υπενθύμιση της προόδου που έχει συντελεστεί αναφορικά με την αντιμετώπιση της νόσου, κάτι για το οποίο εργαζόμαστε ακούραστα στο πλαίσιο της δέσμευσής μας να δημιουργήσουμε έναν πιο υγιή κόσμο για όλους - ανεξάρτητα από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε.

Το χάπι για την παχυσαρκία που βοηθά στο αδυνάτισμα 

Ευάγγελος Φουστέρης στο www.healthweb.gr : «70% των Ελλήνων είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι». Nέο  φάρμακο από του στόματος (χάπι) προσφέρει στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας με απώλεια βάρους άνω του 6% μέσα σε ένα εξάμηνο και διατήρηση του απολεσθέν βάρους. Είναι εγκεκριμένο από τις αρχές για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και κυκλοφορεί σε δισκία. Το Mysimba έχει […]

ΣΦΕΕ: Οι προτάσεις για αναθεώρηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας απειλούν την Ευρώπη

Για να γεφυρώσουμε το χάσμα με τις περιοχές του κόσμου, η Ευρώπη πρέπει να ενισχύσει αντί να υπονομεύσει την προστασία τις πνευματικής ιδιοκτησίας για νέα φάρμακα και εμβόλια.

Οι Επενδύσεις της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας ενισχύουν τη κάλυψη των Ελλήνων ασθενών

''H νέα ευρωπαϊκή φαρμακευτική πολιτική αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τη χώρα μας, καθώς δίνει κίνητρα για επενδύσεις που στόχο έχουν να ενισχύσουν την παραγωγή φαρμάκων στην Ευρώπη. Η Ελλάδα διαθέτει ισχυρή παραγωγική βάση δεδομένου ότι τα ελληνικά εργοστάσια αναλογούν στο 12% του συνολικού παραγωγικού δυναμικού της Ε.Ε.'' Με αυτά τα λόγια ο κ. Θεόδωρος Τρύφων, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας περιέγραψε στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης στο συνέδριο του Economist που πραγματοποιήθηκε στις 26 Οκτωβρίου, , τις μεγάλες ευκαιρίες που προκύπτουν από τις επενδύσεις και τη δραστηριότητα της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. Στη συζήτηση συμμετείχαν η κα. Θεανώ Καρποδίνη διοικήτρια του Ε.Ο.Π.Υ.Υ, ο κ. Ορέστης Καβαλάκης επικεφαλής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης (ΕΥΣΤΑ).

25μελής επιτροπή για την παρακολούθηση φαρμακευτικής δαπάνης

Δημοσιεύθηκε σήμερα η τροποποίηση σύστασης της επιτροπής για την παρακολούθηση φαρμακευτικής δαπάνης και αναμένεται άμεσα η συγκρότησή της. Η νέα σύνθεσή της πρέπει άμεσα να πιάσει δουλειά για να καλύψει εκκρεμότητες 8 μηνών.

Άρση της απαγόρευσης παράλληλων εξαγωγών στα φάρμακα ζητούν οι φαρμακαποθηκάριοι

Οι φαρμακαποθηκάριοι ζητούν να λάβει δράση ο υπουργός Υγείας σε σχέση με την έλλειψη ηγεσίας στον ΕΟΦ, αλλά και σχετικά με την απαγόρευση εξαγωγών ορισμένων φαρμάκων.