Πολιτική Φαρμάκoυ

Η από του στόματος θεραπεία της παχυσαρκίας διαθέσιμη από την Win Medica

Η από του στόματος  θεραπεία της παχυσαρκίας διαθέσιμη από την Win Medica

Η από του στόματος συνδυαστική θεραπεία για τη νόσο της παχυσαρκίας διαθέσιμη και πάλι στην Ελλάδα από την Win Medica.

Στις επόμενες τρεις δεκαετίες, το αυξημένο σωματικό βάρος θα έχει κόστος την απώλεια έως και 92 εκατομμυρίων ζωών στις χώρες του ΟΟΣΑ.10 φορές μεγαλύτερη μείωση βάρους σε ασθενείς που λάμβαναν το συνδυασμό, έναντι αυτών που έκαναν μόνο δίαιτα και άσκηση, σύμφωνα με μελέτη.Ο συνδυασμός υδροχλωρικής Ναλτρεξόνης και υδροχλωρικής Βουπροπιόνης που αποτελεί θεραπεία για τη νόσο της παχυσαρκίας είναι και πάλι διαθέσιμος στην Ελλάδα, χάρη στη Win Medica.

H εκ νέου εισαγωγή της θεραπείας ίσως αποτελεί απάντηση στις στρεβλώσεις της αγοράς που παρατηρήθηκε τους τελευταίους μήνες (πολλαπλές ελλείψεις φαρμάκων) και προσφέρει ακόμα ένα «όπλο» στους γιατρούς για τη θεραπεία της παχυσαρκίας σε υπέρβαρους και παχύσαρκους ενήλικες, ως συμπλήρωμα μιας δίαιτας μειωμένων θερμίδων και σωματικής άσκησης. Όπως φάνηκε από τα αποτελέσματα πρόσφατης μελέτης2 που διήρκησε 78 εβδομάδες με συμμετοχή 300 ασθενών, αυτοί που λάμβαναν το συνδυασμό ναλτρεξόνης/βουπροπιόνης εμφάνισαν από την 26η εβδομάδα θεραπείας μείωση του σωματικού βάρους κατά 9,46% έναντι 0,4% αυτών που έκαναν μόνο δίαιτα και άσκηση και λάμβαναν εικονικό φάρμακο2. Δηλαδή 10 φορές μεγαλύτερη μείωση βάρους για τους ασθενείς που λάμβαναν το συνδυασμό ναλτρεξόνης/βουπροπιόνης.

Σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές Κατευθυντήριες Οδηγίες, για τη διαχείριση της παχυσαρκίας σε ενήλικες ασθενείς (2015), η φαρμακευτική θεραπεία πρέπει να θεωρείται μέρος της συνολικής θεραπευτικής προσέγγισης των παχύσαρκων ασθενών. Η φαρμακοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς να έχουν καλύτερη συμμόρφωση, να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης επιπλοκών λόγω αυξημένου σωματικού βάρους και να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους3. Η φαρμακευτική θεραπεία μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη της ανάπτυξης ασθενειών που σχετίζονται με τη παχυσαρκία (π.χ. διαβήτης τύπου 2, άπνοια ύπνου). Ο συνδυασμός  των συγκεκριμένων δραστικών ουσιών ως θεραπεία δρα σε περιοχές του εγκεφάλου που εμπλέκονται στον έλεγχο της πρόσληψης τροφής και της δαπάνης ενέργειας. Είναι εγκεκριμένος για χρήση σε ενήλικες ασθενείς (ηλικίας 18 ετών και άνω), με αρχικό Δείκτη Μάζας σώματος 30 ή μεγαλύτερο5. Μπορεί επίσης να χορηγηθεί σε άτομα με Δείκτη Μάζας σώματος μεταξύ 27 και 30, εάν έχουν πρόσθετες σχετιζόμενες με το βάρος παθήσεις, όπως για παράδειγμα ελεγχόμενη υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση), διαβήτη τύπου 2 ή υψηλά επίπεδα λιπιδίων στο αίμα5.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Silver βραβείο για τη WinMedica

Silver βραβείο για την Win Medica για το Cetilar

Νέο σκεύασμα της Win Medica για την αντιμετώπιση του πόνου και του πυρετού

Βιολογικά τρόφιμα : Δείτε γιατί είναι καλύτερα από τα μη βιολογικά

WinMedica : Βραβεύτηκε για το συμπλήρωμα διατροφής που ανακάλυψε

Επάρκεια φαρμάκων της WinMedica στην ελληνική αγορά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ν. Γκογκοζώτου: Τα ορφανά φάρμακα χορηγούνται γρήγορα στους Έλληνες ασθενείς

Τα ορφανά φάρμακα χορηγούνται αρκετά γρήγορα στους Έλληνες ασθενείς και οι διαδικασίες αξιολόγησης και διαπραγμάτευσης έχουν πλέον επισπευθεί, τόνισε η Νάντια Γκογκοζώτου, κατά τον χαιρετισμό της στην τελετή έναρξης του 4ου Πανελληνίου Συνεδρίου Σπάνιων Παθήσεων και Ορφανών Φαρμάκων.

ΕΟΠΥΥ: Έκτακτα μέτρα για πλημμυροπαθείς - Φάρμακα

ΕΟΠΥΥ: Σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και την Πολιτική Προστασία έχει εξασφαλιτεί η αποστολή φαρμάκων υψηλού κόστους στους πολίτες που είτε έχουν αποκλειστεί, είτε έχουν εγκαταλείψει τις οικίες τους.

ΦΣΘ: Στο κόκκινο παραμένουν οι ελλείψεις φαρμάκων

ΦΣΘ: Στόχος όλων μας οφείλει να είναι η διασφάλιση της πρόσβασης των ασθενών στο αναγκαίο για τη θεραπεία τους φάρμακο, τη στιγμή που το χρειάζονται και η προστασία της δημόσιας υγείας.