Πολιτική Φαρμάκoυ

Φάρμακο με δράση κατά του κοροναϊού βρήκαν οι Αυστραλοί

Φάρμακο με δράση κατά του κοροναϊού βρήκαν οι Αυστραλοί

Μελέτη από το Βιοϊατρικό Ινστιτούτο Ερευνών του Πανεπιστημίου Monash της Μελβούρνης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Επιδημιών Ντοχέρη έδειξε ότι ένα αντιπαρασιτικό φάρμακο με την επωνυμία Ivermectin, το οποίο είναι διαθέσιμο σε όλο τον κόσμο, μπορεί να παρουσιάσει σημαντική δράση έναντι του κοροναϊού και να τον σκοτώσει μέσα σε 48 ώρες!

«Ανακαλύψαμε ότι μόνο μία δόση μπορεί να εξαφανίσει ολόκληρο τον ιό μέσα σε 48 ώρες και από τις πρώτες 24 ώρες να δείξει πολύ σημαντικά αποτελέσματα», τόνισαν οι ερευνητές των οποίων οι μελέτες είχαν ήδη δημοσιευθεί στο επιστημονικό περιοδικό «Antiviral Reasearch».

Πρόκειται για φάρμακο που έχει εγκριθεί από την Αμερικανική Οργάνωση Φαρμάκων και έχει δείξει θεαματικά αποτελέσματα σε ασθενείς που πάσχουν από τον ιό HIV και από τον Ζίκα. «Το Ivermectin χρησιμοποιείται ήδη και θεωρείται ασφαλές φάρμακο. Πρέπει τώρα να ξεκαθαρίσουμε τη δόση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ανθρώπους και να είναι ασφαλής. Αυτό είναι τώρα το επόμενο βήμα. Επειδή βρισκόμαστε εν μέρει με μια πανδημία και δεν υπάρχει μια θεραπεία που έχει γίνει γενικά αποδεκτή, εάν έχουμε ενδείξεις ότι μπορεί να βοηθήσουμε τον κόσμο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί νωρίτερα. Πραγματικά θα χρειαστεί ακόμα χρόνος μέχρι να βρεθεί και να εγκριθεί ένα εμβόλιο για την ασθένεια », πρόσθεσαν οι ειδικοί.

Η χρήση του Ivermectin για την αντιμετώπιση του κοροναϊού θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα επιπλέον επιστημονικών εξετάσεων και κλινικών μελετών που θα αποδείξουν εάν μπορεί τελικά να αποτελέσει το αντιδρόν για το Covid-19.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Επιβεβαιώθηκε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του healthweb για χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων πρόληψης από την Covid-19

Αποκλειστικό: Άνοιξε η πλατφόρμα για το νέο φάρμακο -συνδυασμός μονοκλωνικών αντισωμάτων για πρόληψη από την Covid-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΠΕΦ: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής του κλάδου φαρμάκου στην Ευρώπη

ΠΕΦ: Θετικός για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και την ανάδειξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας σε πρωταγωνιστή του κλάδου φαρμάκων στην Ευρώπη εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, κ. Θ. Τρύφων στην τοποθέτησή του στο πλαίσιο του συνεδρίου του Economist.

Γιατί τα ποσά για clawback δεν συμπεριλαμβάνονται στις συνολικές δαπάνες υγείας;

Τα ποσά για clawback και για τις υποχρεωτικές εκπτώσεις που επιστρέφουν στο κράτος οι πάροχοι των υπηρεσιών υγείας αποτελούν δαπάνες υγείας που καταναλώθηκαν από τους ασθενείς και θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνονται στις συνολικές δαπάνες υγείας.

Νέες προκλήσεις και ευκαιρίες για τον τομέα υγείας στη μετά Covid εποχή

Στην ετήσια έκθεση «Η Φαρμακευτική Αγορά στην Ελλάδα: Γεγονότα και Στοιχεία 2021» παρουσιάζονται τα βασικά διαρθρωτικά στοιχεία, οι εξελίξεις και οι τάσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, στον χώρο του φαρμάκου και το ευρύτερο οικοσύστημα της υγείας.